Türkmenisztán - Üzbegisztán - Tádzsikisztán - Kazahsztán - Kirgizisztán

16 napos körutazás

5 Közép-ázsiai ország, de mind más! Kultúrájukban, látnivalóikban, fejlődésükben és tájaikban. Egy biztos, az 5 országot és az ott élő embereket szívünkbe zárjuk.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.

Fontos tudnivaló: Darwazában a sivatagban a csoport 2 személyes kemping sátrakban alszik (az egyágyas felárat fizetők, egyszemélyes kis sátrat kapnak), melyekben nincsenek ágyak. Az ifjúkor felidézéseként a földön hálózsákokban, matracokon történik az alvás. Ez alatt az 1 éjszaka alatt fürdőszoba és angol wc használatra nincs lehetőség.

Az utazás egyes látnivalói érinthetnek olyan területeket, melyek megtalálhatóak a Külgazdasági- és Külügyminisztérium I-es, illetve II-es besorolású listáján.

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 5 üres oldalnak kell benne lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 355 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Covid-19 beutazási szabályok magyar állampolgárok részére (2023.06.15.):

Türkmenisztánban a belépéskor oltottságtól függetlenül kötelező az utasoknak PCR tesztelésen részt venniük. A teszt költsége a helyszínen fizetendő: a teszt ára kb. 45 USD/fő.

Részvételi díj tartalmazza

- repülőjegyek (nemzetközi és belső) és reptéri illetékek
- BBP biztosítás (EUB Air & Cruise Top: 11.840 Ft)
- közlekedés külön busszal, kisbuszokkal, helyi járművekkel, dzsipekkel, vonattal, hajóval, belső repülőjárattal
- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, 1 éj kemping sátrakban Darwazában; reggelivel
- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Részvételi díj nem tartalmazza

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Helyszíni ki- és belépési illetékek
Vízumok
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok ára
Borravalók
Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

Egyéb fontos információk:

Minimum létszám: 18 fő

-         12-17 fő közötti felár: 45.000 Ft

Fakultatív program: minimum 10 főtől

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.

Fontos tudnivaló: Darwazában a sivatagban a csoport 2 személyes kemping sátrakban alszik (az egyágyas felárat fizetők, egyszemélyes kis sátrat kapnak), melyekben nincsenek ágyak. Az ifjúkor felidézéseként a földön hálózsákokban, matracokon történik az alvás. Ez alatt az 1 éjszaka alatt fürdőszoba és angol wc használatra nincs lehetőség.

Az utazás egyes látnivalói érinthetnek olyan területeket, melyek megtalálhatóak a Külgazdasági- és Külügyminisztérium I-es, illetve II-es besorolású listáján.

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 5 üres oldalnak kell benne lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 355 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Hossz: 
16 nap

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, 1 éj kemping sátrakban Darwazában (részletek lent a további tudnivalóknál); reggelivel

Fontos tudnivaló: Fontos tudnivaló: Darwazában a sivatagban a csoport 2 személyes kemping sátrakban alszik (az egyágyas felárat fizetők, egyszemélyes kis sátrat kapnak), melyekben nincsenek ágyak. Az ifjúkor felidézéseként a földön hálózsákokban, matracokon történik az alvás. Ez alatt az 1 éjszaka alatt fürdőszoba és angol wc használatra nincs lehetőség.

Program: 

1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről átszállással Türkmenisztánba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: … Ashgabat (Türkmenisztán)
Megérkezés menetrendtől függően Ashgabat városába. Transzfer a szállodába. Rövid pihenő után városnézés, mely során meglátogatjuk többek között az Ertogrul Gazy mecsetet, a Függetlenségi Parkot, továbbá a Nemzeti Múzeumot; Nissát, mely az UNESCO Világörökségek részét képezi az egykori erődök, paloták, templomok, ceremónia termek, és kincstári épületek sokaságával. Később megtekintjük az egykori „keménykezű” államfő Türmenbashi Mecsetét. Vacsora. Szállás Ashgabatban.

3. nap: Ashgabat – Darwaza
Reggeli, majd folytatjuk városnézésünket: az Anau mecset romjai, valamint az Ahalteke istálló pompás lovainak megtekintése, melyek Türkmenisztán nemzeti szimbólumai. Végül a Központi bazár meglátogatása. Utazás Darwazába, mely a Karakum sivatag közepén található. Út közben láthatjuk az Erbent sivatag lakóit, akik napjainkban is nagyrészt jurtákban élnek, nomád életmódot folytatva. Megismerkedhetünk a helyi ízekkel a BBQ vacsoránk során. Szállás Darwazában egy- és kétszemélyes kemping sátrakban /részletek a további tudnivalóknál/.

4. nap: Darwaza – Khiva (Üzbegisztán)
Reggeli után utazás a Shavat-i határátkelőhöz, ahonnan Khivába, Üzbegisztánba folytatjuk tovább utunkat. Érkezést követően a környék egyéni felfedezése. Vacsora. Szállás Khivában.

