Nagykörút Sri Lankán

10 napos utazás Sri Lankára

Régi romok, műemlékek, egy hihetetlen világ gazdagsága, emlékei, esőerdők, egzotikus állatvilág, emberléptékű távolságok, természetvédelmi területek, napfürdőzés és óceánpart. Srí Lanka több, sokkal több! Győződjön meg róla Ön is, találkozzon a barátságos helyiekkel és kóstolja meg a helyi ízeket!

Alapár tartalmazza

A megadott szállást félpanziós ellátást a megadott programokat a helyszíni közlekedést és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet illetékkel (kb. 170 000 Ft) vízumot (13 000 Ft) borravalókat (kb. 3 USD/fő/nap) belépőjegyeket (kb. 140 USD/fő, a helyszínen fizetendő) útlemondási biztosítást (1,5%) betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást. Fakultatív programokat.

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
***+
Program: 

1-2. nap: Budapest - Negombo

Utazás Budapestről menetrendszerinti járattal, átszállással Srí Lankára. Másnap a reggelis órákban érkezünk meg, majd a tengerparti szállásunkra indulunk, Negomboba.
A délután folyamán lehetőség lesz pihenni a tengerparton, egyénileg barangolni a halászfaluban. A séta során megismerhetjük a negombói halászok életét, megcsodálhatjuk az óceánból frissen kihalászott halak ezerféle fajtáit. Szállás Negomboban.(1 éj)

3. nap: Dambulla

Reggeli után indulunk Dambullába, amely érdekessége a sziget legnagyobb, legszebb állapotban fennmaradt buddhista barlangszentély-együttese. Az UNESCO világörökségi védettséget élvező szentélyek csarnokait díszítő freskók és szobrok a buddhista művészet igazi gyöngyszemei. A Dambullába vezető út mentén rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, falvak váltják egymást. Délután fakultatív elefántozási lehetőség. Szállás Sigiriyaban. (2 éj)

4. nap: Sigiriya - Polonnaruwa

Reggeli után felkeressük a világ nyolcadik csodájaként is emlegetett Sigiriya erőd romjait. Sigiriya Sri Lanka szigetének közepén, egy természetes sziklatömb köré épült ősi település. A szikla tetején romjaiban is lenyűgöző titokzatos fellegvár áll. A program végén a közeli ősi városba, Polonnaruwaba utazunk. Legizgalmasabb látnivalói közé tartozik a három különálló víztározó összekapcsolásával kialakított monumentális Parakrama Samudraja (“Parakrama tengere”), melynek méreteit jól mutatja nevének jelentése is, 24000 hektár területet lát el vízzel; a királyi palota impozáns maradványai; a lótuszokkal ékesített, mívesen faragott királyi fürdő; a Gal Vihara gránitba faragott buddhái; a Buddha fog-ereklyéje fölé emelt Atada Ge vagy az 54 méter magas Rankot Vihara dagoba.

5. nap: Matale – Kandy

Reggeli után Kandy városa felé vesszük az irányt. Matale-ban, egy fűszerkertet ejtünk útba, ahol kóstolóval egybekötött bemutató várja a vendégeket. Ezt követően érkezünk a hegyvidéki Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába. Fakultatívan felkereshetjük a botanikus kertet. Este zenés-táncos folklórbemutató. Szállás Kandyben.(1 éj)

6. nap: Kandy – Nuwara Eliya

Reggeli után folytatjuk felfedezőutunkat Kandyben. Kandy legfőbb látnivalója az egykori Királyi Palota egyik épületében kialakított Szent Fog Temploma, ahol Buddha fog-ereklyéjét őrzik. A templom mindmáig a buddhizmus egyik legfontosabb kultikus központja és szent zarándokhelye. Az ereklye a 4. században került Sri Lankára, majd az akkori fővárosban Anuradhapurában helyezték el, s évente díszes ünnepséget szerveztek tiszteletére, a kedvező termés, és az ehhez szükséges esők érdekében. A Szent Fog végül Kandybe került.
Továbbutazás Nuwara Eliyaba, útközben látogatás a Pinnawela elefántárvaházban, ahol a dzsungelben árván maradt állatokat gondozzák. A délután folyamán felkeresünk egy helyi teatermesztő manufaktúrát. Sri Lanka középső hegyvidékén, 1868 méteres tengerszint fölötti magasságban, festői környezetben, zöldellő hegyek és völgyek, kanyargó teaültetvények között fekszik Nuwara Eliya (a Fény városa), mely egyben a sziget legfontosabb teatermelő vidékének központja is. Az utazási magazinok gyakran „Kis Anglia” néven említik, mivel korábban ez a terület volt a kedvence a hideg, ködös és esős Angliából menekülni vágyó teakereskedőknek. Szállás Nuwara Eliya-ban.(1 éj)

