Kubai körutazás

Kuba mintha elveszett volna az időben - valahol az 1950-es években. Nem csak az utcákon közlekedő, régi amerikai autókról, vagy Havanna gyönyörű, hámló festékkel díszített gyarmati építészetéről van szó. Inkább az az érzésünk, hogy a modern turizmus világa valahogy elkerülte a Karib-tenger legnagyobb szigetét. Ez a keverék teszi Kubát tagadhatatlanul csábító úti céllá! Kanyargunk a macskaköves utcákon, és hallhatjuk, ahogy valaki énekel, gitározik, vagy épp egy fergeteges dalt dobol. A látogatót egzotikus ritmusok, például a salsa és a rumba hangjai fogadják minden sarkon. Kubában az emberek beszélgetnek egymással ahelyett, hogy a mobiltelefonjuk képernyőjét bámulnák. Ha Kuba, akkor kubai rum! Egy rummúzeumban megismerkedünk a híres rum készítésével, melyet kóstolóval zárunk.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

a nemzetközi repülőjegyet illetékkel 
12 éjszakai szállást, Havannában helyi 4*-os,
a körutazás során helyi 3-4*-os,
Cayo Coco-n helyi 5*-os szállodában (helyi besorolás szerint)
a körutazás során teljes ellátást (italok nélkül),
Cayo Coco-n all inclusive ellátást
a helyszíni közlekedést
a megadott programokat
a belépőket
a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

a kubai turistakártyát 17 500 Ft
a borravalót kb. 100 EUR/fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Hossz: 
14 nap

Szállás

12 éjszakai szállás: Havannában helyi 4*-os, a körutazás során helyi 3-4*-os, Cayo Coco-n helyi 5*-os szállodában (helyi besorolás szerint)

Program: 

1-2. nap: Budapest – Havanna
Reggel elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással. Megérkezés Kubába az esti órákban. Transzfer a hotelbe. Szállás Havannában (3 éj). Másnap egész napos városnézés Latin-Amerika legromantikusabb fővárosában, Havannában. Panorámás városnézésünk során először a híres tengerparti sétányt érintjük. Az óváros felé a híres Colon temető mellett vezet utunk. Majd egy rum múzeumban megismerkedünk a híres kubai rum készítésével, melyet kóstolóval zárunk. Ezután gyalogos városnézésre indulunk az óvárosban. Ebédünket a híres kubai író, Hemingway egyik kedvenc éttermében, a La Bodeguita del Medio-ban fogyasztjuk el, miközben életével és munkásságával ismerkedünk, végezetül megtekintjük a Forradalmi Múzeum szabadtéri tárlatát, ahol Fidel és a forradalmárok híres hajóját, a Granma-t is láthatjuk. Este a fergeteges Tropicana Show-val zárjuk a napot.

Tervezett szállás: Memories Miramar 4* vagy Panorama Hotel 4* vagy hasonló

3. nap: Viñales-völgy
Egész napos kirándulásra indulunk a Havannától 170 km-re lévő festői szépségű Viñales-völgybe. Egy dohánytermesztő családnál betekintést nyerhetünk a szivarkészítés folyamatába. Ezután a Viñales-völgy kilátójánál, a Mirador de Los Jazmines-nél lélegzetelállító panorámában gyönyörködhetünk. Ebéd egy helyi étteremben, majd egy izgalmas indiánbarlang felfedezésére indulunk. Végül megtekintjük a híres falfestményt, a „Mural de la Prehistoria”-t, mely mindenkit lenyűgöz gigantikus méretével.

4. nap: Havanna - Santa Clara - Cayo Coco
Reggeli után a sziget közepe felé, Santa Claraba vesszük az irányt. A város a kubai forradalom sorsdöntő állomása volt. Megtekintjük az elhíresült páncélvonatot és a Che Guevara Mauzóleumot. Ebéd útközben. Szállás Cayo Coco-n (5 éj).  

Tervezett szállás: Melia Jardines del Rey 5* vagy hasonló

5-8. nap: Cayo Coco
Szabad program Cayo Coco-n, pihenés az óceánparton, all inclusive szállodánkban.   

