Keszeg-ér - Kaland a Hanságon

2 napos kajakos túra a Hansági Nemzeti Park területén

Egy újabb titok a gyűjteményünkből. A nyugati határ közelében a Hanság szívében, Csorna városa alatt folyik el a A Keszeg-ér. Vízgazdálkodási szempontból a Rábca és Fertő-tó Vízgyűjtő-tervezési alegység működési területét képezi. A felső folyásánál még nagyon kicsi, és ezért az evezés is nehézkes rajta. Csornától azonban csodát lát az ember. Tiszta, kis kedves folyó. Innen fog titkos társaságunk nekivágni a túrának.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Nehézség:

Könnyű túra, bárki számára teljesíthető. Néhány átemeléssel, napi 10-15 km a táv,

Részvételi díj tartalmazza

a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), hajószállítást, túravezetést és egy ajándék bográcsos vacsorát

Részvételi díj nem tartalmazza

a vacsorán kívüli egyéb étkezéseket, az utazást (egyénileg, vagy Vidám kisbusszal 3.900 Ft/fő) és a biztosítást

Hossz: 
2 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 8 fő

Szállás

sátor, vadkemping

Program: 

A nyugati határ közelében a Hanság szívében, Csorna városa alatt folyik el a A Keszeg-ér. Vízgazdálkodási szempontból a Rábca és Fertő-tó Vízgyűjtő-tervezési alegység működési területét képezi. A felső folyásánál még nagyon kicsi, és ezért az evezés is nehézkes rajta. Csornától azonban csodát lát az ember. Tiszta, kis kedves folyó. Innen fog titkos társaságunk nekivágni a túrának. A folyó kicsit hasonlít az általunk kedvelt Vajas-fokhoz, aprócska vízfolyás, vízimadarakkal, fűzfák közötti bujkálással, kedves kis nádasok peremén. Mindenki megtalálja benne a saját kis világát.

Első nap:
Találkozó reggel Csornán, ahonnan az autók logisztikája után nekivágunk. A folyó eleje rétek mentén csorog, romantikus, bámészkodós, gólya nézős lapátolás. A nap mésodik felében megjelennek a folyót szegélyező maradvány erdők, fűz, bokorligetek. Markotabödögére érve, egy kis szusszanást tervezünk, kis kocsmalátogatással. A délutáni órákban érünk a Győrsövényházi zsiliphez, ahol az éjszakát tervezzük eltölteni. Tűzrakós, főzőcskézős dalolós este lesz.

Második nap:
Reggeli után, nekivágunk, átemeljük hajóinkat a Rábcára és utunk egy újabb kis folyón halad. A vízpartot jellemzően galéria erdők szegélyezik, ezért utunk erdőben evezgetős lesz, vízállástól függően. túránk végcélja Börcs lesz, könnyes búcsú a folyótól és irány haza. Várható hazaindulás  a délutáni órákban, érkezés a nagyvárosba 20 óra körül.

További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), hajószállítást, túravezetést és egy ajándék bográcsos vacsorát

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a vacsorán kívüli egyéb étkezéseket, az utazást (egyénileg, vagy Vidám kisbusszal 3.900 Ft/fő) és a biztosítást

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg vagy kisbusszal
Felszerelés ajánló

Túráinkon szeretünk a szabadban aludni, ezért a javasolt felszerelést is ennek tükrében állítottuk össze. Természetesen ez csak egy segítség ahhoz, hogy összeállítsd felszerelésedet:

