Frankföld Híres Karácsonyi Vásárai

Frankföld Híres Karácsonyi Vásárai - Advent

4 napos adventi körutazás

Németország az egész világon ismert a hangulatos karácsonyi vásárokról. Változatos programunk során festői szépségű kisvárosokkal, nagy­vá­ro­sok­kal, gyönyörű palotákkal ismerkedhetnek meg. Bepillantást nyerhetnek évszázados tör­té­nel­mük­be, hagyományaikat híven őrző kultúrájukba. Kirándulásunk megkoronázása, hogy e csodás helyeken adventi időszakban járhatunk, amikor a történelmi belvárosok karácsonyi fényekben ragyognak.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 3 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

BBP biztosítást és a belépődíjakat.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Wels

Elutazás Szé­kes­fe­hér­vár­ról a Piac téri par­ko­lóból reg­gel 4.45-kor. Bu­da­pest­ről az autó­busz 6 órakor indul a Déli pálya­ud­var­tól. Utazás a Tata­bánya – Győr – Hegyes­halom – Linz – Nürn­berg – Würz­burg út­vo­na­lon. Út­köz­ben rövid séta a Linz környéki Wels törté­nelmi bel­váro­sában. Hangu­latos egy­séget alkot­nak a város szép 16-17. századi épü­letei, díszes barokk polgár­házai, árká­dos udvarai, kö­zép­ko­ri emlékei. Az esti órák­ban érkezés a Würzburg kör­nyéki szállodába (3 éj).

2. nap: Frankfurt, Würzburg

Délelőtt átruccanás Hessen tartományba, is­mer­ke­dés Német­ország egyik legfon­tosabb városával, Goethe szülő­váro­sával, a Majna menti Frank­furttal, ahol valaha a német kirá­lyokat válasz­tották. Felhő­karcolói miatt a „legame­rikaibb” európai nagy­város­nak is szok­ták nevezni. Szabad­időben le­he­tő­ség a kará­csonyi vásár felfe­dezésére, mely az egyik leg­je­len­tő­sebb és leg­na­gyobb kará­csonyi vásár egész Német­országban. 
A délutánt Würzburgban, Alsó-Frankföld főváro­sában töltjük. Láto­gatás a Residenz (az egy­kori herceg­érseki palota) pompás épü­let­együt­tesében. Európa egyik leg­nagy­szerűbb barokk kastélya 1982-ben az elsők között került fel Német­ország műem­lékei közül az UNESCO vi­lág­örök­ség listára, nagy ne­ve­zetes­sé­ge a lép­csőház freskója. A 600 nm-es fest­mény             

Tiepolo alkotása, ez a világ leg­na­gyobb mennye­zet­freskója. A kastély­látogatás után séta a látvá­nyos épüle­tekben gazdag óvárosban (Szt. Kilian-dóm, vá­ros­háza, Mária-kápolna, Régi Majna-híd stb.).

3. nap: Dinkelsbühl, Rothenburg

Ezt a napot két késő kö­zép­kor­ból ittfelejtett város, Dinkelsbühl és Rothenburg meg­lá­to­ga­tá­sá­val töltjük. Sokan a legszebb német kisvárosoknak tartják őket. Mind­két város esetében a nagy­méretű, ép­ségben megma­radt óvárost vaskos, egybe­függő város­falak veszik körül, őrtornyokkal és városkapukkal. Az ősi fa­vázas házak, paloták, templomok közt tett séták lázba hozzák még a kevésbé lelkes világjárókat is. 
Rothenburgban meglátogatjuk a téli meséket idéző világhírű „Karácsonyi Falut” és a Német Karácsonyi Múzeumot is, ahol átélhetjük a múltbéli karácsonyok hangulatát, megismerkedhetünk a régi karácsonyi hagyományokkal, szokásokkal.

4. nap: Passau

Hazautazás a Würzburg – Nürnberg – Passau – Linz – Bécs – Hegyes­halom – Győr – Tatabánya út­vo­na­lon. Útközben séta Passauban, a bajor Velencének is nevezett ősi püspöki székhelyen. Alsó-Bajorország egyik legfontosabb városa 3 folyó, a Duna, az Inn és az Ilz találkozásánál épült. Innen ered a város német „mellékneve” is: három folyó városa. A belváros beba­ran­go­lása után hazautazás Ausztrián keresztül Magyarországra. Érkezés Buda­pest­re és Szé­kes­fe­hér­vár­ra az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2014. június. 18
» Luther Márton nyomában IV. - Wittenberg - Etédi Alexa, 2013. július. 17
» Luther Márton nyomában III. - Erfurt - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Luther Márton nyomában II. - Eisenach és Wartburg vára - Etédi Alexa, 2013. július. 04
» Luther Márton nyomában I. - Eisleben - Etédi Alexa, 2013. július. 03
» A kasseli Wilhelmshöhe hegyi park Németország 38. UNESCO-világöröksége - Etédi Alexa, 2013. június. 28
» A legszebb vasút városa - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a 3 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

BBP biztosítást és a belépődíjakat.

Helyszíni költségek leírása: 

Személyes kiadások, további étkezések, belépők.
Belépődíjak - az árak tájékoztató jellegűek!
Würzburg Residenz EUR 6,50
Rothenburg Német Karácsonyi Múzeum EUR 2,50

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 százaléka, amely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belüli foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60 százaléka, amely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált luxusautóbusszal.

Szállás: 

3 éjszaka egy Würzburg környéki emelt szintű 3 csillagos szállodában, kényelmes, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanzió igényelhető.
Vízum: 
Vízumra nincs szükség, utazás érvényes új típusú személyigazolvánnyal vagy útlevéllel.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!