Shanghai - Dubai: A XXI. század két metropolisza

9 napos körutazás Kínában és az Egyesült Arab Emirátusokban

Sanghai Kína legnagyobb ipari városa, a Távol-Kelet egyik gazdasági központja. Sanghai-ban kevés régi emlék látható. A legtöbb épület a 19. század, még inkább a 20. vagy 21. század építészetét dicséri. Dubai az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb és második legnagyobb városa. Az Egyesült Arab Emírségekbe látogatók akár egy nap alatt is ízelítőt kaphatnak az országból, mivel a változatos vidékek, látnivalók kis területen találhatók.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet, BBP biztosítást, közlekedést légkondicionált, külön busszal, hajóval, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas szobákban reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 290 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetéket (változhat), belépőket, fakultatív programokat, vízumdíjat, egyéb étkezéseket és az útlemondási biztosítást. Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 165 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszáma 18 fő
Program: 

1.nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről átszállással Shanghaiban. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

2.nap: … Shanghai (Kína)
Érkezés a délutáni órákban. Hajókázás a Huangpu folyón, amely során Shanghai felhőkarcolóiban, épületeiben gyönyörködhetünk. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

3.nap: Shanghai – Suzhou – mandarinkertek
Reggeli, majd kirándulás Suzhouba, útközben látogatás Luzhi vízi városban. Suzhou egy a Jangce folyó deltájában épült város, területének majdnem felét víz borítja; hatalmas csatornahálózata miatt méltán nevezik „Kelet Velencéjének”. 2500 éves történelme során több mandarinkert is épült a városban, ezek közül egyet meg is tekintünk, majd (idő függvényében) ellátogatunk egy selyemgyárba, ahol megismerkedünk a híres kínai hernyóselyem készítésével. Vízibuszos kirándulást teszünk a csatornán. Visszautazás Shanghaiba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

4.nap: Jade Buddha templom – Shanghai óváros – Örömök kertje
Reggeli, majd majd a városnézés folytatása Shanghaiban: Jade Buddha templom, amely két nagyon értékes jáde Buddha-szobornak ad otthont, amelyeket még Burmából hozott egy szerzetes. Habár maga a templom csupán 1928-ban épült, a régi klasszikus stílus azonban egyedülállóvá teszi ebben a hatalmas modern metropoliszban. Shanghai Óvárosa egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, ajándéküzletek, éttermek, valamint a legöregebb bank, ékszerüzlet, teaház, és a cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. A híres Örömök kertje is itt található, amelyet a XVI. században egy kínai kormányhivatalnok – mandarin – építtetett, azonban az ópiumháború idején teljesen elpusztult, és csak az 1950-es években építették újjá. Ez a lenyűgöző mandarinkert teljesen elfeledteti velünk, hogy egy 23 milliós város vesz körül bennünket. Vacsora egy városi étteremben. Este egy lélegzetelállító akrobata show-n veszünk részt. Szállás Shanghaiban.

5.nap: Nanjing Road – Bund – Shanghai Múzeum - Dubai (Egyesült Arab Emirátusok)
Reggeli, majd városnézés: Nanjing Road, Bund. Délután látogatás a Shanghai Múzeumban, ahol átfogó képet kaphatunk Kína egész történelméről és művészetéről. Vacsora egy városi étteremben, majd transzfer a repülőtérre, elrepülés Dubaiba, mely az Egyesült Arab Emirátusok legnépesebb és második legnagyobb városa. A rövid idő alatt kőolajból meggazdagodott város ma a turisták egyik legkedveltebb célpontja. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

6.nap: Dubai – dhow túra
Érkezés Dubaiba a kora reggeli órákban. Transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Délelőtt pihenés, egyéni bazárlátogatás, fürdési lehetőség. Délután informális városnézés. Este egy vacsorával egybekötött Dhow túrán veszünk részt. A Dhow egy tipikus arab vitorlás hajó, gyönyörű szőnyegekkel és párnákkal díszítve. A hajókázás során elhaladunk Dubai leglátványosabb épületei mellett. A hajó büfé vacsora kínálata az arab vendégszeretetet tükrözi, többféle ínycsiklandozó étel vár minket az asztalon. Szállás Dubaiban.

