Pillanatképek és nyaralás Dalmáciában (5 nap)

"Üdítő érzés volt Splitben belépni a Szent István-templomba, ahol Diocletianus palotájának nyüzsgése után mérhetetlen nyugalom és béke fogadott."
“Felejthetetlen élmény volt, külön köszönet idegenvezetőnknek, másoknak is csak ajánlani tudom.”

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

 • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
 • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
 • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
 • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Részvételi díj tartalmazza

 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 4 csillagos szállodában
 • Félpanziós ellátást
 • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
 • Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Felszállási lehetőséget 15 magyar nagyvárosból
 • Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Részvételi díj nem tartalmazza

 • A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást,
 • fakultatív programok árát,
 • helyszíni belépők összegét.
 • egyéb személyes kiadások
Hossz: 
5 nap

Szállás

4 csillagos szálloda

Program: 

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – LETENYE – ZÁGRÁB – BIOGRAD NA MORU
Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. Első megállónk a horvát főváros, Zágráb. Gyalogos városnézést tartunk az óvárosban. Megtekintjük kívülről (mivel renoválás alatt van) a székesegyházat a Kaptol városrészben, sétálunk a város mai központjában, a Jellasics téren. Gradecben megnézzük a kormányzati negyedet, a mellvédről letekinthetünk a Donji Gradra (Alsóváros), ez a három városrész így együtt alkotja Zágráb óvárosát. Városnézésünk során teszünk egy alig egyperces utazást Európa legrövidebb pályájú (66 m) siklójával, így gyorsan eljutunk az Ilica nevű bevásárló utcába. Városnézésünk után szabadprogram a központban. Lehetőségünk lesz emléktárgyak vásárlására, vagy éppen beülhetünk a hangulatos kávézók egyikébe. A fővárost elhagyva tovább utazunk biogradi szállásunk felé, ahol vacsora.

2. NAP: PIHENÉS / ZADAR
Egész napos szabadprogram, pihenés, napozás a tengerparton, de ha szeretne a délelőtt folyamán kirándulni, eljöhet velünk az egykori Velencei Köztársaság máig szép kikötővárosába, Zadarba. A hangulatos Kalelarga főutca, a IX. századi Szent Donát-körtemplom és Dalmácia legnagyobb katedrálisa, a Szent Anasztázia székesegyház mindenki csodálatát elnyeri. Az UNESCO Zadar városfalait több várossal együtt Világörökségi védelem alá helyezte. Visszaérkezés után ebédre a tengerparti éttermek egyikében a helyi specialitásokat is kipróbálhatják.

3. NAP: PIHENÉS / SIBENIK – TROGÍR
Ezen a napon tovább napozhatnak, pihenhetnek a tengerparton, vagy eljönnek velünk egy fakultatív kirándulásra. Először megállunk Sibenikben, séta az Óvárosban. Két reneszánsz épület a fő látványosság, az UNESCO Világörökségi Listáján is szereplő Szt. Jakab székesegyház és az árkádos Városháza. A három hajós katedrális 1505-ben épült. A városfalak a XVII. századból valók, melyek egyes részei ma is láthatók. Ezután a „kis Velenceként” is emlegetett Trogirba utazunk, mely a középkori mediterrán kultúra valóságos emlékkönyve. Óvárosa rendkívül gazdag múltról tanúskodik, ugyanis római, görög és velencei hatás is érződik a városban. Az óváros tulajdonképpen a szárazföldhöz nagyon közel helyezkedő kis szigeten terül el. Szűk, kanyargós utcái miatt Közép-Európa egyik leglátványosabb középkori városkája. Nem véletlen, hogy az UNESCO Világörökség részéhez tartozik. Az óváros a XIII. században épített városfalakon belül alakult ki. Védelmi rendszerének fő részei a Kamerlengo citadella és a Szent Márk torony. Mindkét építmény a XV. században készült el. Köztük a klasszicista stílusú gloriett áll. A város főterén található a Szent Lőrinc-székesegyház, mely a XV. században épült román-gótikus stílusban. Keresztelőkápolnája különösen figyelemre méltó. Főkapuja Dalmácia egyik legértékesebb épületszobrászati alkotása. Városnézésünk után lesz szabadprogram is a központban, majd indulunk vissza biogradi szállásunkra. Fakultatív Sibenik – Trogir kirándulás (3 belépővel): 50 €.

