Thaiföld A Távol-Kelet varázsa 9 éjszaka körút

Thaiföld - A Távol-Kelet Varázsa

12 napos körutazás Thaiföldön

Thaiföld sokarcúságával, trópusi furcsaságaival, felejthetetlen műemlékeivel, egzotikumával óriási élmény az európaiak számára. Barangolja be velünk Thaiföld meseszép tájait.

Alapár tartalmazza

A repülőjegyeket, a transzfereket, a helyi autó­bu­szos közlekedést, a felsorolt programokat a fakultatívok kivételével, a szükséges belépődíjakat, a 9 éjszaka szállást, a reggelit, a 3., 5. és 6. napon ebédet is, az útle­mon­dási biz­to­sí­tást, az idegenvezetést a budapesti indulástól a budapesti érkezésig és a helyi idegenvezetéseket.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, a reptéri illetéket.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
****
Program: 

1. nap:
Elutazás Ferihegyről egyszeri átszállással Bang­kok­ba.

2. nap: Bangkok
Megérkezés után transzfer a szállodába (3 éj). Pi­he­nés, szabad program.
Fakultatív program: Thai vacsora és klasszikus táncok. Vacsora egy tipikus thai étteremben jellegzetes thai­földi ételekkel, közben pedig látvá­nyos jel­me­zek­be öltözött thai táncosok bemutatójában gyönyör­köd­he­tünk. A fakultatív program ára:  6.300 Ft (garantált prog­ram).

3. nap: Bangkok
Thaiföld fővárosa sokarcúságával, trópusi fur­csa­sá­gai­val, fe­lejt­he­tet­len műemlékeivel, egzo­ti­ku­mával óriási élmény az európaiak számára. A vá­ros­né­zés során meglátogatjuk az Arany Buddha Templomot (5 és fél tonnás arany Buddha-szo­bor­ral), a Fekvő Buddha Templomot és kolostort (46 méter hosszú fekvő Buddha-szoborral). A vá­ros­né­zés fénypontjai a Királyi Palota pompás épü­let­együt­tese a Smaragd Buddha Templomával és a szemet gyönyörködtető Hajnal Temploma. Ebéd egy helyi étteremben. A kb. 6-7 órás vá­ros­né­zés során közel kétszer annyit látnak utasaink, mint a Bangkokban szokásos félnapos (3-4 órás) városnéző programokon.

4. nap: Damnern Saduak úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom
Szabad program Bangkokban, pihenés a szál­lo­dá­ban, illetve annak úszómedencéjénél.
Fakultatív program: Úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom. Autóbuszos kirándulás Bangkoktól nyugatra. Először a híres Damnern Saduak úszó piacot látogatjuk meg (a leg­na­gyobb úszó piac), majd to­vább­uta­zás a Kwai folyóhoz, a burmai határ közelébe (trópusi esőerdő). A második világháború idején a japánok egy vasút­vonalat építtettek itt az angol, ausztrál és más nem­ze­ti­ségű hadifoglyaikkal. Az embertelen kö­rül­mé­nyek következtében több mint 100.000 ember vesztette életét a dzsungelben. A világhírű híd meg­te­kin­té­se, majd látogatás a katonatemetőben és az egykori fogolytábor helyén berendezett em­lék­mú­ze­umban. Visszaútban pihenő Nakhon Pathomban, a világ leg­na­gyobb buddhista chedijénél. A fakultatív program ára: 11.900 Ft (ebéddel) – garantált indulás.

5. nap: Bang Pa-In, Ayutthaya, Lopburi
Elutazás autó­busszal Bangkokból északi irányba, az ország belseje felé. Látogatás a XIX. század végén épült Bang Pa-In palotaegyüttesben, mely a thai királyok nyári rezidenciája volt (gyönyörű park). To­vább­uta­zás Ayutthayába (UNESCO vi­lág­örök­ség). Ez a város évszázadokon keresztül az egyik leg­je­len­tő­sebb ázsiai civilizáció központja volt, mígnem a burmaiak az 1760-as években kifosztották. A jó állapotban lévő romok a trópusi környe­zetben le­nyű­gö­ző hatást gyakorolnak a turistákra (templo­mok, kolostorok, Buddha-szobrok, kiserődök stb.). Ebéd egy helyi étteremben.
A következő megálló Lopburi, egy ugyancsak ősi város, ahol a khmer építőművészet számos remekműve talál­ható. (Lopburi a thai uralom előtt a khmerek fővárosa volt.) A turisták körében talán legismertebb ne­ve­zetes­sé­ge az úgynevezett Majom templom, melyet valóban majmok laknak. To­vább­uta­zás északi irányba végtelen rizsföldeken keresztül. Szállás Phitsanulokban (1 éj).

