Zanzibar Bay Resort **** Zanzibár

​A sziget keleti oldalán, a repülőtértől 35 km-re, 40 percnyi autóútra, Marumbiban található a 2019-ben, környezettudatos alapanyagok felhasználásával épült, 104 szobával rendelkező szálloda. Vendégei a szomszédos Paradise Beach hotel szolgáltatásait is használhatják.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Menetrendszerinti repülőjegyet Budapest – Zanzibár – Budapest útvonalon átszállással, repülőtéri illetéket, személyenként 1 db kézipoggyászt és 1 db feladott poggyászt, szállást a választott turnusra a megadott ellátással.

Részvételi díj nem tartalmazza

Az útlemondási biztosítást (2%), a baleset-, betegség és poggyászbiztosítást, reptéri transzfereket, fakultatív programokat, a helyszínen fizetendő vízumdíjat és idegenforgalmi adót. 

Zanzibar Bay Resort **** Zanzibár

Ellátás: 
reggeli
Választható ellátások: 
Félpanzió, teljes panzió, all inclusive

Fekvése:
A sziget keleti oldalán, a repülőtértől 35 km-re, 40 percnyi autóútra, Marumbiban található a 2019-ben, környezettudatos alapanyagok felhasználásával épült, 104 szobával rendelkező szálloda. Vendégei a szomszédos Paradise Beach hotel szolgáltatásait is használhatják.

Szobák: 
A maximum 3 fő elhelyezésére alkalmas standard szobák a földszinten kaptak helyet, kertre-, vagy medencére néző kilátással, széffel, mini hűtővel, tea/kávéfőzési lehetőséggel rendelkeznek.
Luxus szobák: 51 m² alapterületű szobák, melyek a földszinten, vagy első, második emeleten találhatók. Elhelyezkedésükből adódóan a medencére, kertre, esetleg részben az óceánra néznek.
A premium szobák 60 m² alapterületűek, erkélyükről a kertre, medencére, vagy az óceánra nyílik a kilátás.
Premium plus szoba: földszinti vagy első emeleti, kb. 95 m² alapterületű szobák, melyekben széf, tea -, és kávéfőző, hajszárító, az ágy fölé húzható szúnyogháló található. Kis teraszuk az óceán felé néz.
Valamennyi szoba légkondicionált, a Wi-Fi ingyenesen használható.
Mozgási nehézségekkel küzdők számára alkalmas szoba foglalása is lehetséges.

Ellátás:
Reggeli, felár ellenében fél-, vagy teljes panzió illetve all inclusive ellátás is kérhető.

Szolgáltatások:
Kortyoljon el egy finom koktélt vagy csodálja a naplementét a Jetty loung bar-ban, vagy élvezze a hatalmas infinity medence nyújtotta remek kilátást. A második medencében lehetőség van búvárórákat is venni.
Az edzeni vágyók számára 24 órás fitnesz terem, az ellazulni vágyóknak Masszázs és Wellness központ nyújtja szolgáltatásait.
A recepció 24 órában fogadja az érkező vendégeket.

Strand:
A fehér homokos parton labdajátékokra is lehetőség van. Dagály esetén fürdőzhetnek, sznorkelezhetnek, apály esetén érdemes egy nagy sétát tenni a parton. Szeles időszakban a part hínáros lehet, amelyet a szállodai személyzet azonban azonnal összeszed

Időeltolódás: 
+2 óra
Érkezési repülőtér: 
Kisauni repülőtér
Távolság a reptértől: 
40 km-en belül

Ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres vagy másik időpont lenne megfelelő, kérjen személyre szabott ajánlatot!  » Itt hagyhat üzenet

