A vitorlák városa: Auckland, Új-Zéland

Auckland városa Új-Zéland északi szigetének legjelentősebb települése.

A szigetország egyetlen nagyvárosi hangulatú lakott helye, a főváros, Wellington eltörpül az aucklandi, metropoliszokra jellemző nyüzsgés, hatalmas kikötő és felhőkarcolók mellett.

Aucklandban kellemes elegyét találjuk a bevásárlóutcáknak és parkoknak, a dombokra épült utcákban hangulatosan vegyülnek a régi épületek és a modern irodaházak.

A városban ismeretlen a nagy forgalom és a dugók: olyan érzésünk van, mintha örökké péntek délután lenne. A vitorlásokkal telezsúfolt kikötőben nem sznob helyek feszítenek: játszóterek és street-food árusok lakókocsijai.

A Wikipédia szerint a városban csak 438 ezer ember él, de az elővárosokkal együtt a lakosság száma eléri az 1,3 milliót- ez a "tekintélyes" népesség az ország lakosságának 31%-a.

Auckland nagy attrakciója a Sky Tower, a 328 méter magas torony a világ 13. legmagasabb épülete, amelynek tetején akár körbe is sétálhatunk, az igazán őrültek pedig gumikötéllel biztosítva le is ugorhatnak 220 méter magasból.  

A város nagyon kellemes és élhető hely, igen kevés nagyváros peremén tudunk a Csendes-óceánban fekvő, sűrű erdővel borított, madárdaltól hangos szigeteken túrázni, vagy akár egy kialudt, most parkoktól és mezőktől zöldellő vulkán csúcsáról körpanorámát élvezni: a Mount Eden tetejéről, a kráter pereméről ugyanis ezt is megtehetjük. 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Új-Zéland legszebb túrái - 13 nap + 2 nap utazás

Információs oldalak

» Új Zéland legszebb tájai

Cikkeink

» Új Zéland legszebb tájain barangolva - Kovács Attila
» A lenyűgöző Új-Zéland - Kovács Attila
» Képek Új-Zélandról.... - Kovács Attila
» Új Zéland: a déli sziget tájain - Kovács Attila
» Új Zéland tájain - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!