Nagykörutazás Thaiföldön pihenéssel Phuketen

16 napos körutazás Thaiföldön pihenéssel Phuketen területén

Thaiföld mindazt nyújtani tudja, amit egy utazó elvárhat: Ázsia egyik legszebb országa, gyönyörű természet, bámulatos műemlékek, világörökségek, mindig és mindenütt mosolygó helyiek és vendégszeretet. A 16 napra bővült körutazásunk a főváros megtekintése után Északról Dél felé halad, érintve a legfontosabb látnivalókat: ellátogatunk egy elefánt táborba, a „hosszú nyakúak” törzsi falujába, a burmai és laoszi határvidéken található Ópium Múzeumba, többször is hajókázunk (Chao Praya folyó, Mekong folyó, Kwai folyó), újdonság a Doi Inthanon Nemzeti Parkban tett látogatás, majd az ősi Sziám emlékeit nézzük meg, Ayutthaya templomai, palotái és erődítményének romjai mindenkit elbűvölnek, látogatást teszünk a Kwai folyó híres hídjánál és 1 éjszakát egy különleges hangulatú úszó szállodában töltünk a Kwai folyón, megnézzük a csodálatos Erawan vízesés lépcsős zuhatagait. Igényes, tartalmas és gazdag programunk az egyik legnépszerűbb tengerparti üdülőhelyen, Phuketen fejeződik be egy kis pihenéssel, ahol minden utasunknak tengerre néző szobát biztosítunk.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

a nemzetközi és a belföldi repülőjegyeket és illetékeket
13 éjszakai szállást, helyi 3-4 *-os szállodák kétágyas szobáiban
a reggelis ellátást 10 alkalommal ebédet vagy vacsorát, italok nélkül (2-11. napig)
a megadott programokat
a szükséges belépőket
a helyszíni transzfereket
a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

a borravalókat kb. 120 USD/fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
Fakultatív programok
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Hossz: 
16 nap

Szállás

Helyi 3-4 *-os szállodák kétágyas szobáiban.

Program: 

1. nap: Budapest – Bangkok
Elutazás Budapestről átszállással Bangkokba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Bangkok (vacsora)
Érkezés után transzfer a szállodába. Este sétahajózás a Chao Praya folyón vacsorával. Szállás Bangkokban (1 éj).

Tervezett szállás: Century Park Hotel  vagy hasonló

3. nap: Bangkok - Chiang Rai (reggeli, ebéd)
Reggeli után Bangkok városnézés. Első megállónk Wat Traimit, az Aranybuddha temploma, majd Wat Pho, a fekvő Buddha temploma következik. Ezután a királyi palotával és a Smaragd Buddha templomával folytatjuk. Ebéd után „klong” túrára indulunk, csónakba szállunk és Thonburi csatornáin hajózunk. Utunk a khmer építészet egyik különleges remekénél, a Hajnal templománál végződik. A városnézés után transzfer a repülőtérre, elutazás Chiang Raiba. Szállás Chiang Raiban (2 éj).

Tervezett szállás: Nak Nakara Hotel vagy hasonló

4. nap: Aranyháromszög (reggeli, ebéd)
Elsőként Wat Rhong Khunt, a Fehér templomot keressük fel, majd a burmai határnál fekvő Mai Sai városkát. Ezután a helyi piacon vásárolhatunk. Ebéd után a híres Aranyháromszögbe, Burma, Laosz és Thaiföld közös határvidékére utazunk. Látogatás az ópium múzeumban, majd hajókázás a Mekong-folyón. Este szabadidő, hogy felfedezzük az éjszakai bazár kincseit.

5. nap: Thatorn – Chiang Mai (reggeli, vacsora)
Látogatás a burmai határnál fekvő Thatorn városába. Tradicionális thai csónakba szállva elhajózunk a Kok folyó hangulatos falvaihoz. Baan Ruammitban látogatás egy Karen faluba, majd egy elefánt táborba. Látogatás a yao és akha törzseknél, majd pihenés a Huay Mae Sai vízesésnél, mielőtt továbbutazunk Chiang Maiba. Vacsora egy helyi étteremben, szállás Chiang Maiban (3 éj).