A területről

Zanzibár Tanzániához tartozó, két szigetből (Unguja és Pemba) álló szigetcsoport. Ma Zanzibár alatt tulajdonképpen Unguja szigetét értjük, amely az Indiai óceánban, Kelet-Afrika partjai mellett található. Fővárosa és egyben legrégebbi városa Stone Town, az UNESCO Világörökség része.
Zanzibár gazdasága főleg a fűszer termelésére és a turizmusra épül. Nem véletlenül nevezik Fűszerszigetnek: szerecsendió, vanília, fahéj, szegfűszeg, bors számít a fő exportcikknek.
A szinte érintetlen szigetvilág csodás türkizkéz óceánnal, vakító fehér homokos strandokkal várja a pihenni vágyó turistákat.
A sziget lakosságának többsége iszlám vallású. Öltözködés tekintetében a nyilvános helyeken a hölgyektől a felkar és a lábak eltakarását várják el. Rövidnadrág vagy fürdőruha viselése csak a strandon vagy a hotelek medencéjénél lehetséges.
A sziget legismertebb strandjai:
Nungwi: Északon található a sziget legnépszerűbb partja, Nungwi. A sziget ezen részén az árapály nem érezhető annyira, mint keleti oldalán, és szinte algák sincsenek.
Kiwengwa: Nungwi-tól dél felé haladva találjuk Kiwengwát, amelyet minőségi szálláshelyek, csodálatos színű óceán jellemez.
Bwejuu: A sziget keleti oldalán található, pálmafákkal övezett terület. Ezen a partszakaszon jellemzően inkább kisebb szállodákkal találkozhatunk.
Paje: Bwejuu-tól délre helyezkedik el; rengeteg fiatal, kite szörfös keresi fel ezt a területet.
Látnivalók:
Stone Town:
Ebben a csodás városban szinte megelevenedik a történelem; hisz az elmúlt 200 évben szinte alig változott. A központi Kővárosban találhatjuk az ománi arabok által épített Arab Erődöt. Az erőd mellett található a Csodák Palotája, amely arról is nevezetes, hogy a szigeten itt volt először elektromos áram és folyóvíz. Megtekinthetik a szultáni család számára épített, ma múzeumként működő Palota Múzeumot. Mindenképp látogassanak el a városon kívül található fűszer ültetvényekre és ismerkedjenek meg a Zanzibárt oly jellemző, illatos fűszerekkel.
Jozani erdő:
A sziget középső részén található erdő az élőhelye a Vörös Colobus védett majomnak. A vadon élő majmokat általában nem kell keresni, mert elég közel jönnek hozzánk és hagyják magukat fényképezni.
Kizimkazi mecset:
A sziget déli részén található halászfalu, ahol számos palackorrú delfin él a vízben. Ha szerencsénk van, és közel úsznak a parthoz, akkor könnyedén szemügyre is vehetjük őket. Itt található továbbá egy 12. századi mecset is, amely korai bizonyítéka az iszlámnak Kelet- Afrikában.
Börtön sziget és óriás teknősök:
Stone Town-tól nem messze, csodás korallzátonyok által körülvéve találhatjuk a Börtön-szigetet, amely a maga idejében a nem megfelelően viselkedő rabszolgák börtöne volt. E sziget továbbá az óriás teknősök otthona is.

Zanzibar Bay Resort **** Zanzibár - közeli szállások:

» Mermaid’s Cove Beach Resort & Spa Hotel **** Zanzibár, Uroa 477.095 Ft/főtől - Afrika / Zanzibár / Uroa
» Reef & Beach Resort **** Zanzibár 484.624 Ft/főtől - Afrika / Tanzánia / Zanzibár
» Paradise Beach Resort **** Zanzibár 511.556 Ft/főtől - Afrika / Tanzánia / Zanzibár
» Hotel Uroa Bay Beach Resort **** Zanzibár, Uroa 575.456 Ft/főtől - Afrika / Zanzibár / Uroa
» Hotel Karafuu**** Zanzibár, Pingwe 649.226 Ft/főtől - Afrika / Tanzánia / Zanzibár / Pingwe

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok, Zanzibar Bay Resort **** Zanzibár

A fakultatív programokat - főként a magyar nyelvű kirándulásokat - célszerű a megrendeléssel egyidőben lefoglalni, mert a helyszínen a nagyfokú érdeklődés miatt már nem biztos, hogy lesz szabad kapacitás!

MAGYAR NYELVEN FOGLALHATÓ FAKULTATÍV PROGRAMOK:

Árak: minimum két fő együttes jelentkezése esetén érvényesek​.

