„Deuter Futura 26” hátizsák teszt

A túrázók többsége különböző igények alapján állítja össze felszerelését. A kezdők általában a lábbeli után sokadik beszerzendő „luxusként” gondolnak a hátizsákra, hiszen a cipő és a ruházat az alap, a zsák csak legtöbbször komfortfelszerelés. Az otthoni, korábban iskolába, munkába, városnézéshez használt, jól bevált zsák lesz az első, de a kirándulások, túrázók fejlődésével már kialakul az igény egy jó túrazsákra. Így az egynapos túrákra használt hátizsákoknak is több szempontnak kell megfelelni. Nehéz választani, hisz a diszkont sportfelszerelés gyártók által kínáltak is jó színvonalúak, általában ár/érték arányban, de ha rendszeresen túrázunk, célszerű a túraboltok készletéből is szemezgetni. Itt különböző profik által kipróbált és fejlesztett márkákból is nagy választékot találunk, gyakran női,- és férfialakhoz jobban illeszkedőt, különböző térfogattal, és extra lehetőségekkel a teljes kihasználásra specifikálva. Legtöbbször van rajtuk külső túrabot, és jégcsákány tartó heveder, és sok hasznos zseb és rekesz, valamint impregnált, bevarrt esővédő.

A tesztelt példány kiválasztásának fő szempontja a méret volt. Egynapos túrára egész évben ideális legyen, ezért a 26 + 3 literes űrtartalom. További szempont, a beletett dolgok könnyű elérése. Erre tökéletes az osztott két belső rekesz, amiből a kisebbe alulról -külső cipzáron keresztül lehet pakolni (az össztérfogat kb. 1/3-a). A nagy fő tároló részhez fentről a szokásos módon jutunk (a térfogat 2/3-a). Teli találat a két oldalon elhelyezett cipzáras zseb (1,5-1,5 liter), ami pont ideális a könnyen elérhető tárgyak és csokik :) részére. De hasonló a legfelső, záró részben lévő két kis, igazolványtartó, a leggyakrabban használt vésztelefonszámokkal, és segélyhívó jelekkel, amit a zseb belső részén tüntettek fel. Praktikus a két alsó oldalháló is, ami már az új zsákok esetén zseb. A felsoroltakon kívül van egy túrabot,-, és egy csákánytartó heveder is. A zsák alsó részén cipzáras zseb rejti az integrált esővédőt. Még egy fontos, jó lehetőség az italtartó zseb, a belső hátrészén, amibe akár 2 literes folyadéktartály is kényelmesen belefér (Pl: Deuter Streamer 2.0).

Mindent összevetve, nagyon jól kihasználható, az apróságokat könnyen szortírozható, rengeteg zsebbel ellátott zsák, amire kívülről jól rögzíthető minden túrakellék. Mérete megfelelő az egynapos túrákra minden évszakban. A „Deuter Aircomfort Futura System”-nek köszönhetően hátrendszere alkalmas a melegben való túrázásra, persze ebben is beizzad a hátunk, csak talán kisebb mértékben, mint a hagyományos rendszereknél. Tartóssága bizonyított, immár harmadik éve rendszeresen használom (évi 60-80 nap). Minimális kopás csak a derékpánton látszik, valamint azon ponton, ahol két anyag egymáson súrlódik.

Súlya 1580 gramm, ára hozzávetőlegesen 26.000 Ft.

A hasznos részletek katicával :)

Az alábbi túraboltokban, és web áruházakban kapható:

Tengerszem
Nomád

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazások

» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Alpesi csúcsok, Hochlantsch - 1.nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» A Kis-Fátra legmagasabb csúcsa és főgerince - 1 nap
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!