Hétvége Isztambulban

4 napos repülős városlátogatás Isztambulban idegenvezetéssel

Az ősi város két kontinens határán fekszik: megélt görög, római, keresztes és oszmán hódítást is, így kulturális sokszínűsége nem meglepő. Európai, de mégis misztikus.

Előfoglalás:

  • A foglalásokat minimum 10% előleggel lehet véglegesíteni, melyeket 2024. március 31-ig kell 40%-ra kiegészíteni.
  • NYÁRSAPKA igénybevételéhez a szerződéskötéssel egyidőben és egyösszegben a teljes díj (szerződött összeg) minimum 40%-át kell befizetni 2024. február 29-ig. Ebben az esetben ÁRGARANCIÁT vállalunk!
  • Minden 2024. március 31-ig készített foglalások esetében az indulást megelőző 35. napig bánatpénz megfizetése nélküli lemondási lehetőséget biztosítunk.

Az előfoglalási kedvezményre vonatkozó szabályok:

  • az előfoglalási árak a 2024. május 1. és 2024. október 15. között induló utazások esetén érvényes. (az előfoglalási akció nem vonatkozik a 2024. május 1-e előtti és 2024. október 16. után induló utazásokra!)
  • szerződéskötés az előfoglalási árakon 2024. március 31-ig lehetséges,
  • az előleg mértéke a teljes díj minimum 10%-a, a 40%-ra történő kiegészítés legkésőbb 2024. március 31-ig szükséges,
  • a megrendelések az indulást megelőző 35. napig indoklás és bánatpénz megfizetése nélkül módosíthatók vagy felmondhatók. Ilyen esetekben az útlemondási biztosítás díja nem téríthető vissza!
  • amennyiben a 2024. február 29-ig megkötött szerződésekkel egyidőben a teljes díj 40% egyösszegben befizetésre kerül, úgy a szerződésben foglalt díjat garantáljuk, azokat a későbbiekben nem emeljük meg! (a halasztott vagy részletekben történő előlegfizetés esetén az árgaranciát nem biztosítjuk!)

Az úthoz kapcsolódó fakultatív programok listáját a programleírás és a térkép alatt található szürke négyzetben találhatja meg. Egyes utaknál lehetséges, hogy nincs fakultatív program. 
Kérem, amennyiben valamely fakultatív program érdekes az Ön számára, a jelentkezés leadása során jelezze a megjegyzés rovatban. A szerződéskötést követően legtöbb út esetén nem tudunk helyet biztosítani a fakultatív programokra!

Részvételi díj tartalmazza

A repülős utazást, szállást reggelis ellátással,  repülőtéri illeték, idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, útlemondási biztosítást, helyszíni belépők összegét, egyéb étkezéseket.

Hossz: 
4 nap
Létszám: 
minimum 20 fő

Szállás

2-3 ágyas szobákban, 4 csillagos szállodában, Hotel Buyuk Sahinler

Program: 

1.NAP: 
Találkozó a Liszt Ferenc repülőtéren, elutazás a Turkish Airlines járatával Isztambulba. A megérkezést követően találkozó a repülőtéren, a helyi magyar nyelvű idegenvezetővel, majd transzfer a szállodába. A bejelentkezés után rövid séta idegenvezetőnkkel a környéken, a nyitva tartás függvényében látogatás a Nagy Bazárban, ott és azt követően szabad program. A Nagy Bazár, a világ egyik legnagyobb fedett piaca, Isztambul belvárosában található. A bazár magja két, XV. századi kupolás raktárépület volt, melyekhez az évszázadok során utcákat csatoltak, azokat lefedték, így alakult ki a mai bevásárlóközpont, kihagyhatatlan élményt nyújt, ahol az aranyművesek, bőrösök, lámpa- és kelmeárusok utcáiban bolyongva elragad bennünket a vásárlási láz.

2. NAP:
Reggeli után félnapos klasszikus városnézés Isztambulban (árban). Isztambul, a városnézés Mekkája. Ha templomokra vágyik, megkapja. Ha mecsetekre kíváncsi, itt a legszebbeket csodálhatja. Paloták bőséggel vannak, és ha bazárban akar kószálni, itt találja a legnagyobbat. A két kontinensen fekvő város, Isztambul a világ egyik legizgalmasabb városa. A régi és az új, a kelet és a nyugat érdekes keveredése és Európát Ázsiával összekötő különös földrajzi helyzete felejthetetlenné teszi a látogatást. Mint három birodalom korábbi fővárosának, Isztambulnak a múltat idéző jelei mindenütt fellelhetők a hajók kürtjétől a müezzinek imára hívó hangjáig, a mecsetek aranyos kupoláiról visszaverődő napsugaraktól a bizánci mozaikfigurák hipnotikus tekintetéig. A város a Boszporusz és keskeny öble, az Aranyszarv-öböl, valamint a Márvány-tenger európai és ázsiai tagolt partján terül el. A városnézést a Szultánmecset kerületben kezdjük, Isztambul szívében az Hagia Sophiánál (Isteni Bölcsesség Temploma). Az Hagia Sophia egy korábbi templom helyén épült, amelyet még 360-ban építtették. A ma látható, a bizánci építészet csúcsának tartott Hagia Sophia-t 537-ben szentelték fel, ma már hivatalosam is mecsetként működik. Következő állomásunk a vele szemben található Kék Mecset lesz. A mecset a világ egyik leghíresebb épülete, karcsú minaretjeinek száma hat, ami egyedülálló. Nevét négy tartóoszlopát fedő azúrkék csempedíszítésről kapta. Délután szabad program.

