Tour de France testközelből

6 napos kerékpártúra Franciaországban

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

101 éves a Tour de France! Mi is ott leszünk, hogy szurkoljunk a királyszakaszokon a világ leghíresebb országúti kerékpárverseny résztvevőinek. De nemcsak szurkolunk, hanem kerékpározunk is a Tour de France útvonalán és az Alpok csodás tájain. Készítsétek a bringákat, hamarosan indulunk!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Matyuga Péter
Kedvenc barlangászunk, született világjáró. Minden extrém körülményt vidám elszántsággal gyűr le. Nemcsak a mélyben, de a magaslatokon is otthon van.

Nehézség:

A napi távok nem túlságosan hosszúak, átlagosan 40-80 km között váltakoznak, de hegyi szakaszokra kell számítani a tekerések során. A résztvevők kisebb csapatokban tekernek, a kerékpáros túravezetők segítik, koordinálják a programokat. A résztvevők felszerelését a kísérőautó szállítja.

Előfordulhat, hogy valaki nem szeretne kerékpározni, de drukkolni szeretne kedvencének, vagy kedvesét, családtagját szívesen elkísérné az utazásra. Mivel egy kísérőautó folyamatosan a csapat közelében lesz, ez egyszerűen kivitelezhető. A kísérőautótól a Tour de France versenyek helyszínei gyalogosan is megközelíthetőek.

Miért minket válassz?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- repülős csatlakozási lehetőség Genfben
- az idén már kényelmes kétágyas szobákban is töltheted az éjszakákat
- a csomagokat a kísérőautó szállítja a bringázások során
- biztonságos háttérként egy szerviz autó folyamatosan a csapat közelében van
- ha elfáradnál, utazhatsz a kísérőautóban
- kerékpárod kisebb hibáit a helyszínen is megjavítjuk
- a váratlan eseményekre teljes Asszisztencia szolgáltatást biztosítunk!

Részvételi díj tartalmazza

az utazást kisbusszal, a kemping díját, az útadókat és parkolási díjakat, a kerékpárok és csomagok szállítási költségét, a teljes körű asszisztenciát az út során, a túravezetést valamit az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezéseket, a személyes költségeket, és az utasbiztosítást.

Hossz: 
6 nap
Létszám: 
6 - 21 fő

Szállás

A Tour de France utazás öt éjszakáját kempingben vagy két ágyas panzióban töltjük Le Grave-ben és a Annecy-tó partján. - Az útazás alapára tartalmazza a kemping költségét. -
A szállások csodaszép természeti környezetben találhatóak.  Ha kempingezel: sátorról, matracról és hálózsákról gondoskodnod kell.

Panzió/vendégház: Felár fizetése esetén lehetőség van vendégház/panzió kétágyas fürdőszobás szobáiban megszállni. Az általunk használt szállások, szépek, tiszták, s ár magában foglalja a reggelit is.

Ennek felára: 49.900 Ft/fő/5éj (amennyiben 2014.március 31-ig jelentkezel)

Ennek felára: 59.900 Ft/fő/5 éj (amennyiben 2014.március 31. után jelentkezel)

 

Program: » Részletes program

1. nap: Budapest, Annecy-tó/Genf repülős csatlakozás (július 16.)
A Tour de France helyszínére, Franciaországba utazunk.

2. nap: Annecy-tó  (július 17.)
Bemelegítő kerékpártúrára indulunk az Annecy-tó partján és a környező hegyekben.

3. nap: Annecy-tó, Tour de France hegyi szakasz: Grenoble, Chamrousse (július 18.)
Első napunk a versernyen! A Grenoble mellett fekvő Chamrousse hegyi befutóját nézzük meg.

4. nap: La Grave, Tour de France hegyi szakasz: Briancon,  Col d’Izoard  (július 19.)
Követjük a pelotont, egy újabb hegyi szakaszon bringázunk.

5. nap: La Grave, Annecy-tó: pihenés kirándulás (július 20.)
Pihenünk, fürdőzünk, bringázunk.

