Szardinia csodálatos szigete

Repülős kalandnyaralás a Szárdok szigetén.

Szardinia kristálytiszta parti vizeiről, fehér homokos strandjairól ismert. Kevesen tudják hogy e csodálatos sziget számos egyéb látnivalót is tartogat az idelátogatók számára. Izgalmas túraösvényei, elképesztő sziklavilága, a titokzatos Nuraghék, bringás útjai várják a felfedező kedvű turistákat.

Alapár tartalmazza

7 éjszaka szállást bungalóban, a szigeten a buszos utazást, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

A repülőjegyet az étkezéseket, a belépőket, a fakultatív programok árát, valamint a személyes költségeket és az utas valamint az útlemondási biztosítást

Szállás: 
bungaló
Létszám: 
10-15 fő

Nehézség:

Mindenki számára teljesíthető gyalogtúra és bringás távok.

Szállás

Kempingek területén elhelyezkedő 2-4 fős bungalókban fogunk megszállni. A zuhanyzók vécék közösek, ágynemű huzatot adnak, törölközőt hozni kell.

Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.

Kapcsolódó cikkek

» Miért éppen Sardegna… Szardínia két mosolya - , 2019. november. 04
» A szépséges Szardínia - Kovács Attila, 2016. december. 01

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Olaszország:

Koronavírus információ:
Nyitás: 2020.06.03-tól Olaszország megnyitotta határait a légiközlekedés előtt, így a menetrendszerinti járatok közlekedhetnek. A szállások június végétől folyamatosan nyitnak, így legkésőbb július elején már vendégeket fogadnak.
Kiutazás: Az országba való belépéshez nincs szükség előzetesen elvégzett tesztre, nincs karantén sem.
Visszatérés Magyarországra: Az országból belépő magyar állampolgár automatikusan mentesül a hatósági házi karantén kötelezettsége alól.

Szardínia:

Szardíniába történő utazás előtt mindenkinek kötelező regisztrálnia magát a régió hivatalos weboldalán (bővebb információt az utastájékoztatóval együtt küldünk, indulás előtt pár nappal).

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dolomitok, gyalogtúrák kalandvágyóknak - 5 nap
» Dolomitok gyalogtúrák - 5 nap
» Gyalogtúra a Garda-tónál - 5 nap
Részletes program
1.nap: Budapest – Ferihegyi reptér, Szardinia – Alghero, Castellsardo, Palau

Találkozó 00.00-kor a ferihegyi reptér 00 termináljánál. Gépünk 00.00-kor indul Szardiniára. A délutáni órákban érkezünk meg a sziget nyugati partján található Alghero városába. Itt buszra szállunk és az északi partszakaszt követve kezdjük meg utunkat. Első megállónk Castelsardó kisvárosa, ahol megnézhetjük a város fellett magasodó erődöt felderíthetjük utcácskáit. Városnézésünk után indulunk tovább és érkezünk meg  Palauba, ahol szállásunk lesz. Miután elfoglaltuk szállásunkat meglátogatjuk a város felett álló híres Medve sziklát. A nap hátralévő részében  fürödhetünk a közeli strandon vagy megkóstolhatjuk a helyi különlegességeket  valamelyik hangulatos városi étteremben.

2.nap: Palau, Maddalena sziget, Caprera sziget, Palau

Mai napunkon a város kikötőjébe kompra szállunk és áthajózunk a közeli Maddelena szigetre. Itt bringára pattanunk és egy hosszú hídon  átkerekezünk Caprera szigetére. Itt élt Garibaldi  tábornok és itt töltötte utolsó éveit. Fantasztikus erdei utakon tudunk kerekezni a parti utakon, felderíthetjük a csodálatos azúrkék vizű öblöket, vagy feltekerhetünk egy dombon álló erődhöz ahol fantasztikus panoráma fogad minket.
Délután a városba visszatérve bebolyonghatjuk a kikötő szűk utcácskáit megkóstolhatjuk a hal különlegességeket. Este visszatérünk szállásunkra.

3.nap: Palau, Capo Testa, Palau

Reggeli után buszra szállunk és rövid utazást követően érkezünk meg a sziget északi részének talán legszebb részére  a Capo Testa félszigetre. Az elképesztő formákat kiállító sziklavilág felejthetetlen élményt jelent a kalandra vágyóknak. Bebarangolhatjuk ösvényeit felfedezve a csodálatos alakzatokat, és meglátogathatjuk a közeli világító tornyot. A délutánt fürdéssel strandolással töltjük.

4.nap: Palau, St. Teresa de Gallura, Bonifaccio, Palau.

Ismét egy izgalmas nap vár ránk. Buszunkkal  St. Teresa de Gallura kikötőjébe utazunk ahol hajóra szállunk és a 12 kilométerre található Korzika szigetére hajózunk. A fehér  mészköszírtre épült város Korzika egyik ékköve. Meglátogatjuk a tengerészek temetőjét, leereszkedünk a híres Aragon lépcsősoron, bejárjuk a város tekervényes szűk utcáit, ebédelhetünk eldugott csendes kis éttermeiben.
Délután visszatérünk Palaui szállásunkra ahol a strandon frissülhetünk fel és moshatjuk le az út porát.

