Három kultúra városa - Toledo, Spanyolország

Spanyolország hatalmas területén nagyon különböző tájak és tartományok váltakoznak izgalmas ritmusban. Toledo Kasztília-La Mancha tartomány székhelye, gazdag történelemmel és világörökségi látnivalókkal.

Spanyolország déli részén a mórok uralma idején több gyönyörű erődített város építettek fel a muszlim uralkodók - mint Cordoba, Sevilla, Granada - az akkori világ egyik legfejlettebb, kulturálisan és gazdaságilag is virágzó birodalmát hozva létre. 

Toledo gyönyörű belvárosának egyedülálló hangulatát három kultúra, a mór, a szefárd és a katolikus együttes hatásának köszönheti. A mórok idején szabadon gyakorolhatták vallásukat az itt élő zsidók, akik letisztult szépségű zsinagógákban imádkoztak.

A híres Santa María La Blanca zsinagóga kilenc évszázados épülete az egyik csodásan megmaradt, mudejár stílusú kegyhely - a hófehér oszlopfők és gazdagon díszített falak megrendítően szép hellyé teszik a templomot,  mely a katolikus hódítás után keresztény imahellyé vált - a toledóiak mégis megőrizték eredeti arculatát. 

Toledó a spanyol katolikus egyház székhelye - erre a történelemben számos toledói zsinat, a belvárosban pedig egy hatalmas gótikus katedrális emlékeztet. A kanyargós utcákon sétálva nem lehet nem észrevenni, milyen büszkék a toledóiak a római korból eredeztethető fegyvergyártásra - a világhírű toledói pengével ellátott kardokat és késeket számtalan helyen készítik és árulják még ma is.

Az ódon épületek között sétálva igazi történelmi hangulatot érezhetünk át - az utcák egymásba fonódó kalligráfiája évezredes történelemről mesél. Az ókor vagy a középkor óta itt álló hidak egyikén átkelve a folyó túlpartjáról megcsodálhatjuk Toledo egyedi látképét. A katedrális 90 méter magas tornya mellett feltűnik a félelmetes erőd, melynek alapjait a mórok rakták le, de a spanyol királyság egykori székhelye is volt I. Károly uralkodásának idején. 

Toledo nagyon tömény kultúrsokkal várja az ide érkezőket - bár nagyon népszerű a Madridból gyorsan és könnyen elérhető város a turisták körében - főleg főszezonban. De tavasszal és ősszel is kellemes a klíma, a mély folyóvölgy fölött emelkedő, díszes óvárosban pedig mindig találunk olyan apró teret vagy a városfal mentén megbújó parkot, ahol teljes nyugalomban élvezhetjük az alattunk elterülő, részletgazdag spanyol táj látványát. 

A belváros teljes egészében az UNESCO Világörökség része - ha bejártuk lenyűgöző templomait és ősi zsinagógáit, látogassuk meg El Greco egykori házát - a világhírű festő Toledo városában élt és alkotott - a város templomaiban meg is nézhetjük képeit. Ha pedig már eltelített a kultúra, evezzük át az ízek birodalmába - itt nagyon kellemes, családias hangulatú éttermekben különlegesen finom tapas-falatokat ízlelhetünk.  

További képek:

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Városnézés Egyénileg Madridban ** - 3 nap
» Egyéni Városnézés Madrid ** - 4 nap
» Hétvége Madridban Egyénileg (Budapest - Madrid) Hotel*** - 3 nap
» 3 napos városnézés Madridban - Hotel**** - 3 nap
» Hétvége Barcelonában (Budapest - Barcelona) Hotel ** - 3 nap

Szállás ajánlatok

» Hotel GHT Aquarium & Spa **** – Lloret De Mar 17.900 Ft/főtől - Spanyolország / Barcelona / Európa / Costa Brava / Lloret de Mar
» Hotel Kriss **+ Róma 44.900 Ft/főtől - Olaszország / Spanyolország / Róma / Madrid / Európa
» Monte Feliz apartmanok San Agustin - Gran Canaria 109.900 Ft/főtől - Spanyolország / Kanári-szigetek / Gran Canaria / Playa de San Augustin
» Hotel MS Tropicana **** Torremolinos 119.900 Ft/főtől - Spanyolország / Európa / Costa Del Sol / Torremolinos / Andalúzia
» Jardin Del Atlantico apartmanok - Gran Canaria 109.900 Ft/főtől - Spanyolország / Kanári-szigetek / Gran Canaria / Playa del Inglés

Információs oldalak

» El Camino de Santiago zarándoklat - látnivalók, érdekességek, hasznos információk
» Utak Március 15. idejére
» Buszos körutazások Spanyolországban
» Hétvége Barcelonában
» Tengerparti Nyaralás - 2015
» 4 napos utazások
» Hosszú hétvége

Cikkeink

» A nyár Barcelonában - Kovács Attila
» El Teide: a Hegy - Kovács Attila
» El Camino de Santiago célja, Szent Jakab nyughelye - Santiago de Compostela - Kovács Attila
» A világ vége - Finisterre - Kovács Attila
» Bencés kolostor a Camino mentén - Samos - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!