Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Egynapos ausztriai hótalpas túra

Egy nagyszerű, téli kihívás igazi csúcsélménnyel, behavazott fenyveseken gyönyörű panorámás gerincen keresztül, a közeli Ausztriában. A hótalp egy olyan téli felszerelés amely nagy hóban könnyebbé teszi a mozgást, bármilyen bakancsra felrögzíthető és használata mindenki számára rövid idő alatt elsajátítható.

Alapár tartalmazza

az utazást, a túravezetést, a hótalpakat.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket és az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

Ez a túránk azoknak ajánlott akik szoktak aktívabban mozogni sportolni. A túratáv felezhető ebben az esetbe nem kell a teljes szintemelkedést megtenni, így azok is beválalhatják akik inkább csak a téli hangulatot keresik.

A túrák nehézsége:  A hótalpas túra átlagos fizikummal végrehajtható. Az időjárás és a hóviszonyok alaposan nehezíthetik a körülményeket, így állóképességetekre, hidegtűrő- képességetekre szükség lesz. Az alpesi hólejtők veszélyesek lehetnek, így csak tapasztalt vezetők segítségével járhatók. A túravezetőknek indokolt esetben lehetőségük van a tervezett útvonal megváltoztatására, szélsőséges esetben a túra elhalasztására!

A hótalpazásról: A hótalpakat akkor használjuk, ha a hó állaga és vastagsága következtében normál bakancsainkkal már nem, vagy csak nehezen tudunk haladni. A hótalp megnöveli a bakancsaink felületét, ezáltal nem süppedünk annyira a hóba, mint nélkülük. A hótalp bármilyen bakancsra felrögzíthető, használatát rövid idő alatt el lehet sajátítani. Túravezetőink a túra elején megmutatják a hótalp használatát, és praktikus információkkal látnak el bennünket.

A hótalpakat irodánk bitosítja minden résztvevő számára.. Ha rendelkezel állítható magasságú túrabottal, azt hozd magaddal (hótányérral)!
 

Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.
Szabari Noémi
Noémi számára a túravezetés igazi hivatás. Szívvel-lélekkel végzi és képzi magát folyamatosan.

Kapcsolódó cikkek

» Hótalpas túrák: a havasok csendjének mélyén - Kovács Attila, 2012. október. 12
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2020. december. 10
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17
» Wasserloch szurdok, Ausztria - Kovács Attila, 2013. október. 24
» Bécs este - Kovács Attila, 2013. október. 14
» Cinque Torri, Dolomitok - Kovács Attila, 2013. július. 11
» Felhőszakadás után sárlavina öntötte el az UNESCO világörökségi várost, Hallstattot - Etédi Alexa, 2013. június. 26
» Ötzi fejét hatalmas ütés érte - Etédi Alexa, 2013. június. 11

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Európa:

A hivatalos beutazási szabályokat könnyen ellenőrizheti itt: https://konzuliszolgalat.kormany.hu
Utazásainkhoz önrészmentes útlemondási- és utasbiztosítást kínálunk!
Honlapunkon számos ajánlat közül válogathat, de ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres vagy akár kész útitervét segítsünk megvalósítani, írjon nekünk itt!

“A szívem csücske az igazi tél,az összes valójával.Egy ilyen túra pedig csak hab a tortán-egyszerűen qrrrrvajó.Üdv.”
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletes program
1.nap: Budapest, Spital am Semmering (850 méter), Stuhleck (1782 méter)

