A Costa Blanca legszebb városai - Altea, Spanyolország

A napfényben fürdő spanyol partvidék egyik leghíresebb nyaralóhelye a Costa Blanca. Magában hordozza a Costa Brava vad sziklás partjainak romantikáját, hiszen mészkősziklák ragyognak fehéren a Földközi-tenger kékje felett, de a Costa del Sol homokkal borított fövenyeinek szépségét is megtaláljuk itt.

Alicante és Benidorm népszerű, gyakran túlzsúfolt strandjaitól egy ugrásnyira, Altea fehér városkájában még megtaláljuk a környék tradicionális építészetét és nyugalmasabb hangulatát.

A turisták főleg a parti sétány és a hosszan elnyúló strand miatt érkeznek ide, de ha felkaptatunk a dombtetőre épült óváros lépcsősorain a főtérre, ott megismerhetjük Altea ősi arcát is. 

A meredek sikátorokon érdemes megpihenve visszatekinteni - a csodás látványt nyújt a tenger és az ég, ha egy egy kis téren ki tudunk pillantani a horizont felé. A főtéren, ahová összefut az utcácskák hálózata kiteljesedik a kép - nem csak a csodásan díszített kupolájáról híres templomot csodálhatjuk meg itt, de több irányba is nyitott teraszokon személhetjük hosszan a partvidéket.

Altea könnyen elérhető vonattal is, Benidorm pedig csupán 10 kilométerre van, így akár át is buszozhatunk ide egy menetrend szerinti járattal, ha fel szeretnénk dobni az ott töltött nyaralást. 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Információs oldalak

» A Costa Blanca látnivalói, Spanyolország

Cikkeink

» A Costa Blanca legjobb helyei - Calp(Calpe), Spanyolország - Kovács Attila
» A Costa Blanca fővárosa - Alicante, Spanyolország - Kovács Attila
» Alicante, a spanyol riviéra gyöngyszeme - Etédi Alexa
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!