Nagykörút Sri Lankán

10 napos utazás Sri Lankára

Régi romok, műemlékek, egy hihetetlen világ gazdagsága, emlékei, esőerdők, egzotikus állatvilág, emberléptékű távolságok, természetvédelmi területek, napfürdőzés és óceánpart. Srí Lanka több, sokkal több! Győződjön meg róla Ön is, találkozzon a barátságos helyiekkel és kóstolja meg a helyi ízeket!

Alapár tartalmazza

A megadott szállást félpanziós ellátást a megadott programokat a helyszíni közlekedést és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet illetékkel, vízumot, borravalókat, útlemondási biztosítást, egyéb költségek, Betegség Baleset Poggyász biztosítást, helyszínen fizetendő fakultatív programot.

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
***+
Program: 

1-2. nap: Budapest – Negombo
Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Srí Lankára. Másnap a reggeli órákban érkezünk meg, majd a tengerparti szállásunkra, Negombo-ba indulunk. A nap folyamán pihenési lehetőség az óceánparton, egyénileg barangolhatunk a halászfaluban. A délután folyamán egy séta keretében fedezzük fel Negombo-t, a hollandok által épített csatorna partjára települt halászfalut. A séta során megismerhetjük a negombói halászok életét és megcsodálhatjuk az óceánból frissen kihalászott halak ezerféle fajtáit. Szállás Negombo-ban (1 éj).

3. nap: Negombo – Pinnawala – Dambulla
Korai reggeli után látogatást teszünk a 25 hektáron elterülő Pinnawala-i elefántárvaházban, ahol a dzsungelben árván maradt, vagy sebesült állatokat gondozzák. Majd a programot követően továbbindulunk Dambulla-ba, a sziget legnagyobb és legszebb állapotban fennmaradt buddhista barlangszentély-együtteséhez. Az út mentén rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek és falvak váltják egymást Az UNESCO világörökségi védettséget élvező szentélyek csarnokait díszítő freskók és szobrok a buddhista művészet páratlan darabjai. Szállás Sigiriyaban (2 éj).

4. nap: Sigiriya – Polonnaruwa
Reggeli után a világ egyik számon tartott csodájaként is emlegetett Sigiriya erőd romjait keressük fel. Sigiriya Srí Lanka szigetének közepén, egy természetes sziklatömb köré épült ősi település. A szikla tetején romjaiban is lenyűgöző titokzatos fellegvár áll az 5. század óta. A program végén a közeli ősi városba, Polonnaruwa-ba utazunk. Polonnaruwa legérdekesebb látnivalói közé tartozik a három különálló víztározó összekapcsolásával kialakított monumentális Parakrama Samudraja (“Parakrama tengere”), melynek méreteit jól mutatja nevének jelentése is, ugyanis 24 000 hektár területet lát el vízzel. További legfontosabb látnivalók: a királyi palota impozáns maradványai, a mívesen faragott királyi fürdő, a Gal Vihara gránitba faragott buddhái, a gyönyörűen megmunkált hindu szobrok, a Buddha fog-ereklyéje fölé emelt Atada Ge vagy az 54 méter magas Rankot Vihara dagoba.

5. nap: Hiriwadunna – Matale – Kandy
Reggeli után Hiriwadunna felé folytatjuk a programunkat. Hiriwadunna egy természetes szépségű, azonos nevű tó mellett fekszik. Falulátogatásra indulunk a vendégszerető helybeliekhez, megnézzük hogyan halásznak, majd elsétálunk az ültetvényeikhez és megismerjük, miként gazdálkodnak a földeken. Később egy ökör vontatta szekéren eljutunk egy falusi főzőbemutatóra is. Az ebédet követően utazunk tovább Kandy–be. Útközben Matale-ban, egy fűszerkertet ejtünk útba, ahol kóstolóval egybekötött bemutató és frissítő tea várja a vendégeket. Ezt követően érkezünk a hegyvidéki Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába. Érkezés után vásárlási lehetőség. Este zenés-táncos folklórbemutató. Szállás Kandy-ben(1 éj).