3.NAP:
Reggeli után szabad program, vagy fakultatív hajókirándulás a Boszporuszon, látogatással a Fűszer Bazárban. A két kontinens határát képező, 30 km hosszú tengerszoros a Fekete-tengert és a Márvány-tengert köti össze, mind dföldrajzi fekvését, mind történelmét tekintve stratégiailag igen fontos volt. Erről árulkodnak a két partján található erődrendszerek is, amelyeket később csodálatos paloták váltottak fel. A Fűszerbazár Isztambul legrégebbi bazárja, a 17. században épült. Eredetileg csak gyógyszereket és fűszereket árultak, azonban mára a kínálat sokat bővült, itt érdemes beszerezni az igazi török édességeket is.

4.NAP:
Délelőtt szabadprogram, majd délután a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek

» Isztambul hangulata - Kovács Attila, 2023. június. 18
» Hihetetlen Isztambul... - Kovács Attila, 2022. szeptember. 06
» Látnivalók Isztambulban: a Boszporusz palotái és villái - Etédi Alexa, 2014. február. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Beyoglu-negyed - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Hagia Sophia - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Dolmabahce palota - Etédi Alexa, 2012. december. 03
» Látnivalók Isztambulban: a Galata-torony - Etédi Alexa, 2012. december. 01
» Látnivalók Isztambulban: a Yerebatan Ciszterna - Etédi Alexa, 2012. december. 01

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Hajókázás a Boszporuszon (min. 4 fő) 13.500 Ft/fő
Török est vacsorával (min. 4 fő) 24.500 Ft/fő
Vacsora felár 3 estére 21.000 Ft/fő
Vacsora felár 2 estére 14.000 Ft/fő

KIZÁRÓLAG 5 nap/4 éjszakás turnusok esetén
Vacsora felár 4 estére 28.000 Ft/fő
Szállodai vacsora - nincs lehetőség választani!
Leves (napi kínálat); hideg vagy meleg előétel;
saláta (napi kínálat); főétel a körettel (napi kínálat)
Desszert vagy gyümölcs, ásványvíz 

Az árak tájékoztató jellegűek, változhatnak!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

A repülős utazást, szállást reggelis ellátással,  repülőtéri illeték, idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, útlemondási biztosítást, helyszíni belépők összegét, egyéb étkezéseket.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel.

TERVEZETT menetrend:
téli menetrend
TK1036 BUDAPEST-ISTANBUL 09,30-13,30
TK1037 ISTANBUL-BUDAPEST 19,25-19,30

nyári menetrend
TK1036 BUDAPEST-ISTANBUL 09,05-12,15
TK1037 ISTANBUL-BUDAPEST 18,35-19,30

A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Vacsora ellátás felár ellenében igényelhető.

