Mesés Vietnám

11 napos körutazás Vietnámban

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Menetrendszerinti repülőjegyet Budapest – Ho Chi Minh City / Hanoi– Budapest útvonalon átszállással, belső repülőjáratokat Ho Chi Minh City – Da Nang, Hué - Hanoi útvonalon, repülőtéri illetéket, személyenként 1 db kézipoggyászt és 1 db feladott poggyászt (max 20 kg/fő), 2 éj szállást Ho Chi Minh City-ben, 3 éj szállást Da Nang-on, 4 éj szállást Hanoi-ban, reggelis ellátást, a felsorolt programokat, buszos utazást és magyar nyelvű idegenvezetést a körutazás teljes időtartama alatt.

Részvételi díj nem tartalmazza

Az útlemondási biztosítást (3%), a baleset-, betegség és poggyászbiztosítást, vietnami e- vízum-ot (30 EUR/fő az idegenvezetőnek a helyszínen), egyéb étkezéseket, fakultatív kirándulásokat, egyéb személyes jellegű költségeket. A szállodák depozitot kérhetnek a helyszínen!

Hossz: 
11 nap / 9 éjszaka
Létszám: 
Minimum 10 fő

Szállás

2 éj Ho Chi Minh City + 3 éj Da Nang + 4 éj Hanoi

Program: 

1.nap ELUTAZÁS 
Elutazás Budapestről Ho Chi Minh Citybe menetrend szerinti járattal.

2.nap HO CHI MINH CITY 
Érkezés Ho Chi Minh City-be, 2 éj. Várható érkezés a délutáni órákban, transzfer a szállodába.
Este közös séta Ho Chi Minh City főterén. Kivilágítva megnézzük a francia gyarmati Notre Dame Székesegyházat és a Főposta épületét. Láthatjuk a Ho Chi Minh City városházát és a folyópartot.

3.nap HO CHI MINH CITY– MEKONG-DELTA ÉS CHU CHI (ellátás: reggeli és ebéd )
Reggeli után a Mekong-folyó deltájához utazunk. Elsőnek a Chu Chi labirintusrendszerhez utazunk, amelyet a gerillák az amerikai katonai bázis alá építettek több emelet mélységben. A több száz kilométer hosszú alagúthálózat egy része ma a turisták által is végigkúszható. A felszínen lehet korabeli csapdák (pl. csapóajtóval fedett, bambusztüskéket rejtő gödrök) működését tanulmányozni, propagandafilmet nézni, vagy éppen AK47-es gépfegyverrel lőni az erre a célra elkerített lőtéren.
Ebéd után My Tho-ban a Mekong-delta kiránduláson veszünk részt, ami a Mekong delta vidéke. Utunkat festőien zöld rizsföldek szegélyezik majd. Hajóra szállunk, ahonnan megszemlélhetjük a folyót szegélyező gólyalábas házakat, vízi pálmákat és halászcsónakokat, a Mekong-folyó élővilágát. 
Ezután ismét vízre szállunk, régi kínai csónakokkal hajózunk tovább dús vízi pálmákkal szegélyezett környezetben. Egy rövid szekértúrán is részt veszünk, amelynek végállomásán a helyiek Dél-vietnami népzenével, gyümölccsel és mézes teával kedveskednek nekünk. A Mekong folyó Kína délkeleti területeiről indulva keresztülfolyik Burmán, Thaiföldön, Laoszon, Kambodzsán és Vietnamon, majd a Dél-Kínai-tengerbe ömlik.
Késő este visszaérkezés Ho Chi Minh Citybe.

4.nap HO CHI MINH CITY –DA NAGNG (ellátás: reggeli)
Reggeli után kijelentkezés. Ho Chi Minh-város néhány fontos látnivalóját is meglátogatjuk: Függetlenségi Palota (kivülről), Notre-Dame-székesegyház (Saigon-bazilika) és Saigon központi posta, Saigon-folyópart és Ho Chi Minh szobor -városháza.
Ezután transzfer a Ho Chi Minh City repülőtérre, menetrendszerint járattal utazás Da Nang-ra Elsőnek megnézzük Da Nangban a Sárkány hidat és a vietnami Merlion szobrot, sétálunk a Hanfolyó partján.

