Fülemülék éjszakái - Esti csorgás, lógás a Dunán

Esti tengerikajakozás

Hagyományt teremtünk. Mert az jó nekünk és jó lesz Nektek is! A nyári erdő, a víz esti illata, a neszek, hangok, a közeledő város fényei, ezek mind egy jó forgatókönyv kellékei. Szerintünk. Rajtakapjuk az estét, a vízről, a folyóról. Tengeri kajakokkal leevezünk Szentendréről Budapestre, a Római partra. Egy kis esti kaland a mese helyett. Szeretni fogod. Szerintünk.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Tuboly Ádám
Tuboly Ádám hétpórás tengeri kajak túravezető, igazi freerider és hangulatmenedzser. Vele biztonságban lapátolhatsz Thaiföldtől Korzikáig!... Láv end entertéjment. Telemark, slack...

Nehézség:

Esti csorgás, nehézségek nélkül.

Részvételi díj tartalmazza

a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), hajószállítást, túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az utazást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
12-30 fő.
Program: 

Találkozunk - fél nyolckor Szentendrén ahol rövid gyorstalpaló után a csapat vízreszáll. Több túravezető kíséri a csapatot, akik segítenek neked minden pillanatban. Végiglapátolunk a Dunát szegélyező galériaerdőkben és hallgatjuk a neszeket, figyeljük az estét, beszélgetünk, jól érezzük magunkat a várost körülölelő alkonyban. Egy, másfél óra alatt leérünk a Római partra, ahol a túra végeztével jól esik egy sör hekkel, vagy anélkül! Várható érkezés a Rómaira 22 óra, de ez természetesen a csapat sebességének is a függvénye.

Működő fejlámpa, vagy zseblámpa kötelező! Ezen eszköz nélkül nem vehetsz részt a túrán, kérjük mindenképp hozd magaddal!

A túrát csak kellemes, jó időben indítjuk. Az indulási nap reggelén mindenkit értesítünk a meteorológiai előrejelzésről, illetve az indulásról.

További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), hajószállítást, túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az utazást.

Előleg: 

Az utazás ára egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Felszerelés ajánló

Kényelmes ruhában gyere, esőkabát legyen nálad. Rétegesen öltözz mert az este még hűvös lehet. A lábbelinek egy sportcipő tökéletesen megteszi. Hozz magaddal egy váltós nadrágot, ha esetleg a nacid vizes lenne, de ez csak akkor lehetséges ha magadra öntöd a vizet... Egy kis hátizsák tökéletesen elegendő, azt az evezés során a kajakba el tudod rakni!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Egyénileg.

A területről: 
Tudtad, hogy a fülemüle az esti, éjszakai órákban énekel? Hallottad már ennek a kedves madárnak a hangját? Tudtad hogy a legzeneibben éneklő énekesmadár, a dal királyának is nevezik? Az udvarló hímek hangja májusi éjszakákon zeng. Gégéje négy hangot képes egyidejűleg kiadni, zeneileg tökéletes akkordokat is énekel.

A fülemüléről:
A fülemüle vagy csalogány (Luscinia megarhynchos) a madarak osztályának a verébalakúak (Passeriformes) rendjéhez és a légykapófélék (Muscicapidae) családjához tartozó faj. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 1995-ben „Az év madarává” választotta.

Maga a fülemüle szó a görög Philoméla (Φιλομήλα), egy ókori mitológiai személy nevéből származik.Európában, Kelet- és Közép-Ázsiában költ. A Kárpát-medencébe áprilisban jön, és szeptember közepéig marad, a telet Nyugat- vagy Közép-Afrikában tölti.Testhossza 16 centiméter, a szárnyfesztávolsága 23–26 centiméter, testtömege 17–24 gramm. Hasa, háta szürke, farka vörösesbarna. Torka világosszürke.A földön vagy bokrok tövén található rovarokkal, férgekkel, pondrókkal táplálkozik, így a kert- és termőföld-tulajdonosok segítője. Fogságban elpusztul.
A tojó nem énekel. Mária-képeken és a mennyország ábrázolásain a lélek örök boldogság utáni vágyának megtestesítője. Éjjeli éneke miatt a szerelem és a vágy jelképének is tartják.
Blaha Lujzát gyakran nevezik a nemzet csalogányának.
A horvát 1 kunás érmének a fejoldalán található.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!