6. nap: Annecy-tó, Genf repülőtér, Budapest (július 21.)
Hazautazás.
 

További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap: Budapest, Genf, Annecy-tó - július 16.

Egy reggeli repülőjárattal indulunk Genfbe. A Genfi repülőtéren várnak ránk túravezetőink, akik a szállásunkra szállítják a csapatot. Miután elfoglaltuk a szállásunkat egy bemelegítő kerékpártúrára indulunk. Egy jelzett kerékpáros útvonalon megkerüljük a kristálytiszta Annecy tavat. Körülöttünk alpesi csúcsok pompáznak, apró falvakat érintünk ahol megpihenünk, de ha kedvünk tartja meg is mártózhatunk a tó kellemesen meleg vizében. A Kerékpártúra után a közelben fekvő szállásunkra utazunk. Táv kerékpárral: 45 km, szint fel-le: 200 m.

2. nap: Annecy-tó: tekerés a Tour de France útvonalán - július 17.

Nehéz szakasz vár ma a Tour de France mezőnyére. 159 kilométeren négy komoly hegy állja útját a versenyzőknek. Számunkra ez lesz az első nap, belekóstolhatunk a Tour de France semmihez nem hasonlítható fergeteges hangulatába! Reggeli után az Annecy-tó környékéről Cluses (kb. 500 m) városkába utazunk. Itt lepakoljuk bringáinkat és becsatlakozunk a verseny útvonalába. Azon a szakaszon bringázunk, ahol hamarosan a világ legjobb versenyzői küzdenek majd. Fantasztikus alpesi környezetben kapaszkodunk fel a Col de Romme (1297m) hágóra, majd innen egy rövid gurulás után újabb emelkedő vár ránk. A Tour egyik emblematikus hágója, a Col de la Columbiére (1618 m) lesz a mai szakasz utolsó hegye. A hágó közelében keresünk egy számunkra megfelelő helyet, ahonnan figyelhetjük majd a versenyt és szurkolhatunk kedvenceinknek. Miután a mezőny elhaladt, visszabringázunk kisbuszainkhoz és a szállásunkra utazunk. Táv kerékpárral: kb. 50 km, szint fel-le: 1150 m. Szállás: panzió.

3. nap: Annecy-tó, tekerés a Tour de France útvonalán - július 18.

A peloton ma Alberville hegyi kisvárosból indul. Rövid 108 kilométeres szakasz következik a versenyzők számára, ám négy kemény emelkedővel kell megküzdeni a mezőnynek. Nekünk csak eggyel! 
Bourg-Saint –Maurice kisvárosba utazunk, majd innen bringával kapaszkodunk fel, a La Rosiére sí központba (1850 m). A kisvárosból indulva kb. 25 kilométer alatt több, mint 1000 méter szintkülönbséget kell leküzdenünk. Káprázatos alpesi tájon bringázunk a csúcsig, majd visszagurulunk, keresünk egy megfelelő kanyart, ahonnan élőben figyelhetjük majd a Tour de France show műsorát! Miután az utolsó versenyző is elhaladt és feloldották az útzárakat, visszabringázunk kisbuszainkhoz. Élményekkel megrakottan utazunk vissza szállásunkra. Táv kerékpárral: kb. 45 km, szint fel-le: 1.000 m. Szállás: panzió.

4. nap: Annecy-tó, tekerés a Tour de France útvonalán: Alpe d’ Huez - július 19.

