Türkmenisztán - Üzbegisztán körutazás

Türkmenisztán - Üzbegisztán körutazás

Ashgabat - Darwaza - Khiva - Bukhara - Szamarkand - Tashkent NyomtatásÉrdeklődés

11 napos körutazás Türkmenisztánba és Üzbegisztánba, mely Ázsia legszebb részeinek számítanak.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 285 HUF, 1 EUR = 320 HUF árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Alapár tartalmazza

BBP biztosítást, közlekedést külön busszal a helyszínen, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, valamint a magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig.

Alapár nem tartalmazza

A nemzetközi és belföldi repülőjegyet a repülőtéri illetékeket, sztornó biztosítást, vízum díjakat, belépők és a további étkezések díját.

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 18 fő. 12-17 fő közötti felár: 25.000 Ft

Szállás

 Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, sátorban.

Program: 

Tervezett program:

1. nap: Budapest ...
Elrepülés Budapestről átszállással Üzbegisztánba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: ... Tashkent (Üzbegisztán)
Megérkezés Üzbegisztán fővárosába, Tashkentbe. Érkezést követően városnézés: az Iparművészeti Múzeum megtekintése, a Khasti Imam komplexum meglátogatása, mely magába foglalja a Kaffal Shashi Mauzóleumot, a Barak Khan Medreszét. Folytatjuk látogatásunkat: a Muy-Mubarak Mecset egy kiemelkedően szent hely, Khodja Akhrar Vali Dzhuma Mecsete, a XVI. századi Kukeldash Medresze, valamint a XIX. századi Abdulkasim Medresze. Vacsora. Szállás Tashkentben.

3. nap: Tashkent - Szamarkand
Reggeli után transzfer a vasútállomásra és utazás Szamarkand városába. Érkezést követően látogatás a Guri Emír Mauzóleumánál, az azúrkék kupolás épületénél, majd Bibi Khanum Mecseténél. Vacsora és szállás Szamarkandban.

4. nap: Szamarkand - Bukhara
Reggeli, majd folytatjuk városnézésünket. Megtekintjük az Afrosiyab Múzeumot, majd a Registan teret, mely egykor az ősi város szíve volt. A teret három jellegzetes Iszlám stílusú medresze veszi körül - Ulug Bek medresze, Shir-Dor medresze és Tillya-Kori medresze. A tudomány és az ókori keleti művészete Szamarkand városában koncentrálódik. Délután utazás Bukharába. Vacsora. Szállás Bukharában.

5. nap: Bukhara
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: megkezdjük Bukhara megismerését. A város műemlékei az UNESCO Világörökségek részét képezik. A Selyemút egykori városa a Talaszi csata után vált meghatározóvá, majd a 9. század végére az új vallás meghatározó központjává. Többek közt meglátogatjuk az Ismael Samani mauzóleumot, a Chashma Ayub Mauzóleumot, a Bolo-Hauz Mecsetet, a Citadel Ark-ot, a Poyi Kalon komplexumot a Miri Arab medreszével, a Kalon minarettel és mecsettel. Folytatjuk látogatásunkat a medreszék és mecsetek között, majd a Chor-Minor, azaz a Négy Tornyú minaret megtekintése. Vacsora. Szállás Bukharában.

6. nap: Bukhara - Khiva
Reggeli. A Nodir Divan Begim medresze meglátogatása. Utazás Khivába (kb. 7 óra) a misztikus vörös Kyzyl-Kum sivatagon keresztül és az egykori Khorezm Birodalom területén, melyet "ezer és száz városok egyesülésének" hívtak. Hogy mekkora titkokat temethetett maga alá ez a sivatag, az még a régészek és történészek felfedezésére vár. Egzotikus látvány tárul elénk a sivatagban bóklászó tevékkel, a jurtákkal és az Amudarya folyóval. Megérkezés Khivába. Vacsora. Szállás Khivában.

