Szicília - A nap szigete - repülővel (Taormina, Palermo, Siracusa)

8 napos körutazás Szicíliába

Végre könnyedén elérhető ez a távoli kis sziget, mely annyi szépséget rejt, hogy vonzza a kíváncsi utazót! Repülős programunkon 8 napig élvezheti Szicília minden adományát: napsütés, vakító kék ég és tenger szinte eggyé olvad a szemünk előtt! Fantasztikus látványosságok, mint az Etna, Palermo, Taormina, Cefalu feltárulnak nekünk, és olyan unikumokat is megismerünk, mint a templomok völgye, Agrigentó kikötője, vagy az Egadi-szigetek lagúnái! Várja Önt Szicília!

Alapár tartalmazza

Utazást menetrend szerinti repülőjárattal, helyszínen autóbusszal és hajóval. Szállást 3*-os szálloda 2 fős szobáiban reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, fakultatív programokat, a helyszíni költségeket és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást (BBP)

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 20 fő
Program: 

1. nap: Budapest–Catania (repülővel) 
Elutazás Budapest- Liszt Ferenc Repülőtérről menetrendszerinti repülőjárattal Cataniába, transzfer a szállodába ahol 2 éjszakát töltünk.

2. nap: Etna – Siracusa – Noto (320 km)
Reggeli után Európa legnagyobb működő vulkánját, az Etnát keressük fel (felvonójegy!): holdbéli táj lávafolyásokkal. Láthatjuk a 2001. évi kitörések nyomán keletkezett krátereket, hasadékokat és megkövesedett lávafolyamokat. Az Etna kb. 1800 m-ig látogatható autóbusszal. Ezen parkolóból tovább (külön díj ellenében) felvonóval, majd speciális gépjárművel juthatunk fel a fő kráter aljáig. Talpunk alatt érezzük a meleg vulkanikus talaj melegét, a magaslati hideg levegőben folyamatos sűrű páratartalom miatt holdbéli tájon sétálunk… Kora délután továbbutazunk Siracusába. Városnézés az Ortigia félszigeten fekvő óvárosban, majd a páratlan gazdagságú régészeti ásatási területet keressük fel (görög színház, „Dionysus füle”). Napunk utolsó állomása a földrengésben elpusztult majd újjáépített középkori Noto Antica városa. A városban templomok, paloták, terek és lépcsők kaptak helyet. Utcáit paloták lenyűgöző homlokzata kíséri, zöldellő parkok és terek követik egymást. A város központjában áll az egyházi és világi hatalmat jelképező  dóm. Visszatérünk szálláshelyünkre.

3. nap: Enna – Piazza Armerina – Agrigento és a Templomok völgye – Sciacca (250 km)
Megreggelizünk, majd a sziget belsejébe tartunk. Útközben megállunk a hegytetőre épült Enna kisvárosában, melyet már a görögök is "Szicília köldökének" neveztek és valószínűsíthető, hogy a sziget egyik legrégebbi települése. Megtekintjük a városka  Dómját valamint elsétálunk a Catello di Lombardia épen maradt várfalaihoz, ahonnan gyönyörű kilátás Szicília lejtőire. Piazza Armerinába utazunk, ahol a világhírű, csodálatos római mozaik együttest megőrző császári villát keressük fel. Agrigentóban a városka kikötőjének köszönhetően anno élénk volt a kereskedelem. A Templomok Völgyében a világ legépebben megmaradt dór temploma, a Concordia mellett, további hat templom maradványai láthatók. Végigsétálunk az ókori templomok maradványai között, elképzeljük az egykoron volt épületek történelmét. Útban ma esti szállásunk felé látogatást teszünk Sciacca-ban, ahol érdekes kőszobrok között sétálunk. Szálláshelyünkre érkezünk.

