Őszi barangolás a Velencei-hegységben

Ismerd meg hazádat túrasorozat

A Velencei-hegység hazánk legkisebb és egyben legidősebb hegysége is. Bár földrajzilag dombságnak számít, számos természeti látványossággal és egyéb kuriózumokkal büszkélkedhet. Hétvégi túránkon megcsodáljuk a hazánkban egyedülálló, hatalmas gránittömböket, az ún. ingóköveket, útba ejtjük az erdő mélyén eredő Angelika-forrást, de elidőzünk a tópart legszebb falvacskájában Sukorón is, ahonnan még célba vesszük a nem kevésbé bájos, szomszédos Nadap települést és az itt található szintezési ősjegyet. Túránk a velencei Bence-hegyi kilátóban ér véget, ahol napunkat megkoronázva, lélegzetelállító panorámában lesz részünk mind a tóra, mind a környező hegyekre.

Alapár tartalmazza

az utazást, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezést, az utas és az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-40 fő
Fekete Erik
Imád új helyeket és kultúrákat megismerni és még nagyobb örömmel tölti el, ha erre másokat is motiválni tud.
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.

Kapcsolódó cikkek

» Tavasz az erdőben - Kovács Attila, 2014. március. 11
» Új imázsfilm Magyarországról - neked tetszik? - Kovács Attila, 2014. március. 11

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Bakonyi kalandok - 1 nap
Részletes program
1. nap: Budapest, Pákozd, Budapest

Kora reggeli indulással, egy órás utazást követően meg is érkezünk a Velencei-tó északi partján épült Pákozd településre. Túránkat a faluból indítjuk, majd fokozatos emelkedéssel, rövid idő alatt el is érjük a híres pákozdi ingóköveket, amit a helyik gyapjaszsákoknak is neveznek. Megismerkedünk e hazánkban egyedülálló képződménynek számító gránittömbök keletkezésével és kiélvezzük az innen nyíló panorámát is. A Hurka-, majd a Bodza-völgy érintésével beérünk a hegy erdős részébe is, útba ejtve az Angelika-forrást. Innen Sukoró felé vesszük az irányt, annak ugyanis aki a Velencei-hegységbe látogat, nem szabad kihagynia e festői falvacska megtekintését. A csodás fekvésű településen még gazdagon fellelhetőek a helyi népi építészet jellegzetességei, a vályogból épült, nádfedeles parasztházak, ill. a szőlőműveléshez kapcsolódó présházak is. A faluközpontban emelkedő református templom után a sukorói gyapjaszsákoknál is megállunk, hogy aztán Nadap felé folytassuk utunkat. Nadapon a térképészet és építészet egyik meghatározó értékét, a szintezési ősjegyet térképezzük fel, csak hogy „lehessen mihez viszonyítanunk”. Nadapról már csak a János-hegyen kell átkelnünk, hogy a mögötte magasodó Bence-hegyi kilátóból, teljesítményünk jutalmául a Velencei-tóra nyíló talán legszebb kilátásban gyönyörködhessünk. A túra után buszra szállunk és az egyik helyi pincészetben hódolhatunk kulináris élvezeteinknek, finom helyi borokat kóstolva. Visszaérkezés a fővárosba a kora esti órákban várható.
Táv: 14km, szintemelkedés: kb. 350m

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezést, az utas és az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

A részvételi költség egy összegben jelentkezéskor fizetendő!

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

túracipő/túrabakancs, esőkabát, kényelmes túra ruházat.
Kis hátizsák a napi felszerelésnek: enni-inni való esőkabát, személyes holmik.
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

 
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek, ezt jelentkezéskor tudod kiválasztani. 

Étkezés: 
Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót minnimum 1,5 litert!
Korhatár: 
10 éves kortól
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!