Gasztronómiai kirándulás Örményországban (Jereván)

Gasztronómiai kirándulás Örményországban (Jereván)

8 napos gasztronómiai út Örményországban

Az örmény konyha egyike Ázsia és a Kaukázustól délre eső vidék legősibb konyháinak. Jellemző vonásai időszámításunk előtt körülbelül ezer évvel jöttek létre, az örmény nép kialakulásakor, és háromezer év alatt sok mindenben megőrződtek napjainkig.

Alapár tartalmazza

A megadott szállást teljes panziós ellátással (7 reggeli, 5 ebéd, 6 vacsora), a szükséges transzfereket légkondicionált autóbusszal, a belépőjegyeket, a kóstolókat, a főzőtanfolyamot és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A repülőjegyet Budapest – Jereván – Budapest útvonalon (kb 54.000 Ft), a repülőtéri illetéket (kb. 45.000Ft), az útlemondási biztosítást (1,5%) és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
Minimum létszám: 10 fő
Program: 

1. nap:
Elutazás Budapestről Jerevánba átszállással.

2. nap:
Hajnali érkezés után transzfer a szállodába. Kis pihenő után kései reggeli. Megkezdjük a városnézést Örményország fővárosában. Cascade, Gafesijan Művészeti Központ, Győzelem park – „Örményország Anyja” emlékmű. A túra során láthatjuk még a Kijevi hidat, Baghrami sugárút, Elnöki palota, Tudományos Akadémia, Parlament, Operaház, Világosító Szt. Gergely Székesegyház. Utunkat Tsitsernakaberdben folytatjuk (Nemzeti emlékhely, múzeum). Ebéd. Délután felkeressük a YEREVAN Brandy üzemet, ahol kóstolással egybekötött látogatást teszünk. Vacsora és szállás Jerevánban.

3. nap:
Reggeli a hotelben. Meglátogatjuk a Szent Echmiadzin-t – az örmény apostoli templomot, az örmény kereszténység központját. Ebéd. Visszaindulunk Jerevánba. Útközben Zvartnots templomának romjait keressük fel. Ezután látogatást teszünk a híres „NOY” bor gyárban. Vacsora Jerevánban egy tradicionális örmény étteremben.

4. nap:
Reggeli után látogatás a Matenadaran múzeumba, ami a világ egyik leggazdagabb értéktára az ókori kéziratoknak és könyveknek. A gyűjtemény több mint 100 000 kéziratból, értéktárgyból és dokumentumból áll, melyek a 405-ös évekből származnak, amikor Szent Mesrop Mashtots megalkotta az örmény ABC-t. Ezt követően a Nap templomát keressük fel Garniban, (ami az egyetlen pogány templom Örményországban) ahol csodálatos mozaik fürdőket, és a királyi palota maradványait csodálhatják meg a látogatók. Ebédkor a tradicionális „lavash” készítésével ismerkedünk meg. A közelben található Geghard csodálatos keresztény kolostora, mely az UNESCO Világörökség tagja. Vacsora és szállás Jerevánban.

5. nap:
Reggeli után első megállónk Khor Virap kolostora, ahol elénk tárul az Ararát hegység lenyűgöző méretével és pompájával. Utunkat a középkori örmény építészet egy kiemelkedő alkotásához folytatjuk, a Noravank apátságba, mely a 13-14. században épült. Areni falujában bort kóstolhatunk egy helyi üzemben. Ebéd egy barlang étteremben. Délután látogatást teszünk egy sajt üzemben, Eghegnadzorban. Itt megmutatják nekünk a gyártás folyamatát és megtudhatjuk, hogy mitől is olyan ízletes az örmény sajt. Vacsora és szállás Jerevánban.