6. nap: Kandy – Nuwara Eliya
Reggeli után folytatjuk felfedezőutunkat Kandy-ben. Kandy legfőbb látnivalója az egykori Királyi Palota egyik épületében kialakított Szent Fog Temploma, ahol Buddha fog ereklyéjét őrzik. A templom mindmáig a buddhizmus egyik legfontosabb kultikus központja és szent zarándokhelye. Az ereklye a 4. században került Srí Lankára, majd az akkori fővárosban, Anuradhapurában helyezték el. A Szent Fog végül Kandy-be került. Továbbutazás Nuwara Eliya-ba, útközben felkeresünk egy helyi teatermesztő manufaktúrát is. Srí Lanka középső hegyvidékén, 1.868 méteres tengerszint fölötti magasságban, festői környezetben, zöldellő hegyek és völgyek, kanyargó teaültetvények között fekszik Nuwara Eliya (a Fény városa), mely egyben a sziget legfontosabb teatermelő vidékének központja is. Szállás Kataragama-ban (1 éj).

7. nap: Yala – Galle – Waskaduwa Beach
Kora reggel indulás a Yala Nemzeti Parkba kirándulásra és vadlesre (reggeli hideg csomag). Dzsip szafari az ország legnagyobb nemzeti parkjában, melynek során elefántokkal, krokodilokkal, majmokkal, bivalyokkal és más vadállatokkal találkozhatunk. A program után továbbutazunk Galle–ba, az ókori kikötő- és kereskedővárosba, ahol megtekintjük az erődöt. A gyarmatosítás korából szinte teljesen épen maradt a Holland Erőd, falain belül az óvárossal, mely az UNESCO Világörökség része. Szállás Waskaduwa Beach-en (2 éj).

8. nap: Waskaduwa
Reggeli után szabadprogram, pihenés az óceán parton.

9-10. nap: Waskaduwa – Colombo – Budapest
Reggeli után szabadprogram, fürdőzési lehetőség. Majd elhagyjuk a szállásunkat, és városnézésre indulunk Colombo–ba. A városnézést követően szabadprogram és vacsora. A nap végeztével transzfer a repülőtérre. Másnap kora hajnalban indulunk haza Budapestre, hazaérkezés a kora délutáni órákban.
 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja! 

UNESCO Világörökségi helyszínek
Polonnaruwa ősi romjai
Sigiriya ősi romjai
Dambulla Arany Temploma
Kandy Szent Városa
Galle óvárosa és erődrendszere

Kapcsolódó cikkek

» Irány Srí Lanka! - Kovács Attila, 2016. november. 12
» Srí Lanka ízei - Kovács Attila, 2016. február. 02
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Elefántozás: kb. 15 USD (a helyszínen fizetendő)

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A megadott szállást félpanziós ellátást a megadott programokat a helyszíni közlekedést és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet illetékkel, vízumot, borravalókat, útlemondási biztosítást, egyéb költségek, Betegség Baleset Poggyász biztosítást, helyszínen fizetendő fakultatív programot.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy illetékkel.
Vízum.
Borravaló.
Belépőjegyek.
Útlemondási biztosítás.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 százaléka, amely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60 százaléka, amely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Srí Lankára.
 

Várható menetrend (változhat):

EK 112 November 7.    Budapest - Dubai  14:40 - 23:05

EK 650 November 8.    Dubai - Colombo  02:35 - 08:25

EK 349 November 16.  Colombo - Dubai  02:55 - 05:55

EK 111 Novemberr 16.  Dubai - Budapest  08:25 - 11:40

Szállás: 

 3-4*-os szállodák kétágyas szobákban.

Étkezés: 
Az alapár félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
Srí Lanka, mely sokak által Ceylon néven ismert, egy könnycsepp alakú ország az Indiai-óceánban. Területe hazánkénak csak egyharmada, de ezen a kis helyen változatos szépségű tájak gyönyörködtetnek.Az ország középső részén magas hegyek emelkednek, kisebb vízesésekkel és az esőerdő megmaradt darabjával.A környező sík vidéken megművelt földek és trópusi növénytakaró váltja egymást. A pálmákkal szegélyezett tengerpart finomhomokos, helyenként sziklás.
Időjárás: 
A trópusi övezetben levő ország turisták által leginkább látogatott területein (nyugati, dél-nyugati országrészek) novembertől márciusig tart a száraz időszak, bár trópusi zápor bármikor előfordulhat. Áprilistól októberig több a csapadék, a tenger erősen hullámzik. Az ország keleti felén ez éppen fordítva van, májustól októbertől tart a száraz időszak, és az óceán ebben az időszakban nyugodt, fürödhető. A levegő hőmérséklete egész évben 27-30 °C körüli, magas páratartalommal. A tengervíz szintén mindvégig kellemes 27 °C fokos.
Vízum: 
Magyar állampolgároknak 2012. január 1-től a beutazáshoz vízum szükséges. A visszautazástól számítva 6 hónapig érvényes útlevél szükséges.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltás, gyógyszerek: Kötelező védőoltás nincs. Ajánlott a hepatitis A, B, tetanusz, tífusz elleni védőoltás. Bővebb információk a Nemzetközi Oltóközpontban (1134 Budapest Váci út 70. Tel: 1/78-78-770). Napégés, rovarcsípés, emésztőrendszeri problémák (bár utóbbi kettő ritkán fordul elő) kezelésére való gyógyszerrel elővigyázatosságból készüljenek.