7.nap: Dubai - városnézés
Reggeli, majd folytatjuk a városnézést Dubaiban, mely során gyönyörködhetünk a Dubai-öböl panorámájában. Ezután a Pálmaszigeten láthatjuk Dubai új és modern részét, az Atlantis hotelt, és a síparadicsomot. Majd fotóstop a Burj Al Arab hotelnél, amelynek vitorlához hasonlító alakját az Emírségek szimbólumaként emlegetik. A program végén vethetünk egy pillantást a világ legmagasabb épületére, a Burj Khalifára. A 828 méter magas torony a legek felhőkarcolója: itt található a legmagasabban fekvő étterem és a világ leggyorsabb liftje is. Késő délután sivatagi jeep-szafari a homokdűnéken, BBQ vacsorával. Szállás Dubaiban.

8.nap: Abu Dhabi
Reggeli, majd egész nap szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: egész napos Abu Dhabi túrára indulunk. Az Emirátusok fővárosa, Abu Dhabi az ország középső részén terül el, a Perzsa öböl partján. Szigetre épült, a szárazfölddel több híd köti össze. 1761-ben alapították, de igazi robbanásszerű fejlődése az olaj megtalálásának idejére, 1958-ra datálható, azóta vált a térség gazdasági-ipari központjává. Útközben láthatjuk a lenyűgöző Yas szigetet, amely a Formula 1-es pályának is otthont ad, majd folytatjuk a városnézést a XXII. századot idéző metropoliszban, ahol a régi és a modern épületek jól megférnek egymás mellett. Megtekintjük többek között a Zayed sejk mecsetet és a Corniche parkot, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. Fotóstop a világ egyik legszebb, 7 csillagos szállodájánál, az Emirátusi Palotánál. Délután visszautazás Dubaiba. (A program ára: 24.500 Ft.) Vacsora. Szállás Dubaiban.

9.nap: Dubai - Budapest
Kora reggel transzfer a repülőtérre. Elrepülés Budapestre menetrend szerinti járattal. Érkezés a menetrendtől függően.

Kapcsolódó cikkek

» Dubai csodái - Kovács Attila, 2013. november. 21
» Az Öbölmenti Louvre első kiállítása - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2015. január. 23
» 10 dolog, ami hiányzik Magyarországról - Kovács Attila, 2014. január. 25
» A 20 legszebb naplemente - Kovács Attila, 2013. november. 20
» Ledobták a nagy melegtől a fejüket a Nyári Palota Buddhái - Etédi Alexa, 2013. július. 30
» A világ legmagasabb felhőkarcolójának építése kezdődött meg - Etédi Alexa, 2013. július. 23
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
Fakultatív programok

A programok minimum 16 főtől indulnak.

A 8. napi fakultatív program: 24 Ft (Abu Dhabi)
 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet, BBP biztosítást, közlekedést légkondicionált, külön busszal, hajóval, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas szobákban reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 290 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetéket (változhat), belépőket, fakultatív programokat, vízumdíjat, egyéb étkezéseket és az útlemondási biztosítást. Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 165 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Vízumdíj.
Útlemondási biztosítás.
Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 165 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

Helyszíni költségek leírása: 

A belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák vagy ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket szolgáltatásaink nem tartalmazzák, ezek a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendők. Ára: 165 USD/fő
Borravaló: ajánlott 6 USD/nap/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Belépő: 165 USD/fő, borravaló: ajánlott 6 USD/nap/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!
 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elrepülés Budapestről átszállással Shanghaiba.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas szobákban reggelikkel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Egyesült Arab Emirátusok: 2015. május 6-án teljeskörű vízummentesség lépett érvénybe: magyar állampolgárok a beutazás napjától legalább 6 hónapig érvényes útlevéllel (magán-, diplomata, szolgálati) előzetesen beszerzett vízum nélkül léphetnek be az Egyesült Arab Emírségekbe, és tartózkodhatnak az országban 6 hónapon belül 90 napig. Shanghai: Turista vagy üzleti célból érkező magyar állampolgároknak a belépéshez vízum szükséges. Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie és minimum 2 üres oldalnak kell benne lennie. Fontos! Izraeli pecsét nem lehet az útlevélben!
Biztosítás: 
A részvételi díj tartalmazza a baleset, betegség poggyászbiztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot! Cím: Budapest, IX. Gyáli u. 3/a, telefon: 06-1 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!