Fűszertúra +Stone Town + Börtönsziget
A Fűszertúra igazan érdekes és ismeretbővítő jellegű ez a túra. Egy hatalmas fűszerfarmon kacskaringózva bemutatják a trópus gyümölcseinek és fűszereinek fáit, bokrait. Majd végig kóstoljuk a szezonális gyümölcsöket.

Stone Town Zanzibár város legrégibb része ez, ami ma már a Világörökség része. Végig megyünk a kacskaringós , szűk sikátorokon, megnézzük Freddy Mercury szülőházát, elmegyünk a hal-, gyümölcs és zöldségpiacra, ahol megnézzük a trópusi választékot. Megnézzük a Csodák Palotáját, az erődöt és Zanzibár központi parkját és természetesen shoppingolni is elmegyünk!

A börtön sziget Stone Town-al szemben, egy fel órás hajóútra található. A nevét a rajta található több, mint 100 éves börtönről kapta, amit természetesen mi is megtekintünk. Itt élnek az óriás szárazföldi teknősök ( Albadra Tortoise)  néhány pávával és dik-dikkel egy hatalmas vadasparkban. Meg lehet simogatni ezeket a több száz kilós csodákat!

Delfinles + Jozani esőerdő
A delfinles során a sziget legdélibb pontján ( Kizimkazi) szállunk hajóra, ahol egy rövid hajóút után delfincsaládok raja úszkál körülöttünk. Be lehet ugrani közéjük, de legjobban snorkelling felszereléssel lehet őket látni alattunk vagy épp mellettünk a vízben. Hajóról nézve is kitűnő a látvány. A delfinek vadon élő élőlények, nem lehet etetni őket. Erre a programra nagyon korán reggel kell indulni de lesz fincsi falusi reggeli a program után.
Jozani trópusi esőerdő:
A Jozani őserdő program során egy erdőtúrát teszünk Zanzibar legnagyobb esőerdejében. Itt megmutatom a gyógynövényeket és minden egyebet, amit a mai napig használnak a falubeliek az erdőből. Majd megnézzük a Red Colobus nevu védett majmokat, amik csak itt élnek az egész világon. A majmokat általában nem kell keresni mert elég közel jönnek és hagyják magukat fénykepezni- habár teljesen vadon élnek. Ezután a Mangrove erdőbe megyünk , ahol víz fölött sétálunk es sok mindent megtudhatunk erről az érdekes es misztikus kinézetű erdőről.

Szigettúra
Ezen a túrán egy  kisbusszal megyünk körbe a sziget legészakibb pontjától majdnem a legdélebbig. Útba ejtünk majdnem minden olyan látnivalót ,ami nincs benne a többi programban. Megnézzük a legnagyobb óriás víziteknős rezervátumot, a több száz éves kézi hajóépítést, egy ősrégi rabszolgabarlangot, ahol egy szakaszt a bátrabbak végig mászhatnak. Majd egy trópusi lepkeközpontot, egy szintén több száz éves Perzsa fürdőt. Majd délben egy kis deli faluban állunk meg egy helyi családnál ebédelni.

Lakatlan lagúna
A legideálisabb program a természet lágy ölén valoó pihenésre. Egy védett területen belüli lakatlan szigetre-lagúnaba hajózunk. Egy csodaszép kis sziget, tele többezer éves óriáskagyló beágyazódásokkal. Itt lehet úszni, napozni, a közeli homokdűnére elmenni es snorkellezni. Délben, helyben elkészített, luxus, grillezett- seafood ebéd kerül az asztalra de inkább gyékényre.

Falutúra
Egy félnapos túra keretében elmegyünk az egyik legérintetlenebb faluba, ahol a helyi asszonyok megmutatják nekünk a gyékény, szatyor, tető, kerítés-fonást pálmalevelekből illetve a kötél-, és seprűkészítést kókuszlevélből. Természetesen ki is lehet próbálni. Betekintünk egy tipikus falusi lakóházba is.
Majd ökrös kocsival elmegyünk egy eldugott tengerszoroshoz ahol kenuval végig hajózunk egy mérhetetlen szépségű mangrove övezeten es megnézzük hogyan készítik a rákcsapdákat is. Ezután pedig egy többfogásos falusi ebéd vár ránk szénnel-fával készítve.