Ma talán a Tour legizgalmasabb napja vár ránk! A mezőny bár csak 175 kilométert teker, ám két első kategóriás hegyet kell megmásznia. A szervezők kitettek magukért! A versenyzők Bourg-Sant-Maurice kisvárosból indulva, felkapaszkodnak a Col de la Madeleine  hágóra, majd innen 1500 métert ereszkedve érkeznek La Chambre kisvárosba, hogy újra megküzdjenek egy igen meredek emelkedővel, a Col de Croix de Fer hágóval. Innen ismét gurulás vár a versenyzőkre, Le Bourg D’ Oisans kisvárosokat érintve a Tour France leghíresebb hegyéhez,  Alpe d' Huez-hez érkezik a peloton. Kis csapatunk a mai napon itt csatlakozik a Tour de France-hoz! 1952 óta 29 alkalommal látogatott ide a karaván, legutoljára 2013-ban. A 21 hajtűkanyar mindegyike egy-egy legendás versenyzőről van elnevezve, akik itt diadalmaskodtak. Mivel a Tour történetében ez a leghíresebb szakasz, így Alpe d'Huez-re mindig több százezer ember látogat ki, fantasztikus, semmivel össze nem hasonlítható hangulatot teremtve. Mi is itt leszünk! Korán reggel indulunk szállásunkról Le Bourg D’ Oisans kisvárosba, majd innen kapaszkodunk fel az emelkedőn. Egy életre szóló élmény vár rád! A verseny után a kisbuszunkhoz gurulunk és szállásunkra utazunk. Táv kerékpárral: kb. 50 km, szint fel-le: 1100 m. Szállás: panzió.

5. nap: Annecy-tó, Genf repülőtér, Budapest - július 20

A reggelit követően a Genfi repülőérre utazunk és egy menetrend szerinti repülőjárattal utazunk Magyarországra.

 
Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást kisbusszal, a kemping díját, az útadókat és parkolási díjakat, a kerékpárok és csomagok szállítási költségét, a teljes körű asszisztenciát az út során, a túravezetést valamit az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a személyes költségeket, és az utasbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Franciaország hazánknál valamivel drágább ország, néhány alapvető élelmiszer átlagára a következő: 1.5 l ásványvíz: 1 Euro; fél kg kenyér: 2 Euro; korsó sör: 5 Euro; ebéd: 20-25 Euro.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Várható költőpénz szükséglet: 
80-100 Euro/fő.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
kisbusz
Felszerelés ajánló

Javasoljuk, hogy kisméretű hátizsákba pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre kerékpározás során szükséged lehet, míg a kísérőautóban egy, maximum 20 kg súlyú táskában elfér a többi holmid.

Öltözet: strapabíró ruházat, mely alkalmas a kerékpározásra, biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, kerékpáros sisak, kesztyű, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, világos napszem­üveg, napvédő krém, két kulacs, első és hátsó lámpa, pumpa, szúnyogriasztó, kulacs, fejlámpa, esetleg esernyő. Az Alpok területén változékony időjárás uralkodik, nyáron is előfordulhatnak hűvös, esetenként hideg napok. Mivel csapadékra is fel kell készülni vékony, de esőálló kabátra is szükség van! A sátrakat irodánk biztosítja, de hálózsákról, matracról neked kell gondoskodni. Meleg hálózsákot hozz, amelynek a komfort tartománya legalább +5 C! Jó szolgálatot tehet egy távcső, a verseny eseményeinek figyelemmel kísérése során.

Kerékpár: Mindenki saját, megbízható, szervizelt kerékpárral vesz részt a túrán. Amenyiben szükséges, úgy tudunk bérelt kerékpárt biztosítani.
Részletekért kattints ide!
Országúti, Mountain Bike, vagy  Trekking típusú kerékpárral is résztvehetsz a túrán!  Kérékpározásaink során aszfaltozott útvonalon haladunk.  Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt, amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt. Szerszámokat biztosítunk a kísérőautóban.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Rendhagyóan az idén két lehetőség kínálkozik a kiutazásra:

1. Repülő: Az idén Genfi csatlakozási lehetőséget biztosítunk utasainknak. 2014. július 16.-án várjuk utasainkat a Genfi repülőtéren. Az EasyJet légitársaság alábbi járata a legalkalmasabb a repülős csatlakozásra:

Budapest - Genf
Ind Sze, 16 július 2014 19:35
Érk Sze, 16 július 2014 21:30
Járat 1334
 
Genf - Budapest
Ind H, 21 július 2014 6:05
Érk H, 21 július 2014 7:50
Járat 1331

Aktuális ára oda-vissza: 35.000 Ft/fő/ - A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ám kérünk a járattal kapcsolatban egyeztess irodánkkal!

