Tour de France testközelből

6 napos kerékpártúra Franciaországban

100 éves a Tour de France!
Mi is ott leszünk, hogy szurkoljunk a királyszakaszokon a világ leghíresebb országúti kerékpárverseny résztvevőinek. De nemcsak szurkolunk, hanem kerékpározunk is a Tour de France útvonalán és az Alpok csodás tájain. Készítsétek a bringákat, hamarosan indulunk!

Alapár tartalmazza

az utazást kisbusszal, a kemping díját irodánk által biztosított sátrakban, az útadókat és parkolási díjakat, a kerékpárok és csomagok szállítási költségét, a teljes körű asszisztenciát az út során, a túravezetést valamit az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, a személyes költségeket, és az utasbiztosítást.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
kemping
Létszám: 
6 - 16 fő

Nehézség:

A napi távok nem túlságosan hosszúak, átlagosan 40-70 km között váltakoznak, de hegyi szakaszokra kell számítani a tekerések során. A résztvevők kisebb csapatokban tekernek, a kerékpáros túravezetők segítik, koordinálják a programokat. A résztvevők felszerelését a kísérőautó szállítja. Előfordulhat, hogy valaki nem szeretne kerékpározni, de drukkolni szeretne kedvencének, vagy kedvesét, családtagját szívesen elkísérné az utazásra. Mivel egy kísérőautó folyamatosan a csapat közelében lesz, ez egyszerűen kivitelezhető. A kísérőautótól a Tour de France versenyek helyszínei gyalogosan is megközelíthetőek.

Program: » Részletes program

1. nap: Budapest, Le Grave (július 16.)
A Tour de France helyszínére, Franciaországba utazunk.

2. nap: Le Grave, Col de Lautaret, Briancon  (július 17.)
Bemelegítő kerékpártúrára indulunk a Romance-folyó völgyében.

3. nap: Le Grave, Alpe d' Huez/Tour de France hegyi szakasz (július 18.)
Első napunk a versernyen! A legendás Alpe d' Huez hegyi befutóját nézzük meg. 

4. nap: Le Grave, La Clusaz, Col de la Croix Fry/Tour de France hegyi szakasz, Annecy-tó (július 19.)
Követjük a pelotont, egy újabb hegyi szakaszon bringázunk.

5. nap: Annecy-tó, Annecy-Semnoz/Tour de France hegyi szakasz (július 20.)
Bringáink nyergében a csodaszép tópartról indulva az idei Tour utólsó hegyi etapjára látogatunk.

6. nap: Annecy-tó, Budapest (július 21.)
Hazautazás.
 

További információ

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)

Kapcsolódó cikkek

» Párizs mozgásban, második rész - Kovács Attila, 2016. június. 26
» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2015. június. 23
» Látnivalók Párizsban: az Eiffel-torony - Etédi Alexa, 2014. augusztus. 09
» Hogy jutunk el közúton Angliába? - Etédi Alexa, 2014. január. 07
» Aktívan Franciaországban: GR20-tól a síparadicsomokig - Explorer World, 2013. november. 05
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Túra a Lac Cornu hágóba, Franciaország - Kovács Attila, 2013. augusztus. 12
» Cinque Torri, Dolomitok - Kovács Attila, 2013. július. 11
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletes program
1. nap: Budapest, Genf, Annecy-tó (július 16.)

A kerékpártúra reggelén korán indulunk Budapestről. Ausztrián, Németországon és Svájcon utazunk végig. A Genfi légikikötőben csatlakoznak repülős utasaink.  Az esti órákban érkezünk meg  a Francia-Alpok területén fekvő Annecy-tó partjára. Elfoglaljuk szállásunkat, majd megbeszéljük a ránk váró kerékpáros kaland programját. Pazar természeti környezetben, hegyek ölelésében töltjük az éjszakát a káprázatos tó partján.

Szállás: Annecy-tó: panzió/ kemping választásod szerint

2. nap: Annecy-tó: bemelegítő bringázás (július 17.)