Pemba sziget (exkluzív)
Reggel átrepülünk Pemba szigetre, ahol megnézzük a legnagyobb gyümölcsevő denevérfajtát a Flying Fox - ot a természetes előhelyén. Majd meglátogatjuk a Szegfűszeg gyárat ahol bemutatják a gyártás folyamatát. Ezután megnézzünk egy helyi olaj-lepárló helyet, ahol eukaliptusz-, és citromfűolajat készítenek. Utána elmegyünk  Chake-Chake városba várost nézni es a múzeumot majd egy finom helyi ebéddel zárjuk a kirandulást. A délutáni járattal visszarepülünk Unguja szigetre.

Búvárkodás kipróbálása, Kizimkazi

Búvárkodás végzett búvároknak

ANGOL NYELVŰ KÍSÉRETTEL VAGY IDEGENVEZETÉSSEL FOGLALHATÓ FAKULTATÍV PROGRAMOK:

Árak: minimum két fő együttes jelentkezése esetén érvényesek​.

Selous vadrezervátum:
Az ár tartalmazza:
Transzfer hotel-repülőtér-hotel útvonalon
Zanzibar-Selous-Zanzibár repülőjegy
Több napos program esetén ellátás (reggeli, ebéd, vacsora) valamint szállás (Serena Luxury Tented Camp), jeep és hajós szafari program
Angol nyelvű idegenvezetés

1 éjszakás programok:
1 éj Extraordinary Serengeti 
1 éj Selous vadrezervátum családoknak:
1 éj Signature Serengeti: 

Az ár tartalmazza:
Retúr transzfer hotel-repülőtér-hotel között
Retúr repülőjegy Zanzibár-Selous-Zanzibár útvonalon
1 éjszaka szállás egy luxus lodge-ban, teljes panzióval
Flying Doctor betegség biztosítás
Belépőjegy a nemzeti parkba
Szafari program autóval, gyalogosan, professzionális, angol nyelven beszélő helyi idegenvezetővel

2 éjszakás programok:
2 éj Signature Serengeti
2 éj Serengeti Dream Classic
2 éj Ultimate Tanzania: 1 éj Ngrongoro +1 éj Lake Manyara

3 éjszakás program:
3éj Ultimate Tanzania: 1 éj Ngorongoro+1 és Serengeti +1 éj Laka Manyara:

Az ár tartalmazza:
2 vagy 3 éjszakás szafari esetében
Retúr transzfer hotel-repülőtér-hotel között
Retúr repülőjegy Zanzibár-Tanzánia szárazföld-Zanzibár útvonalon
szállás luxus sátortáborban teljes panzióval
Flying Doctor betegség biztosítás
Belépőjegy a nemzeti parkba
Szafari program autóval, gyalogosan, professzionális, angol nyelven beszélő helyi idegenvezetővel

Fél napos Fűszer Farm látogatás
A fantasztikus 4 órás túra alatt megismerhetik, hogy miért is hívják Zanzibárt Fűszerszigetnek. Egzotikus gyümölcsök (jackfruit, anannász, banán, kókusz, mangó, papaya), különleges fűszerek (kardamom, fahéj, feketebors, szegfűszeg, szerecsendió) és más egyéb különleges növények (henna, parfümfa, rúzsfa) várják Önöket, hogy megszagolják, kézbe vegyék vagy éppen megízleljék őket.

Szükséges felszerelés: konzervatív öltözet, kényelmes cipő.

Fél napos Luxus Fűszertúra helyi ebéddel

Börtönsziget-Nakupenda
Egy pihentető délelőtt vagy délután az Indiai-óceánon. 30 perces hajókázást követően kikötnek a Börtönszigeten, amely egykor az ellenszegülő rabszolgákat tartották fogva. A szigeten lehetőségük lesz óriás teknősökkel is találkozni. Nakupenda Zanzibár leggyönyörűbb homokzátonya.
Javasolt felszerelés: fürdőruha, törölköző, naptej, kalap, vízicipő.

