Kerékpártúra a Loire-völgyében

6 napos biciklitúra Franciaországban

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Kerékpáros a romantika a kastélyok birodalmában, a Loire-völgyben. Könnyű, ám igen látványos kerékpártúra vár rád, ha velünk tartasz. Kezdő- és családi bringásokat is szeretettel várunk. Kalandra fel!
Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Matyuga Péter
Kedvenc barlangászunk, született világjáró. Minden extrém körülményt vidám elszántsággal gyűr le. Nemcsak a mélyben, de a magaslatokon is otthon van.

Nehézség:

A kerékpártúrák során többnyire sík terepen biciklizünk, meredek emelkedőkre nem kell számítani, de előfordulhat egy-két kaptató. A napi távok nem hosszúak (20-55 kilométer). A tekerések alatt gyakran állunk meg pihenni, nézelődni, fényképezni. Mivel a kerékpározások során teljes körű asszisztencia-szolgáltatást nyújtunk, kezdő bringások is jelentkezhetnek!

 

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- repülős utazás Franciaországba
- az idén már kényelmes kétágyas szobákban is töltheted az éjszakákat
- a csomagokat a kísérőautó szállítja a bringázások során
- biztonságos háttérként egy szerviz autó folyamatosan a csapat közelében van
- ha elfáradnál, utazhatsz a kísérőautóban
- kerékpárod kisebb hibáit a helyszínen is megjavítjuk
- a váratlan eseményekre teljes Asszisztencia szolgáltatást biztosítunk!
 

Részvételi díj tartalmazza

az utazásokat kisbusszal Franciaországban, a szállásokat vendégház 3-4 ágyas szobáiban, a kerékpárok és a csomagok szállítását Magyarországról, a túravezetést, valamint a teljes körű asszisztenciát a kerékpározások során.

Részvételi díj nem tartalmazza

a repülőjegyet Párizsba, a kétágyas elhelyezést (felár estén lehetséges), a személyes költségeket, a belépőket, az utasbiztosítást, és az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
6 nap
Létszám: 
10 - 16 fő

Szállás

Szállásunk 5 éjszakáját Mont-Près-Chambord település közelében fekvő káprázatos vendégházban töltjük. Az egykori családi kúriát, vendégházzá alakították. Szobái 2-3-4 ágyasak és fürdőszobával rendelkeznek.  A szobák elosztása a jelentkezés függvényében történik. A szálláson van főzési lehetőség.

Korlátozott számban lehetőség van a szállásunkon két ágyas elhelyezést kérni.
Ennek felára: 29.000 Ft/fő/5 éj. Kérünk igényedet jelentkezéskor jelezd felénk!

Egyágyas elhelyezés is lehetséges. Érdeklődj irodánkban. 

Program: » Részletes program
1. nap: Budapest, Párizs, Mont-Près-Chambord
2. nap: Mont-Près-Chambord, Orleans, Meung-sur-Loire, Mont-Près-Chambord
3. nap: Mont-Près-Chambord, Chambord kastély, Cheverny kastély
4. nap: Mont-Près-Chambord, Chenonceaux, Amboise, Chaumont-sur Loire
5. nap: Mont-Près-Chambord, Blois, Mont-Près-Chambord
6. nap: Mont-Près-Chambord, Párizs
További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap: Budapest, Párizs, Mont-Près-Chambord
Budapestről egy délutáni repülőjárattal indulunk Párizsba. Találkozó: 12,30, Párizs Charles de Gaulle repülőtér. A repülőtéren várakozó kisbuszunkkal a Loire völgyében fekvő szállásunkra utazunk. Mont-Près-Chambord közelében egy vadregényes családi kúriában töltjük kerékpártúránk éjszakáit.
 