Cayo Coco a sziget északi oldalán, az Atlanti-óceán partján található csodálatos korallsziget, hosszú homokos strandokkal és hangulatos szállodákkal. Az aktív üdülés kedvelői a szálloda számos sportolási lehetőségéből választhatnak: mini-katamarán, kajak, vízi bicikli, szörf. További fakultatív programokra (katamarán kirándulás delfinekkel fürdéssel, Boat Adventure, Jeep Safari, mélytengeri horgászat, delfin show, stb.) jelentkezés és befizetés a helyszínen a szállodában.

9. nap: Cayo Coco - Camagüey
Reggeli után szabadidő, majd ebéd után továbbutazás Camagüeybe, az ország harmadik legnagyobb városába, városnézés a gyarmati időket idéző, 18. századi épületekkel tarkított történelmi központban, mely az UNESCO Kulturális Világörökségének része. Megnézzük a San Juan de Dios teret, a katedrálist, az Ignacio Agramonte teret és az óváros főbb látnivalóit. Vacsora és szállás Camagüeyben (1 éj).

Tervezett szállás: Gran Melias International Gran hotel 3*  vagy Melia Camaguey Colon 3*  vagy hasonló

10. nap: Camagüey - Cukormalmok völgye – Trinidad
Reggeli után a Cukormalmok völgyébe indulunk. Ebéd egy helyi étteremben, majd folytatjuk utunkat a színes tájon keresztül. A Manaca Iznaga cukornádültetvény és az egykori uradalom megtekintése során lehetőségünk nyílik a Manaca Iznaga torony megmászására is. Vacsora és szállás Trinidadban (2 éj).

Tervezett szállás: Memories resorts Trinidad 3* vagy  Hotel Ancon Cuba 3*  vagy hasonló

11. nap: Trinidad
Reggeli után a több mint 500 éve alapított kisváros, Trinidad felfedezésére indulunk. A város megőrizte koloniális hangulatát, tekervényes utcácskáin sétálva úgy érezzük, mintha visszautaztunk volna az időben. Ebéd, majd városnézés az óvárosban. Rövid pihenőre betérünk a híres Canchanchara bárba, ahol megkóstolhatjuk a máig eredeti recept alapján cukornádpálinkából és mézből készülő, különleges Canchanchara koktélt. Délután szabadidő a Karib-tenger partján.

12. nap: Trinidad - Cienfuegos - Havanna
Indulás Cienfuegosba, városnézés a híres Malecon-on, ahol megtekintjük az egyik leghíresebb villát, a Palacio del Valle-t, majd sétálunk a főtéren és a francia stílusú belvárosban. Ebéd útközben, majd Kuba legnagyobb krokodilfarmján természetes körülmények között figyelhetünk meg több száz óriáshüllőt egyszerre. Folytatjuk utunkat a fővárosba. Szállás Havannában (1 éj).

Tervezett szállás: Memories Miramar 4* vagy Panorama Hotel 4* vagy hasonló

13-14. nap: Havanna – Budapest
Reggeli után kijelentkezés a hotelből, majd megnézzük Hemingway házát és a régi Cojimar-i kikötővel búcsúzunk Kubától. Ebéd útközben. Transzfer a havannai repülőtérre. Hazautazás átszállással Budapestre, érkezés a 14. napon.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Havanna óvárosa
  • Viñales-völgy
  • Camagüey óvárosa
  • Cienfuegos óvárosa
  • Trinidad
  • Cukormalmok völgye

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a nemzetközi repülőjegyet illetékkel 
12 éjszakai szállást, Havannában helyi 4*-os,
a körutazás során helyi 3-4*-os,
Cayo Coco-n helyi 5*-os szállodában (helyi besorolás szerint)
a körutazás során teljes ellátást (italok nélkül),
Cayo Coco-n all inclusive ellátást
a helyszíni közlekedést
a megadott programokat
a belépőket
a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a kubai turistakártyát 17 500 Ft
a borravalót kb. 100 EUR/fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalók az út során kb. 100 EUR/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással.

Étkezés: 

A részvételi díj a körutazás során teljes ellátást (italok nélkül), Cayo Coco-n all inclusive ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!