Thaiföld - Hongkong - Makaó csoportos körutazás

4 éj Phuket üdülés + 3 éj Bangkok + 4 éj Hongkong

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Menetrendszerinti repülőjegyet Budapest – Phuket / Hongkong – Budapest útvonalon átszállással, belső repülőjáratokat Phuket – Bangkok és Bangkok – Hongkong útvonalon, repülőtéri illetéket, személyenként 1 db kézipoggyászt és 1 db feladott poggyászt (max 25 kg/fő, a belső járatokon viszont csak 20 kg/fő!), 4 éj szállás Phuketen, 3 éj szállást Bangkokban és 4 éj szállást Hongkong-ban, reggelis ellátást, a felsorolt programokat, buszos utazást és magyar nyelvű idegenvezetést a körutazás teljes időtartama alatt, telefonos magyar nyelvű asszisztenciát a phuket-i üdülés során, repülőtéri transzfereket.

Részvételi díj nem tartalmazza

Az útlemondási biztosítást (3%), a baleset-, betegség és poggyászbiztosítást, belépőjegyek ára helyszínen fizetendő (kb: 50 EUR/fő), Hong kongban a metrójegyet (kb:10 EUR/fő) és Lantau felvonót (kb:30 EUR/fő), egyéb étkezéseket, fakultatív kirándulásokat, egyéb személyes jellegű költségeket. A szállodák depozitot kérhetnek a helyszínen!

Hossz: 
13 nap / 11 éj

Szállás

4 éj szállás Phuketen, 3 éj szállást Bangkokban és 4 éj szállást Hong Kong-ban

Választható szállodák a Phuket-i üdülés során:

Hotel Andaman Beach Suites **** 

Hotel Graceland Resort & Spa **** 

Burasari Resort **** 

Hotel Amari Phuket **** 

Várható szállodák a körutazás alatt (a szálloda módosításának jogát az iroda fenn tartja)

Hotel Prince Palace *** - Bangkok 
A Prince Palace Hotel Bangkok óvárosában található, közvetlenül a Bo Bae Tower divatáruház felett. A Mahanak csatornára kilátást nyújtó szálloda szabadtéri medencét és 8 különböző étkezési lehetőséget kínál. A szálloda tágasan berendezett és jól felszerelt szobái fürdőszobásak, légkondicionálóval, hűtővel és kábel TV-vel felszereltek. A vendégek pihenését 2 pezsgőfürdő-medence illetve térítés ellenében a wellness-részleg masszázskezelései biztosítják. A szálloda 4 éttermében kínai, vietnami, thai, japán és nemzetközi ételeket szolgálnak fel. A Sky Lounge & Karaoke, a Palace bár, a Sunset sörkert és a Piccadilly söröző italokkal várja a vendégeket.

Ibis Hong Kong Central *** - Hong Kong

A részvételi díj minden esetben alap szobatípusban történő elhelyezést tartalmaz. Felár ellenében magasabb típusú (pl. tengerre néző) szoba is foglalható. Magasabb kategóriájú szoba feláráról kollégáink készséggel adnak felvilágosítást.

Program: 

1. nap: ELUTAZÁS - 2025.02.10.
Elutazás Budapestről, átszállással Phuketre.

2. nap: ÉRKEZÉS PHUKETRE - 2025.02.11.
Érkezés után csomagfelvétel, majd transzfer a választott szállodába, bejelentkezés. (4éj)

2-6 nap. PHUKET 2025.02.11-15.
Pihenés Phuketen a választott szállodában, lehetőség fakultatív programokra.