Korán reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Találkozás 4.45-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 5.00 órakor. Felszállási lehetőség a győri Arrabona Pihenőhely (Agip kút). Egynapos túránkon a közeli semmeringi síparadicsom szomszédságában található Stuhleck csúcsát másszuk meg. Délelőtt érkezünk meg a sípálya parkolójába, ami egyben a túránk kiindulópontja is lesz. Itt felerősítjük bakancsainkra a hótalpakat, és kezdetét veszi a hódítás. Mesébe illő hóval borított dombok között, behavazott fenyveseken keresztül kapaszkodunk felfelé. Tiszta időben láthatjuk a Rax fehéren szikrázó fennsíkját, és a lábunk alatt elterülő völgyekben a hangulatos téli, alpesi falvakat. Útközben rövid pihenőket tartva jutunk fel a Stuhleck 1782 méteres csúcsára. Itt az Alois Günther menedékházban megebédelhetünk, kifújhatjuk magunkat. Majd egy másik ösvényen kanyarogva ereszkedünk vissza a lent várakozó autóbuszunkhoz. Budapestre 22-23 óra környékén érkezünk. Van lehetőség a fél táv megtételére is, ebben az esetben egy másik úton túravezető kiséretével lehet visszatérni a völgybe. Menetidő: 7-8 óra, távolság: 11 km, szintemelkedés: fel 950 méter le: 950 méter

Figyelem! A hóviszonyok alakulásáért irodánk felelőséget nem tud vállalni. Utunkat mindenképpen elindítjuk, nem megfelelő hóviszonyok esetén túránk gyalogtúraként lesz megtartva!

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a túravezetést, a hótalpakat.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket és az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Előleg: 

A teljes összeg jelentkezéskor, egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló
Túracipő: A bőrbakancs a megfelelő; a textil-betétes, bakancs nem túl jó mert ezek beázás nélkül nem bírják hosszabb távon a hóban túrázást. A hótalp lényegében bármilyen bakancsra felerősíthető. Fontos, hogy a bakancsban jó minőségű, vastag túrazoknit viselj, melyből jó ha több párat is hozol magaddal.A hótalpat irodánk biztosítja minden résztvevő számára. 
Lábszárvédő: ez a téli ruházat része, hiszen a lábszárvédő akadályozza meg, hogy a hó a bakancsba kerüljön.
Meleg ruházat: rétegesen kell öltözködnünk és melegen. Fontos hogy ha melegszik az idő megfelelő rétegeket tudjunk levenni magunkról, a hőmérséklettől függően.
Vízhatlan ruházat: Vízhatlan és szélálló nadrág és kabát ajánlott!!.
Kesztyű: A legjobb a síkesztyű, a hóban nem ázik át. Mindenképpen hozz cserekesztyűt is!
Sapka: kétféle sapkát hozz, egy vékonyat és egy vastagot az időjárásnak megfelelően. Ha a meleg ruházatod nem olyan magas a nyaknál, hogy adott esetben fel tudd húzni az orrodig, akkor hozz sálat is! A sapka és a sál kombinációját helyettesítheti az ún. símaszk is.
Szemüveg: nagyon fontos a napszemüveg és szeles időben a síszemüveg. Egyéb túrafelszerelések: Szükségünk lehet fényvédő krémre, kézi vagy fejlámpára. Sí vagy túrabotot hozz magaddal ha tudsz.