A mai napon bemelegítő kerékpártúra vár ránk. Tóparti szállásunkról indulunk a 2013-as Tour de France utolsó hegyi befutójának útvonalát követve. Megkerüljük Európa egyik legtisztább állóvizét, majd egy meredek kaptatón bringázunk fel Annecy-Semnozba. Itt megpihenünk, majd legurulunk Annecy kisvárosba, ahol megebédelhetünk. Ebéd után, visszabiciklizünk szállásunkra. Útközben, ha kedvünk tartja fürdőzhetünk is a kristálytiszta tó vizében. Kerékpártúránk során egy kisérőautó szolgál biztonságos háttérként.
Távolság kerékpárral: kb. 65 km

Szállás: Annecy-tó panzió/kemping választásod szerint

3. nap: Annecy, Grenoble, Tour de France hegyi szakasz: Chamrousse, La Grave (július 18.)

Ma nagy kerékpáros kaland virrad ránk: élőben nézhetjük meg a világ leghíresebb országúti kerékpárversenyét, a Tour de France-t. 
A mezőnynek 200 kilométert kell tekerni és több hegyet kell megmászni. A versenyzők Saint-Étienne városból indulva dimbes-dombos tájon haladva a Palaquit-hágó érintésével érkeznek meg Grenoble (229m) településre. Innen indul a mai nap záráskét egy igen meredek hegyiszakasz. Az utolsó 32 kilométeren 1500 szintkülönbséget kell megmásznia a pelotonnak. A hegyi befutó Chamrousse túristaközpontban lesz 1730 méteren. 

Mi is itt leszünk! Reggel felpakoljuk bringáinkat, buszra szállunk és az Annecy-tó partjáról Grenoble kisvárosba utazunk. Itt kezdődik mai kerékpáros kalandunk. A városban bringáinkkal becsatlakozunk a Tour de France útvonalába és Chamrousse túristaközpont felé vesszük az irányt. Körülöttünk rengeteg kerékpáros, a világ minden tájáról. Nem szükséges a célig feltekerned, csak amíg kedved tartja. Ha találnuk egy megfelelő helyet az emelkedőn, megállunk s várjuk a versenyzők érkezését. Életre szóló élmény vár rád! A verseny után kerékpárral gurulunk vissza kisbuszunkhoz, majd a Romance-folyó partján fekvő szállásunkra utazunk. Az elkövetkezendő két éjszakát La Grave kisvárosban töltjük.

Távolság kerékpárral: 40/80 km
Szállás: Le Grave panzió/kemping választásod szerint

 
4. nap: La Grave, Col du Lautaret, Briancon, Col d’Izoard, La Grave (július 19.)

Ma újabb kerékpáros kaland vár ránk - akár ki sem mozdulva - "alaptáborunkból" figyelhetjük meg a világ leghíresebb országúti kerékpárversenyét.
A Tour mezőnye alig 80 kilométerre táborozik kis csapatunktól, Grenoble városában. Délelőtt folyamán indul el a peloton, s a déli órákban érkezik meg hozzánk La Grave-be. Innen felkapaszkodik a Lautaret-hágóra (2058m), majd tovább gurul Brianconba (1355m). Az alpesi kisvárosból indul a mai nap legnagyobb kihívása: felkapaszkodni a király kategóriás Izoard-hágóra (2360m). A befutó Risoul (1855m) turistaközpontban lesz.

Reggel drótszamaraink nyergébe pattanunk, hogy a versenyzők előtt tekerjünk a Tour útvonalán. A Col d’Izoard a célunk, itt tervezzük  mágvárni a peloton érkezését.
Az Alpok legszebb vidékén bringázunk, körülöttünk alpesi rétek és ég felé törő csúcsok pompáznak. Nagyszerű kerékpáros kaland vár: a peloton megérkezése előtt mi is tekerhetünk ott, ahol hamarosan a világ legjobb országúti kerékpárversenyzői küzdenek. Rengeteg hasonszőrű bringás van körülöttünk, igazi karneváli hangulat fogad minket. Igyekszünk a legjobb pozíciót elfoglalni, hogy testközelből nézhessük a "Nagy Cirkusz" résztvevőit. A mezőny előtt feltűnnek a szponzorok autói, amelyekről értékes Tour relikviákat osztogatnak. Sok-sok ember izgatottan várakozik, míg végre feltűnik a Tour élboly. Fantasztikus a hangulat! Miután elhaladt a peloton, feloldják a kordonokat, kerékpárral legurulunk a völgybe, majd kisbuszunkkal Brianconból utazunk vissza La Grave kisvárosba. Táv kerékpárral: 60/90 km.