6. nap.UTAZÁS BANGKOKBA, BANGKOK ŐSI VÁROSA 2025.02.15.
Reggeli órákban transzfer a repülőtérre. Utazás Bangkokba közvetlen menetrend szerinti járattal. Bangkokba érkezéskor csomagfelvétel után találkozás magyar nyelvű idegenvezetőnkkel. A délután folyamán kirándulást teszünk privát buszunkkal Samut Prakanba, ahol a világ legnagyobb szabadtéri múzeuma található, a Muang Boran. Ez az ámulatos történelmi hely, Bangkoktól délre 45 km-re helyezkedik el. Külföldi turisták előtt nem ismert, így még megmaradt hangulatos thai jellege. Az 1963-ban alapított és azóta is folyamatosan bővülő sziámi építészetnek, kínai japán-thai kertkultúrának és történelmi múltnak autentikus színpadjául szolgál. Thaiföld legtöbb nevezetességét vonultatja fel a khmer időktől a Rattanakosin korszakig 1:1 arányban. Olyan érzésünk támad, mintha néhány óra alatt bejártuk volna egész Thaiföldet!

A program végén transzfer a szállodába, bejelentkezés. (4éj)

Este fakultatív program lehetőség – Bangkok by night
Fedezze fel Bangkok szépségét éjszaka, és látogasson el olyan helyekre, amelyeket a legtöbb turista csak nappal lát.
A legendás bangkoki éjszakát nem szabad kihagyni. Kipróbáljuk Bangkok híres közlekedési eszközét a „tuktuk”-ot is este. Nincs is felejthetetlenebb élmény, amikor az éjszakában az üres utcákon két tuk-tuk versenyzik a piros lámpás negyed felé száguldva! Ellátogatunk egy „night market”-be - megnézzük hol szórakoznak és vásárolnak a fiatalok. Itt hangos zene, éjszakai bárok, masszázs szalonok és különleges ételek várják a látogatókat. Tradicionális thai sült tésztát vacsorázunk kis műanyag székeken, közben Chang sört iszunk. Hétvégén a kínai negyed pompás esti fényei teszi felejthetetlenné a napunkat. Esti fényekben megnézzük a Grand Palacet kivilágítva.
Elmegyünk egy különleges helyre - az éjszakai hús- és zöldség piacra, ez a fotósok egyik kedvenc helyszíne. Programunkat a híres-hírhedt bangkoki éjszakai Pat-Pong vigalmi negyede zárja (MRTvel utazunk ide). Visszatérés a szállodába egyénileg történik.
A program 19:00 – 21:30-ig tart.
A program ára: 29.900 Ft/fő (min.2fő)

7.nap ÚSZÓPIAC - VASÚTI PIAC ÉS BANGKOK VÁROSNÉZÉS 2025.02.16.
Reggeli után indulás a Bangkoktól kb. 120 kilométerre lévő (kb:2 óra utazást jelent), Thaiföld

legismertebb úszó piacára, a Damnoen Saduakra.

Az úszópiac előtt Samut Songkhram híres vasúti piacát, a Maeklong piacot nézzük meg, amelyet ,,esernyős” piacként is emlegetnek. Az árusok sokaságát egy vasúti sín szeli ketté, amelyen naponta többször is elhalad a menetrend szerinti járat. A vásárlók egy vasúti vonalon járhatják be a piacot és ismerkedhetnek a helyi terményekkel. Amikor a vonat sípja megszólal, a piac átalakul, mindent elpakolnak a vonat útjából, behúzzák az ernyőket szabad utat engedve ezzel a szerelvénynek. Annyira szűk a hely a standok között, hogy a vonat 15 m/h-val halad keresztül a piacon. Amint a vonat elmegy, az árukat visszarendezik a helyükre. A 19. században számtalan úszópiac volt Bangkok és környékén, mára már csak néhány maradt. A délelőtti órákban éli világát a turista paradicsommá lett, vízi labirintus ma is élő piaca. A csatornákon keresztül tradicionális evezős hajókkal barangoljuk be a piacot, ahol a csónakokból tudunk kedvünkre, gyümölcsöket, zöldségeket, ételeket, szuvenírokat vásárolni. A keskeny csatornák labirintusain keresztül magas cölöpökre épített lakóházak és kókuszpálma ültetvények között bepillantást nyerünk az úszó piac életébe. (45 perces hajókirándulás, 1 hajóban 4 fő utas fér el).

