Korzika a kalandkeresők szigete

Korzika szigete - amit már a görögök is Kallistének a legszebbnek neveztek - kimeríthetetlen élményekkel várja az ide látogatókat.
Már a kompra szállva feltűnik, hogy ez nem a szokásos tengerparti napozós, utazó áradat. Bringások, hátizsákos turisták, vállalkozó kedvű lakókocsisok népesítik be a hajót, arcukon a várakozás izgalmával.
Barangolásunk során elképesztő tengerparti szerpentineken, szűk erdei utakon keresztül derítjük fel a szigetet. Fantasztikus túrák várnak ránk hatalmas fenyveseken, paratölgyligeteken, szurdokokon át. Megmártózunk a hegyi patakok hűsítő gránitmedencéiben, gyönyörködhetünk a panorámában, a verejtékkel leküzdött sziklás hegycsúcsokról. A sziget közel ötven 2000 méter feletti csúccsal büszkélkedhet kihívás elé állítva a „csúcsjárókat”. Közülük sok található közel a tengerparthoz, és nincs is annál kellemesebb, mint mikor egy végigbandukolt forró nap után tengerparti kempingünkben,  hátizsákunkat ledobva a hullámok közé vetjük magunkat és jóleső fáradsággal a vízben lebegve szemléljük nemrég meghódított  csúcsunkat.   

A gránit kőzetű hegyek hihetetlen forma és színvilággal kápráztatják el a turistákat, csalogatva az extrém sportokat kedvelőket.
És az esték!! Kóborolhatunk a kisvárosok szűk utcáin, felderíthetjük sikátorait, gesztenyesört, mirtusz likőrt kortyolgathatunk hangulatos vendéglők teraszain, megízlelhetjük a helyi különlegességeket. Felejthetetlen élmény a sziklaszirten meredő genovai őrtorony tetejéről végignézett fantasztikus naplemente, amit a hátizsákjainkból előkerülő korzikai borok ízével fűszerezünk.
Egyéb látnivaló is akad bőven! Calvi, város fölé magasodó erődje, kikötői panorámájával, Bonifació mészkőszirtre épült városa, amit a tengerről is megcsodálunk. Corte citadellája a történelmi emlékekkel, ódon hangulatú kis utcáival, éttermeivel vár minket.  

Felsorolni is lehetetlen a rengetek érdekességet, szépséget, ami itt vár minket utazásunk alatt, de egy biztos maradandó nyomot fog hagyni bennünk, és tudjuk, hogy ide még visszatérünk!

 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazások

» Alpesi csúcsok, Hochlantsch - 1.nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» A Kis-Fátra legmagasabb csúcsa és főgerince - 1 nap
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!