4. nap: Mazara del Vallo – Segesta – Erice – Trapani (85 km)
Reggelit követően folytatjuk utunkat és Mazara del Valloba érkezünk,mely a szicíliai arab hódítás kiemelt települése, ezen települést foglalták el elsőként és hagyták el utoljára. Az arab-normann építészeti stílusú Szent Egyed templomban található a Táncoló szatír múzeuma, az egykori normann vár maradványa, valamint a San Nicolo Regale templom. Segesta szentélyekkel tarkított vidékén az ásatási területen sétálunk. A régi templom maradványaitól nem messze található a hellén-római színház. Egykoron Szicília egyik legtehetősebb kereskedővárosába, Trapaniba érkezünk, ahol jelentős építészeti műemlékekkel találkozhatunk, úgy mint a Santuario dell’Annunziata, Museo Regionale Pepoli. Felvonóval (felvonójegy!) a város felett magasodó középkori Erice-ben kóstolhatunk a helyi specialitásokból: likőrök, pesto, mandulabor. A város legszebb műemléke a katedrális, melyet  Aragóniai Frigyes idejében építettek, és lélegzetelállítóan gyönyörű a neogótikus belső terével kápráztat el bennünket. A Castello di Venere-be (Vénusz Vár) igyekszünk, ahol látványos régészeti gyűjtemény és érdekes éremkollekciót tekintünk meg. Szállásunk a következő 2 éjszakán át Trapaniban vagy környékén lesz.

5. nap: Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás az Egadi szigetekre hajóval
Reggelit követően kedvére pihenhet a tengerparton vagy egyénileg élvezheti a város hangulatát, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: hajókirándulás Favignana szigetére, mely az Egadi szigetek legnagyobbika! Szicília nyugati partjától mindössze 7 kilométerre fekvő és strandjairól híres szigeten az érdekes, egykor tonhal feldolgozó üzemet látogatjuk meg, melyben napjainkban múzeum működik. Szabadidő a szigeten, fürdési lehetőség. Tipikus dél-olasz ebédünket a hajón fogyasztjuk el majd egy káprázatos kék-lagúnában hódolhatunk a fürdőzés örömeinek. Levanzo szigetén kiszállva sétálunk a csöppnyi település hangulatos kis utcáin, fürdési lehetőség. A délutáni órákban érkezünk vissza Trapaniba és a szálláshelyünkre.

6. nap: Monreale–Palermo–Cefalu–Tindari–Milazzo (290 km)
Kipihenve magunkat korán útra kelünk! A Palermo szomszédságában a normann királyi székhelyet, Monrealét keressük fel, ahol páratlan szépségű katedrálisa, valamint a bencés kolostor egyedülálló kerengője vár bennünket. Majd Palermóval, Szicília „fővárosával” ismerkedünk: Porta Nuova, Dóm, Capella Palatina (normann királyi kápolna), kapucinusok katakombáit láthatjuk. Folytatva utunkat az ikonikus Cefalúba érkezünk, ahol Szicília legnagyszerűbb normann katedrálisa található. Sétálunk a belvárosban. A délutáni órákban érkezünk a Tindariban álló Fekete Madonna zarándok-templomához. Milazzo környékén elfoglaljuk szállásunkat.  

7. nap: Savoca – Giardini Naxos – Taormina – Castelmola (85km)
Kipihenve magunkat folytatjuk utazásunkat Messinán át a festői hegyi városkába. Savocában megtekintjük az egykori normann vár romjait, valamint Chiesa Madre reneszánsz templomát. Egy igazi rövid olasz kávéra megállunk a Keresztapa című film esküvői jelenetének forgatási helyszínén, a Vitelli bárban. Szicília legrégibb görög településére, Giardini Naxos Régészeti Parkjához érkezünk (repülőmenetrend függvényében ezen programrész a 8. napon is megvalósulhat). Taorminába érkezve nevezetességeivel ismerkedünk: Teatro Greco színháza, Palazzo Corvaia, Római Kisszínház, a Dóm és a középkori városkapuk. Taormina festői elhelyezkedése, a tenger látványa magával ragadja az idelátogatót. Szabadidő a városban, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Taorminából libegővel ereszkedünk a tengerpartra, ahol hajóra szállva tekintjük meg az Isola Bella kék barlangját, rövid fürdési lehetőséggel. Taorminába libegővel érkezünk vissza. A késő délutáni órákban a Taormina felett elhelyezkedő Castelmola csodálatos panorámát adó teraszaira jutunk fel, ahonnan a taorminai-öböl látványa megéri a kis „fáradságot”. Délután szabadidejében ismerkedhet Taormina hangulatával, a város utcácskáival. Nézelődhet egy kávé mellett az óvárosban vagy kipihenheti fáradalmait a tengerparton. Szállásunk Taormina környékén lesz.