Szállás: panzió/kemping választásod szerint

 

5. nap: La Grave, Annecy-tó: pihenés, kirándulás (július 20.)

A Romance-folyó völgyéből visszautazunk az Annecy-tó partjára. A nap hátralévő részét pihenéssel, fürdéssel, kerékpározással töltjük a tóparton. Szervezünk egy közös bringatúrát a Fier-folyó szurdokához. A tóparton kerékpározva, majd alsóbb rendű hegyi utakon haladva érjük el a káprázatos szurdokvölgyet.  Itt a bringáinkat hátrahagyva egy rövid sétára indulunk a kanyonban. A gyalogos kirándulás után egy másik útvonalon bringázunk vissza szállásunkra.
Táv kerékpárral: 50 km.

Szállás: panzió/kemping választásod szerint

 
6. nap: Annecy-tó, Budapest (július 21.)

Korán reggel összepakoljuk felszerelésünket, hiszen ez a kerékpáros utazás utolsó napja. Búcsút intünk a Tour de France mezőnyének és elindulunk Magyarország felé. A késő esti órákban érkezünk haza.

 
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást kisbusszal, a kemping díját irodánk által biztosított sátrakban, az útadókat és parkolási díjakat, a kerékpárok és csomagok szállítási költségét, a teljes körű asszisztenciát az út során, a túravezetést valamit az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a személyes költségeket, és az utasbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Franciaország hazánknál valamivel drágább ország, néhány alapvető élelmiszer átlagára a következő: 1.5 l ásványvíz: 1 Euro; fél kg kenyér: 2 Euro; korsó sör: 5 Euro; ebéd: 20-25 Euro.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Várható költőpénz szükséglet: 
80-100 Euro/fő.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
kisbusz
Felszerelés ajánló

Javasoljuk, hogy kisméretű hátizsákba pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre kerékpározás során szükséged lehet, míg a kísérőautóban egy, maximum 20 kg súlyú táskában elfér a többi holmid.

Öltözet: strapabíró ruházat, mely alkalmas a kerékpározásra, biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, kerékpáros sisak, kesztyű, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, világos napszem­üveg, napvédő krém, két kulacs, első és hátsó lámpa, pumpa, szúnyogriasztó, kulacs, fejlámpa, esetleg esernyő. Az Alpok területén változékony időjárás uralkodik, nyáron is előfordulhatnak hűvös, esetenként hideg napok. Mivel csapadékra is fel kell készülni vékony, de esőálló kabátra is szükség van! A sátrakat irodánk biztosítja, de hálózsákról, matracról neked kell gondoskodni. Meleg hálózsákot hozz, amelynek a komfort tartománya legalább +5 C! Jó szolgálatot tehet egy távcső, a verseny eseményeinek figyelemmel kísérése során.

Kerékpár: Mindenki saját, megbízható, szervizelt kerékpárral vesz részt a túrán. Amenyiben szükséges, úgy tudunk bérelt kerékpárt biztosítani.
Részletekért kattints ide!
Mountain Bike,  Trekking, vagy országúti típusú kerékpárral is résztvehetsz a túrán!  Utunk nagy része aszfalton vezet, csak a második nap útvonalában van egy rövid (Kb. 1.5 km) murvás szakasz. (ez országúti kerékpárral is biciklizhető). Ha lehet, ne kifejezetten aszfalt szereld a bringád, helyette vegyes használatú gumit ajánlunk. Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt, amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt. Szerszámokat biztosítunk a kísérőautóban.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Két modern kilencfős kisbusszal utazunk Magyarországról. A Tour de France helyszíneit busszal, és/vagy kerékpárral közelítjük meg. Buszunk a kerékpározások alatt is a közelünkben marad, biztonságos háttérként szolgál a kerékpáros kalandnak, valamint szállítja a kerékpárokat, és a csapat felszerelését a napi távok között. A kerékpártúra végén busszal utazunk haza Magyarországra.

Szállás: 

A Tour de France utazás öt éjszakáját kempingben töltjük Le Grave-ben és a Annecy-tó partján. Mindkét kemping csodaszép természeti környezetben fekszik. Sátrat irodánk biztosít; csak matracról és meleg hálózsákról kell gondoskodni. Felár fizetése esetén lehetőség van vendégház kétágyas fürdőszobás szobáiban megszállni. Ennek ára várhatóan: 12000 forint/fő/éj. Kérünk, hívd irodánkat!