6. nap: Phitsanulok, Sukhothai
Phitsanulok fő szenzációja a Wat Mahathat, a Nan folyó partján talál­ható XIV. században épült templom. Itt talál­ható a zarándokok ezreit vonzó, gyógyító Chinnarat Buddha, az egyik legnépszerűbb Buddha ábrázolás Thaiföldön. Ennek meg­te­kin­té­se után látogatás egy közeli néprajzi múzeumban, ahol főleg fából és bambuszból készített helyi használati tárgyakat mutatnak be. 
Közép-thaiföldi kirándulásunk fő állomása Sukhothai romvárosa (UNESCO vi­lág­örök­ség). A XIII. szá­zad­ban virágzó Sukhothai királyság a thai tör­té­ne­lem első nagy korszaka volt. Az aranykorként emlegetett első független Thai Királyság fővárosának ma­rad­vá­nyait tekinthetjük meg, melyet a XX. század közepéig dzsungel borított. Ebéd egy helyi étteremben, majd délután vissza­uta­zás autó­busszal Bangkokba (1 éj).

7. nap: Thaiföld skanzenje, egzotikus park
Búcsú Bangkoktól, utazás Pattayára. Útközben meg­álló Thaiföld skan­zen­jénél, amely a világ egyik leg­na­gyobb szabad­téri múze­uma. Az ország minden részéből hoztak ide épüle­teket, illetve Thaiföld legtöbb híres épüle­tének máso­latát is felé­pítet­ték. A láto­gatók itt néhány óra alatt meg­is­mer­ked­het­nek szinte az egész ország építé­szeti kincse­ivel és népraj­zával. Délután lá­to­ga­tás egy Pattayához közeli egzo­tikus parkban (szikla­kertek, megkö­ve­se­dett fák, egzo­tikus növé­nyek, állatok, krokodil show stb.). Szál­lás Pattaya mellett, ten­ger­par­ti szál­lo­dá­ban (4 éj).

8. nap: Pattaya, Nong Nooch trópusi kert
Pattaya nemcsak Thaiföldnek, de egész Ázsiának a leg­na­gyobb ten­ger­par­ti üdülőhelye. Egy kis ízelítő abból, amit a város kínál a turistáknak: kitűnő ét­ter­mek, szórakozóhelyek, olcsó piacok, lég­kon­dicio­nált bevásárlóközpontok, sportolási le­he­tő­sé­gek, rengeteg napfény, úszómedencék, ki­rán­du­lási le­he­tő­ségek stb.
Félnapos kirándulás a Pattayától néhány kilométerre fekvő Nong Nooch trópusi kertbe, ahol a fe­lejt­he­tet­lenül szép vegetáción kívül elefánt show és thai folklór bemutató (táncok, thai kardozás, thai box stb.) is szórakoztatja a látogatókat.
Fakultatív program: Alcazar show  Látvá­nyos revüműsor a híres transzvesztita együttes előadásában. A fakultatív program ára: 6.100 Ft (garantált program).

9. nap: Pattaya, Samet-sziget
Szabad program Pattayán.
Fakultatív program: Samet-sziget Egész napos kirándulás a Samet-szigetre, strandolási le­he­tő­ség. A fakultatív program ára: kb. 49 USD (ebéddel) – a helyszínen fizetendő, garantált indulás.

10. nap: Pattaya, Mini Sziám
Szabad program Pattayán. A késő délutáni órákban látogatás a Mini Sziámban. Ez egy han­gu­la­tos park, ahol Thaiföld híres épít­mé­nyei­nek makettjei láthatóak Földünk leg­hí­re­sebb épületeinek kicsinyített másai mellett. Mivel késő délután érkezik ide a csoport, így a maket­te­ket nap­pali fényben és esti díszkivilágításban is meg­cso­dál­hat­ják.

11. nap: Pattaya, Elefánt farm
Szabad program Pattayán (este kell csak elhagyni a szobákat). 
Fakultatív program: Elefánt farm. Félnapos kirándulás egy közeli farmra, ahol le­he­tő­ség van egy kisebb túrára elefántháton, bemutatják a környék élővilágát egy rövid erdei séta keretében, majd ökörfogattal viszik vissza a látogatókat a farm központjába, az ebéd helyszínére. A fakultatív program ára: 19.500 Ft (ebéddel) – garantált indulás.
Este transzfer a bangkoki repülőtérre, elutazás Thai­földről.

12. nap:
Érkezés Buda­pest­re a délelőtti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Thaiföld - Kovács Attila, 2018. január. 20
» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24
» Thaiföld kajakkal - Khao Sok expedició - Kovács Attila, 2018. május. 20
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 13
» Thaiföldi utazás - tengeri kajakozással fűszerezve - Kovács Attila, 2018. május. 11
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 02
» Thaiföld - Khao Sok expedició - Hudanik Zsolt, 2018. április. 26
» Képeslap Thaiföldről... - Kovács Attila, 2018. április. 10
Fakultatív programok

Thai vacsora és klasszikus tán­cok
Vacsora egy tipikus thai étteremben jellegzetes thaiföldi ételekkel, közben pedig látványos jel­me­zek­be öltözött thai táncosok bemutatójában gyö­nyör­köd­he­tünk.
A fakultatív program ára: 6.300 Ft/fő  (garantált program).

Úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom
Autóbuszos kirándulás Bangkoktól nyugatra. Először a híres Damnern Saduak úszó piacot látogatjuk meg (a leg­na­gyobb úszó piac), majd to­vább­uta­zás a Kwai folyóhoz, a burmai határ közelébe (trópusi esőerdő). A második világháború idején a japánok egy vasútvonalat építtettek itt az angol, ausztrál és más nemzetiségű hadifoglyaikkal. Az embertelen kö­rül­mé­nyek következtében több mint 100.000 em­ber vesztette életét a dzsungelben. A világhírű híd meg­te­kin­té­se, majd látogatás a katonatemetőben és az egykori fogolytábor helyén berendezett em­lék­mú­ze­umban. Visszaútban pihenő Nakhon Pathomban, a világ leg­na­gyobb buddhista chedijénél.
A fakultatív program ára: 11.900.- Ft/fő (ebéddel) – garantált indulás.

Alcazar show
Látványos revüműsor a híres transzvesztita együttes előadásában.
A fakultatív program ára: 6.100.- Ft/fő (garantált program).

Paradicsom-sziget
Egész napos kirándulás a Paradicsom-szigetre (Samet Island), strandolási le­he­tő­ség.
A fakultatív program ára: kb. 49 USD/fő (ebéddel) – a helyszínen fizetendő, garantált indulás.

Elefánt farm
Félnapos kirándulás egy közeli farmra, ahol le­he­tő­ség van egy kisebb túrára elefántháton, bemutatják a környék élővilágát egy rövid erdei séta keretében, majd ökörfogattal viszik vissza a látogatókat a farm központjába, az ebéd helyszínére.
A fakultatív program ára: 19.500.- Ft/fő (ebéddel) – garantált indulás.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyeket, a transzfereket, a helyi autó­bu­szos közlekedést, a felsorolt programokat a fakultatívok kivételével, a szükséges belépődíjakat, a 9 éjszaka szállást, a reggelit, a 3., 5. és 6. napon ebédet is, az útle­mon­dási biz­to­sí­tást, az idegenvezetést a budapesti indulástól a budapesti érkezésig és a helyi idegenvezetéseket.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, a reptéri illetéket.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
BBP biztosítás megkötése utazási feltétel!
 

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszínen fizetendő fakultatív programok költségei illetve belépők, leírásban nem szereplő étkezések.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő befizetés esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokkal Bangkokig és vissza, Thaiföldön légkondicionált autó­busszal. A menetrend szerinti repülőjáratok Európa és a célállomás között nem tartanak félúton techni­kai szünetet üzemanyagfelvétel céljából. Eze­ken a nagyméretű gépeken általában jóval kényelmesebb ülések vannak, mint azon kis­gépek esetében, melyeket gyakran char­te­re­zés­re használnak az utazási irodák.

Szállás: 

9 éj­sza­ka + egy fél nap 4 csil­la­gos szál­lo­dák­ban, kétágyas, fürdő­szo­bás szobákban (a szál­lo­dák­nak van saját szabadtéri úszó­me­den­céje, a szobákban légkondicionáló, műholdas tv, telefon, hűtőszekrény vagy minibár áll utasaink rendelkezésére). Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj büféreggelis, illetve a 3., az 5. és a 6. napon ebédet is kapnak a csoportok. Fakultatív vacsora felár ellenében igényelhető a 4. nap­tól (7 bőséges vacsora).
Időjárás: 
A száraz évszak novembertől március elejéig tart. Ritka az eső, a hőmérséklet kellemes, 25-30 °C körüli. A tenger vize strandolásra alkalmas (26-28°C). Észak-Thaiföldön (14 napos program) kissé hűvösebb időre kell számítani, az éjszakai hőmérséklet akár 10°C alá is csökkenhet, egy vastagabb pulóverre szükség lehet.
Vízum: 
Vízum nem szükséges. Magyar állampolgárok esetében az út­le­vélnek még legalább a Thaiföldre érkezés nap­ját követő 7 hónapig érvényesnek kell len­nie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. A Kwai folyónál és Észak-Thaiföldön a dzsungelben előfordultak régebben maláriás megbetegedések. Bár a helyi partneriroda szerint ma már nincs ilyen veszély, azért az ide utazók konzultáljanak orvosukkal a malária elleni tabletta szükségességéről. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot! Cím: Budapest, IX. Gyáli u. 3/a, telefon: 06-1 476-1364, honlap: www.oek.hu
Vélemények, értékelések
4.9
3 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.3
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Thaiföld A Távol-Kelet varázsa 9 éjszaka körút
Budapest, VII. kerület
5.0
Nagyon jól sikerült, tökéletes szervezés nagyon jó programokkal.
Budapest, XVII. kerület
4.8
Felejthetetlen élményben részesültünk!
Budapest
4.8
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!