Távolsági közlekedés Thaiföldön

Busz, vonat, vagy repülő? Egyáltalán nem mindegy, melyiket válasszuk, bár szerintem, ha időnk engedi, és kellő kíváncsiság van bennünk, érdemes mindhármat kipróbálni. Thaiföldi utazásom első részét a barátnőmmel töltöttem. Sok dologban különbözünk, például más-más az utazási szokásunk és igényünk. Ő sokkal kényelmesebb típus, hosszas unszolás után valahogy mégis sikerült rábeszélnem, hogy repülő helyett vonattal közelítsük meg Bangkokból Ko Samui szigetét. A legtöbb fórumon a vonatokat preferálják, mert olcsó és viszonylag nagy a mozgástér, így azt gondoltam, ez mindkettőnknek megfelelő lesz. Az első probléma abból adódott, hogy már nem volt háló-fülkés hely, így ülve utaztunk egész éjszakán át. A ventilátoros osztályra váltottunk jegyet, mert nem szeretjük a légkondit, sem a hideget. Ehhez képest, egész úton vacogtunk, mert néhány leengedett és néhány hiányzó ablak, és néhány kikapcsolhatatlan ventilátor miatt folyamatos süvítő huzat csapódott a fejünkre.

Alvással próbáltuk átvészelni az iszonyú lassan telő órákat, amit egyáltalán nem segített a vonat zakatolása, az idegesítő lámpafény, vagy a szomszédságunkban utazó helyi emberek és kutyák mocorgása.

Hosszas próbálkozás után feladtuk a szundizás reményét, és az éjszaka kellős közepén, egy francia fiú invitálására nekiindultunk a környék legjobb partijának: a vonat hátsó kabinjában ugyanis titkos bulit tartott a személyzet, ami egyébként elég gyakran előfordul. Lehetett enni-inni, dalokat kérni, táncolni, mikrofonba énekelni, vagyis thai módra bulizni. Végül, a kellemetlenségek ellenére, felejthetetlen élmény maradt a vonatozás – pozitív értelemben.

 Vonatra soha többé nem szálltam, buszra viszont annál többször! Rengeteg variáció közül lehet választani, én pedig éltem is a lehetőségekkel. Kényelmes és egyszerű megoldás a minibuszozás, minden utazási irodában lehet rá jegyet venni, viszont érdemes többet felkeresni, mert ugyanarra az útvonalra különböző árakat ajánlanak. Másik előnye, hogy elmennek az utasért a szálláshelyére. A nagy buszoknál számtalan kategória létezik az egyszerű ezer éves pöfékelő és végtelenül lassú járattól, egészen a légkondicionált luxus buszokig.

Érdemes légkondis buszt választani, mert nem sokkal drágább, viszont megéri. A jobb járatokon vizet és kekszet, éjszakára kispárnát, takarót adnak. Többnyire egy alkalommal állnak meg egy fél órás szünetre, ahol meleg étellel várják az utasokat – az étkezés benne van a buszjegy árában. A legjobb buszoknál pedig minden üléshez tartozik egy monitor, amin játszani, zenét hallgatni, filmezni lehet.

 A repülő jóval drágább, csak akkor érdemes igénybe venni, ha óriási távolságot akarunk megtenni, például Phuketről Chiang Maiba megyünk. A nagyobb városok között számos nappali és éjszakai vonat, busz üzemel, amik biztonságosak és takarékosak, egyrészt a jegy ára is jóval olcsóbb, másrészt, ha éjszakai járattal megyünk, megspórolunk egy éjszakai szállást, a reggeli órákra pedig, ha szerencsénk van, kellő alvás után megérkezünk a célhoz. Ráadásul olyan thai élményekben lehet részünk, ami a repülők utasait általában elkerülik.

 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Thaiföldi körutazás - 12 nap
» Laosz-Thaiföld Nagykörút - 13 nap
» Dél-Thaiföld Nagykörút Phukettel - 14 nap
» Thaiföldi kalandozás, nyaralással Phuketen - csoportos utazás magyar idegenvezetővel 2022.01.21.-02.05. - 16 nap
» Nagy körutazás Thaiföldön pihenéssel Phuketen - 15 nap

Szállás ajánlatok

» Hotel Ibis Kata Beach *** Phuket 295.698 Ft/főtől - Ázsia / Thaiföld / Phuket
» Hotel Andaman Beach Suites **** Phuket 300.798 Ft/főtől - Ázsia / Thaiföld / Phuket
» Best Western Phuket Ocean Resort Hotel *** Phuket 305.898 Ft/főtől - Ázsia / Thaiföld / Phuket
» Hotel Graceland Resort & Spa **** Phuket 341.598 Ft/főtől - Ázsia / Thaiföld / Phuket
» Burasari Resort Hotel **** Phuket 346.698 Ft/főtől - Ázsia / Thaiföld / Phuket

Információs oldalak

» Thaiföld látnivalók
» Egzotikus utak
» Incentive utazások - üzleti utaztatás

Cikkeink

» Thaiföld - Khao Sok expedició - Hudanik Zsolt
» Thaiföld álomszép vidékein - Kovács Attila
» Thaiföldi emlékek - Kovács Attila
» Kalandozás Thaiföldön - Kovács Attila
» Thaiföld ízei - Kovács Attila

Utazások

» Advent Krakkóban - 2 nap
» Őrségi séták - 2 nap
» Hétvége Prágában - 2 nap
» Kirándulás a Felvidéken - 2 nap
» Advent Zágrábban - 2nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!