Menetrend:
Ho Chi Minh City – Da Nang 14:30 – 15:50

Program után transzfer a szállodába (3 éj).

5.nap DA NANG (ellátás: reggeli)
Szabadprogram, pihenés a tengerparton.

6.nap DA NANG – HOI AN (ellátás: reggeli)
Reggeli után elsőnek My Son szentélyegyüttesét bemutató Cham múzeumot keressük fel, amely méltán került be az UNESCO Világörökségek közé. Itt találhatóak Közép-Vietnám fontosabb Cham történelmi emlékei.
Délután Hoi An- ba (UNESCO) utazunk. Gyalogos városnézés, amely többek között a selyemkészítéséről és kereskedelméről vált nevezetessé. Késő délután - este sétálva fedezzük fel a bájos óvárost, bemegyünk több 18. századi lakóházba, és megtekintjük a város jelképét, a Japán hidat is. Esti lampionos hajókiránduláson veszünk részt Thu Bon- folyón Vacsora Hoi Anban (külön fizetendő).

7.nap DA NANG – HUE - HANOI (ellátás: reggeli és ebéd)
Reggeli után utazás Huéba, az egykori Császárvárosba. Hue 1802-1945. között Vietnám fővárosa és a Nguyen dinasztia uralkodóinak a székhelye volt. Az impozáns császári komplexum során meglátogatjuk a Hét Történet Pagodáját (Thien Mu Pagoda) és a Citadellát. A Császárváros műemlékegyüttesénél, amely egyike az UNESCO Világörökségeinek a komplexumában találhatjuk a pekingihez hasonló Tiltott Várost, ahová csak az uralkodó és személyzete léphetett be. Csodálatos palotákat és bástyákat láthatunk a Citadella falain belépve. Ezt követően csónakkirándulást teszünk a Parfüm-folyón.
Délután repülés Hanoiba menetrend szerinti járattal.

Menetrend:
Hue – Hanoi 18:30 – 19:50

Transzfer a hanoi szállodába. Szállás Hanoiban 4 éj.

8.nap HANOI – TRANG AN „SZÁRAZ HALONG” (ellátás: reggeli és ebéd)
Reggeli után Trang An-ba utazunk, amit ,,Száraz” Ha Long-öbölnek is szoktak nevezni. Az elnevezés találó, hiszen hasonló a táj, csak itt a különleges formájú hegyek erdejében nem tengervíz van, hanem rizsföldek. Délelőtt egy másfél órás csónaktúrán veszünk részt a ,,Száraz” Ha Longöbölben. A kellemes csónakázás során a turisták nem győznek álmélkodni a hely szépségén. Ez a keskeny vízi út 3 alkalommal is egy-egy barlangon megy keresztül, ami még izgalmasabbá teszi a kirándulást. A Trang An – a ,,Száraz” Ha Long-öböl – is része az UNESCO világörökségnek.
Délután visszautazunk Hanoiba.
Este a híres vietnami vízi báb színi előadáson veszünk részt.

9.nap. HA LONG-ÖBÖL (ellátás: reggeli és ebéd)
Reggeli után indulás a Ha Long-öbölbe. A világ nyolcadik csodájának is tartják ezt az álomszép helyet. Az UNESCO 1994-ben először, majd 2000-ben ismét a világörökség listájára jelölte. Mintegy kétezer sziget szóródott szét az öböl 1500 km2-es területén. Lenyűgöző mészkőtornyai és titokzatos barlangjai évről-évre több látogatót vonzanak. Az apró szigetek szinte mindegyikén érintetlen tengerpartok, szél és víz alkotta barlangok találhatóak. Dél körül érkezünk a kikötőbe, ahol hajóra szállunk és megkezdődik az utazás a Ha Long-öbölben, ami 5 órás lesz. Megnézzük a Dinh Huong sziget, Ga Choi sziget, Dog és Sail szigeteket. Bemegyünk a Sung Sot barlangba (meglepetések barlangja), mely az öböl egyik legszebb barlangja. Várható visszaérkezés Hanoiba az esti órákban.
Megjegyzés: Transzfer Hanoiból a Halong öbölbe privát busszal történik. A Halong-öbölben a hajókirándulás során más csoporthoz csatlakozunk. Ugyanis a hajók kb:40 fős befogadóképességűek.

