Óriás kínai körút II.

15 napos körutazás Kínában

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

- repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékekkel
- BBP biztosítás (EUB Air & Cruise TOP: 11.110 Ft)
- közlekedés külön busszal, szuperexpressz vonattal, belső repülőjáratokkal
- elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban reggelivel, 1 éj vonaton I. osztályú 4 személyes hálókocsikban
- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Részvételi díj nem tartalmazza

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Vízum
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok ára
Borravalók
Egyéb személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 20 fő
- 16-19 fő közötti létszámfelár: 35.000 Ft

2024. március 14-től november 30-ig teszt jelleggel, a normál útlevéllel utazó magyar állampolgárok részére felfüggesztették a vízumigénylési kötelezettséget Kínába, maximum 15 napos utazásokra, így jelen állás szerint nem szükséges ennek a csoportnak sem vízumot igényelni.

Fakultatív program: minimum 8 főtől
Beutazást megelőzően már nem szükséges tesztelni és covid-19 elleni oltottságot sem néznek Kínában.
A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 355 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Hossz: 
15 nap
Létszám: 
Minimum 20 fő

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban reggelivel, 1 éj vonaton I. osztályú 4 személyes hálókocsikban

Program: 

1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről átszállással Pekingbe. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: … Peking – Olimpiai helyszín – Yonghe lámakolostor
Megérkezés Pekingbe, majd fotóstop a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok helyszínénél. Megnézzük a Yonghe lámakolostort, mely a legnagyobb és legjobb állapotban lévő, még ma is működő lámakolostor Kínában, amely a XVII. században épült, azonban csak 1744-től lett a lámaigazgatás központja. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

3. nap: Tienanmen tér – Tiltott Város
Reggeli, majd a városnézés: Peking szívében található Kína legnagyobb tere, a Tienanmen tér, amelyet többet között a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű és a Mao Ce-Tung Mauzóleum vesznek körül. Miután végigsétáltunk a hatalmas téren, elérkezünk a Tiltott Város déli bejáratához. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a ma Palota Múzeumnak nevezett komplexumban. A Tiltott Város domináns színe a sárga, mivel ez volt az uralkodói család szimbóluma. Egy egész városról lévén szó, több palotából, csarnokból és pavilonból áll. Egy különleges számítási módszer szerint eredetileg 9.999 helyiségből állt, mert a kínaiak szeretik a kilences számot. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

4. nap: Peking – Nyári Palota – Nagy Fal – Chengde
Reggeli, majd a Nyári Palota megtekintése. A Peking központjától 15 kilométerre nyugatra található Nyári Palota a legnagyobb császári park, amelynek háromnegyedét víz borítja, a látvány olyan, mintha a Kunming-i tavat a szemünk elé varázsolták volna. A palota területén a kínai építészet jellegzetességei mind megtalálhatóak: pavilonok, kertek, tornyok és hidak. A tó partján sétálva a több mint 700 méter hosszú faragott és festett folyosón ezernyi miniatűr képecske látható a fejünk fölött, amelyek mindegyike egy-egy történetet mesél el a kínai mitológiából. A hosszú folyosót négy pavilon szakítja meg, amelyek a négy évszakot szimbolizálják. Ezután meglátogatjuk a Kínai Nagy Fal egyik szakaszát. Úgy tartja a mondás, hogy a kínai embernek életében két helyre kell elzarándokolnia: a pekingi Tiltott Városba és a Nagy Falhoz. Továbbutazás Chengdébe. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Chengdében.

5. nap: Chengde – Puning templom – Putuozongcheng – Peking
Reggeli, majd városnézés Chengdében: a mandala stílusban épült Puning templomegyüttes az egyik legszebb kínai kolostor-épület, amely ma is működik. Itt található a világ legnagyobb fából faragott Buddha szobra, az ezerkarú, ezerszemű Avalokittesvara Boddhisattva szobra. Putuozongcheng, a tibeti Potala palota kicsinyített másának megtekintése, majd a chengdei Nyári Palota meglátogatása, mely a mandzsu császárok uralkodói központja volt. A nemes egyszerűséggel faragott, festetlen palota-együttes ma palota múzeum. Hatalmas parkja, lótusszal fedett tavaival, hídjaival, zárt kis parkjaival, kilátóival, pavilonjaival kellemes kirándulóközpont. Kína legnagyobb palotakert-együttese az UNESCO Világörökség része. Visszautazás Pekingbe. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