Tervezett szállás: Amora Hotel Chiang Mai vagy hasonló

6. nap: Elefánt tábor - Chiang Mai – „Hosszú nyakúak” faluja (reggeli, ebéd)
Reggel felkeressük a Mae Sa-ban lévő elefánt tábort, ahol egy remek elefánt show-t láthatunk. Folytatva utunkat meglátogatjuk a „hosszú nyakúak” törzsi faluját, ebéd után pedig San Kam Phaeng-et, a kézműves központot, ahol megismerkedhetünk a híres thai papírernyők, selyem, ezüst tárgyak és tikfa faragások készítésével. Végül bebarangoljuk a hegytetőn álló Doi Suthep templom csodálatos épületegyüttesét, ahonnan a lenyugvó nap fényénél gyönyörködhetünk a lábunk előtt heverő város látványában. A templomegyütteshez 309 lépcső vezet, de felvonóval is megközelíthető.

7. nap: Chiang Mai - Doi Inthanon Nemzeti Park (reggeli, ebéd)
Reggeli a szállodában, majd látogatás a Doi Inthanon Nemzeti Parkba, mely Thaiföld egyik legkedveltebb nemzeti parkja kellemes, hűs klímájának köszönhetően, mindössze 70 km-re Chiang Maitól. A 482 km2 terület magassága a tengerszint felett 800-2565 m között változik, így „Thaiföld tetejének” is nevezik. Egész évben magas a páratartalom és hűvös a levegő. Itt található Thaiföld legmagasabb hegye is, mely a parkkal együtt Chiang Mai egyik utolsó uralkodójáról, Inthawichayanon királyról kapta a nevét, aki köztudottan védte az erdőket. Egész napunkat a park területén töltjük, megnézzük az impozáns Wachirathan vízesést, majd sétálunk a hangulatos erdei ösvényeken, és az ikerszentélyek, a Phra Mahathat Naphamethanidon és Naphaphone Phumi Siri mellől pedig páratlan kilátás nyílik az egész parkra. Ebéd útközben, visszaérkezés után szabadidő.

8. nap: Lampang – Sukothai – Phitsanulok (reggeli, vacsora)
Kora reggel továbbutazás Lampangba, az első északi királyság, Lanna egyik nagyvárosába. Látogatás a Phra That Lampang Luang templomnál, majd a Sukothai Történelmi Parkban, mely az UNESCO Világörökség része. Ezután továbbutazás Phitsanulokba, ahol annak fő látványosságát, a 14. században épült Wat Phra Si Rattana Mahathat templomot keressük fel. Vacsora és szállás Phitsanulokban (1 éj).

Tervezett szállás: Topland Phitsanulok vagy hasonló

9. nap: Phitsanulok – Lopburi – Ayutthaya (reggeli, ebéd)
Következő megállónk Lopburi, a majmok városa. Ebéd után ismét egy világörökségi helyszínre, Ayutthayába látogatunk. Csodálatos templomai, a paloták és az erődítmények romjai az ősi főváros fényes múltjáról mesélnek. Szállás Ayutthayában (1 éj).

Tervezett szállás:Krungsri River Hotel vagy hasonló

10. nap: Ayutthaya - Bang Pa In - Kwai-folyó - Kanchanaburi (reggeli, vacsora)
Mai első programunk a Bang Pa In nyári palota, melynek pavilonjai és palotái a Chao Praya folyó mellett épültek. Ezután továbbutazás Kanchanaburiba. Látogatás a Kwai folyó híres hídjánál. Vacsora és szállás a Kwai-folyón egy úszó szállodában (1 éj).

Tervezett szállás: River Kwai Jungle Rafts vagy hasonló

11. nap: Kanchanaburi - Erawan Nemzeti Park - Bangkok - Phuket (reggeli, ebéd)
Reggeli után egy közeli Mon faluba látogatunk. Ezután az Erawan Nemzeti Park felé vesszük az irányt, ahol pihenésre (esetleg fürdésre) is lesz lehetőségünk a csodálatos vízesésnél. A vízesés 7 szakaszból áll, az első zuhatag könnyen megközelíthető, viszont a többihez már keskenyebb, helyenként meredek ösvény vezet, így jó fizikai erőnlét szükséges (Nem túl nehéz, de annak ajánljuk, aki rendszeresen gyalogol, kirándul). Ebéd után továbbutazás Bangkokba, transzfer a repülőtérre, elutazás Phuketre. Szállás Phuketen (4 éj).