10.nap HANOI (ellátás: reggeli)
Reggeli után városnézés Hanoi belvárosában, ahol a legtöbb épület a francia gyarmati korszakból maradt fenn. Felkeressük a Ho Chi Minh Mauzóleumot, Ho Chi Minh komplexumot, Nemzetgyűlés Épületét, Egypilléres Pagodát, és az ezeréves Irodalom Templomát, amely Vietnam első egyetemeként is ismert. Ezt követően Hanoi Francia Negyedével ismerkedünk meg. A szép épületek közül kiemelkedik az Operaház, amely a híres párizsi operaház mintájára épült a XX. század elején.
Ebéd után (külön fizetendő) a város régi negyedét ismerjük meg, amely híres kézműveseiről, kereskedőiről és számos selyem üzletéről. Körbejárjuk a Hoan Kiem-tavat (,,a visszatért kard” tava), amely állítólag egy több mint száz éves, közel 200 kg-os teknőst is rejt. Délután szabadprogram.
Az esti órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás.

11.nap HAZAUTAZÁS
Érkezés menetrend függvényében Budapestre.

Várható szállodák a körutazás alatt:

Athena**** - Ho Chi Minh City

Grand Tourane**** - Da Nang

Hanoi Pearl Hotel**** - Hanoi

A részvételi díj minden esetben alap szobatípusban történő elhelyezést tartalmaz. Felár ellenében magasabb típusú (pl. tengerre néző) szoba is foglalható. Magasabb kategóriájú szoba feláráról kollégáink készséggel adnak felvilágosítást.

Ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres vagy másik időpont lenne megfelelő, kérjen személyre szabott ajánlatot!  » Itt hagyhat üzenet

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Menetrendszerinti repülőjegyet Budapest – Ho Chi Minh City / Hanoi– Budapest útvonalon átszállással, belső repülőjáratokat Ho Chi Minh City – Da Nang, Hué - Hanoi útvonalon, repülőtéri illetéket, személyenként 1 db kézipoggyászt és 1 db feladott poggyászt (max 20 kg/fő), 2 éj szállást Ho Chi Minh City-ben, 3 éj szállást Da Nang-on, 4 éj szállást Hanoi-ban, reggelis ellátást, a felsorolt programokat, buszos utazást és magyar nyelvű idegenvezetést a körutazás teljes időtartama alatt.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Az útlemondási biztosítást (3%), a baleset-, betegség és poggyászbiztosítást, vietnami e- vízum-ot (30 EUR/fő az idegenvezetőnek a helyszínen), egyéb étkezéseket, fakultatív kirándulásokat, egyéb személyes jellegű költségeket. A szállodák depozitot kérhetnek a helyszínen!

Előleg: 

A teljes részvételi díj  60%-a, mely foglaláskor fizetendő. 
Az utazás megkezdése előtti 30 napon belüli foglalás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 40%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

A fizetendő részvételi díj a szabad helyek függvényében érvényes, így egyes időpontokban eltérhet az ajánlatban feltüntetett összegtől.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

A repülőjegyek a jegykiállítás után a légitársaság feltételei szerint módosíthatók, a repülőjegy, repülőtéri illeték valamint a felár ellenében kérhető szolgáltatások (fix ülőhely, extra poggyász) nem visszatéríthetők!

Fix ülőhely foglalására a jegykiállítás után van lehetőség, az útvonalban szereplő szakaszokra külön-külön, a légitársaság díjszabása szerint, a szabad kapacitás függvényében.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzinfo.mfa.gov.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 15 % önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!
Utazással kapcsolatos ajánlott vagy kötelező védőoltásokra vonatkozó információt a Nemzeti Oltóközpont tud nyújtani: https://oltokozpont.hu/hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!