7. nap: Khiva
Reggelit követően gyalogos túra Khiva káprázatos városában, ahol egy keleti tündérmese részesének érezhetjük magunkat, megtekintve többek között az Ichan-Kala komplexumot, mely 12-19. századi műemlékeket foglal magába, ezzel az UNESCO Világörökség részét képezve. Láthatjuk az utolsó Khiva-i klán rezidenciáját, az Ismail Hhodja Mauzóleumot, a Muhammed Amin Khan medreszét, a Kunya-Ark várat, a Kalta Minor tornyot, a Tash-Hovli palotája, a Pahlavan Mahmud mauzóleumot és a Juma Mecsetet is. Szűk utcácskákon sétálva láthatjuk, ahogy a nemzeti örökségek és alkotások mind-mind kincsként vannak számon tartva, nagy gonddal ápolják és őrzik őket. Vacsora. Szállás Khivában.

8. nap: Khiva - Konyeurgencs (Türkmenisztán) - Darwaza
Reggeli után utazás a határátkelőhöz, ahonnan Türkmenisztánba folytatjuk tovább utunkat. Látogatás az UNESCO Világörökségek részét képező Konyeurgencs romvárosában. Utazás Darwazába, mely a Karakum sivatag közepén található. Érkezést követően a környék egyéni felfedezése. Megismerkedhetünk a helyi ízekkel a BBQ vacsoránk során. Szállás Darwazában egy- és kétszemélyes kemping sátrakban /ezen az éjszakán fürdési lehetőség nincs/.

9. nap: Darwaza - Ashgabat
Reggeli, majd látogatás a Pokol Kapujánál, az évtizedek óta lángoló kráternél. Utazás Ashgabatba. Út közben meglátogatjuk az Erbent sivatag lakóit, akik napjainkban is nagyrészt jurtákban élnek, nomád életmódot folytatva. Érkezést követően városnézés: az Anau mecset romjai, valamint az Ahalteke istálló pompás lovainak megtekintése, melyek Türkmenisztán nemzeti szimbólumai. Végül a Központi bazár meglátogatása. Vacsora. Szállás Ashgabatban.

10. nap: Ashgabat ...
Reggeli után folytatjuk városnézésünket, mely során meglátogatjuk többek között az Ertogrul Gazy mecsetet, a Függetlenségi Parkot; Nissát, mely az UNESCO Világörökségek részét képezi az egykori erődök, paloták, templomok, ceremónia termek, és kincstári épületek sokaságával. Később megtekintjük az egykori "keménykezű” államfő Türmenbashi Mecsetét. Vacsora. Az éjjeli órákban transzfer a repülőtérre. Hazarepülés átszállással Budapestre.

11. nap: ... Budapest
Menetrendtől függően megérkezés Budapestre.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Samarkand - a kultúrák kereszteződési pontjai

- Bukhara történelmi központja

- Ichan-Kala komplexum

- Kunya-Urgench

- Nisa pártus erődjei

 

Kapcsolódó cikkek

» Tényleg létezik a Pokol kapuja! - Etédi Alexa, 2019. január. 17
» A szamarkandi Gur Emir mauzóleum - Etédi Alexa, 2017. június. 20

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív programok

5. napi fakultatív program ára: 19.800 Ft

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

BBP biztosítást, közlekedést külön busszal a helyszínen, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, valamint a magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig.

Alapár nem tartalmazza: 

A nemzetközi és belföldi repülőjegyet a repülőtéri illetékeket, sztornó biztosítást, vízum díjakat, belépők és a további étkezések díját.

Kötelező költségek: 

Nemzetközi repülőjegy, repülőtéri illeték, vízum díjak, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és a program szerinti étkezések: 175 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
Helyszíni vízum, kb.: 110 USD (Türkmenisztán)
Üzbég vízum: 22.500 Ft

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
A 175 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizeten
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülős utazás.
Helyben közlekedés külön busszal, vonattal, kisbuszokkal, helyi járművekkel.

Szállás: 

 Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, sátorban.

Étkezés: 
Reggelis ellátás
A területről: 
Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
- Nisa pártus erődjei
- Ichan-Kala komplexum
- Bukhara történelmi központja
- Samarkand – a kultúrák kereszteződési pontjai.

Misztikus, elszigetelt ország ősi falvakkal. Üzbegisztán Közép-Ázsia államai közül a legérdekesebb része.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz.
Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!