Gardenia apartmanház - Lefkada, Nidri

A kiváló elhelyezkedésű apartmanház Nidri központjától kb. 400 méterre, míg a homokos/aprókavicsos tengerparttól csupán kb. 50 méterre található. Az apartman az egyik legszebb környéken található, csendes környezetben, mégis minden szolgáltatás könnyedén elérhető, amire az utasoknak szükségük lehet nyaralásuk során.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Kiutazást repülővel, a repülőtéri illetéket és egyéb adókat, szállást megadott ellátással, telepített idegenvezetőt.

Részvételi díj nem tartalmazza

Útlemondási biztosítást, baleset,-betegség- és poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, helyi idegenforgalmi adót.

Gardenia apartmanház - Lefkada, Nidri

Ellátás: 
önellátás
Távolság a tengerparttól: 
100 méteren belül

Fekvése:
A kiváló elhelyezkedésű apartmanház Nidri központjától kb. 400 méterre, míg a homokos/aprókavicsos tengerparttól csupán kb. 50 méterre található. Az apartman az egyik legszebb környéken található, csendes környezetben, mégis minden szolgáltatás könnyedén elérhető, amire az utasoknak szükségük lehet nyaralásuk során.

Szolgáltatások:
Az apartman közelében szupermarket, pékség, taverna található. A WIFI kapcsolat térítésmentesen használható.

Elhelyezés:
2 ágyas stúdiókban, melyek az emeleten találhatóak, tájra nézőek és felszereltségükhöz légkondicionáló (felár a helyszínen fizetendő, 35 EUR/készülék/hét), tévé, konyhasarok a legszükségesebb eszközökkel felszerelve, fürdőszoba zuhanyzóval, illetve balkon vagy terasz tartozik. A szobák közül néhány pótágyazható, a 3.ágy normál ágy.

Ellátás:
Önellátás.

Repülési idő: 
kb. 2 óra 00 perc
Időeltolódás: 
+1 óra
Hasonló utazások, nyaralások:

A területről

Lefkada a Jón-szigetcsoport tagja, Görögország nyugati partvidékén fekszik, Korfu és Kefalónia között. A sziget felszínének legnagyobb részét fehér mészkőszikla borítja, ennek köszönhető neve is, amely a „lefkosz” szóból ered, ez görögül fehéret jelent. A szigetet a szárazfölddel egy kis híd köti össze, így nem kell kompot igénybe venni az átjutáshoz. Az üdülőtelepülések a sziget keleti oldalán találhatók, ennek oka, hogy ez a rész szélvédett, kevésbé meredek, illetve a tenger is lassabban mélyül, és jobb infrastruktúrával rendelkezik.

Gardenia apartmanház - Lefkada, Nidri - közeli szállások:

» Dionysos apartmanház - Lefkada, Nidri 168.198 Ft/főtől - Görögország / Lefkada / Nidri / Európa
» Borsalino apartmanház - Lefkada, Nidri 175.338 Ft/főtől - Görögország / Lefkada / Nidri / Európa
» Akti apartmanház - Lefkada, Nidri 188.598 Ft/főtől - Görögország / Lefkada / Nidri / Európa
» Phillipos apartmanház - Lefkada, Nidri 198.798 Ft/főtől - Görögország / Lefkada / Nidri / Európa
» Afedra apartmanház - Lefkada, Nidri 200.498 Ft/főtől - Görögország / Lefkada / Nidri

Koronavírus részletek

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok, Gardenia apartmanház - Lefkada, Nidri

Fakultatív kirándulásokat és autóbérlést, a telepített idegenvezetőnknél lehet befizetni (helyi partnerünk szervezésében).

