Redwood, Új-Zéland: a hegyibringás játszótér

Rotorua, Új-Zéland geológiailag legaktívabb régiójának közelében található ez a bringás játszótér. Ezekért a helyekért találták ki a fejkamerákat, mert ami itt vár az egyszerű bringásra, az hagyományos fotón nem adható vissza.

Rengeteg kiválóan karban tartott és kijelölt kerékpáros ösvény kígyózik a hatalmas fenyőfák között, kellően különválasztva a sétálók és kirándulók, valamint a lovas-túrázók számára kijelölt utaktól.

Az első és legfontosabb szabály, amit a hazai bringásnak meg kell tanulnia, hogy itt bizony bal kézzel húzzuk a hátsó féket- nem csak a közlekedés fordított, ez a létfontosságú reflex is újrakondicionálást igényel.

A még nagyobb biztonság érdekében a kerékpáros ösvények csak egy irányban járhatók, így nem kell szembeforgalomra számítanunk, illetve kezdő, könnyű, haladó és extrém fokolásúak, hogy tudásszintünknek megfelelő ívű kanyarokkal, még biztonságosan teljesíthető méretű ugratókkal és hidakkal találkozzunk, mint a sípályákon megszokott kék, piros és fekete jelölések.

Így -elvileg- nem fogunk majd meglepett arcot vágni, mikor egy dupla kanyar után egy ötméteres ugrató állít majd miket ballisztikus pályára: hiszen ezért jöttünk-ők meg az elején szóltak...

A könnyű pályán is feltételezték a készítők, hogy nem először ül a vállalkozó szellemű kerékpáros nyeregbe, a közepesen pedig én már bőven túl voltam a teljesítőképességem határán- szerencsére az igazán komoly szakaszok előtt tábla is figyelmeztet a ránk váró nehézségekre.

Nyilván nem mentünk akkorát, mint Louis Hamilton, hanem csak óvatosba' engedtük, de ezek között a fák között retteghettünk egy jót:

Új-Zélandon, ahol minden egyes kanyar előtt kiírják, hogy mi a biztonságos kanyarodáshoz ajánlott sebesség, illetve ahol a mozifilmek előtt nem áruvásárlási hitelt reklámoznak, hanem felhívják a figyelmet, hogy csavarozd a bútorokat a falhoz, nehogy földrengés esetén agyoncsapjon egyet a szeretteid közül a ledőlő szekrény, ez az állampolgárokat és turistákat illető fokozott figyelem nem is olyan meglepő.

Redwood tehát egy nagyon izgalmas program, ha Rotoruában járunk, és szeretünk bringázni, semmiképp se hagyjuk ki!

A vörös törzsű fenyők és a hatalmas páfrányok között egy bringatúra egyedülálló élmény!

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Új-Zéland legszebb túrái - 13 nap + 2 nap utazás

Információs oldalak

» Új Zéland legszebb tájai

Cikkeink

» Új-Zéland: a Déli sziget csodái - Kovács Attila
» A lenyűgöző Új-Zéland - Kovács Attila
» Cook-szigetek, a földi paradicsom - Kovács Attila
» Éld túl a repülőutat - Bear Grylls segít! - Kovács Attila
» Új Zéland tájain - Kovács Attila

Utazások

» Portugál el Camino zarándokút kerékpárral - 14 nap
» Öko-kalandtúra Costa Ricában -
» El Camino de Santiago zarándoklat - látnivalók, érdekességek, hasznos információk
» Szardinia csodálatos szigete -
» Szlovénia legszebb látnivalói
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!