Étkezés: 
A túra önellátó, de folyamatosan lesz alkalom élelmiszert vásárolni, illetve étteremben étkezni. Csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit a hosszú út során majd elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a bringázások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat ellenben kérünk, ne hozz az utazásra. Műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz, kulacs, főző, gázpalack, gyufa, konyharuha, szalvéta, konzerv-, sörnyitó, dugóhúzó, kis nylonzacskó szendvicsnek, mosogatószer, szivacs jó szolgálatot tesz a napi étkezések lebonyolítása során.
A területről: 
Tour de France vagy más néven Le Tour, a világ legismertebb kerékpár körversenye. Az elsőt 1903-ban rendezték meg, az idei verseny a 100. lesz!!! Hagyományosan a mezőny bejárja Franciaországot és érinti a környező országokat is. A táv szakaszokra tagolódik, mindegyik szakasz külön verseny. Az időeredményeket összesítve állapítják meg a végső győztest. A Touron vezető versenyző viseli a sárga trikót, ami nagy elismerést jelent. Az első Tour de France 1903-ban 6 szakaszból és 2428 km összesen távolságból állt. 2013-ben 21 szakaszon és 3360 kilométeren versenyeznek a résztvevők. Páros években az óramutató járásának megfelelően, páratlan években óramutató járásával ellenkezőleg halad a mezőny. A versenyen 20-22 kilenc fős csapat indul meghívás alapján, így csak a világ legjobb kerekesei versenyezhetnek. A szakaszok között lehet prológ, egyéni/csapat/hegyi időfutam, hegyi vagy sík szakasz. Tour de France 2013: A 100. Le Tour 2013. június 29.-én rajtól el a korzikai Porto-Vecchioból és július 21.-én ér véget hagyományosan, Párizsban. Csapatunk szokásához híven az Alpok hegyi szakaszain csatlakozik a Tour programjához. A klasszikus hegyi emelkedőkön nagy küzdelem várható. A verseny itt ér a hajrájához, nagy küzdelem várható!
Időjárás: 
Bár nyár derekán kelünk útra, de a hegyekben leszünk, így hűvösebb napokra kell számítani, mint az itthon megszokott. A völgyekben 20-25 C fok várható a magasabb hágókon akár 10 C fok alá is eshet a hőmérő higanyszála. Esetenként előfordulhat hűvös, szeles, csapadékos időjárás is, amelyre megfelelő ruházattal fel kell készülnünk.
Csomagolás: 
A kerékpározás során a kis hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet és ivóvizet tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Franciaországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.6
5 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
3.8
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.4
4.4
Külön köszönet a fiúknak azért, hogy engem, az egyetlen kerékpár nélkül utazót is mindig eljuttattak az események közelébe!
A szállás csak az első 3 nap esőzései miatt kapott közepest :) Az utazásnál az egyetlen negatívumot a klíma hiánya jelentette.
4.4
Az időjárással nem volt szerencsénk, az esőben sátorozás kellemetlen volt.
A túravezetők igyekezete, teljesítménye és türelme igazán elismerésre méltó.

Összességében nagyon jól éreztük magunkat, feledhetetlen élményben volt részünk, köszönjük

Attila és Réka
4.6
Minden nagyon jó volt, rég voltam ilyen jól szervezett és vezetett túrán. Az időjárást leszámítva tökéletes volt minden, külön köszönet a túravezető fiúknak!
4.8
A szállást én választottam, tehát nem negatív...
ha szállodát szerettem volna, más áron, akkor más utazást választottam volna...
Esős időben a sátorhely helyett gyorsan szerveztek mobil házas szállás lehetőséget! Le a kalappal a túravezetők rugalmassága és a probléma megoldásuk előtt!
Kimondhatatlanul jól éreztem magamat! Köszönöm!
5.0
A túra vezetőire a "nagyon jó" értékelés nem elég. Az út során Cininek, Petinek, Sanyinak is köszönhetően baráti hangulat alakult ki, ami még a borús időt is megszépítette. Biztos, hogy visszatérek még. Köszönök mindent! Üdv: Zoltán
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!