Lefkada legszebb strandjai hajókirándulás /Porto Katsiki – Egremni – Agiofili
A kirándulás Nidri kikötőjéből indul, és a nap folyamán lehetőség nyílik Lefkada 3 legszebb partjának megismerésére, melyeket autóval nem lehet, vagy nehézkes megközelíteni. Első állomás Egremni Beach, mely sokak szerint Lefkada leggyönyörűbb strandja, a fehér mészkő és a türkizkék tengervíz kontrasztja képeslapra illő látványt nyújt. Itt 2 órát töltünk, majd tovább haladunk déli irányba, Porto Katsiki partra, ahol 1 órát fürdőzhetünk. Porto Katsiki az egyik leglátogatottabb strand a szigeten, szinte minden évben Görögország legjobb partjainak TOP listájára kerül. Utolsó állomásunk Agiofili, mely Vasiliki üdülővárosától mindössze 2 kilométere található. A strand egy hangulatos öbölben fekszik, melyet meredek sziklák vesznek körbe.
25 EUR/fő

Hajókázás a Jón-tenger szigetire
Első állomásunk Meganisi szigetén a történelmi emlékeket őrző Papanikolis barlang, mely a II. világháború alatt a „Papanikolis” görög tengeralattjáró titkos rejtekhelye volt. Itt lehetőségünk nyílik fürdeni a kristálytiszta tengerben. Ezt követően Meganisi legtradicionálisabb faluját, Spartochori-t látogatjuk meg, mely a sziget északi oldalán található, emiatt erős szélnek van kitéve. A falu kőből épült házakból, hagyományos tavernákból áll, a magas sziklák, valamint a mélykék öböl lenyűgöző panorámát nyújt. A faluban tett rövid séta után tovább haladunk következő megállónkba, ami Lakka fantasztikus strandja, miközben ebédünket elfogyasztjuk a hajón. A délutáni órákban Scorpios szigetének megtekintése következik hajónkról, mely egy magánkézben lévő sziget (a Rybolovlev család tulajdona) és 24 órában testőrök őrzik, így csak távolról van lehetőség szemrevételezni. Majd, illetve egy privát, sziklás strandon alkalmunk lesz fürdeni. Végezetül Scorpidi – Maddouri – Sparti szigeteket (együttes nevükön „Princess szigetek”) tekinthetjük meg a hajóról. Maximum kapacitás 40 fő. Az ár tartalmazza az ebéd közben elfogyasztott italokat.
40 EUR/fő

Kalamos – Kastos
Első állomásunk Meganisi szigetén a történelmi emlékeket örző Papanikolis barlang, mely a II. világháború alatt a „Papanikolis” görög tengeralattjáró titkos rejtekhelye volt. Reggeli fürdőzés Formekula apró szigetének kristálytiszta vízében. Ezt követően tovább haladunk Kastos-szigetre, ahol meglátogatjuk az egyetlen falut, majd az egyik érintetlen és nyugodt partszakaszon lesz lehetőségünk strandolni és pihenni (kb. 2 óra). Utunk következő állomása Kalamos-szigete, ahol sétálhatunk a kikötőben, majd 1 órát töltünk a gyönyörű tengerparton. Visszaúton Scorpios – Scorpidi – Maddouri – Sparti szigetek megtekintése a hajóról.
25 EUR/fő

Kefalónia-Ithaka
A kirándulás Nidri kikötőjéből indul, utunk során számos öböl és falu mellett haladunk el, többek között Vasilikit is beleértve. Első állomásunk a lenyűgöző Porto Katsiki és az impozáns Egremni strand. Ezt követően folytatjuk kirándulásunkat Kefalónia egyik festői halászfaluja, Fiskardo felé, mely a sziget egyik leghangulatosabb kikötőjével büszkélkedhet. Lehetőségünk lesz vásárolni, vagy elfogyasztani egy üdítőt, kávét a kikötő melletti kávézóban, bárban. Utunk következő állomása Ithaka szigete, melyről azt feltételezik, hogy Odüsszeuzs otthona volt. Itt megtekinthető a múzeum, illetve elfogyaszthatjuk ebédünket. A visszafelé vezető úton a kapitány a Meganisi szigetén található történelmi emlékekeket örző Papanikolis barlangba vezeti be a hajót, mely a II. világháború alatt a „Papanikolis” görög tengeralattjáró titkos rejtekhelye volt. Hajóutunk utolsó állomása Scorpios-szigete, más néven Onassis-sziget, ahol meghallgathatjuk a család tragikus történetét, majd lehetőségünk lesz egy utolsó úszásra egy privát sziklás strandon. A sziget magánkézben van (a Rybolovlev család tulajdona), 24 órában testőrök őrzik, így magát a szigetet csak távolról van lehetőség szemrevételezni.
30 EUR/fő