2. nap: Mont-Près-Chambord, Orleans, Meung-sur-Loire, Mont-Près-Chambord
Reggeli után Jeanne d’Arc várásába, Orleansba utazunk. Egy jó óra utazást követően érjük el a Loire-folyó völgyében fekvő hangulatos várost. Jeanne d'Arc diadalmenetének állomásán felkeressük a Sainte Croix (Szentkereszt) székesegyházat, kalandozunk egy kicsit a városkában, majd elindulunk utazásunk első kerékpártúrájára a Loire mentén. A folyó parton tekerünk, jól kiépített kerékpárúton. Hangulatos vidéki falvakon haladunk keresztül, majd megérkezünk utazásunk első kastélyához, Meung-sur-Loire településre. A fantasztikusan berendezett kastélyban bepillantást nyerünk a letűnt évszázadok mindennapjaiba. A kastélylátogatás után, folytatjuk kerékpártúránkat a káprázatos francia kulturtájon. Átkelünk a Loire-fólyó bal oldali partjára, majd átkerekezünk Európa legnagyobb zárt vadászkertjén, a Chanbord kastély parkján. A kora esti órákban érkezünk vissza Mont-Près-Chambord mellett fekvő szállásunkra. 
Táv kerékpárral: 64 km, szállás: vendégház
3. nap: Mont-Près-Chambord, Chambord kastély, Cheverny kastély
Délelőtt biciklikkel keressük fel a Loire vidékének legnagyobb kastélyát. Szállásunkról indulunk, kisforgalmú mellékutakon és kerékpáros ösvényeken haladunk Chambord lenyűgöző vadászkastélyáig. Meglátogatjuk I. Ferenc uralkodó pazar rezidenciáját, amely, - bár mindezidáig vita tárgya - magán viseli Leonardo Da Vinci elképesztő fantáziáját is. A délutáni simogató napfény, újra bringáink nyergében talál minket. Kerékpártúránk következő állomása a híres családi bírtok, Cheverny. A klasszicista épület szépen berendezett szobákat rejt, ám igazi kincse a mértani pontossággal megtervezett bámulatos kert. Miután felderítettük a kastély titkait, visszabringázunk a szállásunkra. Táv kerékpárral: 45 km, szállás: vendégház
4. nap: Mont-Près-Chambord, Chenonceaux, Amboise, Chaumont-sur Loire
Kisbusszal a közeli Chenonceaux-ba utazunk. A „Hat hölgy” kastélyaként is ismert épületegyüttes, talán a legszebb az egész Loire völgyben. A Cher-folyóra épült pompásan berendezett palota, a francia elegancia mellett, a mérhetetlen gazdagságról is árulkodik. Felkeressük a kastély termeit-kertjeit, majd tovább bringázunk Amboise irányába. Itt meglátogatjuk a reneszánsz kastélyt, melynek kápolnája Leonardo da Vinci utolsó nyughelye, valamint a Da Vinci házat, ahol a zseni találmányainak makettjei vannak kiállítva a kertben. A városnézés után a folyóparton bringázunk tovább Chaumont-sur Loire településig. Itt két lehetőség között tudsz választani: Meglátogatod a kisváros kastélyát és kisbusszal utazol a szállásra, vagy tovább kerékpározol Blois-ba, majd innen kisbusszal szállítunk mont-près-chambord-i szállásunkra. Táv kerékpárral: 65/85 km, szállás: vendégház
 
5. nap: Mont-Près-Chambord, Blois, Mont-Près-Chambord
Kerékpárral indulunk szállásunkról a közeli Loire parti kisvárosba. Elsőként a település kastélyát keressük fel. A Blois királyi kastély 7 francia király és 10 francia királynő rezidenciája volt a századok során. A francia királyi reneszánsz udvar hatalmát és hétköznapi életét ismerhetjük meg, miközben sétálgatunk a bebútorozott és sokféle dísszel berendezett királyi apartmanokban. A látogatás után megebédelünk, sétálgatunk a hangulatos belvárosban, majd visszatekerünk szállásunkra. Táv kerékpárral: 50 km, szállás: vendégház
Este egy búcsú kerti partit szervezünk! Roston sütögetünk, az ízletes étkeket, finom francia borokkal öblíthetjük le.
 
6. nap: Mont-Près-Chambord, Párizs

Korán reggel összepakolunk, búcsút mondunk a Loire-völgynek, és a Párizs Charles de Gaulle repülőtérre utazunk. Egy menetrend szerinti járattal repülünk Budapestre.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazásokat kisbusszal Franciaországban, a szállásokat vendégház 3-4 ágyas szobáiban, a kerékpárok és a csomagok szállítását Magyarországról, a túravezetést, valamint a teljes körű asszisztenciát a kerékpározások során.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a repülőjegyet Párizsba, a kétágyas elhelyezést (felár estén lehetséges), a személyes költségeket, a belépőket, az utasbiztosítást, és az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Takarírás, üdülési adó a helyszínen: 30 euró/fő

Helyszíni költségek leírása: 

Árak (teljes árú felnőtt belépők, 2019-es árak):

Meung-sur-Loire kastély: 11 €
Chambord kastély: 15 €
Cheverny kastély: 13 €
Amboise kastély: 14 €
Blois kastély: 12 €
Az árak változhatnak!
Várható kötelező költségek a helyszínen: 
30
Várható költőpénz szükséglet: 
150-300 euro
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.

Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!
Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Felszerelés ajánló

Javasoljuk, hogy egy kisméretű hátizsákba, vagy egy kerékpáros táskába pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre kerékpározások során szükséged lehet, míg a kísérőautóban egy, maximum 20 kg súlyú táskában elfér a többi holmid.

Ruházat: strapabíró ruházat, amely alkalmas a kerékpározásra, ugyanakkor utcai viseletnek is megfelel, biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, papucs, világos napszemüveg, napvédő krém, szúnyogriasztó, kulacs, fejlámpa, esetleg esernyő. Ezen kívül fontos a kerékpáros sisak, kesztyű, pumpa. 
Kerékpár: Mindenki saját, megbízható és jól szervizelt kerékpárjával vesz részt a túrán, de ha szükséges, tudunk bérelt bringát biztosítani!
Részletekért kattints ide!
Trekking, City Bike vagy Mountain Bike típusú kerékpárra van szükség. Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt, amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt. Szerszámokat biztosítunk a kísérőautóban. A kerékpárokat speciális kerékpárszállító tréleren fuvarozzuk Franciaországba, majd a túra végeztével vissza Magyarországra.
 