6. nap: Peking – Ég temploma – Datong
Reggeli után ellátogatunk az Ég templomába, ahová a Ming és a Qing császárok is gyalog jártak. Legnevezetesebb része, amelyet a fotókról is ismerhetünk, az Imádságok Csarnoka, melynek 4 főoszlopa a 4 évszakot reprezentálja. Itt láthatjuk még a kör alakú lépcsőzetes oltárt, ahol a kínaiak szerint a „Föld közepe” található. Ebéd, majd utazás gyorsvonattal Datongba. A várost a Han-dinasztia idején, i.e. 200-ban alapították. Virágkorát az ezt követő időszakban élte, amikor a Kína és Mongólia között közlekedő teve-karavánok itt álltak meg pihenni. A várost történelme során többször kifosztották, de minden alkalommal sikerült talpra állnia. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Datongban.

7. nap: Yungang sziklatemplomok – Kilenc Sárkány Fala
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: a Yungang sziklatemplomok megtekintése, amely Kína három legnagyobb barlangegyüttesének egyike. Egy kilométer hosszan 53 barlangban több mint 50.000 sziklába faragott szobrot láthatunk, amelyeket az V. században készítettek. A hatalmas kőszobrok az indiai buddhista és a tradicionális kínai művészet stílusjegyeit egyaránt magukon viselik. Ezután ellátogatunk a 600 éves Kilenc Sárkány falához. (A program ára: 24.500 Ft.) Vacsora egy városi étteremben. Szállás Datongban.

8. nap: Hengshan függőtemplomok – Datong …
Reggeli, majd megtekintjük a Hengshan-hegyi függőtemplomokat, amelyeket a földfelszíntől több mint 50 méter magasba építettek az V. században egyedülálló módszerrel; igazi építészeti csoda. Vacsorát követően transzfer a vasútállomásra és utazás éjszakai vonattal Xianba, 4 személyes hálókocsikban.

9. nap: … Xian – Vadludak Nagy Pagodája – Kősztélék Múzeuma
Érkezés reggel, majd transzfer a szállodába. A csomagok letétele a szálloda halljában, majd rövid idő a felfrissülésre. Megkezdjük városnézésünket Xianban, amely több mint ezer éven keresztül a birodalom fővárosa volt. Ellátogatunk a Kősztélék Múzeumába, amelyet a XI. században alapítottak, hogy megőrizzék a sztéléket. Látogatás a Vadludak Nagy Pagodájánál (kívülről). Az eredeti pagoda még a VII. században épült a híres buddhista szerzetes, Xuan Zang tiszteletére, amikor visszatért egy hosszú zarándokútról. Eredetileg a pagodában azt a közel 600 buddhista szöveget őrizték, amelyeket a szerzetes gyűjtött össze Indiában. A komplexum még ma is működik, szerzetesek élik itt mindennapjaikat. Vacsora egy városi étteremben. Este fakultatív programlehetőség: egy Tang zenés-táncos show megtekintése (helyszínen fizetendő). Szállás Xianban.

10. nap: Xian – Terrakotta Hadsereg – Nagy Mecset
Reggeli után a napot Xian leghíresebb látnivalójának szenteljük. A Terrakotta Harcosok és Lovak a XX. század legjelentősebb régészeti lelete volt, melynek feltárása mind a mai napig tart. A mauzóleumot Kína első császára, Csin Si Huang építtette az i.e. III. században. Rendeltetése az volt, hogy az uralkodót halála után ide helyezzék örök nyugalomra tömérdek kincseivel együtt, az életnagyságú szobrok pedig a császárt voltak hivatottak őrizni a túlvilágon. Ez a hatalmas múzeum elénk tárja a 2300 évvel ezelőtti Kína hatalmasságát és gazdagságát; a több ezer restaurált szobor látványa lenyűgöző. Visszautazás Xianba, ezután városnézés a muzulmán negyedben, a Nagy Mecset megtekintése, amelynek egyik érdekessége, hogy a tradicionális muszlim és kínai építészeti stílusokat ötvözi. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban.

11. nap: Xian – Shanghai – Tongli – Suzhou
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Shanghaiba. Érkezést követően utazás Tongliba. A több mint 1000 éves víziváros azon a 7 szigeten fekszik, amelyeket 15 folyó alakított ki, és amelyeket összesen 49 kőhíd köt össze. Továbbutazunk Suzhouba, amely egy a Jangce folyó deltájában épült város, területének majdnem felét víz borítja; hatalmas csatornahálózata miatt méltán nevezik „Kelet Velencéjének”. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Suzhouban.