Tervezett szállás: Novotel Phuket Resort  - deluxe tengerre néző szobákban  vagy hasonló

12-14. nap: Phuket (reggeli)
Szabad program, pihenés a szállodában vagy a tengerparton, fakultatív programlehetőségekkel: szigettúra, hajós tengeri kirándulások, esti élményparki és show programok, kalandtúrák tengeri horgászattal vagy bemutató búvárprogrammal, szárazföldi kirándulások (jelentkezés és fizetés a helyszínen - az ár a jelentkezők létszámától függ - 60-120 USD/fő/kirándulás között érdemes kalkulálni).

15-16. nap: Phuket - Budapest
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, szabadidő. Elutazásig csomagszoba áll rendelkezésre. Délután transzfer a repülőtérre, majd elutazás átszállással Budapestre. Érkezés a 16. napon. 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Sukhothai történelmi városa és a csatlakozó történelmi települések
  • Ayutthaya történelmi városa és a csatlakozó történelmi települések   

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Baiyoke Sky vacsora: 17 000 Ft
Hajókirándulás Chao Praya folyón vacsorával: 22 000 Ft

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a nemzetközi és a belföldi repülőjegyeket és illetékeket
13 éjszakai szállást, helyi 3-4 *-os szállodák kétágyas szobáiban
a reggelis ellátást 10 alkalommal ebédet vagy vacsorát, italok nélkül (2-11. napig)
a megadott programokat
a szükséges belépőket
a helyszíni transzfereket
a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a borravalókat kb. 120 USD/fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
Fakultatív programok
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalók kb. 70 USD/fő.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elutazás Budapestről átszállással Bangkokba.

Étkezés: 

reggelis ellátás, 10 alkalommal ebédet vagy vacsorát, italok nélkül (2-11. napig)

A területről: 
Thaiföld független alkotmányos monarchia Délkelet-Ázsiában, Indokínában. Keletről Laosz és Kambodzsa, délről Malajzia és a Thai-öböl, nyugatról az Andamán-tenger és Mianmar határolja. 1939. június 24-ig az ország hivatalos neve Sziám volt. 1945-ben ugyan visszakapta eredeti nevét, de 1949. május 11-től újra Thaiföld a hivatalos elnevezése. Thaiföld ma a világ egyik első számú turisztikai célpontja, hírnevét elsősorban gazdag kultúrájának és a mai napig élő évezredes hagyományainak köszönheti.
Időjárás: 
Thaiföld: Thaiföldön 3 évszak váltja egymást: márciustól május végéig tart a nyár, júniustól szeptemberig az esős - bár rengeteg napsütést is adó- évszak, és októbertől február végéig a hűvösebb napok.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont

KAMBODZSA

Időeltolódás: +6 óra

Pénznem: Riel. 1 KHR = 100 sen. Az USD-t szinte mindenütt elfogadják, váltani nem szükséges. Hitelkártyát nem fogadnak el. A helyi fizetőeszköz be- és kivitele tilos.

Elektromosság: 220 V. A konnektorok típusa a magyarországitól eltérő. Átalakító szükséges.
 

THAIFÖLD

Időeltolódás: + 6 óra

Pénznem: Baht. 1 THB = 100 satang. A nemzetközi hitelkártyákat a legtöbb szállodában és bankban elfogadják. USD kivitele javasolt. Maximum 50 000 THB vihető ki az országból.

Kilépési illeték: 500 THB-t kell fizetni az ország elhagyásakor a repülőtéren.

Öltözködés: Könnyű, kényelmes pamut viselet a legajánlatosabb, a nylon ruhanemű kerülendő. A hűvösebb időszakban és a hegyekbe vagy távoli nemzeti parkokba való utazáshoz pulóver szükséges. Bizonyos éttermekben és éjszakai klubokban öltöny, nyakkendő viselete kötelező.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!