Ezt követően visszautazunk Bangkokba, ahol elsőnek a világ 7. legnagyobb buddhista zarándokhelyének egyikeként ismert, Wat Phot nézzük meg, amely a királyi palota szomszédságában helyezkedik el. Itt a híres fekvő Buddha szobrot, a thai királyi sírokat, és az Ayutthayai Királyság időszakából fennmaradt arany Buddhát tekintjük meg. A Wat Pho Bangkok egyik legrégebbi templom együttese, ahol thai tradicionális masszázs iskola is működik. A Chayo Praya folyón átkelve a khmer stílusú Wat Arunt, azaz a Hajnal templomát keressük fel, amely egykor otthont adott a thai emberek által nagy becsben tartott Smaragd Buddhának.

Menetrendszerinti hajóra szállunk, hogy a mai napi záró programunk helyszínére, a bangkoki virágpiacra eljussunk. A folyóról szép kilátás tárul elénk a régi Rattanakosin-szigetre (óvárosra) és a távolban sorakozó bangkoki felhőkarcolókra. A Pak Khlong Talad virágpiac talán az egyik legszínesebb folt Bangkokban. Több száz pulton csak virágokat értékesítenek itt. A legtöbb pont a nagykereskedelemre vonatkozik: „igen kedvező” áron vásárolhatunk egész csokor gyönyörű liliomokkal, orchideákkal stb. A csodás egzotikus virágok mellett megismerkedhetünk az ázsiai zöldségekkel és gyümölcsökkel is.

Délután tuktukkal visszaérkezés a szállodába, szabadprogram.

Este fakultatív program lehetőség - Svédasztalos vacsora est a Baiyoke Sky Towerben
Baiyoke Sky Tower Bangkok legendásan magas toronyépülete, amelynek legfelső, forgó emeletéről páratlan kilátás nyílik a városra. Svédasztalos vacsora 76. vagy 78. emeleten.
A program ára Bangkokból: 22.900 Ft /fő

8. nap: AYUTTHAYA, BANG PA IN, NYÁRI PALOTA – 2025.02.17.
Reggeli után a híres Bang Pa In-i Thai Királyi Nyári Palotához utazunk. A Nyári Palota tulajdonképpen régebbi, mint a Nagy Palota Bangkokban. Bár a "nyár" és "tél" viszonya a világnak ezen vidékén egészen más, mint nálunk, Európában a királyok igényt érzetek arra, hogy néha elvonuljanak a nagyvárosból, és egy kellemes, nyugalmas helyen pihenjenek, vagy éppen ott tartsanak fényűző fogadásokat. Erre a célra a Bang Pa-In tökéletesen megfelel: könnyed pavilonjai, hagyományos délkelet-ázsiai és európai stílusban épült kis palotái a Chao Praya-folyó mellett gyönyörű természeti környezetben épültek.

Délután az Ayutthayai Királyság régi fővárosába utazunk. Ayutthaya (UNESCO) az ázsiai civilizáció központja volt, amíg a burmai csapatok le nem igázták Sziám birodalmát. Az egykori királyság nagyságát őrző romok lenyűgöző látványa tárul elénk. Az Ayautthayai Történelmi Parkban a következő helyszíneket járjuk be: Wat Phanan Choeng, Wat Yai Chai Mongkhon, Wat Mahathat, Ayutthaya Elephant Palace & Royal Kraal és a Wat Mongkhon Bophit templomait. Lehetőségünk lesz elefántolni, ahol fakultatív program keretében bejárhatjuk az ősi városrészt az ormányosok hátán (15 perc – 400 THB/fő).

A program végén transzfer a szállodába.

