Az Alpok legszebb hegyei - Monte Rosa, Olaszország

Olaszország elképesztő változatosságú tájakat rejt - Szicília mediterrán szigetétől Toszkána hullámzó dombjain át egészen az Olasz Alpok felhőket ostromló vonulatainak vad vidékéig. A Svájccal határos hegyvidék, a Monte Rosa négyezer méter fölé nyúló csúcsok és örök jég borította fennsíkok, gleccserek tömegével rendelkezik, de jelen cikkünkben egy sokkal szelídebb arcát szeretnénk megmutatni ennek a vidéknek.

A temérdek négy kilométeres csúcsot megmászni vágyók, ha nem Zermatt felől indulnak erre a vidékre, akkor a hangulatos Alagna települése számít a túra kiindulási pontjának. A felvonó nagyon nagy magasságba repíti a gleccsermászásra vállalkozókat, de a gyalogtúrák kedvelői is sokat spórolhatnak energiájukkal, ha lábizmaik helyett a drótkötél segítségével közelítik meg az ösvényeket.

A látványos ösvények így sem számítanak könnyűnek - a meredek hegyi utak gyakran nagyon kitett területeken, meredek réteken át vezetnek, így az ereszkedés is igen fárasztó lehet. Cserébe viszont olyan lenyűgöző látványban lesz részünk, amely az Alpok legszebb részei közé emeli a Monte Rosa vidékét - felettünk hatalmas csúcsok, alattunk ezerméteres völgyek, apró, terméskőből rakott kunyhók, zúgó fenyvesek és zöldellő erdők teszik felejthetetlen élménnyé a túrázást.

További képek:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Monte Rosa túrasível - 6 nap

Információs oldalak

» Aktív nyaralás
» Via ferrata túrák kezdőknek és haladóknak

Cikkeink

» A Monte Rosa lábánál - Alagna - Kovács Attila
» 10 legszebb hegy az utazom.com szerint - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!