4. NAP: PIHENÉS / KORNATI ÉS TELAŠĆICA NEMZETI PARK
Ezen a napon is napozhatnak, pihenhetnek a tengerparton, vagy egész napos fakultatív hajókirándulásra jöhetnek velünk a Földközi-tenger legeldugottabb részébe, ahol 320 hektáron 150 szigetecske található, amelyek túlnyomó többsége a Kornati Nemzeti Park védett területéhez tartozik. A kirándulást itt kezdjük, majd a Telašćica Nemzeti Parkban történő hajózással folytatjuk. Ez az Adria legnagyobb és legbiztonságosabb öble, itt úszhatunk a tengerben, vagy a Sós-tóban is megmártózhatunk, amely nagyon magas sótartalma miatt gyógyhatású is. A nap folyamán egy 150 méter magas kilátópontot is felkeresünk. A hajón ebédre is sor kerül. Fakultatív hajókirándulás a Kornati és Telašćica Nemzeti Parkba (nemzeti park belépővel és ebéddel): 65 €. (A részvételi szándékot az út indulása előtt jelezni kell irodánk felé.)

5. NAP: RASTOKE – LETENYE – BUDAPEST
Reggelit követően elindulunk hazafelé. Útközben megállunk egy rejtett gyöngyszemnél, Rastoke településen, melyet „kis Plitvicének” is neveznek. Az itt található folyó az azúrzöld színű víztömegét mésztufagátak sorozatán keresztül vezeti le, lenyűgöző vízeséseken át. Ezt a helyet ismeretlen ékszerdobozként emlegetik. A sebesen áramló folyó mentén tucatnyi vízimalom található. Miután idegenvezetőkkel bebarangoltuk ezt a csoda helyet, folytatjuk utunkat és Letenyénél lépünk át Magyarországra, Budapestre terveink szerint 21 órára érkeznénk. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelt értékei:

 • Tengerpart közeli színvonalas szálloda
 • 3 világörökség megtekintése
 • Hajókirándulási lehetőség a közeli szigetekre
 • Trogir és Sibenik, a mediterrán kultúra fellegvárai

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 
 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 4 csillagos szállodában
 • Félpanziós ellátást
 • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
 • Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Felszállási lehetőséget 15 magyar nagyvárosból
 • Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
Részvételi díj nem tartalmazza: 
 • A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást,
 • fakultatív programok árát,
 • helyszíni belépők összegét.
 • egyéb személyes kiadások
Helyszíni költségek leírása: 
Zadar - Szent Donát templom 4 €
Zadar - Szent Anasztázia 2 €
Helyi és idegenforgalmi adók 5 €
Belépők ára: kb.: 11 € + 115 € fakultatítv kirándulások
 
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Buszos felszállási helyek:

 

Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 7:30- 8:00 M7-es melletti Shell-kút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. délelőtt 10:00 Tesco parkoló
Siófok Le/felszálló kb reggel 8:00 Tesco melletti Shell benzinkút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz. 

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
5.0
5 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Budapest, XXII. kerület
5.0
Szép út volt, kicsit fárasztó, de aki szervezett városnéző útra indul ezzel számol.
USA PHOENIX (Arizona)
5.0
Csodálatos szervezés! Kifogástalan, remek jó idegenvezető és gépkocsivezető!
(Kati - János). Fényképeket egy későbbi időpontban töltök fel. Ajánlani fogom az irodájukat, mert megfizethető, megbizható és remekül, türelmesen gondoskodnak az utasokról. Szuper!l
Csanádpalota
5.0
Felejthetetlen élmény volt, külön köszönet idegenvezetőnknek, másoknak is csak ajánlani tudom.
Budapest, XVI. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Pécs
5.0
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!