Vajasfok, vízitúra a titokfolyón

2 napos tengerikajak túra

Az ősi Duna-ágat követve, változatos, kanyargós mederben és fákkal sűrűn benőtt partok között, kristálytiszta vizeken visz utunk. Egy olyan hazai vízitúrára kalauzolunk el, amely kevésbé ismert a természetbarátok körében, pedig eldugott, titkos kis csatornája és a környék hagyományőrző jellege kivételes hangulatot kölcsönöz e tájnak. Itt biztosan nem zavar meg bennünket a város zaja! Csavarogj velünk ezen a májusi hétvégén, távol a bevásárlóközpontoktól, de közel a vízhez, s a földhöz.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Nehézség:

A túra mindenki számára teljesíthető, a napi táv az első nap 10 km, a második nap kicsit több, 15-18 km. Egy átemeléssel.

Részvételi díj tartalmazza

a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), a hajószállítást, a túravezetést és a bográcsos vacsorát.

Részvételi díj nem tartalmazza

a vacsorán kívüli egyéb étkezéseket és az utazást.

Hossz: 
2 nap
Létszám: 
15-27 fő

Szállás

Az éjszakát a szabadban, sátrainkban töltjük. Vadkempingezünk.

Program: 

1. nap – Dusnok
Találkozó 9:30 órakor Dusnokon Kipakolás után vízre szállunk és elindulunk egész napos túránkra. A falun átevezve csorgunk dél irányba. Galériaerdők, nádasok, madarak és a zöldülő erdő kísér bennünket. A folyó vize kristálytiszta. Az estét egy kis erdei réten töltjük rögtönzött táborunkban. Tüzet rakunk, bográcsgulyásozunk.
Szállás: vadkemping
Ellátás: bográcsvacsora

2. nap - Dusnok, Érsekcsanád
Ébredést követően délnek vesszük az irányt. Két óra lapátolás után átemelünk és nádasok, apró tanyák között vezet az utunk egészen a Dunáig, Érsekcsanádig. Kikötés a délutáni órákban, felpakolás, majd hazaindulás, várható érkezés Budapestre az esti órákban.

További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), a hajószállítást, a túravezetést és a bográcsos vacsorát.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a vacsorán kívüli egyéb étkezéseket és az utazást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség
Várható költőpénz szükséglet: 
1 - 2000 Ft/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg vagy kisbusszal
Felszerelés ajánló

Mit hozz magaddal?

Kempingezéshez: sátor, ponyva, hálózsák, derékalj, összecsukható szék, kis kefe, rongy, kispárna esetleg útitakaró (utazáshoz).

Nappali öltözet: esőkabát, esőnadrág, vízálló szandál, sportcipő, polárkabát, kényelmes, hosszú ujjú világos ing és nadrág, fürdőruha.

Egyéb: napszemüveg, napvédő krém, ajakír, sapka vagy kendő, ruhaszárító kötél és csipesz, tisztálkodáshoz nedves törlőkendő.

Konyha: műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz, kulacs, főző, gázpalack, gyufa, konzerv-, sörnyitó, dugóhúzó, kis nylonzacskó szendvicsnek, mosogatószer, szivacs.
 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

A kisbusz utasai reggel 5:30 órakor a Római parti bázisunkról, a Budapest, III. ker. Nánási út 53. szám alól indulnak. Amennyiben a nagyon vidám kisbuszban szeretnél utazni Budapestről oda-vissza, akkor a korlátozott férőhely miatt igényedet a jelentkezéskor jelezd irodánk felé.
A kisbusz ára: 4.500 Ft/fő, ami a helyszínen, induláskor fizetendő.

Egyéni utazás esetén 9:30 órakor Dusnok, Vajasfokon, ( maps.google.com/maps/ms) találkozunk.

Étkezés: 

A bográcsvacsora kivételével egyénileg. Célszerű a két napra szendvicset, innivalót és nem romlandó élelmiszereket hozni (müzliszelet, szőlőcukor, keksz, nassolni való). Javasoljuk, hogy hozz magaddal műanyag tányért, bögrét, evőeszközt, bicskát és kulacsot.

A területről: 
A Vajasfok medre valószínűleg egy ősi Duna-ág vonalát követi. Megoszlanak a vélemények a kialakulását tekintve. A folyó, csatorna változatos, kanyargós mederben, erdővel sűrűn benőtt partok között folyik. Az áramlás gyakorlatilag elhanyagolható, a meder szélessége 10 - 50 méter között változik. A vízmélység 1 - 2 méter. A víz kristálytiszta.
A környező települések életében jelentős szerepet töltött be a víz. Régen Foktőnél még hajókikötő is volt. Sok kofa vizí úton szállította fel áruját a pesti piacra. Régi foglalkozások Foktőn: hajózás, halászat, csónakkészítés, hálószövés, kosárfonás és természetesen a földművelés és állattartás. Sajnos ezek nagyrészt kihaló félben vannak a környező községekben, de néhány halász, hálókötő és kosárfonó van még a községben. (Forrás: tengerikajak.hu)
Csomagolás: 
Legyen egy nagy táskád, amiben a túrára közvetlenül nem szükséges felszerelések vannak, és egy kis csomag, amit a hajóban is magunkkal vihetünk. Ajánlott felszerelések: esőkabát, esőnadrág, gumicsizma, vízálló szandál, hosszú-, rövid ujjú pólók, polár kabát, kényelmes hosszúnadrág, fürdőruha, hálózsák, napszemüveg, sapka vagy kendő, fejlámpa, fényképezőgép, elsősegély csomag és igazolványok. A sátrazáshoz kiteríthető nylon, ponyva, igény esetén összecsukható szék.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!