12. nap: Suzhou – Shanghai
Reggeli, majd vízibuszos kirándulást teszünk a csatornán. 2500 éves történelme során több mandarinkert is épült a városban, közülük egyet meg is tekintünk, majd ellátogatunk egy selyemgyárba, ahol megismerkedünk a híres kínai hernyóselyem készítésével. Délután visszautazás Shanghaiba. Ismerkedés a koloniális Shanghai épületeivel és a modern városrész, Pudong jellegzetes épületeivel. Itt található a világ harmadik legmagasabb TV-tornya, a 88 emeletes Hyatt. Séta a Bundon, amely a Huangpu folyó nyugati partján található, történelmi épületek sokaságával. Séta a Nanjing Roadon. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

13. nap: Shanghai – Jade Buddha templom – Örömök kertje
Reggeli után a Jade Buddha templom, amely két nagyon értékes jáde Buddha-szobornak ad otthont, amelyeket még Burmából hozott egy szerzetes. Habár maga a templom csupán 1928-ban épült, a régi klasszikus stílus azonban egyedülállóvá teszi ebben a hatalmas modern metropoliszban. Shanghai Óvárosa egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, ajándéküzletek, éttermek, valamint a legöregebb bank, ékszerüzlet, teaház, és a cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. A híres Örömök kertje is itt található, amelyet a XVI. században egy kínai kormányhivatalnok – mandarin – építtetett, azonban az ópiumháború idején teljesen elpusztult, és csak az 1950-es években építették újjá. Ez a lenyűgöző mandarinkert teljesen elfeledteti velünk, hogy egy 23 milliós város vesz körül bennünket. Fakultatív programlehetőség a helyszínen idő függvényében: hajókázás a Huangpu folyón, amely során Shanghai felhőkarcolóiban, épületeiben gyönyörködhetünk (helyszínen fizetendő). Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

14. nap: Shanghai …
Reggeli a szállodában. Fakultatív programlehetőség a helyszínen idő függvényében: felmenetel egy felhőkarcolóba (helyszínen fizetendő). Menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgépen.

15. nap: … Budapest
Megérkezés Budapestre menetrendtől függően.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

  • Tiltott Város
  • Nagy Fal
  • Pekingi Nyári Palota
  • Ég temploma

  • Chengde-i Nyári Palota
  • Yungang barlangok
  • Terrakotta Hadsereg
  • Suzhuo mandarinkertek
  • A Nagy Csatorna

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

A Yungang sziklatemplomok megtekintése (A program ára: 24.500 Ft.)
Egy Tang zenés-táncos show megtekintése (helyszínen fizetendő)
Hajókázás a Huangpu folyón, amely során Shanghai felhőkarcolóiban, épületeiben gyönyörködhetünk (helyszínen fizetendő)
Felmenetel egy felhőkarcolóba (helyszínen fizetendő).

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

- repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékekkel
- BBP biztosítás (EUB Air & Cruise TOP: 11.110 Ft)
- közlekedés külön busszal, szuperexpressz vonattal, belső repülőjáratokkal
- elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban reggelivel, 1 éj vonaton I. osztályú 4 személyes hálókocsikban
- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Vízum
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok ára
Borravalók
Egyéb személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 20 fő
- 16-19 fő közötti létszámfelár: 35.000 Ft

2024. március 14-től november 30-ig teszt jelleggel, a normál útlevéllel utazó magyar állampolgárok részére felfüggesztették a vízumigénylési kötelezettséget Kínába, maximum 15 napos utazásokra, így jelen állás szerint nem szükséges ennek a csoportnak sem vízumot igényelni.

Fakultatív program: minimum 8 főtől
Beutazást megelőzően már nem szükséges tesztelni és covid-19 elleni oltottságot sem néznek Kínában.
A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 355 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszíni belépők és program szerinti főétkezések: 265 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 265 USD/fő a belépőket és a programban feltüntetett főétkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő

Borravaló: ajánlott 5 USD/fő/nap 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel.

Étkezés: 

Reggelis ellátás

A területről: 
Kína a világ legősibb folyamatos civilizációja, amely már az ókorban önálló kulturális egységet alkotott, és igen fejlettnek számított. Számos, Európában csak jóval később megismert találmány (iránytű, papír, nyomtatás, puskapor, porcelán, selyem) már az ókorban ismert volt Kínában.
Időjárás: 
Az ország déli területein a szubtrópusi monszunéghajlat az uralkodó. Az északi, tengerhez közeli vidékeken a nedves kontinentális, beljebb száraz kontinentális, illetve Belső-Mongólia egyes vidékein a mérsékelt övi sivatag éghajlat jellemző. A magashegységekben és Tibetben hegyvidéki éghajlat van
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!