A fakultatív kirándulások leírásai és árai tájékoztató jellegűek. Pontos részleteket az érkezést követően a helyszínen kapnak. Befizetésre szintén helyszínen EUR-ban, vagy az adott ország pénznemében van lehetőség.
A helyszínen fizethető fakultatív programlehetőségeket kinti partnerünk szervezi, azok teljesítésért irodánk nem vállal felelősséget. A fakultatív programokkal kapcsolatos kifogást a programok szervezőjénél, a helyszínen köteles az utas jelezni.

Egyéb tudnivalók - Gardenia apartmanház - Lefkada, Nidri
Részvételi díj tartalmazza: 

Kiutazást repülővel, a repülőtéri illetéket és egyéb adókat, szállást megadott ellátással, telepített idegenvezetőt.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítást, baleset,-betegség- és poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, helyi idegenforgalmi adót.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Időjárás: 
Mediterrán éghajlat magas nyári hőmérséklettel (akár +36°C) és közepes páratartalommal. Az éjszakai órákban erős lehőlés lehetséges.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Kiutazás: 

Repülővel. A légitársaság járatainak indulási időpontjai változhatnak. A menetrend változásokért az Iroda felelősséget nem vállal.

HASZNOS TUDNIVALÓK

A Magyar Köztársaság Nagykövetsége
10675 Athén, Karneadou 25-29. Kolonaki.
Telefon: 0030 21-07256800

Hivatalos nyelv
görög, de az angolt széles körben megértik

Hivatalos pénznem
Euro

Pénzváltás
A bankok nyitvatartási ideje: hétfő-péntek 9–14.00 óráig, szombaton zárva vannak. Az üdülő településeken találhatók kisebb pénzváltók, utazási irodák, amelyek egész héten, késő estig nyitva tartanak.

Telefon
Görögországba 00-30-xxx; Magyarországra: 00-36-xxx

Hálózati feszültség
220 V.

Ivóvíz
a csapvíz fogyasztásra nem javasolt

Üzletek
Az üzletek nyitva tartása hasonlóan alakul a mediterrán országokéhoz. Általában a szieszta időszakban, vagyis 15-18 óra között zárva tartanak, de az üdülő településeken ezt sokszor nem tartják be, késő estig várják a vásárlókat. A tavernák, kávézók és egyéb szórakozóhelyek szintén az éjszakai órákig nyitva tartanak.

Bankok
hétfő–péntek 9–14 óra között.

Autókölcsönzés
Minimum korhatár 23 év, minimum 1 éves jogosítvány, útlevél (néhol elegendő a személyi igazolvány) szükséges. Kérjük mielőtt autót vagy motort bérelnének, győződjenek meg a biztosítási feltételekről. Csak biztosított járműveket béreljenek. Kérjék idegenvezetőjük segítségét a helyszínen.

Nyitvatartás - szieszta
Postahivatalok üdülőhelyeken általában csak hétköznap, nagyobb városokban szombat délelőtt is nyitva tartanak. Az üzletek reggel 9-től 14 óráig, majd a 18 órától 21 óráig nyitva tartanak, hétfőn és szerdán viszont a szieszta után már nem nyitnak ki.

Érdemes ellátogatni a reggeli órákban piacra, bárhol járnak Görögországban. Gyümölcsöt, zöldséget, friss halat, különféle húsokat, változó választékban ajándéktárgyakat, bőrárut, ruhát is lehet kapni.

Közlekedés
A menetrend nem mindig szentírás, a megállók is esetlegesek. A taxik általában taxiórával közlekednek, hosszabb útra viszont bátran alkudják ki az árat. A viteldíjak hasonlóak a magyarországi árakhoz, éjjel viszont magasabbak. Céltaxikba (olcsóbb!) szokás egyszerre több utast is felvenni hasonló útvonalon.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!