Via ferrata Ausztriában: Naturfreunde Klettersteig

1 napos via ferrata túra

Kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlott „Természetbarát” via ferrata útvonal. Izgalmas, szép mászó élményt kínál és a jutalmunk a Hochlantsch 1721 méteres csúcsának megmászása. Kitett, látványos szakaszaival, panorámás sziklafalaival igazi mászóélményt nyújtó út. Kötelező darab minden ferrátásnak.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Matyuga Péter - Bringa
Kedvenc barlangászunk, született világjáró. Minden extrém körülményt vidám elszántsággal gyűr le. Nemcsak a mélyben, de a magaslatokon is otthon van.

Nehézség:

"C" nehézségű túra, kezdőknek és haladóknak is ajánlott.

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, a túravezetést, és a via ferrata felszerelések bérleti díját valamit az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezést, és az utasbiztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
12 - 16 fő
Program: 

1. nap - Budapest, Breitenau, Naturfreunde Klettersteig (C), Hochlantsch (1720 méter), Budapest

Reggel 04.40-kor találkozunk a Március 15. terén, indulás 05.00-kor!  Szinte végig autópályán megyünk, egy rövid pihenőt tartva, délelőtt érkezünk meg St. Jakob-Breitenauba, ahonnan a túránk indul. Kezdetben egy aszfaltozott úton, majd az erdőbe bekanyarodva, kitaposott turistaúton haladunk. Az ösvény végig emelkedik és egyre meredekebbé válik, ahogy közeledünk a sziklafalhoz. A beszállástól mászós és sétálós szakaszok váltják egymást, mellettünk jobbról és balról sziklafalak. A mászás igazán élvezetes, jó minőségű, kompakt mészkövön haladunk egyre feljebb és feljebb. Az utolsó rész a legszebb és legnehezebb, itt egy keskeny, szellős bordán mászunk. A legjobb és legszebb fotókat itt készíthetjük. Aki eddigre már elfáradt, annak sem kell aggódnia, hisz ez az utolsó szakasz kikerülhető: egy könnyebb, B-s nehézségű úton is teljesíthető. Felérve törpefenyvesek között találjuk magunkat, majd rövid gyaloglás után megpillantjuk a Hochlantsch (1720 méter) csúcskeresztjét. A csúcscsokik elfogyasztását követően egy szép  turistaösvényen ereszkedünk le a Teichwirtben  várakozó autóbuszunkhoz.
A késő esti órákban érkezünk Budapestre.
Menetidő: 4-5 óra, szint fel 1100 méter, le: 550 méter.
 

További információ

Hasonló utazások, nyaralások:
» Via ferrata túra a Hohe Wandon haladóknak - 1 nap
» Rax-Alpok via ferrata: a Haid Steig - 1 nap
» Dachstein - via ferrata hétvége - 4 nap
» Via ferrata túra kezdőknek - 1 nap

Élménybeszámolók

» A via ferrata szettek összehasonlítása - Kovács Attila, 2012. október. 26

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, a túravezetést, és a via ferrata felszerelések bérleti díját valamit az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezést, és az utasbiztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Várható költőpénz szükséglet: 
10 - 30 Euro/fő.
Előleg: 

17.900 Ft/fő, ami jelentkezéskor fizetendő (az utazás ára egy összegben fizetendő).

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Szükséges felszerelésről: túracipő/túra bakancs; esőkabát; esőnadrág; meleg felső ruházat; túra nadrág;  elemlámpa; napvédő krém vamaint egy kb. 30 - 35 literes hátizsákot, amibe a via ferrata felszerelésed is belefér.

Sportcipő nem megfelelő a via ferrata túrák során! Kemény talpú túracipőre, vagy bakancsra van szükség. Ne feledd otthon a meleg ruházatot sem, mert a hegyekben még nyáron is hűvös lehet! Ha van, hozz kerékpáros vagy via ferratás kesztyűt!

A jó minőségű túracipő, esőkabát és esőnadrág fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz! Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad! A via ferrátás felszerelést irodánk mindenki számára biztosítja.

Via Ferraták: Mesterségesen kiépített sziklautak. A meredek szakaszokon: drótkötelek, fémlétrák, és lépések segítik a kalandvágyó turisták haladását. Speciális biztosító eszközök szükségesek végigjárásukhoz! A Dolomitok a via ferraták paradicsoma, de Ausztriában is egyre népszerűbbek. A nyolcvanas évektől kezdték meg kiépítésüket, és mára igazi játszóterekké váltak a kalandot kereső átlagemberek számára. Mivel alapfokú hegymászó technikai tudást igényel végigjárásuk, gyakorlott túravezetőink mindenkinek segítenek megtenni az első lépéseket. A túra során folyamatosan számíthattok segítségükre.

Figyelem! A mászások során speciális biztonsági felszerelést kell használnunk. Kizárólag az irodánk által biztosított felszerelés használható! Ezek helyes használatát a túravezetők elmagyarázzák, és a túrákon folyamatosan figyelemmel kísérik! A vezetők utasításait mindenkinek be kell tartania saját biztonsága érdekében!
 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3 - 4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz euroban. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Étkezés: 

Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a túra során. Vízvételi (vásárlási) lehetőség menet közben csak a menedékházban van, így minimum 1,5 liter vizet hozz magaddal.

Időjárás: 
Az Alpok időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják.
Csomagolás: 
A túrák során egy kisebb , kb. 30 - 35 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a ferrata felszerelésed, személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, és ivóvizet tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!