A területről: 
Isztambul helyzete egészen egyedülálló: két kontinensen elterülő város, híd Európa és Ázsia között. Egy utazó ezt írta már a XVI. században: A Boszporusz kulcs, mely két világot nyit és zár egyszerre. A Fekete-tengert és a Márvány-tengert összekötő vízi útnak Isztambul nemcsak stratégiai jelentőségét köszönheti, hanem ami annál is fontosabb volt számára - virágzó kereskedelmét. Az ország belsejében fekvő fővárost, Ankarát megelőzve ma is Isztambul Törökország kereskedelmi fővárosa. Ennek a hatalmas kiterjedésű városnak - melynek becslések szerint 14 millió lakosa van - teljesen egyedi arculatát leginkább a Galata-torony körerkélyéről mérhetjük fel. Délen a régi Sztambul háztetői ragyognak, ahol császárok és szultánok hagyták maguk után palotáikat, mecseteiket és minaretjeiket. Az utókor I.Ahmed szultánnak köszönheti az egyik legismertebb építészeti alkotást, az 1616-ban emelt Kék mecsetet.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, beteg- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Vélemények, értékelések
4.7
26 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.9
Szállás értékelése
4.2
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
Jászberény
5.0
Csodálatos 4 napot töltöttünk Isztambulban!A szervezés minőségi?a kapcsolattartás kiváló volt.Egy apró észrevétel.A repülőgépen a helyek párok esetében nem egymás mellé szóltak.
Az idegenveztő.Murat Akman minden tekintetben csillagos ötös!!!Legközelebb is az Ő csoportjába szeretnénk lenni...
Korrekt,átgondolt,profi!
Budapest
4.8
Fantasztikus 4 napot töltöttünk Isztambulban, amit még csodálatosabbá tett az idegenvezetőnk Hüseyin Kargili. Tényleg csak legekben tudunk róla véleményt mondani. Még visszamegyünk Isztambulba, és újra vele szeretnénk utazni. Köszönjük!
Esztergom
5.0
<szöveg nélkül>
Esztergom
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat, rengeteg élményben volt részünk. A helyi idegenvezető Huseyin Kargali rendkívül segítőkész, jól beszéli nyelvünket. A szálloda tiszta, a szoba lehetne egy kicsivel tágasabb, de erre a néhány napra megfelelt, mivel olyan tartalmas programjaink voltak - főképpen Kargali jóvoltából - hogy nagyon kevés időt töltöttünk a szobában. Mindent megtett, hogy a rövid Istanbulban töltött idó alatt minél több nevezetességet, érdekességet ismerjünk meg. Köszönjük Neki és az Utazási irodának is.
Budapest, IV. kerület
4.4
<szöveg nélkül>
Gödöllő
4.0
A helyi idegenvezető nagyon jó volt,és sokkal többet megmutatott mint ami az eredeti programban szerepelt. köszönet érte.
4.6
<szöveg nélkül>
Szentendre
5.0
Isztambul varázslatos , gyönyörű . Elképzelhetetlenül hatalmas , az épületei , műemlékei egyedülállóak . nagyon jól éreztük magunkat , rengeteget gyalogoltunk , de nem volt ezzel gond , mert minden újabb utcában várt egy újabb csoda . A z idegenvezetőnk ,Mr HUSEYIN kARGILI kiválóan beszél magyarul , rengeteg ismeretet megosztott velünk , kedves volt , gondoskodó , olyan humorérzékkel , hogy néha az egész csoport hangosan nevetett . Finom ételeket ettünk , főleg a Galata -híd alatti étteremben a hal , és a zöldségek ízlettek . Visszamennék , megnézni a többi csodát is . Köszönöm .
Budapest
4.8
Nagyon jól éreztük magunkat és mindennel elégedettek vagyunk. (Egyedül a fürdőszobánk ülőkádjának tisztasága, vagy kopottsága hagyott kívánnivalót maga után.)
Az idegenvezetőnk, Husszein EGYEDÜLÁLLÓAN FANTASZTIKUS volt. Felkészült, segítőkész, humoros, stb. Vele bárhová szívesen elutaznánk.Az, hogy Isztanbulban él és kíválóan beszél magyarul, még rengeteg plusz előnyt is jelentett.
Budapest, IX. kerület
4.8
Csodálatos volt az utazás, remek programokkal, kiváló idegenvezetővel.
Budapest, IV. kerület
4.4
Isztambul varázslatos. Ezt csak átélni lehet, elmesélni nem. Az emberek általában kedvesek, de ahol nincs ár kiírva (a legtöbb helyen) ott előre kell tisztázni, mert a boltokban és az éttermekben egyaránt jellemző a lehúzás. A Nagy Bazárban ez fokozottan érvényes.
Rengeteg a szép látnivaló.
A szálloda kissé karbantartás-hiányos, de nagyon jó helyen van.
Az idegenvezető nagyon tájékozott és segítőkész.
Az egész egy felejthetetlen jó élményt adott.
Bajna
4.8
Csodálatos volt az egész utazás, az idegenvezetőnk Husszein, nagyon intelligens és kedves volt, minden érdekes látnivalót megnéztünk, az általa bemutatott helyek és a hozzáfűzött bemutató révén egészen más, pozitív, képet kaptunk az országról, az emberekről és a kultúrájukról.
A szálloda kényelmes volt, a reggeli bőséges és választékos.
Még biztosan elmegyünk Isztambulba....
Vésztő
5.0
Köszönöm! Ennyi.
Pécs
4.6
Idegenvezető csak dícsérni lehet,plusz programok.
Budapest, XIII. kerület
5.0
Rendkívül jól és körül tekintően szervezték meg a társas utazást.Külön ki kell emelni az idegen vezető aktivitását,fel készültségét és hozzá értését.A török nevét már nem tudom,magyarul csak Imrének szólítottam.Minden dicséretet meg érdemel.A szállás ,a szobák fel szereltsége kifogástalan volt.A hotel központi helyen volt,mindent gyorsan meg lehetett közelíteni.Egy problémám volt a repülő járattal kapcsolatban hogy a repülő gépen két egymáshoz utas nem egymás mellé kapott hely jegyet,így külön kellet más idegen mellett ülni.Ha van lehetőség kérem ez ügyben szíves intézkedésüket.Tisztelettel Ny.T.nyari
Budapest
4.4
Összességében nagyon jó volt, nagyszerű élményekkel gazdagodtunk.
Vecsés
4.8
Csodálatos négy nap volt, jól éreztem magam. Az idegenvezetőnk mindenre odafigyelt, lelkiismeretesen végezte a munkáját.
Visszamegyek!
Budapest
4.6
A vissza utazás során közel három órát kellett eltölteni a repülőteren, ezt csökkenteni kellene.
Kifejezetten kiváló volt a magyarul hibátlanul és választékosan beszélő törők idegenvezető közreműködése
Budapest, IV. kerület
4.6
<szöveg nélkül>
Szolnok
4.4
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!