9.nap BANGKOK – HONGKONG - 2025.02.18.
Reggeli után találkozás a magyar nyelvű idegenvezetőnkkel a szálloda recepciójánál. Utazás csatorna hajóval és gyalogosan a Rattanakosin-szigetre, ahol a történelmi belváros található. Első látnivalónk az Aranyhegy temploma lesz, a Wat Saket. Itt őrzik Buddha egyik relikviáját. A 80 m magas mesterséges hegy tetején álló templom tetejéről csodás kilátás tárul elénk a Rattanakosin- szigetre és a távolban sorakozó bangkoki felhőkarcolókra.

Ezt követően transzfer a bangkoki repülőtérre, az Emirates Airlines közvetlen menetrendszerinit járattal utazás Hongkong ba.

Menetrend:
2025.02.18. 13:00 Bangkok (BKK) 2025.02.18. 17:40 Hongkong (HKG) EK0384

Érkezés után transzfer a hongkongi szállodába. Bejelentkezés, majd „Hong Kong by night” programunk következik.

Közösen este a híres Temple Street Night Market-et keressük fel. Kowloon déli részén működik az éjszakai piac. Igazán csak estére indul be a pezsgés, a vásár. A piacon a szokásos termékek, ruhák, elektronikai cikkek,játékok, táskák, cipők és street food kínai étkezdék bő választékából válogathat az erre járó turista.

Este az Avenue of Stars,a Sztárok Sétányán sétálunk. Ez egy tengerparti sétány Kowloon leg délebbi részén, a Victoria Harbour mellett,amely a hong kongi filmgyártás hírességeinek tiszteletére épült .Itt kapott helyet a Bruce Lee szobra, több kézlenyomat,illetve sok más film világgal kapcsolatos szobor. Mégis inkább az igazi látványosság a kikötő túl oldalán lévő épületek színpompás esti látványa.

A program során metróval utazunk.

A program végén transzfer a szállodába, bejelentkezés. (4éj)

10.nap HONG KONG – 2025.02.19.
Reggeli után a belvárosba utazunk, megnézzük a hong kongi városházát (kívülről). A pénzügyi központban hajóra szállunk, a híres Star Ferry-vel utazunk Kowloon városrészbe a Viktória kikötőnél. Felfedezzük a Viktória öblöt, megnézzük a Tsim Sha Tsui Óra tornyot.

Utána a Wong Tai Sin templomot keressük fel. Ez a kis oázis Kowloon City északi részén hegyek tövében található. 1973-ban épült,Hong Kong legismertebb temploma. Ezután Nan Lian kertbe teszünk látogatást, ahol kínai-japán stílusú különleges növényeket, tavacskát, vízesést, pagodát tartogat az idelátogatók számára.

Délután a Viktória csúcshoz utazunk. Hong Kong legismertebb látványossága a Victoria Peak, innen letekintve elénk tárul Hong Kong híres, lenyűgöző festői szépsége. A levegő hőmérséklete itt nyáron jóval elviselhetőbb a több száz méteres tenger színt feletti magasság miatt. Innen látható a Victoria Harbour a Kowloon Sziget. A Viktória-csúcson található a Peak Sky Terrace 428 nevű kilátóhely. A kilátóhoz a 120 éves drótkötélvasúttal utazunk. A Victória Peak környékén épült luxus villáikban laknak az tehetős hong kongi emberek.

Szabad program, vásárlási lehetőség Kowloon bevásárlóközpontjaiban, majd megtekintjük az esti fény show-t, megcsodáljuk Hong Kong sziget épületeinek fényjátékát a Victoria-öböl túloldalán.

A mai napon metróval utazunk.

11.nap MAKAÓ – 2025.02.20.
Egész napos kirándulás hajóval Makaóba. A város 450 éven át volt portugál gyarmat, az óvárosa része az UNESCO világörökségnek. A történelmi városközpontot gyalogosan fedezzük fel: a Szent Pál székesegyház romjai, a Lótuszvirág szobor, a Senado tér, a Szent Dominik templom és az A-ma templom. Makaó a kaszinók és a szerencsejátékok fellegvára is, délután lehetőségünk lesz próbára tenni a szerencsénket egy helyi kaszinóban, mielőtt visszautazunk Hongkongba.