5. nap: Khiva
Reggelit követően gyalogos túra Khiva káprázatos városában, ahol egy keleti tündérmese részesének érezhetjük magunkat, megtekintve többek között az Ichan-Kala komplexumot, mely 12-19. századi műemlékeket foglal magába, ezzel az UNESCO Világörökség részét képezve. Láthatjuk az utolsó Khiva-i klán rezidenciáját, az Ismail Hhodja Mauzóleumot, a Muhammed Amin Khan medreszét, a Kunya-Ark várat, a Kalta Minor tornyot, a Tash-Hovli palotáját, a Pahlavan Mahmud mauzóleumot és a Juma Mecsetet is. Szűk utcácskákon sétálva láthatjuk, ahogy a nemzeti örökségek és alkotások mind-mind kincsként vannak számon tartva, nagy gonddal ápolják és őrzik őket. Vacsora. Szállás Khivában.

6. nap: Khiva – Bukhara
Reggeli. Utazás Bukharába (kb. 7 óra) a misztikus vörös Kyzyl-Kum sivatagon keresztül és az egykori Khorezm Birodalom területén, melyet „ezer és száz városok egyesülésének” hívtak. Hogy mekkora titkokat temethetett maga alá ez a sivatag, az még a régészek és történészek felfedezésére vár. Egzotikus látvány tárul elénk a sivatagban bóklászó tevékkel, a jurtákkal és az Amudarya folyóval. Megérkezés Bukharába. A Nodir Divan Begim medresze meglátogatása. Vacsora. Szállás Bukharában.

7. nap: Bukhara – Szamarkand
Reggeli, majd megkezdjük Bukhara megismerését. A város műemlékei az UNESCO Világörökségek részét képezik. A Selyemút egykori városa a Talaszi csata után vált meghatározóvá, majd a 9. század végére az új vallás meghatározó központjává. Többek közt meglátogatjuk az Ismael Samani mauzóleumot, a Bolo-Hauz Mecsetet, valamint a Citadel Ark-ot. Folytatjuk látogatásunkat a medreszék és mecsetek között. Transzfer a vasútállomásra és utazás Szamarkand városába. Vacsora. Szállás Szamarkandban.

8. nap: Szamarkand – Tashkent
Reggeli. A tudomány és az ókori kelet művészete Szamarkand városában koncentrálódik. Egésznapos városnézésünk során megtekintjük a Registan teret, mely egykor az ősi város szíve volt. A teret három jellegzetes Iszlám stílusú medresze veszi körül – Ulug Bek medresze, Shir-Dor medresze és Tillya-Kori medresze. Folytatjuk látogatásunkat a Guri Emír Mauzóleumánál, az azúrkék kupolás épületnél, majd Bibi Khanum Mecseténél. Transzfer a vasútállomásra és utazás Tashkent városába. Vacsora. Szállás Tashkentben.

9. nap: Tashkent – Oybek – Khujand (Tádzsikisztán)
Reggeli után városnézés Tashkentben: az Iparművészeti Múzeum megtekintése, a Khasti Imam komplexum meglátogatása, mely magába foglalja a Kaffal Shashi Mauzóleumot, a Barak Khan Medreszét. Folytatjuk látogatásunkat: a XVI. századi Kukeldash Medreszénél. Utazás Khujandba, Tádzsikisztán második legnagyobb, és legősibb városába, melyet 2500 éve alapítottak Nagy Sándor idejében. A Ferhana völgyben kedvező elhelyezkedése miatt a város sokáig virágzását élte, mely során számos palota, mecset és fellegvár épült. Megfigyelhetjük majd az ország XIX. századi hagyományos házainak stílusát. Vacsora. Szállás Khujandban.

10. nap: Khudjand – Dushanbe
Reggeli, majd utazás Dushanbe-be, Tádzsikisztán fővárosába. Érkezést követően a Hissar erőd meglátogatása, mely egyike a Bukhara Emirátus fejedelmi palotáinak. Az erődöt XVII-XVIII. századi műemlékek és mauzóleumok veszik körül. Este séta a Függetlenség terén, ahol megtekinthetjük a Guinness Rekordok könyvében is feljegyzett legmagasabb zászló rudat, amely 165 méter magas és a legnagyobb könyvtár épületet Közép-Ázsiában, mely 9 emeletes és több mint 11 millió könyvet számlál. Vacsora. Szállás Dushanbe-ben.

11. nap: Dushanbe – Almaty (Kazahsztán)
Reggeli. Napközben transzfer a repülőtérre és elrepülés Almatyba. Az „almaty” szó kazah nyelven annyit tesz, hogy „almafák közt nőtt”. Érkezést követően a Panfilov Park, valamint a Zenkov Katedrális megtekintése. Vacsora. Szállás Almatyban.

12. nap: Almaty
Reggelit követően egésznapos városnézés Almatyban. Látogatásunk során végigjárjuk a város nevezetességeit, többek között a központi mecset és a Köztársaság tér megtekintése. Kirándulás felvonóval a Kok-Tobe hegyre, mely Kazahsztán egyik legszebb helye. Ez a város legmagasabb pontja, amely 1100 méterrel a tengerszint felett helyezkedik el. Káprázatos kilátás nyílik a környező hegyekre a felvonóból. Vacsora. Szállás Almatyban.

