Marmolada csúcsmászás

3 napos magashegyi és via ferrata túra

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

A Dolomitok legmagasabb pontja, a Marmolada, a maga 3343 méterével csúcsosodik a Fedaia-tó fölé. Méltán híres sípályáiról, de közkedvelt célpontja a hegyek szerelmeseinek is. Ne hagyd ki ezt a kalandot, amely pazar mászó élménnyel, elképesztő panorámával fog rabul ejteni, gleccser szakasza, pedig ízelítőt ad a felszereléses magashegyi túrázásból.
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata, gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszöntik Korzika bércei, az Alpok ösvényei, a Dolomitok via ferrata útjai...
Szodorai Regina
Másfél évtizede aktív kalandtúrázó és világjáró, sok-sok országgal a háta mögött.

Nehézség:

Ezt a túrát olyanoknak ajánljuk akik már jártak előzőleg via ferratas utakon!

A via ferrata, vagy németül klettersteig mesterségesen kiépített sziklautat jelent, ahol a meredek szakaszokon drótkötelek, fémlétrák és lépések segítik a turisták haladását. A via ferráta során speciális biztosító eszközökkel haladunk előre, melyek helyes használatát a túravezetők elmagyarázzák, és folyamatosan figyelemmel kísérik. A Marmolada mászás C/D nehézségű, olyan emberek jelentkezését várjuk, akiknek nincs tériszonyuk, próbálták már a via ferrátázást és átlagosan sportos életmódot folytatnak. Ha állóképességedet rendszeresen edzed (kerékpár, futás, túrázás, sziklamászás), könnyebben tudod teljesíteni a napi túrát. A vezetők utasításait a hegyen mindenkinek be kell tartania saját és társai biztonsága érdekében. Túráinkon kizárólag az irodánk által biztosított felszerelés használható.

» Ismerettő a via ferráták nehézségéről. További via-ferrata túráinkhoz kattints a linkre!
 

Max. 5 főig lehetőség van kisbuszos utazásra, felár ellenében, ezt jelentkezéskor jelezheted!

Miért minket válassz?

- Garantáltan kis csoportos túrák (1 vezető max. 3-4 fővel)
- profi magashegyi felszerelés
- maximális odafigyelés, a kis csoportok miatt biztonságosabb,
- rugalmasabb,
- élvezhetőbb.
- kényelmes, szervezett kisbuszos vagy egyéni utazás.

 

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést, valamint a via ferráta és magashegyi felszerelések bérleti díját,

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezést, az utas továbbá az útlemondási biztosítást, és a felvonó árát.

Hossz: 
3 nap
Létszám: 
14 fő

Szállás

A menedékház egyszerű, de tiszta szobákkal rendelkezik. Úgynevezett csoportszálláson vagy 2 ágyas szobákban töltjük az éjszakát. A szállás a helyszínen fizetendő, az igényelt szobatípust jelezd irodánknak! A mellékhelyiségek tiszták, de a mosdóban csak hideg vízre lehet számítani. Vékony hálózsák szükséges. 

Program: » Részletes program

1.nap - Budapest, Fedaia-tó parkoló (2074m), Fiacconi menedékház (2626m)
Hajnalban indulunk Olaszország felé, hogy az estét már a Fiacconi menedékházban töltsük és felkészülünk a geleccseren a holnapi csúcsmászásra.

2. nap - Fiacconi menedékház, Marmolada (3343m), Fiacconi menedékház
Egész napos kemény túra a Marmolada 3343 méteres csúcsára.

3. nap - Fiacconi menedékház, Fedaia-tó parkoló, Cortina d' Ampezzo, Budapest
Reggel összepakoljuk felszerelésünket, leereszkedünk a parkolóba és haza felé vesszük az irányt.

További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dolomitok sziklaalakzatai - 5 nap
» Hochschwab csoport legizgalmasabb via ferrata útvonalai - 3 nap
» Dachstein - via ferrata hétvége - 4 nap
» Via ferrata a Garda-tó környékén - 5 nap

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1.nap: Budapest, Fedaia-tó parkoló (2074 méter), Fiacconi menedékház (2626 méter)

Reggel 03.40-kor találkozunk a Hősök-terén a Műcsarnok mögötti parkolóban, indulás 04.00-kor. A délutáni órákban érkezünk meg Fedaia-tó melletti parkolóba. Felszereléseinket magunkhoz véve, felvonóval érjük el szállásunkat, a Fiacconi menedékházat, ahol két éjszakát töltünk. Szállásunk elfoglalása után felballagunk a ház feletti glecsserre ahol rövid oktatás keretében megismerkedünk a gleccser járás alapvető szabályaival, felszereléseink biztonságos használatával, és túrára indulunk a gleccser izgalmas részein. A kora esti órákban térünk vissza szállásunkra és a nap hátralévő részét pihenéssel tölthetjük hogy felkészüljünk másnapi nagy túránkra. Menetidő: 2 óra; szintkülönbség: fel 250 méter, túratáv: kb. 3 km.
Szállás: menedékház