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az Easy Jet fapados légitársaság délutáni járat a legalkalmasabb a kiutazásra Budapestről, a hazautazásra Párizsból pedig a délutáni. A repülőjegy irodánknál befoglalja utasainak, de önállóan is elintézhető. Kérünk, amennyiben egyénileg vásárolod meg a repülőjegyet, előzetesen konzultáj irodánkkal a csoport aktuális létszámáról!

Menetrend:

2020. június 24.
Budapest - Párizs Charles de Gaulle
Ind. 09:45  - Érk. 12:10
Járat: EJU3854

2020. június 29.
Párizs Charles de Gaulle - Budapest
Ind. 12.55 - Érk. 15.05
Járat: EJU3853

Aktuális ára illetékkel: 29.500 Ft (Változhat a jelentkezés idejétől függ!)

Két modern kisbusszal utazunk Franciaországban. A párizsi repülőtéren várják utasainkat a kisbuszok. A kerékpározások helyszíneit busszal, és/vagy kerékpárral közelítjük meg. Buszunk a kerékpározások alatt is a közelünkben marad, biztonságos háttérként szolgál a kerékpár-kalandnak, valamint szállítja a kerékpárokat, a csapat felszerelését. A túra végén az párizsi repülőtérre fuvarozza a csapatot.
 
Étkezés: 

A túra önellátó, de folyamatosan lesz alkalom élelmiszert vásárolni, illetve étteremben étkezni. Amit érdemes hoznod: Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, a müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az elvesztett energiát a bringázások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat azonban kérjük, ne hozz az utazásra.
A szállásunkon reggeli rendelhető.

Időjárás: 
Enyhe időjárásra kell számítani (20-25 C)
Csomagolás: 
Irodánk maximum 20 kilogrammig vállalja a csomagok kiszállítását Magyarországról Franciaországba és vissza. Kérünk, vedd komolyan a súlykorlátozást!
Vízum: 
Érvényes személyi igazolványra vagy útlevélre van szükség.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik, a nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.9
17 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.9
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.6
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Budapest, XIV. kerület
5.0
Nagyon jól összeállított program, sok látnivalóval, és egyebekkel. A szállás kitűnő, vidéki hangulattal. Aki jól akarja érezni magát kerekezés előtt, közben és utána, akkor ezt ne hagyja ki. Köszönet a túravezetőknek a sok segítségért, és a szervezésért.
Nyiregyhaza
5.0
Tökéletes út volt! Köszönet a szervezőknek és a túravezetőknek!!
Budapest, XIV.
4.8
úNagyon jó volt az űt sok szép kastélyt láttunk a vezetőink Cini és Petya profi módon
ővezetik a túrát,nagyon segítökészek és összefogják a csapatot.
Az én e-bikeom bedobta a törölközőt de ök segitettek kőlcsönözniíi egy bringát.
Csillagos ötös!
Nyíregyháza
5.0
Ajanlom mindenkinek aki szeretne osszekotni az aktiv pihenest egy kis kulturaval is. Profi szervezes, profi turavezetok.
Budapest
4.8
Pár nap alatt is sok kastélyt sikerült megnézni ráadásul kerékpárral. A távok megfelelöek voltak és az utak is jó minöségüek voltak legtöbbször. A kitáblázás nem volt mindig megfelelö, de ez nem a túravezetök és szerverzök hibája. Nagyon jó volt, hogy külön vitték el a kerékpárokat és nagyobb böröndöket így a repülögépre a be és kiszállás sokkal gyorsabb lett és egyszerübb. Az önellátáshoz szükséges bevásárlási lehetöségek is elegendöek voltak.
Budapest
5.0
Minden nagyon szuper volt, az időjárás is hozzájárult ehhez!
A szállás felejthetetlen! A túravezetők felkészültek, nagyon tapasztaltak, mindenben lehet rájuk számítani.
Budapest, XI. kerület
5.0
Mindenkinek ajánlom. A túravezetők a korábbiakkal megegyezően nagyon jók, segítőkészek voltak. A Cini ismeretei széleskörűek, igyekezett minden történelmi, földrajzi kíváncsiságunkat kielégíteni. Főzőtudománya már ismert. Szuper volt. Kati
Budapest, XIII. kerület
4.6
A túravezetőinknek köszönhetően nagyon jól sikerült az út.
Dunakeszi
4.8
A két túravezető profizmusa tökéletes volt.
Budapest, XXI. kerület
5.0
Fantasztikus volt minden szempontból!
Budapest, XX. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Pomáz
5.0
<szöveg nélkül>
Dabas
5.0
<szöveg nélkül>
debrecen
4.8
<szöveg nélkül>
Budapest, III. kerület
4.8
<szöveg nélkül>
Budapest
4.8
<szöveg nélkül>
2490. Pusztaszabolcs,Rákóczi utca 19.
4.8
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!