6. nap:
Reggeli a szállodában. A reggeli után a Sevan tóhoz megyünk – ami „Örményország Kék Gyöngyszeme”. Ez a hatalmas hegyi tó kb 2000 méterrel van a tengerszint felett. Napos, tiszta időben a türkizkékben pompázó víz olyan, mintha az ég egy darabja lenne. Felkeressük a Sevanavanq apátságot. Ebédre a tó halait fogyasztjuk. Ezután a festői Dilijanba utazunk, ami észak-örményországban, egy erdő szívében található. Goshavank kolostorának látványa rabul ejti az ideutazókat, ahol megtalálható néhány kacskar is (emlékkő díszes vésettel, általában kereszt formában). Vacsora és szállás Jerevánban.

7. nap
Reggeli a szállodában, majd szabadidő a fővárosban. Este főzőtanfolyam a híres Ararat Hall étterem mesterszakácsával. Vacsora, szállás Jerevánban.

8. nap:
Korai reggeli után transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre átszállással.

Kapcsolódó cikkek

» Örményország tájain - Kovács Attila, 2013. november. 01
» Nincs nyoma Noénak az Araráton - Etédi Alexa, 2013. június. 10
» Örmény kolostorok - Etédi Alexa, 2013. április. 30
» Törökországi kalandok - Kovács Attila, 2018. június. 19
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. június. 17
» Srí Lanka ízei - Kovács Attila, 2018. június. 14
» Isztambul hangulata - Kovács Attila, 2018. június. 11
» Ázsiában, terepjáróval - Kovács Attila, 2018. június. 05
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Örményország egyénlieg - 5 nap
» A Kaukázus Gyöngyszemei Örményország, Grúzia és Azerbajdzsán - 13 nap
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A megadott szállást teljes panziós ellátással (7 reggeli, 5 ebéd, 6 vacsora), a szükséges transzfereket légkondicionált autóbusszal, a belépőjegyeket, a kóstolókat, a főzőtanfolyamot és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőjegyet Budapest – Jereván – Budapest útvonalon (kb 54.000 Ft), a repülőtéri illetéket (kb. 45.000Ft), az útlemondási biztosítást (1,5%) és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Indulás Budapestről Jerevánba átszállással egy európai városban.

Szállás: 

7 éjszakára 4*-os szállodában

Étkezés: 
Teljes panzió (7 reggeli, 5 ebéd, 6 vacsora)
A területről: 
Északról Grúzia, keletről Azerbajdzsán, délről Irán és az azerbajdzsáni exklávé Nahicseván, nyugatról pedig Törökország határolja. Örményország a Szovjetunió széthullását követően lett szuverén állam, és az 1991. szeptember 21-i népszavazást követően, szeptember 23-án nyilvánította ki függetlenségét, amit hazánk 1991. december 26-án ismert el. A két ország 1992. március 30-án vette fel a diplomáciai kapcsolatokat. Hazánkat Örményországban a 2008. október 28-án megnyitott tbiliszi magyar Nagykövetség képviseli. A hárommilliós ország népességének 95%-a örmény nemzetiségű, így Örményország a térség nemzetiségi szempontból leghomogénebb állama.
Időjárás: 
A Kaukázus közelsége miatt hegyvidéki, valamint kontinentális éghajlat jellemző az ország területére. A hőmérsékleti ingadozások jelentősen eltérhetnek a különböző évszakokban. A nyár általában kellemes 25 C, bár az Ararát-völgy hőmérséklete a 40 C-ot is elérheti. A telek hidegek és csapadékosak, Jerevánban -5 C, az Ararát-völgyében -30 C is lehet. Az ország éves csapadékmennyisége kb. 550 mm. Az utazáshoz legszebb és legkellemesebb időszak a tavasz és az ősz.
Vízum: 
magyar állampolgárok részére vízum szükséges, amelyet beutazáskor a repülőtéren is be lehet szerezni. Lehetőség van előzetes vízum igénylésre Örményország bécsi nagykövetségén is. Az útlevélnek a vízum lejáratának napjától számítva még 3 hónapig érvényesnek kell lennie!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!