Sátor, alá-elé-fölé kiteríthető nylon, ponyva, összecsukható szék, kis kefe, rongy
Alváshoz: hálózsák, derékalj, polifoam, alvó ruha, meleg zokni, sapka, kispárna, útitakaró (utazáshoz)
Nappali öltözet - Esőkabát, esőnadrág, gumicsizma, vízálló szandál, papucs, sportcipő, bakancs - évszaktól függően hosszú-, rövidujjú pólók, polárkabát, kényelmes rövid-, hosszúnadrág , fürdőruha, fehérnemű, zokni
Nap ellen - napszemüveg, napvédő-krém, ajakír, sapka, kendő, hosszú ujjú világos póló, ing, nadrág
Tisztasági csomag - Törülköző, szappan, fogkefe, fogkrém, kontaktlencse-folyadék, -tartó, dezodor, testápoló, borotva, -hab, WC-papír, papír zsebkendõ, cuccok a „tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzésért”, hajcsat, hajgumi csipesz, ruhaszárító kötél, ruhacsipesz, kis ásó – ha nem lenne angol vagy pottyantós WC a közelben
Konyha - Műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz, kulacs, főző, gázpalack, gyufa, konyharuha, szalvéta, konzerv-, sörnyitó, dugóhúzó, kis nylonzacskó szendvicsnek, mosogatószer, szivacs
Egyebek - zseblámpa, fejlámpa, gumipók, kötél, kis táska, hátizsák, szemüvegtok, tű, cérna, olló, körömcsipesz, szemöldökcsipesz (szálka, kullancs), távcső, fényképezőgép, útlevél, igazolvány, valuta, hitelkártya, toll, jegyzettömb, útinapló
Elsősegély, gyógyszerek alapvető gyógyszerek, elsősegély ellátását biztosító eszközök nálunk is lesznek, de mindenképpen gondold végig egyéni szükségleteidet:szúnyogriasztó; kenőcs rovarcsípésre, égésre; láz- és fájdalomcsillapító (fej, fog, torok, hasgörcs, stb.); gyógyszer hasmenés, allergia, magas vérnyomás ellen; fertőtlenítő jód, sebbenzin, kötszer, sebtapasz, szemcsepp, orrcsepp
 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Egyénileg, vagy a Vidám Kisbuszban. Busz költsége: 3.900.- Ft/fő

Étkezés: 

Túránk önellátó + 1 bográcsos vacsora. Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Ha főzni szeretnél kis gázfőzőt hozz magaddal!

A területről: 
A Hanság hajdan hazánk egyik legnagyobb összefüggő lápterülete volt. A Hanság természeti törvények uralta mocsárvilága – a Fertő-tóval összefüggő vízrendszert alkotva – egészen a XVIII. sz. második feléig ősi háborítatlanságban volt. A Fertő-tó környezetében a nagy nádas felületek párologtatásának hatására sajátos mikroklíma alakul ki. Hanság sajátos vízrendszert képez a hozzá szervesen kapcsolódó Fertő-tóval, a Hanságot tápláló folyókkal és a Dunával. Ez az ország egyik legsűrűbb vízhálózata, ahol számos műtárgy teszi lehetővé a vízrendszeren belüli vízkormányzást. A Kis-Rába rendszernek alapvető funkciója a belvízelvezetés, és mint ilyen, szerves része a Rábca-Hanság szivattyús belvízrendszernek. Másodlagos funkciója a vízpótlás. Jellemzője, hogy a vízelvezetés és a vízpótlás iránya azonos. A rendszer kialakítása olyan, hogy 3 nap alatt feltölthető, illetve leüríthető.
Időjárás: 
A terület mérsékelten hűvös, mérsékelten száraz éghajlatú. Az évi napsütéses órák száma 1900 és 1950 h/év között alakul. Nyáron 760 h körüli, télen kb. 180 h napfénytartamra lehet számítani.
Az évi csapadékösszegben a nyugati és a keleti területek között határozott, de nem túl nagy különbség mutatkozik. Ennek megfelelően nyugaton a csapadékösszeg 630 mm/év, keleten pedig 590 mm/év. A vegetációs időszakban nyugaton 390 mm, keleten 350-360 mm csapadék jellemző (a kalászosok vegetációs időszakára 200-250 mm/év). A 24 órás csapadékmaximum 77,7 mm, amit Tőzeggyármajornál mértek. A hótakarós napok száma a sokévi átlag alapján 40-42 nap. Az átlagos maximális hó vastagsága 26 cm.
Csomagolás: 
A kajakokhoz, ha szükséges adunk vízhatlan zsákokat, de mindenképp pakolj magadhoz egy tekercs erős, jó minőségű szemetes zsákot. Nekünk is évek óta bevált, kipróbált dolog. Ajánlott felszerelések: esőkabát, vízálló szandál, hosszú-, rövid ujjú pólók, polár kabát, kényelmes hosszúnadrág, fürdőruha, hálózsák, napszemüveg, sapka vagy kendő, fejlámpa, fényképezőgép, elsősegély csomag és igazolványok. Felhívjuk figyelmedet arra, hogy sátrat a kempingezéshez feltétlenül hozz magaddal.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára. A szigeten kapcsolatban leszünk egy szárazföldi egységgel, aki bármiféle probléma esetén pár órán belül támogatni tudja a vízen a csapatot. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a szigeten orvossal is.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!