Thaiföld A Távol-Kelet varázsa 9 éjszaka körút

Thaiföld - A Távol-Kelet Varázsa

12 napos körutazás Thaiföldön

Thaiföld sokarcúságával, trópusi furcsaságaival, felejthetetlen műemlékeivel, egzotikumával óriási élmény az európaiak számára. Barangolja be velünk Thaiföld meseszép tájait.

Alapár tartalmazza

A repülőjegyeket, a transzfereket, a helyi autó­bu­szos közlekedést, a felsorolt programokat a fakultatívok kivételével, a szükséges belépődíjakat, a 9 éjszaka szállást, a reggelit, a 3., 5. és 6. napon ebédet is, az útle­mon­dási biz­to­sí­tást, az idegenvezetést a budapesti indulástól a budapesti érkezésig és a helyi idegenvezetéseket.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, a reptéri illetéket.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
****
Program: 

1. nap:
Elutazás Ferihegyről egyszeri átszállással Bang­kok­ba.

2. nap: Bangkok
Megérkezés után transzfer a szállodába (3 éj). Pi­he­nés, szabad program.
Fakultatív program: Thai vacsora és klasszikus táncok. Vacsora egy tipikus thai étteremben jellegzetes thai­földi ételekkel, közben pedig látvá­nyos jel­me­zek­be öltözött thai táncosok bemutatójában gyönyör­köd­he­tünk. A fakultatív program ára:  6.300 Ft (garantált prog­ram).

3. nap: Bangkok
Thaiföld fővárosa sokarcúságával, trópusi fur­csa­sá­gai­val, fe­lejt­he­tet­len műemlékeivel, egzo­ti­ku­mával óriási élmény az európaiak számára. A vá­ros­né­zés során meglátogatjuk az Arany Buddha Templomot (5 és fél tonnás arany Buddha-szo­bor­ral), a Fekvő Buddha Templomot és kolostort (46 méter hosszú fekvő Buddha-szoborral). A vá­ros­né­zés fénypontjai a Királyi Palota pompás épü­let­együt­tese a Smaragd Buddha Templomával és a szemet gyönyörködtető Hajnal Temploma. Ebéd egy helyi étteremben. A kb. 6-7 órás vá­ros­né­zés során közel kétszer annyit látnak utasaink, mint a Bangkokban szokásos félnapos (3-4 órás) városnéző programokon.

4. nap: Damnern Saduak úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom
Szabad program Bangkokban, pihenés a szál­lo­dá­ban, illetve annak úszómedencéjénél.
Fakultatív program: Úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom. Autóbuszos kirándulás Bangkoktól nyugatra. Először a híres Damnern Saduak úszó piacot látogatjuk meg (a leg­na­gyobb úszó piac), majd to­vább­uta­zás a Kwai folyóhoz, a burmai határ közelébe (trópusi esőerdő). A második világháború idején a japánok egy vasút­vonalat építtettek itt az angol, ausztrál és más nem­ze­ti­ségű hadifoglyaikkal. Az embertelen kö­rül­mé­nyek következtében több mint 100.000 ember vesztette életét a dzsungelben. A világhírű híd meg­te­kin­té­se, majd látogatás a katonatemetőben és az egykori fogolytábor helyén berendezett em­lék­mú­ze­umban. Visszaútban pihenő Nakhon Pathomban, a világ leg­na­gyobb buddhista chedijénél. A fakultatív program ára: 11.900 Ft (ebéddel) – garantált indulás.

5. nap: Bang Pa-In, Ayutthaya, Lopburi
Elutazás autó­busszal Bangkokból északi irányba, az ország belseje felé. Látogatás a XIX. század végén épült Bang Pa-In palotaegyüttesben, mely a thai királyok nyári rezidenciája volt (gyönyörű park). To­vább­uta­zás Ayutthayába (UNESCO vi­lág­örök­ség). Ez a város évszázadokon keresztül az egyik leg­je­len­tő­sebb ázsiai civilizáció központja volt, mígnem a burmaiak az 1760-as években kifosztották. A jó állapotban lévő romok a trópusi környe­zetben le­nyű­gö­ző hatást gyakorolnak a turistákra (templo­mok, kolostorok, Buddha-szobrok, kiserődök stb.). Ebéd egy helyi étteremben.
A következő megálló Lopburi, egy ugyancsak ősi város, ahol a khmer építőművészet számos remekműve talál­ható. (Lopburi a thai uralom előtt a khmerek fővárosa volt.) A turisták körében talán legismertebb ne­ve­zetes­sé­ge az úgynevezett Majom templom, melyet valóban majmok laknak. To­vább­uta­zás északi irányba végtelen rizsföldeken keresztül. Szállás Phitsanulokban (1 éj).

