GARANTÁLT INDULÁS!

Schneeberg (2076 méter)

Egynapos gyalogtúra Ausztriába.

A Keleti-Alpok hozzánk legközelebb eső, legmagasabb csúcsa a Schneeberg tömb Klosterwappen nevű csúcsa. 2076 méterével impozánsan uralja a tájat. Izgalmas kihívás a nehezebb túrákat kedvelőknek sziklás gerinceivel, meredek kaptatóival, aminek jutalma végül a pazar kilátás.
“Remek túra, remek szervezéssel, jó társasággal, mindenkinek csak ajánlani tudom! :) Megérte a fáradtságot fölküzdeni magunkat a hegyre, mert bár...”
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.

Nehézség:

Közepes nehézségű  túra, azoknak ajánljuk akik szoktak mozogni, túrázni, sportolni.

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, a szervezést, és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezést, felvonó árát, az utas, valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
20-25 fő
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Javasoljuk, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos utazási tanácsait ide kattintva tekintheti meg. >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program
1. nap: Budapest, Losenheim (840 méter), Edelweiß hütte (1248 méter), Fadensteig, Klosterwappen (2076 méter), Fadenweg, Budapest

Korán reggel indulunk autóbuszunkkal Budapestről. Találkozás 05.00-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.15 órakor.
A kora délelőtti órákban érkezünk Losenheim falucskába. Felszerelésünket magunkhoz véve indulunk útnak és a közeli kis sípálya Salamander ülőliftjével  kényelmesen, csupán percek alatt 840 méterről 1210 méter tengerszint feletti magasságba röppenünk. Innen indulva érintjük az Edelweiß-menedékházat (1248 méter), ahonnan továbbkapaszkodunk a Fadensteig izgalmas sziklás gerincén. Rövid pihenőket tartva fantasztikus panorámával kísérve érkezünk a Klosterwappen (2076 méter) csúcskeresztjéhez ahonnan csodálatos kilátás nyílik az Alpok végtelenbe nyúló csúcsaira, beláthatjuk a szembközti Rax fennsíkot és az alant elterülő völgyek falvait. A csúcsfotó és csúcscsokink elfogyasztása után a Fadenweg ösvényén indulunk lefelé. Hatalmas fenyveseken keresztül érjük el az 1561 méter magasan álló Krembel-hüttét, ahol megpihenünk innen továbbhaladva érkezünk vissza a felvonóhoz majd völgyben várakozó autóbuszunkhoz. A késő esti órákban érkezünk vissza Budapestre (22-23 óra). Táv: 15 km, szint: fel 876 méter, le 876 méter, menetidő: 7 óra

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, a szervezést, és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezést, felvonó árát, az utas, valamint az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

felvonó: 7 Euro (2020)

Előleg: 

A részvételi díj foglaláskor, egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Bejáratott, túrabakancs, kis hátizsák, amibe a a napi felszerelést tesszük, és esetlegesen túrabolt is jó szolgálatot tehet. Szél- és esőálló kabát és meleg pulóver jó, ha van. Váltóruhát a buszon hagyhatunk.
Aktív utjainkon az autóbusz tisztaságát óvandó, váltócipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük hozz magaddal!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 
Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a túrára. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az elvesztett energiát a túra során. Menet közben érintünk menedékházat, ahol van lehetőség meleg ételek, szendvicsek, innivaló vásárlására. Minimum 1,5 l. folyadékot hozz magaddal!
Időjárás: 
Mint bármely más hegynél, itt is nehéz előre jósolni a várható időjárást. Napsütésre számítunk, ugyanakkor a hegyekben lehűlhet a levegő, illetve csapadék, erős szél is előfordulhat. Fontos az esőkabát és a réteges túraöltözet használata.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.9
58 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.9
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
4.9
Utazás értékelése
4.8
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, XVIII. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, XXII. kerület
5.0
Gyönyörű időben, remek túra volt!
Budapest, XXII. kerület
5.0
Ismét egy tökéletes nap, nagyszerű kalandtúra.És ezzel még nincs vége.
5.0
Szuper túra!

