Katalónia legjobb városai - Valencia

Katalónia Spanyolország virágzó tartománya - tele csodás hegyekkel, vonzó tengerpartokkal és világhírű városokkal. De nem csak Barcelona vagy Girona érdemel kiemelt figyelmet - az építészeti csodáktól hemzsegő Valencia akár több napra is elegendő érdekességet rejt.

Be kell valljam, nekem sokkal jobban tetszett, mint a turistáktól szinte élhetetlenné zsúfolt Barcelona - itt sokkal közelebb kerültem a város eredeti hangulatához, jóval kellemesebb élmény volt Valencia utcáin sétálni.

A csodás paloták, gyönyörű katedrális ugyanúgy megtalálható itt, mint a mór időkből származó fürdő vagy az UNESCO Világörökség részét képező Selyembörze. A katedrális tornyából lenyűgöző kilátás nyílik a belvárosra, ahol a kis tereken és eldugott utcácskában a legfinomabb paellát ehetjük egész Spanyolországban. 

Spanyolország harmadik legnagyobb városa Valencia különleges tavaszköszöntő hagyományáról, a Fallas-ról is híres - a különleges, éppen aktuális társadalmi problémákra is reflektáló szobrokat a felvonulás után rituálisan elégetik. Valencia nem csak a csodás belvárosa, hanem a kiváló strandja miatt is emlékezetes nyaralás színhelye lehet. 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Nagy spanyol körutazás - 8 nap
» Nyugat-mediterrán tájakon - csoportos hajóút Barcelonától Rómáig magyar idegenvezetővel 2024.09.30.-10.07. - 9 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!