Szlovénia legszebb tájain

3 napos kirándulás és gyalogtúra

Kirándulásunk során összeválogattuk nektek Szlovénia esszenciáját: túrázunk a Triglav látványával kísérve a Júliai-Alpok hegységben, a Bledi-, Bohinji-tó környékén, felkeressük a világhírű Bled festői városát. A túra során csodálatos hegyi ösvények és dübörgő vízeséseket ejtünk útba. Egy káprázatos hétvége, sok-sok élménnyel!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Nehézség:

A kirándulás gyalogtúrái rövidek és a szintemelkedésük sem jelentős. Kezdő túrázók és családok is jelentkezhetnek.

JÓ HA TUDOD!

Ez a programunk párhuzamosan halad a Triglav via ferrátás csoportunkkal, azaz egy busszal megyünk és ugyanazon a szálláson alszunk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de reggelente és esténként van lehetőségünk az élménycserére!

 

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, a szállásokat hotelben, a reggeliket, a szervezést, a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

a reggelin kívüli étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket, és az utasbiztosítást és az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
3 nap
Létszám: 
30-40 fő

Szállás

Szállásunk a Bledi-tó közelében található hotelben lesz. A szobák kétágyasak és fürdőszobával rendelkeznek.

Hasonló utazások, nyaralások:
» A Krka és a Paklenica Nemzeti Park - 4 nap

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program
1 nap: Budapest - Slap Savica vízesés- Vintgar-szurdok - Bled

Kora reggeli indulást követően a kora délutáni órákban érkezünk meg a fesői Júliai-Alpok lábához. A Bohinji-tó partán tett rövid pihenő után a Slap Savica vízeséséhez indulunk. Rövid, de látványos túra keretében látogatjuk meg ezt a természeti csodát. A zobajló víz hangjától kísérve sétálunk vissza az autóbuszunkhoz, hogy rövid utazás után a Vintgar szurdok mesebeli kanyonját fedezzük fel. A kristálytiszta Radovna-patakban méretes pisztrángok úszkálnak, feltűnik a vizirógó is. A szurdokvölgy végében egy újabb lenyűgözően szép vízesést találunk, majd visszasétálunk a parkolóba. Az esti órákat Bled felfedezésével töltjük. A várban vagy a tóparton gyönyörködhetünk a festői kisváros látványában. A szállásunk egy kényelmes szállodában lesz.

2 nap Rudno Polje - Vodnikov Dom menedékház Mostnnica vízesés - Stara Fuzina

Ma a gyönyörű Rudno Polje fennsíkon kezdjük egész napos túránkat. A fenyőerdőben kanyarog az ösvény, majd egy látványos magashegyi tájon folytatódik az utunk. A hegytetőről gyönyörű kilátás nyílik a Bohinji-tó felé, illetve a Júliai-Alpok csúcsaira. Nemsokára a Triglav fennséges tömbje is feltűnik előttünk azt jelezve, hogy megérkezünk a Vodnikov menedékházhoz. A lenyűgöző alpesi környezetben fekvő ház teraszán ebédelünk, majd a Mostnica vízesés és szurdok meglátogatásával ereszkedünk vissza a festő kis szlovén falucskába, Stara Fuzinába. Az estét újra Bledben töltjük, és a hegyen elveszített kalóriákat egy helyi hírességgel, a Bledi krémessel pótoljuk.

3 nap Vrata-völgy - Pericnik-vízesés - Aljazev Dom menedékház - Triglav kilátópont - hazautazás

Ma reggel autóbuszra szállunk és a közeli Vrata-völgy felfedezésére indulunk. A felső Száva völgyéből kiágazó gyönyörű, gleccservájta völgyben, bükkösök között vezet az út, majd egy lenyűgözően szép vízesés mellett állunk meg. A Pericnik zuhatag érdekessége, hogy a sziklafalba egy teremnyi barlangot mélyesztett, így meg is kerülhetjük a víztömeget és mögötte fotózkodhatunk. Innen egy kellemes ösvényen túrázunk az Aljazev-menedékházig, ami a Triglav túrák népszerű kiindulópontja. A háztól egy gyönyörű kilátóponton csodálhatjuk meg Szlovénia legmagasabb pontjának félelmetes északi falát. Innen indulunk vissza Magyarországra, ahová az esti órákban érkezünk meg. 

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, a szállásokat hotelben, a reggeliket, a szervezést, a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a reggelin kívüli étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket, és az utasbiztosítást és az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Belépők:
Vintgar-szurdok: 3.5 Euro
Mostnica-szurdok: 3 Euro
Bledi vár: 8 euró
Slap Savica vízesés: 3 euró
 

Helyszíni költségek leírása: 

Bled tó hajókázás: 10 €/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
17,5 Euro/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
50-150 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Utazótáska/bőrönd vagy hátizsák (ebbe kerül a felszerelésed azon része, ami az aznapi kirándulásokra nem szükséges), kishátizsák (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi kirándulásokra magunkkal viszünk), lehetőleg vízálló túrabakancs, kamásli, sapka, túraöltözet, esőruha, meleg ruha, kulacs, sebtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fürdőruha, fejfedő. A gyengébb térdízületek kímélése érdekében, jó hasznát veheted egy sporttérdvédőnek vagy fáslinak, valamint a túrabotnak!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda-, visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénzed. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson..

 

Étkezés: 

A reggeli kivételével önellátó, de folyamatosan lesz alkalom élelmiszervásárlásra, éttermi étkezésre. Szállásunk környezetében sok étterem található. Kirándulásaink során is érintünk kisebb éttermeket, menedékházat, ahol a napközbeni étkezés megoldható.

Időjárás: 
Az Júliai-Alpok területén változékony időjárás uralkodik, nyáron is előfordulhatnak hűvös, esetenként hideg napok. Mivel csapadékra is fel kell készülni vékony, de esőálló kabátra is szükség van!
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovéniába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára útlemondási biztosítást tartalmaz.
Korhatár: 
12 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!