 

2. Kisbusz: Két modern kilencfős kisbusszal utazunk Magyarországról. A Tour de France helyszíneit busszal, és/vagy kerékpárral közelítjük meg. Buszunk a kerékpározások alatt is a közelünkben marad, biztonságos háttérként szolgál a kerékpáros kalandnak, valamint szállítja a kerékpárokat, és a csapat felszerelését a napi távok között. A kerékpártúra végén busszal utazunk haza Magyarországra.

Repülős utasaink csomagjait (max. 20 kg) és kerékpárját is kiszállítjuk Budapestről a kerékpártúra helyszínére, majd a túra végezttéval vissza Magyarországra. A csomagokat, kerékpárokat 2014. július 15.-én gyűjtjük össze. A pontos időpontról és helyszínről az utazás előtt egy héttel küldünk információkat.

 

Étkezés: 

A túra önellátó, de folyamatosan lesz alkalom élelmiszert vásárolni, illetve étteremben étkezni. Csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit a hosszú út során majd elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a bringázások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat ellenben kérünk, ne hozz az utazásra. Műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz, kulacs, főző, gázpalack, gyufa, konyharuha, szalvéta, konzerv-, sörnyitó, dugóhúzó, kis nylonzacskó szendvicsnek, mosogatószer, szivacs jó szolgálatot tesz a napi étkezések lebonyolítása során. Amennyiben panzióban töltöd az éjszakákat a reggeli benne van a szállás felárban!

A területről: 
Tour de France vagy más néven Le Tour, a világ legismertebb kerékpár körversenye. Az elsőt 1903-ban rendezték meg, az idei verseny a 101. lesz!!!
Hagyományosan a mezőny bejárja Franciaországot és érinti a környező országokat is. A táv szakaszokra tagolódik, mindegyik szakasz külön verseny. Az időeredményeket összesítve állapítják meg a végső győztest. A Touron vezető versenyző viseli a sárga trikót, ami nagy elismerést jelent. Az első Tour de France 1903-ban 6 szakaszból és 2428 km összesen távolságból állt. 2014-ben 21 szakaszon és 3656 kilométeren versenyeznek a résztvevők. Páros években az óramutató járásának megfelelően, páratlan években óramutató járásával ellenkezőleg halad a mezőny. A versenyen 20-22 kilenc fős csapat indul meghívás alapján, így csak a világ legjobb kerekesei versenyezhetnek. A szakaszok között lehet prológ, egyéni/csapat/hegyi időfutam, hegyi vagy sík szakasz.

Tour de France 2014: A 101. Le Tour
2014. július 5.-én rajtól el az Egyesült Királyságból! Nem véletlen, hiszen az utóbbi két Tour-t, brit versenyző nyerte. Az első három nap során brit területeken robognak, majd átkelnek az Öreg kontinensre. Itt folytatódik a verseny körbejárva Franciaországot július 27.-én ér véget hagyományosan, Párizsban. Az Utazom.com csapata, szokásához híven az Alpok hegyi szakaszain csatlakozik a Tour programjához. A klasszikus hegyi emelkedőkön nagy küzdelem várható.
Időjárás: 
Bár nyár derekán kelünk útra, de a hegyekben leszünk, így hűvösebb napokra kell számítani, mint az itthon megszokott. A völgyekben 20-25 C fok várható a magasabb hágókon akár 10 C fok alá is eshet a hőmérő higanyszála. Esetenként előfordulhat hűvös, szeles, csapadékos időjárás is, amelyre megfelelő ruházattal fel kell készülnünk.
Csomagolás: 
A kerékpározás során a kis hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet és ivóvizet tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Franciaországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!