12.nap HONGKONG, LANTAU SZIGETE, HAZAUTAZÁS BUDAPESTRE – 2025.02.21.
Reggeli után metróval Lantau -szigetre utazunk. Drótkötélpályás felvonóval jutunk el a Tian Tan Buddhához, ami 34 méter magas Ülő Buddha, több mint 500 méterre a tengerszint felett helyezkedik el. A szoborhoz a Ngong Ping (NP 360 ill.Ngong Ping 360 ) felvonó kabinban utazva szép kilátás tárul elénk a szigetekre. A felvonó 5.7 km hosszan szállítja az utasokat a látványossághoz. A hegyen található a Po Lin kolostor is a programunk része.

Délután szabad program Hongkongban, este transzfer a repülőtérre.

Megjegyzés :
A Lantau felvonó külön a helyszínen fizetendő – 270 HKD/fő (kb: 30 EUR/fő).

13. nap HAZAÉRKEZÉS 2025.02.22.
Az éjjeli órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres vagy másik időpont lenne megfelelő, kérjen személyre szabott ajánlatot!  » Itt hagyhat üzenet

Fakultatív programok

Bangkok by night. A program ára: 29.900 Ft/fő (min.2fő)
Svédasztalos vacsora est a Baiyoke Sky Towerben. A program ára Bangkokból: 22.900 Ft /fő

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Menetrendszerinti repülőjegyet Budapest – Phuket / Hongkong – Budapest útvonalon átszállással, belső repülőjáratokat Phuket – Bangkok és Bangkok – Hongkong útvonalon, repülőtéri illetéket, személyenként 1 db kézipoggyászt és 1 db feladott poggyászt (max 25 kg/fő, a belső járatokon viszont csak 20 kg/fő!), 4 éj szállás Phuketen, 3 éj szállást Bangkokban és 4 éj szállást Hongkong-ban, reggelis ellátást, a felsorolt programokat, buszos utazást és magyar nyelvű idegenvezetést a körutazás teljes időtartama alatt, telefonos magyar nyelvű asszisztenciát a phuket-i üdülés során, repülőtéri transzfereket.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Az útlemondási biztosítást (3%), a baleset-, betegség és poggyászbiztosítást, belépőjegyek ára helyszínen fizetendő (kb: 50 EUR/fő), Hong kongban a metrójegyet (kb:10 EUR/fő) és Lantau felvonót (kb:30 EUR/fő), egyéb étkezéseket, fakultatív kirándulásokat, egyéb személyes jellegű költségeket. A szállodák depozitot kérhetnek a helyszínen!

Előleg: 

A teljes összeg 60%-a mely foglaláskor fizetendő. Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 40%-a fizetendő indulás előtt 30 nappal.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjárattal Budapest – Phuket / Hong Kong – Budapest útvonalon átszállással,
belső repülőjáratokkal Phuket – Bangkok és Bangkok – Hong Kong útvonalon,
személyenként 1 db kézipoggyász és 1 db feladott poggyász vihető (max 25 kg/fő, a belső járatokon viszont csak 20 kg/fő!)

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

A területről: 
Thaiföld délkelet-ázsiai ország. Keleten Laosz és Kambodzsa, délen Malajzia és a Thai-öböl, nyugaton az Andamán-tenger és Mianmar határolja. 1949. május 11-éig az ország hivatalos neve Sziám volt. Az ország földrajzi régiói különböznek egymástól természeti képüket, lakosságukat, gazdasági és társadalmi fejlettségüket tekintve. Az ország egy részén még trópusi dzsungel található, melyben az 50–70 m magas fákat liánok és indák szövevénye hálózza körül. A tengerparti területeken a különböző pálmafajták elsősorban a szigeteken a legelterjedtebb növények, némelyik közülük a 40-50 méteres magasságot is eléri. Thaiföld állatvilága is rendkívül változatos.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 15 % önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!