Cinque Terre térkép

Körutazás

» Barangolás Toszkán tájakon - 6 vagy 7 napos buszos kiskörút
» Toszkána és Cinque Terre - 5 napos buszos körutazás Toszkánában
» Cinque Terre - Citrom fesztivál - 4 napos buszos körutazás Toszkánában
» Toscana, Viareggio és Cinque Terre - 5 napos körutazás Olaszországban
» Csodás Toszkán tájakon - 5 napos út: Cinque Terre, Firenze, Lucca, Pisa, Torre del Lago, La Spezia

Városlátogatás

» Barangolás Toszkán tájakon - 6 vagy 7 napos buszos kiskörút
» Toszkána és Cinque Terre - 5 napos buszos körutazás Toszkánában
» Cinque Terre - Citrom fesztivál - 4 napos buszos körutazás Toszkánában
» Toscana, Viareggio és Cinque Terre - 5 napos körutazás Olaszországban
» Csodás Toszkán tájakon - 5 napos út: Cinque Terre, Firenze, Lucca, Pisa, Torre del Lago, La Spezia

Élmények, beszámolók, látványosságok, látnivalók ...

Riomaggiore, a Cinque Terre kapuja

Olaszország egyik legismertebb látnivalója a festői Cinque Terre. Az öt kis falu és a tágabb környezetéhez tartozó Portovenere egyedülálló látványosságot képeznek. A meredek, Ligur-tengerbe szakadó hegyoldalakra tapadó kis falvak közül az egyik legtöbbet fényképezett a színes házaival a keskeny szurdokvölgyben szoroskodó Riomaggiore.

Olaszország ékessége: a Cinque Terre

A Cinque Terre Ligúria, de talán Olaszország egyik legnevezetesebb látnivalói között van: a tengerparti sziklákra tapadt kis falvak, mint Vernazza vagy a Monterosso al mare vagy a meredek hegyoldalon kialakított teraszos művelésű földek, kabócadaltól hangos olívaligetek és a mélykék tenger- megkapó látvány.

Cinque Terre: az olasz tengerpart gyönyszeme

Szeptemberben már "vége van nyárnak, hűvös szelek járnak"-de nem Olaszországban, a Ligur-tenger gyöngyszemén, a festői Cinque Terre vidékén. A festői jelző esetünkben cseppet sem túlzás.

Corniglia, a Cinque Terre legkisebb települése

A híres Cinque Terre az egyik legismertebb és legkedveltebb látnivaló Olaszország festői tájain. A Genova és La Spezia között elhelyezkedő öt falucska mindegyike gyönyörű és egyedi település - a legtöbb közvetlenül a tengerparton fekszik. Corniglia viszont egy magas szikla tetején ücsörög - ez a színes település a legkisebb az Cinque Terre falvai között. A faluba vagy egy hosszú, ám kiváló kilátást kínáló lépcsőn vagy autóbusszal juthatunk fel.

Olaszország tengerparti tájain - Liguria

Olaszország gyönyörű városainak szépségén már csak az tud emelni, ha nem csak gyönyörű táj veszi körül a hangulatos települést, mint Toszkána tartományban, hanem még a Földközi -tenger illata is érződik az utcákon a frissen süt pizza hívogató aromái mellett. A La Spezia és Genova között elterülő tagolt partszakaszon gyönyörű, tengerparti sziklákra tapadó településeket találunk, mint Rapallo, Zoagli, Chiavari.

Cinque Terre ősszel - a kék minden árnyalata

Szeptemberben már "vége van nyárnak, hűvös szelek járnak"-de nem a Ligur-tenger gyöngyszemén, a festői Cinque Terre vidékén. A festői jelző esetünkben cseppet sem túlzás. A nyári árnyalatokhoz képest sokkal élénkebbek a színek-a tenger és az ég kékje, az olívaligetek sötétzöldje foglalja keretbe a színes falú házacskákból álló falvak ékköveit.

Vernazza, a Cinque Terre egyik legszebb települése

Olaszország egyik legszebb tájai közé tartozik a Toszkána kies tartományától északra található Cinque Terre, ami Ligúriához tartozik. Az "öt föld" elnevezés öt apró kis falut jelent, amik a tenger fölé nyúló sziklákra tapadva dacolnak a Ligur-tenger és a történelem viharaival. A meredek hegyoldalakat emberfeletti munkával tették teraszok földművelésre alkalmassá az évszázadok alatt, a olajfa ligetek és szőlőföldek között keskeny ösvények vezetnek egyik kis faluból a másikba.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!