Szálláshelyek elfoglalása: A nemzetközi előírásoknak megfelelően a szálláshelyeket délután 14:00-tól lehet elfoglalni és az utolsó napon 11:00-ig el kell hagyni. Egyes szállodákban lehetőség van - felár ellenében - a korai bejelentkezésre, illetve késői kijelentkezésre. Körúttal kezdő utasaink az érkezés napján legkorábban délben foglalhatják el a szállodai szobát.

Pénzváltás: Srí Lankán már a repülőtéren érdemes valutájukat Sri Lanka-i rúpiára átváltani, mert ott kedvezőbb az árfolyam.  A kapott blokkot szíveskedjenek megőrizni, mert az esetleges visszaváltásnál kérni fogják. Hivatalos pénznem a Sri Lanka-i rúpia, 1 RS kb. 2 Ft, euróért, dollárért váltható.

A helyszínen felmerülő költségeket Sri Lanka-i rúpiában kell fizetni.

Visa és MasterCard a nagyobb üzletekben elfogadott.

Vásárlásnál az alku elvárt, de az állami boltokban fix árak vannak. Fafaragások, batik holmik, ékszerek, drágakövek, tea és fűszerek, ajándéktárgyak a legnépszerűbb cikkek. Az üzletekben jó minőségű és olcsó ruhaneműt kínálnak. Nagy értékű vásárlás esetén a blokkot őrizzék meg!

Ételek-italok: A Sri Lanka-i konyha rendkívül ízletes, zsírszegény, de erősen fűszeres. Nemzeti ételük a rizs és karri („rice & curry”), igen változatosan készítik zöldségekből, húsokból, halból egyaránt. Az éttermekben európai fogásokat is felszolgálnak. A zamatos, különleges trópusi gyümölcsöket érdemes megkóstolni. Az utak mentén árulják és frissen lékelik meg a narancssárga színű királykókuszt, melynek üdítő leve bárhol biztonsággal iható.

Vásárlás: Nagy értékű vásárlás esetén a blokkot őrizzék meg.

Ruházat: Könnyű, pamut anyagú nyári ruhák javasoltak. A légkondicionált helyiségekben, illetve a körutazás során, a hegyekben (Nuwara Eliya és környéke) szükség van pulóverre. Az éttermekbe nem illik fürdőruhában bemenni. A templomokba történő látogatásuk során vállat és térdet takaró ruházattal készüljenek. A monokini, illetve a nudizmus tilos! Trópusi zápor bármikor előfordulhat, ezért esernyőt vigyenek magukkal. Napégés elleni védekezésre fordítsanak komoly gondot!

Vízellátás: A csapvíz fogyasztása kerülendő. Palackozott italokat fogyasztását javasoljuk.

Kábítószer,drogok: Kábítószerek, drogok birtoklásáért és élvezetéért szigorú büntetés jár, mely a turistákra is vonatkozik!

Borravaló, szerviz díj: A szolgáltatások igénybe vételekor általában 10% felárat számolnak fel. Kérjük, ne feledkezzenek meg arról az általános nemzetközi gyakorlatról, miszerint ha elégedett a helyi idegenvezető(k), buszsofőr(ök) szolgáltatásaival, illik borravalót adni. Megértésüket köszönjük.

Diplomáciai képviselet: a Srí Lankán nincs magyar nagykövetség. Probléma esetén a voucheren feltüntetett partnereink telefonszámait hívhatják magyar nyelven.

Feszültség: 220 V, a csatlakozó hárompontos, így adapter szükséges (szállodákban is lehet kérni).

Telefonálás: A mobilok működnek. A szállodákból is lehet telefonálni, 1 perc kb. 1.200,-Ft.

Időeltolódás: Télen +4,5 óra , nyáron + 3,5 óra.

Deviza előírások: Valuták be- és kivitele nincs korlátozva.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!