Kedvenc helyek - hangulat görög módra

Minden munkás napnak eljön a vége egyszer. Általában hazazötyögsz a villamoson ilyenkor, nyomorogsz kicsit a metrón, vagy anyázol a dugóban hazafelé, esetleg kezdetét veszi az az adrenalin fröccs, ami a csúcsforgalomban hazabringázás jelent.

De vannak az évnek szerencsésebb időszakai, mikor nem a kis szoba magánya vár ilyenkor, hanem lesétálhatsz a tengerillatot követve a partra, és a napi stressztől bemerevedett izmaidat egy jó kis mojitoval lazítod le.

Nekem két ilyen legkedvencebb helyem van, ahol most beinvitálom a kedves olvasókat, és virtuálisan meghívom őket egy körre. Az egyik hely Olympic Beach-on található, nagyon kellemes kis terasz a tenger felé. Patinás fabútorain színes párnák közé lehet bekuckózni, szeparált helységeiben szolid fények alapozzák meg az este hangulatát. Kellemes zenék szólnak: míg el nem ér a pultos/dj véralkohol százaléka egy olyan szintet, amikor a chillout-ot felváltja a pezsdítő tánczene, de erről bővebben nem mesélnék.

Az, hogy 45 centiméterre van a magas teraszra vezető lépcsősortól a tenger, valami eszméletlen jó hangulatot varázsol a helynek. Kérdezés nélkül hozzák a rágcsálnivalót az italokhoz, és komolyabb fogyasztás esetén bizony belecsúszhatunk egy(vagy két) grátisz körbe. Néhány itt töltött óra után komoly kihívásnak mutatkozik leóvatoskodni ezen a falépcsőn, és van olyan is, aki innen egyből éjszakai fürdésre megy- nem tudom pontosan, egy barátom mesélte.

A másik, kevésbé ismert hely Szantorinin található, aki magától, vagy ezen leírás szerint megtalálja, az nyugodtan hozzáírathat valamit az itt vezetett számlámhoz. Ugyanis, ha Oiából elindulunk a kikötő felé, egy poros, jobbra elágazó földúton semmi, de semmi nem árulkodik arról, hogy a keréknyom végén egy ilyen gyöngyszem rejtőzködik.

Mintha a bár tulajdonosai nem szeretnének profitot termelni, szinte álcázzák a helyet, ezzel elérik,  hogy akárki ne szórakozzon itt, csak az, aki veszi a fáradtságot a megkeresésre. A teraszról felejthetetlen a kilátás, nagyon igényes a környezet és a pult illetve van anyag a koktélok belsejében is. Itt nem lehet 3 óránál kevesebb időt eltölteni: míg a 30 turistabuszból kiáramlott tömeg heringként szorong a naplementét bámulva, én azt figyelem, hogyan csillan meg a tengerbe bukó tűzgolyó fénye a poharam párás oldalán legördülő vízcseppen... Álom.

Képek:

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Tavaszköszöntő Athénban - repülővel - 4 nap
» Világörökségek nyomán Görögországban - 10 nap

Szállás ajánlatok

» Harela Apartman - Paralia 20.655 Ft/főtől - Görögország / Paralia
» Blue Sarti Apartman - Sarti 24.605 Ft/főtől - Görögország / Sarti
» Alexandra Apartman - Sarti 24.605 Ft/főtől - Görögország / Sarti / Észak-Görögország / Európa / Chalkidiki
» Alexandrion Apartman - Sarti 24.605 Ft/főtől - Görögország / Sarti / Észak-Görögország / Európa / Chalkidiki
» Athéne Apartman - Neos Marmaras 13.780 Ft/főtől - Görögország / Észak-Görögország / Európa / Neos Marmaras

Információs oldalak

» Görögország látnivalói
» Tengerparti Nyaralás - 2015

Cikkeink

» Görögország tájain - Mykonos és Santorini - Kovács Attila
» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila
» Az legizgalmasabb görög szigetek egyike - Zakynthos - Kovács Attila
» Tengeri kajakkal Thasszoszon - Kovács Attila
» Sithonia színei, Görögország - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!