Szicília legszebb strandjai - San Vito Lo Capo

Szicília gyönyörű tájait azúrkék keretbe foglalja a mediterrán ég és a kellemes Földközi-tenger. A sziget változatos és izgalmas strandokkal rendelkezik, de a legtöbb népszerű nyaralóhelyen nem kell a magánytól tartanunk, főleg, ha szezonban érkezünk. A Palermo közelében található Mondello strandja már egy tavaszi hétvégén is teli van helyiekkel - de a Taormina környékén található fövenyek is nagyon látogatottak.

Ha el szeretnénk kerülni a tömeget, akkor érdemes kicsit autóznunk - Trapani városától nem messze, a szépséges Castellammare del Golfo kikötővárosánál találjuk a tengerbe nyúló San Vito Lo Capo félszigetet. A magas mészkőgerinc természetvédelmi terület -a Zingaro rezervátum, ahol vándorsólymok uralják az eget - így autóval a nyugati parton vezető úton nagyot kell kerülnünk, ha a félsziget névadó városkájába igyekszünk.

Zingaro Nature Reserve, Sicily from Attila Kovacs on Vimeo.

De a félsziget északi csücskében található városka, San Vito Lo Capo mindenképp megéri a kitérőt, mert itt van a legjobb, fehér homokkal borított, a trópusi tájakat idéző strand. 

A félsziget ritkán lakott, településeket és így szállást is - főleg a nyugati oldalán találunk. De egynapos túra keretében is könnyen elérjük a legszebb tájait Trapani, Castellammare del Golfo, de akár még Szicília fővárosa, a kissé kaotikus Palermo városából is - innen autópálya könnyíti meg az utazást.

Sokan csak a Castellammare közelében található híres öbölbe, a Tonnara di Scopello képeslapokról ismert épületéhez jutnak el - a hajókirándulás vagy a kerékpár a legjobb megoldás az ide jutásra, hiszen itt parkolni nem lehet és a helyi rendőrök előszeretettel díjazzák komoly büntetéssel azokat, akik nem tartják be Szicília írott és íratlan törvényeit - azaz fizessünk csak szépen be a hajókázásra, különben fizethetjük a bírságot.

San Vito Lo Capo városa nem csak a fövenyéről, hanem középkori erődjéről is híres - a városban rengeteg szállás közül válogathatunk, mert ha megtehetjük mindenképpen érdemes több napra maradni. A jellegzetes, magasan a város fölé tornyosuló sziklák - melyek tövében a strandot és az ősi tonhalfeldolgozót, a tonnara épületét találjuk - kiváló gyakorlóterep a sziklamászóknak. A környéken kellemes túrákat tehetünk, a Monte Cofano jellegzetes tömbjéhez, vagy épp Erice középkori városába vagy Trapani szélmalmaihoz. 

Castellammare del Golfo felé pedig gyalogszerrel vagy kerékpárral indulhatunk - széles, szélfútta réteken vezet az út a félsziget keleti partján, közben élvezhetjük az öböl felé nyíló csodás kilátást, a vad sziklaformációk között vezető ösvényt és a rejtett kis strandokat is. 

Szicília kevéssé ismert, vad vidéke ez a félsziget, ahol a kényelmes strandolástól a szabadtéri kalandokig rengeteg izgalmas időtöltésnek hódolhatunk. Ha ezen a környéken járunk, semmiképpen se szalasszuk el e természeti szépségekben bővelkedő partvonal felfedezését!

További képek a San Vito Lo Capo félsziget gyönyörű tájairól:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» 4 napos városlátogatás Palermoban - Hotel *** - 4 nap / 3 éj
» 4 napos városlátogatás Palermoban - Hotel **** - 4 nap / 3 éj
» Hosszú hétvége Taorminában - 4 nap
» 5 napos városlátogatás Palermoban - Hotel *** - 5 nap / 4 éj
» 5 napos városlátogatás Palermoban - Hotel **** - 5 nap / 4 éj

Szállás ajánlatok

» Hotel Baia Degli Dei *** Giardini Naxos 279.774 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Szicília / Giardini Naxos
» Hotel Antares **** Letojanni 239.790 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Szicília / Letojanni
» Hotel Sporting Baia **** Giardini Naxos 331.182 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Szicília / Giardini Naxos
» Hotel Kalos *** Giardini Naxos 342.606 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Szicília / Giardini Naxos
» Hotel Naxos Beach Resort **** Giardini Naxos 348.318 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Szicília / Giardini Naxos

Információs oldalak

» Szicília legszebb tájai
» Utazás Szicília nyaralás...
» Szicília látnivalók

Cikkeink

» Szicília látnivalói - Kovács Attila
» Csodálatos Szicília - Kovács Attila
» A gyönyörű Szicília - Kovács Attila
» Szicília legszebb strandjai - Scala dei Turchi -
» Szicília ókori emlékei - Segesta - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!