Mint mindig most is remek túravezetés és társaság :)

Szentendre
5.0
Ismét egy szuper élménnyel lettem gazdagabb. Olyanok ezek a túrák, mintha egy nagy családi program lenne. Várom a következő alkalmat, - főleg a végét, amikor egy csodálatos mágnessel ajándékoznak meg bennünket a túravezetők.
Kalocsa
4.3
Az extrém időjárás (erős szél, folyamatos esőzés) egyéb kihívások elé állított bennünket, ennek ellenére pozítív emlékek maradnak csak meg bennem.
Budapest, IX. kerület
5.0
Kihívásokkal teli, kalandos mászás volt. Az alapból nehéznek számító túrát az időjárás tovább nehezítette: volt nagy köd, az embert a lábáról majd ledöntő szél, és eső. De megcsináltuk. És ez nagyon jó érzés. Köszi Ákos, hogy a 4 legkitartóbb emberrel felmentél a csúcskereszthez!
Budapest, III. kerület
4.8
Negyedszerre jártam a Schneebergen. A szél süvített mint mindig és a köd sem lepett meg és a mínusz nyolc fokos hőérzet sem rontotta el a kedvemet. Köszönöm a személyre szabott túrát és a remek túratársat az egyéni edzésemhez. :)
Érd
4.0
A nem mindennapi időjárás ellenére feledhetetlen élményben volt részünk, köszönjük! :)
Érd
5.0
Szuper csapat-szuper túra-üdv:Koma
Budapest, III. kerület
4.8
Nagyszerű és izgalmas túraútvonal a Salamander-felvonó hegyi állomásától a Fadensteig-en a Fischer-hüttét érintve a Klosterwappen (2007m) csúcsára. A túra első része a Fadensteig, amely alapjában is meglehetősen kitett, meredek és kapaszkodós útvonal, a szinte végig tomboló 6-7-es erősségű északi szélben még nehezebb volt teljesíteni, de végül is feljutottunk! A fennsíkon a Fischer menedékházat elérve a szűnni nem akaró szél a felhőket is elfújta, így a csúcskereszthez már napsütésben érkeztünk. A hüttében kellően felmelegedve és védőitalunkat magunkhoz véve indultunk immár lefelé a völgynek, szép törpefenyveseken keresztül, majd egy kanyargós erdei úton érkezve a felvonó hegyi állomásához. Innen a csapat egyik része felvonóval, mi a többséggel a sípályán leereszkedve értük el a parkolóban várakozó buszunkat. Összességében egy nem könnyű és meglehetősen hosszú túra, biztos járás és szédülésmentesség mindenképpen szükséges.
Budapest, XIII. kerület
5.0
Urbanics Magdi, Radics Ákos vezetésével voltam egy Schneebergi túrán. Nagy élmény volt! Már keresem velük a következőt. Látni, hogy szívvel-lélekkel csinálják. Remek emberek! Gyönyörű tájon, vidám társasággal, szép emlék.
Budapest, VIII. kerület
5.0
Az erős szél ellenére, kellemes túrázás volt. Nagyon szép kilátással a csúcsról.
Budapest, XI. kerület
5.0
Köszönök mindent, nagyon jól éreztem Magam ezen a túrán!!!
Komárom
4.8
Nagyon szép helyen vezetett a túránk. Kellemesen elfáradtam, helyenként csak haladónak éreztem a terepet, de lehet, hogy ez az én edzettlenségem miatt volt. A szervezés, a vezetők teljesen profik, még kedves kis ajándékot is kaptunk ügyességünkért! :)
Budapest
4.8
Közepesen nehéz túra volt, nagyon változatos tájon. Megfelelő pihenőidő volt, és külön tetszett, hogy mindig bevártuk a csoport végét, a túravezetők nagyon figyeltek mindenkire. Én nagyon jól éreztem magam, ez volt az első túrám az utazom.com-al, de nem ez volt az utolsó :)
Budapest, XXI. kerület
5.0
Remek túra, remek szervezéssel, jó társasággal, mindenkinek csak ajánlani tudom! :) Megérte a fáradtságot fölküzdeni magunkat a hegyre, mert bár erős szél kísért minket, a lenyűgözően szép táj kárpótolt mindenért. Külön kiemelném két túravezetőnk, Anita és Csongor segítőkészségét, hozzáállását a csapat tagjaihoz, és Csongor jó humorát is! Nagyon köszönöm a túrát, nagy élmény volt számomra!
Székesfehérvár
5.0
Minden tökéletes volt!!
Budapest
4.5
Köszönöm szépen a túrát, nagyon jól éreztem magam! Üdvözlettel, Gréti
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!