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 
Célszerű a túrára élelmet itthonról hozni, szendvicset, csokit, müzli szeletet. Az útbaeső menedékháznál (ha a program szerint van) lehet vásárolni hideg meleg ételeket, italokat. Minimum 1.5 liter folyadék ajánlott! A legjobb a túratermosz, a meleg folyadék jólesik a hideg időben!
Időjárás: 
A téli Alpok hegyi időjárása nagyon változó. Jó idő esetén 0 °C fölött is lehet a hőmérséklet, de rosszabb időben mínusz 10-15 fok is előfordulhat. Az erős szél is szintén ronthat a hőérzeten, de ha jó idő van akár pólóban is túrázhatunk.
Csomagolás: 
Egy 20-25 literes hátizsák ajánlott. Ebben hozhatod magaddal az enni-innivalót, személyes holmidat, tartalék meleg holmit. Aktív túráinkon a váltócipő használata kötelező, kérjük hozz magaddal!
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.9
25 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)
Budapest
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest
4.8
Mindenre kiterjedő felkészülés. Hibátlan szervezés. Gondoskodó túravezetők...
Rákóczifalva
5.0
Azért az elején szögezzük le, hogy hótalpakkal túrázni sokkal nehezebb, mint bakanccsal. Valószínűleg nem is jutottam volna fel a csúcsra, ha a túravezetők nem ilyen profik. Jól megválasztották a tempót, a pihenőidőket és amikor már éppen fel akartam adni, mindig volt egy kedves, biztató szavuk. Szerencsénk volt az idővel is, előző nap még 50 km/h-s szél volt, a kirándulás alatt pedig gyönyörűen sütött a nap, persze azért a hegyen már ott voltak a ködfoltok.
Mindenkit biztatok, hogy próbálja ki a hótalpas túrát: átlagos edzettséggel is menni fog, de sokkal jobban elfáradsz majd, mint nyáron. De a téli erdő látványa, a környezet mindenért kárpótol, különleges élmény.
Számomra a szervezés tökéletes volt: pontos, kedves, határozott és vidám. Végig azt éreztem, hogy olyan emberekkel vagyok együtt akik nem dolgoznak, hanem szeretik a természetet, a túrát, a mozgást és a szépet. (szerencsére ez az útitársakra is érvényes volt). Szuper csapat volt, az én értékelésem: csillagos hatos!
Győr
5.0
Röviden szuper!!!!!!!
Budapest, IX. kerület
5.0
Csodaszép volt a behavazott táj, meseországban éreztem magam. Kemény menet volt felfelé, de megérte a fáradtságot :-)
Budapest, VIII. kerület
4.8
Jó ötlet volt az alternatív túra azoknak, akik gyorsan elhasználták az erejüket. Én most ezt választottam, és jól döntöttem. Jól szórakoztunk, miközben azért dolgoztunk is. (Izomláz még 2 nappal később is.)
Győr
5.0
Nagyon szuper volt!Köszönet mindenkinek!
Budapest, III. kerület
5.0
Remek idő, kiváló program, rugalmas túravezetők.
Budapest, III. kerület
5.0
Nagyon jó volt! Bár mivel nem tudtam elég gyorsan haladni így a csúcsra nem felmenős csapatba kerültem, de ez nyilván a saját problémám. Gyönyörű volt a táj, szép idő volt. A -15 fok ellenére is sokszor melegem volt :). Na és persze a drótkerítéses kalandunk felejthetetlen marad... :D
Budapest, IX. kerület
4.8
Szuper volt!
Budapest, IX. kerület
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat - az út nagyon jól szervezett volt, a túravezetők kedvesek, felkészültek. Igazán szerencsések voltunk az idővel, ugyan a -20 fok körüli hőmérséklet embert próbáló volt, főleg a csúcson a hatalmas szélben, de ennek ellenére és mindezekkel együtt ez egy tökéletes túra volt. A hó mennyisége pedig egyenesen ajándék volt - végig tuduk a hótalpakat használni, élvezni a hatalmas friss hóban. Köszönjük.
Budapest, IV. kerület
5.0
A szívem csücske az igazi tél,az összes valójával.Egy ilyen túra pedig csak hab a tortán-egyszerűen qrrrrvajó.Üdv.
Szeged
5.0
Nagyon szuper volt! :)
Szeged
5.0
Sziasztok,
Túránk során egy igazán jó hangulatú, fergeteges élményben volt részünk. A körülmények tökéletesek voltak a hótalpazáshoz. Szikrázó napsütés, rengeteg hó, no és némi hideg idő :) .Profi, jól összeszokott vezetők, akik semmit nem bíznak a véletlenre. Köszönjük a felejthetetlen élményt. Ptóbáljátok ki ti is :)
Budapest
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest
5.0
<szöveg nélkül>
Tatabánya
4.8
<szöveg nélkül>
Budapest, XIII. kerület
4.8
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!