Hobbitfalva valóban létezik!

Új-Zéland egyik legismertebb látványossága Hobbitfalva, a Matamata közelében található Hobbiton.

A Gyűrűk Ura trilógia és a Hobbit rajongói számára kötelező zarándoklat e csodálatos természeti környezetben fekvő falucska meglátogatása.

A rendező, Peter Jackson a filmekben használt rengeteg számítógépes trükk mellett hatalmas költséggel felépíttette a hobbitok lakhelyének, Hobbitfalvának a regénybeli mását. 

A helyszínt Gyűrűk Ura részeinek forgatása után nagyrészt lebontották: hogy aztán a Hobbit elkészítéséhez újra megépítsék, de már úgy, hogy a film elkészítése után látogatható legyen a nagyközönség számára.

A kis faluban hangulatos tavat, a hobbitok takaros kis kunyhóit, még a rendben tartott konyhakertjüket is megcsodálhatjuk.

Az összes apró részlet stimmel, az egész éppen olyan, mintha csak fél perccel ezelőtt surrantak volna el innen szőrős kis talpukon a barátságos félszerzetek.

Egzotikus utak

Mindenki álmai között szerepelnek egzotikus helyek..nyaralás..utazás. Ezen az oldalon összegyűjtöttük a legnépszerűbb egzotikus célokat, a hozzájuk tartozó nyaralási és utazási ajánlatokkal. Télen vagy nyáron szeretne utazni, nálunk mindent megtalál ami egy igazán felejthetetlen nyaraláshoz kell. Ha valami igazán egzotikus kalandra vágyik és ezt a lehető legolcsóbban szeretné megvalósítani akkor érdemes nálunk körülnéznie, mert majdnem minden desztinációhoz kínálunk akciókat, lastminute vagy éppen előfoglalási kedvezményeket.

Megnézhetjük a Zsákvég utca 3. szám alatt a Zsáklakot, a jó öreg Bilbó otthonát, zöldre mázolt kerek ajtóval, rajta sárgaréz fogantyú... Előtte megtaláljuk a kis padot, ahol pipázni szeretett, de elsétálhatunk a Veres Molnár malma mellett vagy át Tanácsréten.

A látogató gyorsan beilleszkedik e mesevilág kulisszái közé, és azt várja, mikor, melyik domb mögül bukkan fel Gandalf, hogy rábeszéljen minket egy újabb kalandra.  

A vezetett túra során érdekes kulisszatitkokat hallhatunk a forgatásról, és a saját hobbit-mesterünk, aki végigkísér a látnivalókon a túra végeztével még egy jó korsó almasörre is meghív- az eredeti Zöld Sárkány kocsmában.

További képek:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Új-Zéland kékje - 19 nap
» Új-Zéland legszebb túrái - 13 nap + 2 nap utazás

Információs oldalak

» Új Zéland legszebb tájai

Cikkeink

» Képek Új-Zélandról.... - Kovács Attila
» Új Zéland tájain - Kovács Attila
» Éld túl a repülőutat - Bear Grylls segít! - Kovács Attila
» Új Zéland legszebb tájain barangolva - Kovács Attila
» Öveket becsatolni: irány Középfölde! - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!