8. nap: Catania–Budapest (repülővel)  
A reggeli elfogyasztása után menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2017. június. 02
» Csodálatos Szicília - Kovács Attila, 2017. március. 29
» Emlék Szicíliából... - Kovács Attila, 2016. március. 26
» A gyönyörű Szicília - Kovács Attila, 2017. augusztus. 06
» A Marmolada felülről - Kovács Attila, 2017. július. 05
» Velencében, gondolával - Kovács Attila, 2017. június. 08
» Olaszország egyik legszebb tengerparti települése - Camogli - Kovács Attila, 2017. június. 06
» Hatalmas alpesi tó - a Lago di Maggiore - Kovács Attila, 2017. június. 01
Fakultatív programok

Fakultatív programok (10 főtől)

Egadi szigetek hajóval, ebéddel 11.300 Ft

Isola Bella Kék barlang, libegővel hajóval 8.500 Ft

Etna felvonójegy+ kisbusz 30+30 Euro

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 110 Euro

Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 7 Euro

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást menetrend szerinti repülőjárattal, helyszínen autóbusszal és hajóval. Szállást 3*-os szálloda 2 fős szobáiban reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, fakultatív programokat, a helyszíni költségeket és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást (BBP)

Kötelező költségek: 

Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 110 Euro
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 22 Euro

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő. Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához:
- automata klímaberendezés
- kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések
- az ülések felett pakolási lehetőség
- Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak)
- CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség
Szakképzett gépkocsivezető kollegáink segítik Önt a le- és felszállásban és természetesen a csomagok ki- és bepakolásában.

A program „alapútvonalán” túlmenően az alábbi településekről van lehetőség ingyenes transzfer igénylésére:

A program indulásától számított 10 napon belül a transzfer igénylése vagy a már megrendelt szolgáltatás módosítása csak 10 000 Ft/fő (retúr) felár ellenében lehetséges.
Figyelem!
A transzfer legkésőbb 72 órával indulás előtt foglalható, 72 órán belül felár ellenében sem tudjuk biztosítani a szolgáltatást.

1. Gyula-Békéscsaba-Orosháza-Hódmezővásárhely-Szeged útvonalon
2. Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Tiszaújváros-Füzesabony-Gyöngyös-Hatvan-Gödöllő útvonalon
3. Pécs-Szekszárd-Paks-Dunaföldvár-Dunaújváros útvonalon
4. Veszprém-Székesfehérvár-Budaörs útvonalon
5. Győr-Tata-Tatabánya útvonalon

Füzesabony, Hatvan, Paks, Dunaföldvár és Dunaújváros tekintetében létszám függvényében tudunk a belvárosban fel- és leszállítani (kis létszám esetén a gyűjtő transzfer a város mellett elhaladó autópálya közeli helyszínen (benzinkút, parkoló) veszi fel és rakja le utasainkat.)

A programok első és utolsó napja szerinti időszakra foglalásonként (!) egy személyautó részére ingyenes parkolási lehetőség igényelhető Budapesten.
A program indulásához számított 10 napon belüli megrendelés esetén az parkolás megrendelése csak felár ellenében lehetséges (ezen ár a napok száma alapján változik – kérjen információt elérhetőségeinken).

Szállás: 

3*-os szálloda, 2 fős szobáiban.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy új típusú érvényes személy igazolvánnyal utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!