6. nap: Phitsanulok, Sukhothai
Phitsanulok fő szenzációja a Wat Mahathat, a Nan folyó partján talál­ható XIV. században épült templom. Itt talál­ható a zarándokok ezreit vonzó, gyógyító Chinnarat Buddha, az egyik legnépszerűbb Buddha ábrázolás Thaiföldön. Ennek meg­te­kin­té­se után látogatás egy közeli néprajzi múzeumban, ahol főleg fából és bambuszból készített helyi használati tárgyakat mutatnak be. 
Közép-thaiföldi kirándulásunk fő állomása Sukhothai romvárosa (UNESCO vi­lág­örök­ség). A XIII. szá­zad­ban virágzó Sukhothai királyság a thai tör­té­ne­lem első nagy korszaka volt. Az aranykorként emlegetett első független Thai Királyság fővárosának ma­rad­vá­nyait tekinthetjük meg, melyet a XX. század közepéig dzsungel borított. Ebéd egy helyi étteremben, majd délután vissza­uta­zás autó­busszal Bangkokba (1 éj).

7. nap: Thaiföld skanzenje, egzotikus park
Búcsú Bangkoktól, utazás Pattayára. Útközben meg­álló Thaiföld skan­zen­jénél, amely a világ egyik leg­na­gyobb szabad­téri múze­uma. Az ország minden részéből hoztak ide épüle­teket, illetve Thaiföld legtöbb híres épüle­tének máso­latát is felé­pítet­ték. A láto­gatók itt néhány óra alatt meg­is­mer­ked­het­nek szinte az egész ország építé­szeti kincse­ivel és népraj­zával. Délután lá­to­ga­tás egy Pattayához közeli egzo­tikus parkban (szikla­kertek, megkö­ve­se­dett fák, egzo­tikus növé­nyek, állatok, krokodil show stb.). Szál­lás Pattaya mellett, ten­ger­par­ti szál­lo­dá­ban (4 éj).

8. nap: Pattaya, Nong Nooch trópusi kert
Pattaya nemcsak Thaiföldnek, de egész Ázsiának a leg­na­gyobb ten­ger­par­ti üdülőhelye. Egy kis ízelítő abból, amit a város kínál a turistáknak: kitűnő ét­ter­mek, szórakozóhelyek, olcsó piacok, lég­kon­dicio­nált bevásárlóközpontok, sportolási le­he­tő­sé­gek, rengeteg napfény, úszómedencék, ki­rán­du­lási le­he­tő­ségek stb.
Félnapos kirándulás a Pattayától néhány kilométerre fekvő Nong Nooch trópusi kertbe, ahol a fe­lejt­he­tet­lenül szép vegetáción kívül elefánt show és thai folklór bemutató (táncok, thai kardozás, thai box stb.) is szórakoztatja a látogatókat.
Fakultatív program: Alcazar show  Látvá­nyos revüműsor a híres transzvesztita együttes előadásában. A fakultatív program ára: 6.100 Ft (garantált program).

9. nap: Pattaya, Samet-sziget
Szabad program Pattayán.
Fakultatív program: Samet-sziget Egész napos kirándulás a Samet-szigetre, strandolási le­he­tő­ség. A fakultatív program ára: kb. 49 USD (ebéddel) – a helyszínen fizetendő, garantált indulás.

10. nap: Pattaya, Mini Sziám
Szabad program Pattayán. A késő délutáni órákban látogatás a Mini Sziámban. Ez egy han­gu­la­tos park, ahol Thaiföld híres épít­mé­nyei­nek makettjei láthatóak Földünk leg­hí­re­sebb épületeinek kicsinyített másai mellett. Mivel késő délután érkezik ide a csoport, így a maket­te­ket nap­pali fényben és esti díszkivilágításban is meg­cso­dál­hat­ják.

11. nap: Pattaya, Elefánt farm
Szabad program Pattayán (este kell csak elhagyni a szobákat). 
Fakultatív program: Elefánt farm. Félnapos kirándulás egy közeli farmra, ahol le­he­tő­ség van egy kisebb túrára elefántháton, bemutatják a környék élővilágát egy rövid erdei séta keretében, majd ökörfogattal viszik vissza a látogatókat a farm központjába, az ebéd helyszínére. A fakultatív program ára: 19.500 Ft (ebéddel) – garantált indulás.
Este transzfer a bangkoki repülőtérre, elutazás Thai­földről.

12. nap:
Érkezés Buda­pest­re a délelőtti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Thaiföld - Kovács Attila, 2015. április. 06
» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24
» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2017. december. 07
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2017. november. 30
» Thaiföld kajakkal - Khao Sok expedició - Kovács Attila, 2017. november. 26
» Thaiföld - Khao Sok expedició - Hudanik Zsolt, 2017. november. 18
» Thaiföldi utazás - tengeri kajakozással fűszerezve - Kovács Attila, 2017. november. 13
» Kalandozás Ázsiában - Kovács Attila, 2017. október. 25
Fakultatív programok

Thai vacsora és klasszikus tán­cok
Vacsora egy tipikus thai étteremben jellegzetes thaiföldi ételekkel, közben pedig látványos jel­me­zek­be öltözött thai táncosok bemutatójában gyö­nyör­köd­he­tünk.
A fakultatív program ára: 6.300 Ft/fő  (garantált program).

Úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom
Autóbuszos kirándulás Bangkoktól nyugatra. Először a híres Damnern Saduak úszó piacot látogatjuk meg (a leg­na­gyobb úszó piac), majd to­vább­uta­zás a Kwai folyóhoz, a burmai határ közelébe (trópusi esőerdő). A második világháború idején a japánok egy vasútvonalat építtettek itt az angol, ausztrál és más nemzetiségű hadifoglyaikkal. Az embertelen kö­rül­mé­nyek következtében több mint 100.000 em­ber vesztette életét a dzsungelben. A világhírű híd meg­te­kin­té­se, majd látogatás a katonatemetőben és az egykori fogolytábor helyén berendezett em­lék­mú­ze­umban. Visszaútban pihenő Nakhon Pathomban, a világ leg­na­gyobb buddhista chedijénél.
A fakultatív program ára: 11.900.- Ft/fő (ebéddel) – garantált indulás.

Alcazar show
Látványos revüműsor a híres transzvesztita együttes előadásában.
A fakultatív program ára: 6.100.- Ft/fő (garantált program).

Paradicsom-sziget
Egész napos kirándulás a Paradicsom-szigetre (Samet Island), strandolási le­he­tő­ség.
A fakultatív program ára: kb. 49 USD/fő (ebéddel) – a helyszínen fizetendő, garantált indulás.

Elefánt farm
Félnapos kirándulás egy közeli farmra, ahol le­he­tő­ség van egy kisebb túrára elefántháton, bemutatják a környék élővilágát egy rövid erdei séta keretében, majd ökörfogattal viszik vissza a látogatókat a farm központjába, az ebéd helyszínére.
A fakultatív program ára: 19.500.- Ft/fő (ebéddel) – garantált indulás.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyeket, a transzfereket, a helyi autó­bu­szos közlekedést, a felsorolt programokat a fakultatívok kivételével, a szükséges belépődíjakat, a 9 éjszaka szállást, a reggelit, a 3., 5. és 6. napon ebédet is, az útle­mon­dási biz­to­sí­tást, az idegenvezetést a budapesti indulástól a budapesti érkezésig és a helyi idegenvezetéseket.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, a reptéri illetéket.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
BBP biztosítás megkötése utazási feltétel!
 

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszínen fizetendő fakultatív programok költségei illetve belépők, leírásban nem szereplő étkezések.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő befizetés esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokkal Bangkokig és vissza, Thaiföldön légkondicionált autó­busszal. A menetrend szerinti repülőjáratok Európa és a célállomás között nem tartanak félúton techni­kai szünetet üzemanyagfelvétel céljából. Eze­ken a nagyméretű gépeken általában jóval kényelmesebb ülések vannak, mint azon kis­gépek esetében, melyeket gyakran char­te­re­zés­re használnak az utazási irodák.

Szállás: 

9 éj­sza­ka + egy fél nap 4 csil­la­gos szál­lo­dák­ban, kétágyas, fürdő­szo­bás szobákban (a szál­lo­dák­nak van saját szabadtéri úszó­me­den­céje, a szobákban légkondicionáló, műholdas tv, telefon, hűtőszekrény vagy minibár áll utasaink rendelkezésére). Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj büféreggelis, illetve a 3., az 5. és a 6. napon ebédet is kapnak a csoportok. Fakultatív vacsora felár ellenében igényelhető a 4. nap­tól (7 bőséges vacsora).
Időjárás: 
A száraz évszak novembertől március elejéig tart. Ritka az eső, a hőmérséklet kellemes, 25-30 °C körüli. A tenger vize strandolásra alkalmas (26-28°C). Észak-Thaiföldön (14 napos program) kissé hűvösebb időre kell számítani, az éjszakai hőmérséklet akár 10°C alá is csökkenhet, egy vastagabb pulóverre szükség lehet.
Vízum: 
Vízum nem szükséges. Magyar állampolgárok esetében az út­le­vélnek még legalább a Thaiföldre érkezés nap­ját követő 7 hónapig érvényesnek kell len­nie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. A Kwai folyónál és Észak-Thaiföldön a dzsungelben előfordultak régebben maláriás megbetegedések. Bár a helyi partneriroda szerint ma már nincs ilyen veszély, azért az ide utazók konzultáljanak orvosukkal a malária elleni tabletta szükségességéről. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot! Cím: Budapest, IX. Gyáli u. 3/a, telefon: 06-1 476-1364, honlap: www.oek.hu
Vélemények, értékelések
4.8
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Thaiföld A Távol-Kelet varázsa 9 éjszaka körút
Budapest, XVII. kerület
4.8
Felejthetetlen élményben részesültünk!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!