7. nap: Nuwara Eliya- Yala

Reggeli után továbbutazás az Ella-hasadék felé, a lépcsőzetesen lezúduló Ravana vízesés megtekintése. Érkezés Yalába kora délután, majd dzsip szafari az ország legnagyobb nemzeti parkjában melynek során elefántokkal, krokodilokkal, majmokkal, bivalyokkal és más vadállatokkal találkozhatnak. Szállás Yalában.(1 éj)

8. nap: Galle – Kalutara

Reggeli után indulás Kalutara üdülővárosába, előtte rövid kitérő Galle ókori kikötő- és kereskedővárosba, ahol megtekintjük az erődöt. A gyarmatosítás korából szinte teljesen épen maradt a Holland Erőd, falain belül az óvárossal, mely az UNESCO Világörökség része. Érkezés Kalutarára a délutáni órákban, majd szabad program. Szállás Kalutarán.(1 éj)

9-10. nap: Kalutara – Colombo – Budapest

Reggeli után szabad program, fürdőzési lehetőség. Késő délután elhagyjuk a szállásunkat, majd a repülőtér felé vesszük az irányt. Érkezés a repülőtérre az esti órákban. Másnap kora hajnalban indulunk haza Budapestre, érkezés a kora délutáni órákban.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

  • Polonnaruwa ősi romjai
  • Sigiriya ősi romjai
  • Dambulla Arany Temploma
  • Kandy Szent Városa
  • Galle óvárosa és erődrendszere

 

Kapcsolódó cikkek

» Irány Srí Lanka! - Kovács Attila, 2016. november. 12
» Srí Lanka ízei - Kovács Attila, 2016. február. 02
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Elefántozás: kb. 15 USD (a helyszínen fizetendő)

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A megadott szállást félpanziós ellátást a megadott programokat a helyszíni közlekedést és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet illetékkel (kb. 170 000 Ft) vízumot (13 000 Ft) borravalókat (kb. 3 USD/fő/nap) belépőjegyeket (kb. 140 USD/fő, a helyszínen fizetendő) útlemondási biztosítást (1,5%) betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást. Fakultatív programokat.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy illetékkel.
Vízum.
Borravaló.
Belépőjegyek.
Útlemondási biztosítás.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 százaléka, amely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60 százaléka, amely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Srí Lankára.

Szállás: 

 3-4*-os szállodák kétágyas szobákban.

Étkezés: 
Az alapár félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
Srí Lanka, mely sokak által Ceylon néven ismert, egy könnycsepp alakú ország az Indiai-óceánban. Területe hazánkénak csak egyharmada, de ezen a kis helyen változatos szépségű tájak gyönyörködtetnek.Az ország középső részén magas hegyek emelkednek, kisebb vízesésekkel és az esőerdő megmaradt darabjával.A környező sík vidéken megművelt földek és trópusi növénytakaró váltja egymást. A pálmákkal szegélyezett tengerpart finomhomokos, helyenként sziklás.
Időjárás: 
A trópusi övezetben levő ország turisták által leginkább látogatott területein (nyugati, dél-nyugati országrészek) novembertől márciusig tart a száraz időszak, bár trópusi zápor bármikor előfordulhat. Áprilistól októberig több a csapadék, a tenger erősen hullámzik. Az ország keleti felén ez éppen fordítva van, májustól októbertől tart a száraz időszak, és az óceán ebben az időszakban nyugodt, fürödhető. A levegő hőmérséklete egész évben 27-30 °C körüli, magas páratartalommal. A tengervíz szintén mindvégig kellemes 27 °C fokos.
Vízum: 
Magyar állampolgároknak 2012. január 1-től a beutazáshoz vízum szükséges. A visszautazástól számítva 6 hónapig érvényes útlevél szükséges.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltás, gyógyszerek: Kötelező védőoltás nincs. Ajánlott a hepatitis A, B, tetanusz, tífusz elleni védőoltás. Bővebb információk a Nemzetközi Oltóközpontban (1134 Budapest Váci út 70. Tel: 1/78-78-770). Napégés, rovarcsípés, emésztőrendszeri problémák (bár utóbbi kettő ritkán fordul elő) kezelésére való gyógyszerrel elővigyázatosságból készüljenek.

