Hollókő képekben

A Cserhát lankái között megbúvó kis palóc falucska népszerű kirándulóhely. Mintha a régiek kijárták volna az attrakciófejlesztés OKJ-s tanfolyamát: van vastag falakkal a táj fölé magasodó, szép állapotban megmaradt végvár, csodás palóc házakkal ékesített Ófalu, bazaltköves utcák, nénik, fatornyos templom, szőttes és mázas cserépedény: éppen, ahogyan az a fejünkben a "falu" ideájához kapcsolódó képzetekben.

Bővebben a falucskáról a Wikipédián és a település hivatalos honlapján olvashatunk, utóbbit különösen érdemes böngészni a hagyományőrző programok miatt, ami közül az egyik leghíresebb a Húsvéti Fesztivál. Lehet persze fanyalogni azon, hogy a vidéki élet valójában nem ilyen idilli, szerintem viszont példaértékűen bemutatott és jól marketingelt látnivalót találunk itt, amire büszkének kell lennünk, hiszen messze földön is meghatározza a magyar tájakról kialakított pozitív képet. 

Született nógrádiként azért nem állom meg palóc mosoly nélkül azt, hogy éppen olyan házakat mutogatnak a mandulaszemű apró emberek hazájukba visszatérve magyarországi élményeik illusztrálására, amilyenben néhány faluval odébb az én nagyapám is született. Ilyenkor biztos vagyok benne, hogy Kovács papa is velem mosolyog a mennyországban... 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazások

» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grüner see - 1 nap
» A Kis-Fátra legmagasabb csúcsa és főgerince - 1 nap
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter - 1 nap
» Alpesi csúcsok: Göller (1766 m) - 1 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!