5.nap: Palau, Dorgali, Cala Gonone, Cala Luna,

Reggel összepakoljuk felszerelésünket  és tovább állunk. Mai célunk a sziget északi oldalán lévő Cala Gonone öböl. Miután elfoglaltuk szállásunkat izgalmas túrára indulunk. A parti szirtek tetején kanyargó panorámás ösvényen kirándulva érkezünk meg az eldugott Cala Luna fehér homokos kis öblébe ahol a csodálatos azúrkék tengerben frissülhetünk fel. Miután kifürödtük napoztuk magunkat sétahajóra pattanunk és meglátogatjuk a híres kék barlangot ami régebben a fókák kedvelt költő helye volt. Innen továbbhajózva érkezünk meg kisvárosunk kikötőjébe ahol meglátogathatjuk vacsorázni a hangulatos parti éttermek valamelyikét.

6. nap: Cala Gonone, Orgosolo, Toralba, Alghero

Mai napunkon ismét buszra pattanunk és a sziget nyugati oldalán található Alghero városát célozzuk meg. Útközben meglátogatjuk a falfestményeiről híres  Orgosolo kisvárosát. A falakat borító társadalmi, történelmi és politikai témájú alkotások  elképesztő egyvelege  fogadja a kis utcákon bolyongó felfedezőket. Miután kifényképezgettük nézelődtük magunkat tovább indulunk. Következő megállónk Szardinia egyik híressége a több helyen is található Nuragheék egyike. Ezek a fantasztikus megalitikus korból származó kőtornyok a mai napig gondolkodóba ejtik a tudósokat. Nagyszerű érzés a vaskorból származó, kötés nélkül  egymásra rakott hatalmas kőtömbökből emelt építmény bebarangolása. Innen már rövid utazással érkezünk meg Algheroban található szálláshelyünkre.

7. nap: Alghero, Capo Caccia, Neptun barlang, Alghero

Utolsó napunkon egy fantasztikus kirándulást teszünk a sziget nyugati  fokára Capo Cacciara. A hatalmas szirtektől övezett félsziget csodálatos panorámája kíséri végig utunkat. A szirtfok csücskén meglátogatjuk a méltán híres Neptun cseppkő barlangot, amit a sziklafalon kanyargó lépcsősoron tudunk megközelíteni.  A vállalkozó kedvűek a városból   is megközelíthetik sétahajóval a barlangot aminek bejárata közvetlen a tengerszinten van. Búcsúzóul bebarangolhatjuk   a szirtek ösvényeit meglátogathatjuk világítótornyát a gyönyörű környezetben. Este felfedezhetjük Alghero erőddel körülzárt  városkájának zegzugos utcácskáit, és elkölthetjük vacsoránkat egyik helyi finomságokat kínáló éttermében.

8.nap: Alghero, Budapest

Reggel összepakoljuk felszerelésünket és a reptérre utazunk ahonnan gépünk a kora délutáni órákban indul. Az késő délutáni órákban érkezünk Budapestre.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

7 éjszaka szállást bungalóban, a szigeten a buszos utazást, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőjegyet az étkezéseket, a belépőket, a fakultatív programok árát, valamint a személyes költségeket és az utas valamint az útlemondási biztosítást

Helyszíni költségek leírása: 

Palau komp: 15€/fő
Garibaldi ház: 5€/fő
Kerékpárbérlés: 12€/fő
Cala Luna sétahajózás: 12€/fő
Bue Marino tengeri barlang: 8 €/fő
Torraba Nuraghe belépő: 5€
Neptun barlang belépő: 13 €/fő
Sétahajózás a Neptun barlanghoz: 16 €/fő
 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
40 €/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

Utazótáska/bőrönd vagy hátizsák (ebbe kerülnek azok a felszerelések amire a repülőn nincs szükséged), kis hátizsák,  (mindazon felszereléssel, amit a repülőre magunkkal viszünk), túracipő vagy sportcipő, túraöltözet, esőruha,  egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fürdőruha, fejfedő vagy kendő.Egy vízálló szandál is szükséges lehet. Törölköző (strandra is)

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Szardiniára menetrendszerű repülőgépjárattal utazunk.A szigeten bérelt autóbusszal közlekedünk.
 

Szállás: 

Kempingek területén elhelyezkedő 2-4 fős bungalókban fogunk megszállni. A zuhanyzók vécék közösek, ágynemű huzatot adnak, törölközőt hozni kell.

Étkezés: 
Az utazás önellátó. A bungalók felszerelt konyhával rendelkeznek. Minden nap van lehetőség élelmiszert vásárolni illetve éttermet látogatni.
Vízum: 
Szardinia Olaszország része. Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak .
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
10 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!