Szálláshelyek elfoglalása: A nemzetközi előírásoknak megfelelően a szálláshelyeket délután 14:00-tól lehet elfoglalni és az utolsó napon 11:00-ig el kell hagyni. Egyes szállodákban lehetőség van - felár ellenében - a korai bejelentkezésre, illetve késői kijelentkezésre. Körúttal kezdő utasaink az érkezés napján legkorábban délben foglalhatják el a szállodai szobát.

Pénzváltás: Srí Lankán már a repülőtéren érdemes valutájukat Sri Lanka-i rúpiára átváltani, mert ott kedvezőbb az árfolyam.  A kapott blokkot szíveskedjenek megőrizni, mert az esetleges visszaváltásnál kérni fogják. Hivatalos pénznem a Sri Lanka-i rúpia, 1 RS kb. 2 Ft, euróért, dollárért váltható.

A helyszínen felmerülő költségeket Sri Lanka-i rúpiában kell fizetni.

Visa és MasterCard a nagyobb üzletekben elfogadott.

Vásárlásnál az alku elvárt, de az állami boltokban fix árak vannak. Fafaragások, batik holmik, ékszerek, drágakövek, tea és fűszerek, ajándéktárgyak a legnépszerűbb cikkek. Az üzletekben jó minőségű és olcsó ruhaneműt kínálnak. Nagy értékű vásárlás esetén a blokkot őrizzék meg!

Ételek-italok: A Sri Lanka-i konyha rendkívül ízletes, zsírszegény, de erősen fűszeres. Nemzeti ételük a rizs és karri („rice & curry”), igen változatosan készítik zöldségekből, húsokból, halból egyaránt. Az éttermekben európai fogásokat is felszolgálnak. A zamatos, különleges trópusi gyümölcsöket érdemes megkóstolni. Az utak mentén árulják és frissen lékelik meg a narancssárga színű királykókuszt, melynek üdítő leve bárhol biztonsággal iható.

Vásárlás: Nagy értékű vásárlás esetén a blokkot őrizzék meg.

Ruházat: Könnyű, pamut anyagú nyári ruhák javasoltak. A légkondicionált helyiségekben, illetve a körutazás során, a hegyekben (Nuwara Eliya és környéke) szükség van pulóverre. Az éttermekbe nem illik fürdőruhában bemenni. A templomokba történő látogatásuk során vállat és térdet takaró ruházattal készüljenek. A monokini, illetve a nudizmus tilos! Trópusi zápor bármikor előfordulhat, ezért esernyőt vigyenek magukkal. Napégés elleni védekezésre fordítsanak komoly gondot!

Vízellátás: A csapvíz fogyasztása kerülendő. Palackozott italokat fogyasztását javasoljuk.

Kábítószer,drogok: Kábítószerek, drogok birtoklásáért és élvezetéért szigorú büntetés jár, mely a turistákra is vonatkozik!

Borravaló, szerviz díj: A szolgáltatások igénybe vételekor általában 10% felárat számolnak fel. Kérjük, ne feledkezzenek meg arról az általános nemzetközi gyakorlatról, miszerint ha elégedett a helyi idegenvezető(k), buszsofőr(ök) szolgáltatásaival, illik borravalót adni. Megértésüket köszönjük.

Diplomáciai képviselet: a Srí Lankán nincs magyar nagykövetség. Probléma esetén a voucheren feltüntetett partnereink telefonszámait hívhatják magyar nyelven.

Feszültség: 220 V, a csatlakozó hárompontos, így adapter szükséges (szállodákban is lehet kérni).

Telefonálás: A mobilok működnek. A szállodákból is lehet telefonálni, 1 perc kb. 1.200,-Ft.

Időeltolódás: Télen +4,5 óra , nyáron + 3,5 óra.

Deviza előírások: Valuták be- és kivitele nincs korlátozva.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!