2. nap: Fiacconi menedékház, Marmolada (3343 méter), Fiacconi menedékház

Korán kelünk, hiszen nagy nap a mai, a Dolomitok legmagasabb csúcsának megmászása a cél. Kezdetben köves ösvényen haladunk, majd egy firnes, havas mezőn átkelve érjük el a Marmolada nyugati gerincén végighúzódó ferráta beszállását. Fantasztikus kalandban lesz részünk a végig nagyszerű panorámát nyújtó, izgalmas létrákkal tarkított, jól biztosított úton. A hegy tetején lévő jégsapkán keresztül jutunk a csúcskereszthez, ami csodálatos kilátással bír a közeli 3000 méteres Dolomitok havas ormaira. Itt rövid pihenőt tartunk, majd magashegyi felszerelésünkben ereszkedni kezdünk. Egy rövid ferrátás részt magunk mögött hagyva pillantjuk meg a gleccsert, ahonnan kis csoportokban indulunk tovább. Délután érkezünk vissza a Fiacconi házhoz, ahol az édes pihenés és a megérdemelt hideg sör vár ránk.
Menetidő: 6-6,5 óra; szintkülönbség: fel/le 800 méter, túratáv: kb. 8 km, via ferráta nehézsége: C
Szállás: menedékház

3. nap:Fiacconi menedékház, Fedaia-tó parkoló (2074 méter), Trincee ferrata (2642 méter), Pozza di Fassa

Reggeli után leereszkedünk a hegy lábánál lévő parkolóba. Haza felé úton lehetőség van megtekinteni a Dolomitok szívét Cortina d' Ampezzo városát.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést, valamint a via ferráta és magashegyi felszerelések bérleti díját,

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezést, az utas továbbá az útlemondási biztosítást, és a felvonó árát.

Kötelező költségek: 

Felvonó   9 euro
Szállász 15 euro/fő/éj

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg vagy kisbusszal
Felszerelés ajánló

A menedékházas szálláson takarókat biztosítanak, vékony hálózsák azonban szükséges.
A napi túrákhoz egy, 30-35 literes hátizsák használata ajánlott, amibe a személyes dolgokon kívül a ferráta felszerelés is belefér!
Öltözet: merev talpú bőrbakancs (ezen könnyebb rögzíteni a hágóvasat), esőkabát, esőnadrág, meleg ruházat, túranadrág, fejfedő a nap ellen (vékonyabb is a sisak alá), kulacs, fejlámpa, túrabot, napszemüveg, napvédő krém, via ferrátás kesztyű, papucs vagy szandál a házba, nedves törlőkendő a tisztálkodáshoz. A jó minőségű túracipő, esőkabát és esőnadrág fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad. A via ferrátás felszerelést, a hágóvasat és a jégcsákányt irodánk mindenki számára biztosítja.
A kempinges szálláshoz sátort és derékaljat hozz magaddal!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Egyénileg vagy kisbusszal utazunk (Max. 5 fő,a jelentkezés sorrendjében). Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénzed.
 

Étkezés: 

A túra önellátó, de a menedékházban lesz lehetőséged meleg ételt vásárolni. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az elvesztett energiát a mászások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat azonban kérünk, ne hozz az utazásra.

Időjárás: 
A Dolomitok 3000 méter fölé emelkedő csúcsai nyár kivételével szinte minden évszakban hóval borítottak. Mint bármely más hegynél azonban, itt is nehéz előre jósolni a várható időjárást. Mivel nyár derekán utazunk ide, így napsütésre számítunk, ugyanakkor a hegyekben 2–8 C fok körülire is lehűlhet a levegő, illetve csapadék, erős szél is előfordulhat. Fontos az esőkabát és a réteges túraöltözet használata.
Csomagolás: 
A túrák során egy 30-35 literes hátizsák lesz nálad, amibe a személyes iratainkat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, ivóvizet és a via ferráta felszerelést tudsz pakolni. Javasoljuk, hogy nagyobb pakold a holmid többi részét.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező! A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
2 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.5
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.5
4.8
Remekül éreztem magam, emlékezetes marad ez az út a számomra. Külön köszönöm, hogy Cinó bácsitól hallottuk a magashegyi túrázás alapjait.
4.8
Köszönjük a kirándulást, remekül éreztük magunkat!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!