Fél napos Jozani Erdő:
A 3 órás program során végig sétálnak az erdő kijelölt ösvényén, ahol számos élőlény mellett a híres vöröskolobusz majmokkal is találkozhatnak.
Javasolt felszerelés: kényelmes cipő, ruházat

Egész napos Safari Blue, ebéddel
Reggeli után indulás a sziget nyugati oldalára, majd kezdetét veszi az egész napos kaland, melynek során egy kellemes hajókázást követően sznorkeleznek (a felszerelést az ár tartalmazza) az India-óceánban; napoznak egy homokpad gyönyörű fehérhomos partján; úszkálhatnak a magrovék közelében; ebédre barbeque tengeri ételeket, egzotikus gyümölcsöket fogyasztanak egy kis szigeten vagy homokpadon; majd pedig, ha az állatok is úgy akarják, akkor delfineket láthatnak az óceánban úszkálni (85% esélyük van látni).

Javasolt felszerelés: fürdőruha, törölköző, naptej, kalap, vízicipő, vízhatlan táska a kamerának, fényképezőgépnek)

Chumbe sziget
A világ egyik legszebb snorkelling helyszíne ez a kis sziget es a körülötte lévő korallzátony. Ma mar ez is a Világörökség része. Az egész napos programra csak 1-2 nappal korábban lehet helyet foglalni a napi maximum 14 látogató közé. Csodálatos snorkellezés, kis előadás, többfogásos finom ebéd , a közeli világítótorony megmászása ( nem kötelező), a kis erdő es a szigeten lévő biohotel megtekintése a program.

Exotikus esküvő

Stone Town+ Börtönsziget-ebéd nélkül:

Stown Town+Jozani erdő-ebéd nélkül:

Egész napos luxus Fűszerfarm látogatás+Jozani erdő, ebéddel:

Wildlife Encounter Safari
2 éjszaka a Serengeti Nemzeti Parkban
Az ár tartalmazza:
Repülőjegy Zanzibár-Serengeti útvonalon
Szafari angol nyelvű idegenvezető/sofőrrel
Szállásdíj teljes ellátással
Transzferek
Standard szálláshely opció (Osero Tented Camp)
Középkategóriájú szálláshely opció ( Singing Grass Bush Camp
Luxus kategóriájú szálláshely opció ( Serengeti Melia Lodge)

Az árak minimum két fő együttes jelentkezése esetén érvényesek.

Egyéb tudnivalók - Zanzibar Bay Resort **** Zanzibár
Részvételi díj tartalmazza: 

Menetrendszerinti repülőjegyet Budapest – Zanzibár – Budapest útvonalon átszállással, repülőtéri illetéket, személyenként 1 db kézipoggyászt és 1 db feladott poggyászt, szállást a választott turnusra a megadott ellátással.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Az útlemondási biztosítást (2%), a baleset-, betegség és poggyászbiztosítást, reptéri transzfereket, fakultatív programokat, a helyszínen fizetendő vízumdíjat és idegenforgalmi adót. 

Előleg: 

A teljes részvételi díj  60%-a, mely foglaláskor fizetendő. 
Az utazás megkezdése előtti 30 napon belüli foglalás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 40%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

A fizetendő részvételi díj a szabad helyek függvényében érvényes, így egyes időpontokban eltérhet az ajánlatban feltüntetett összegtől.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Vízumdíj 50 USD/fő, idegenforgalmi adó kb. 1 USD/fő/éj.
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!
Utazással kapcsolatos ajánlott vagy kötelező védőoltásokra vonatkozó információt a Nemzeti Oltóközpont tud nyújtani: https://oltokozpont.hu/hu
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 15 % önrészt tartalmaz.
Kiutazási forma: 
repülő
Kiutazás: 

A repülőjegyek a jegykiállítás után a légitársaság feltételei szerint módosíthatók, a repülőjegy, repülőtéri illeték valamint a felár ellenében kérhető szolgáltatások (fix ülőhely, extra poggyász) nem visszatéríthetők!

Fix ülőhely foglalására a jegykiállítás után van lehetőség, az útvonalban szereplő szakaszokra külön-külön, a légitársaság díjszabása szerint, a szabad kapacitás függvényében.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!