13. nap: Almaty – Karakol (Kirgizisztán)
Reggeli után továbbutazás Karakolba, Kirgizisztánba. A határt Kegen városkánál szeljük át. Útközben kirándulás a Charyn Kanyonban, mely 80 km hosszú. A kanyon egyik legszebb része a Kastélyok Völgye, mely gyönyörű sziklaformációiról híres. Megérkezés Karakolba, az Issyk-Kul régióba. Vacsora. Szállás Karakolban.

14. nap: Karakol – Bishkek
Reggeli, majd utazás Bishkek városába (kb. 6 óra). Út közben hajókázás az Issyk-Kul tavon. Megérkezés Bishkekbe, majd vacsora. Szállás Bishkekben.

15. nap: Bishkek – Ala-Archa
Reggeli után szabad program vagy fakultatív programlehetőség: városnézés Bishkekben: a Szépművészeti Múzeum, Ala-Too tér, Panfilov Park. Ezután megtekintjük az Ala-Archa Nemzeti Parkot könnyed sétával a természetben. A parkot az Ala-Archa folyó torkolata és a környező hegyek övezik, népszerű úticél. Visszautazás Bishkekbe, majd az Osh bazár meglátogatása. (A program ára: 29.500 Ft.) Este folklór show-val egybekötött vacsora. Szállás Bishkekben.

16. nap: Bishkek – Budapest
Menetrendtől függően, kora hajnalban transzfer a repülőtérre és hazarepülés átszállással Budapestre.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
Nisa pártus erődjei
Ichan-Kala komplexum
Bukhara történelmi központja
Samarkand - a kultúrák kereszteződési pontjai
A Selyemút kazahsztáni és kirgizisztáni szakasza

A változtatás jogát fenntartjuk!

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Fakultatív programok

A 15. napi fakultatív program: Bishkek, Ala-Archa Nemzeti Park, Ár: 24500 HUF

Fakultatív program: minimum 10 főtől

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

- repülőjegyek (nemzetközi és belső) és reptéri illetékek
- BBP biztosítás (EUB Air & Cruise Top: 11.840 Ft)
- közlekedés külön busszal, kisbuszokkal, helyi járművekkel, dzsipekkel, vonattal, hajóval, belső repülőjárattal
- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, 1 éj kemping sátrakban Darwazában; reggelivel
- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Helyszíni ki- és belépési illetékek
Vízumok
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok ára
Borravalók
Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

Egyéb fontos információk:

Minimum létszám: 18 fő

-         12-17 fő közötti felár: 45.000 Ft

Fakultatív program: minimum 10 főtől

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.

Fontos tudnivaló: Darwazában a sivatagban a csoport 2 személyes kemping sátrakban alszik (az egyágyas felárat fizetők, egyszemélyes kis sátrat kapnak), melyekben nincsenek ágyak. Az ifjúkor felidézéseként a földön hálózsákokban, matracokon történik az alvás. Ez alatt az 1 éjszaka alatt fürdőszoba és angol wc használatra nincs lehetőség.

Az utazás egyes látnivalói érinthetnek olyan területeket, melyek megtalálhatóak a Külgazdasági- és Külügyminisztérium I-es, illetve II-es besorolású listáján.

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 5 üres oldalnak kell benne lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 355 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Kötelező költségek: 

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Helyszíni ki- és belépési illetékek
Vízumok
Borravalók

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszíni belépők és a program szerinti főétkezések: 365 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 365 USD a belépőket és a programokban feltüntetett főétkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Helyszíni vízum: (Türkmenisztán) kb. 89 USD/fő

Helyszíni be- és kilépési illetékek: (Türkmenisztán)  kb. 14 USD/fő

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Előleg: 

Figyelem! Ezen programunk fizetési feltételei az Általános Szerződési Feltételekben leírtaktól eltérnek. Az út költségét nem két, hanem három részletben kell befizetni.

Fizetési ütemezés:

I. részlet:         előleg jelentkezéskor (a végösszeg 40%-a)

Hátralék: 

II. részlet:       kb. 60 nappal indulás előtt (a végösszeg 20%-a)

III. részlet:      fennmaradó összeg - kb. 30 nappal az út indulása előtt

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjárattal.

Várható menetrend Júniusban: (Turkish Airlines)

TK1034  18JUN  BUDAPEST - ISZTAMBUL   14:00-17:10
TK 322   18JUN  ISZTAMBUL - ASHGABAT   20:40-02:20 (19JUN)
TK 347   03JUL   BISHKEK - ISZTAMBUL     02:50-05:50
TK1035  03JUL   ISZTAMBUL - BUDAPEST   07:15-08:15

A légitársaság a menetrendváltoztatás jogát fenntartja.

Étkezés: 

Reggelis ellátás.

Időjárás: 
Az utazás során érintett teljes területet kontinentális - sivatagi kontinentális időjárás jellemzi. Forró nyarak és enyhe telek váltják egymást kevés csapadékkal és hosszú, napsütéses nappalokkal.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!