Pisa és Lucca-Toszkána városai

Pisa a ferde tornyáról, Lucca a Piazzale Amfiteatro-ról híres. Ezt bárki kinézi az internetről. De mit talál az, aki betekint a felszín mögé?

Az egykor oly büszke kis városállam már picinek számít a toszkán városok között, kulturális és építészeti öröksége mégis kiemelkedő.

Az egykori csillogást és hatalmat szimbolizáló Csodák tere mára a kultúristák fő célpontja: mindenki meg akarja támasztani a Ferde Tornyot, vagy hallani szeretné a Keresztelőkápolna hihetetlen akusztikáját. Pisa azonban több ennél: a Medici városrész apró terei, a hajórakomány Szent Föld köré épült temető, a kis tereken élénk társadalmi életet élő egyetemisták ugyanúgy meghatározzák a város életét, mint az építészeti harmóniában tobzódó dóm és a gravitációra fittyet hányó Torre Pedente valószínűtlen épülete. Pisaban jó lenni, ha van jobb dolgunk, mint a nevezetességeknél sorban állni, vagy a bóvli közt válogatni. Lényeg, hogy világjáró legyen a talpán, aki itt is megtalálja a magányt és a szépséget: a szétlátogatott apró belvároson kívül a hangulatos kávézókat és moziként használt barokk templomokat a sáros vizű Arno túlpartján. Az igazi móka a Monte Pisaninó túloldalán vár ránk. Lucca kicsi de annál hangulatosabb, olaszosan nyugodt és turistaipar által kevéssé fertőzött város. Széles, de haszontalan(elkészülte után soha többet nem ostromolták) városfala jelképe a luccaiak által oly sokra tartott szabadságnak: évszázadokon keresztül megőrizték függetlenségüket a toszkán városállamok öldöklő és merényletektől, intrikáktól, hatalmi játszmáktól és érdekházasságoktól fűtött csatározásai közepette.

Lucca kiváló hely a toszkán hangulatban mélyre merülésre: terei, utcái, középkori házai mind mind jó háttérként szolgálnak az itt elköltött hosszú étkezések meghitt és nyári hangulatához.

Kiemelném a Piazzale Amfiteatrot, ami egy eredeti római aréna alapjaira épült, megőrizve annak körkörös formáját, illetve a Torre di Gunini középkori lakótornyát, mely nem csak égbe szökő magasságával hívja fel magára a figyelmet, hanem még néhány magyaltölgy is nő rajta különlegességként. Erről a szellős tetőről kiválóan belátni Luccát, és a környező hegyeket: a toronymászás után megérdemlünk egy café lattét a Szent Mihályról elnevezett, templommal ékes téren található Cafe Turandotban, ami az ebben a városban született zeneszerző, Puccini kedvenc helye volt a legenda szerint.

 

 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Szarvasgomba ünnep és olíva kóstoló Toszkánában - 4 nap
» Olívaszüret Toszkánában - 5 nap
» Toscana, Viareggio és Cinque Terre - 5 nap
» Nápoly-Capri-Sorrento-Amalfi-part - 6 nap
» Toszkána csodái - 5 nap

Információs oldalak

» Toszkána látnivalók
» Toszkána
» Buszos körutazások Olaszországban
» Biciklitúra, kerékpártúra

Cikkeink

» Az álomszép Toszkána tavasszal - Kovács Attila
» Álomszép utazás - Firenze és Toszkána - Kovács Attila
» Toszkána szépségei - Kovács Attila
» Toszkána szépségei képekben - Kovács Attila
» A gyönyörű Toszkána képekben - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!