Dolomitok sziklaalakzatai

5 napos via ferrata Olaszországban

Kontinensünk hegyi esszenciája lehetne a Dolomitok káprázatos vonulata, amelynek szívéből, az észak-olaszországi Cortina d' Ampezzoból teszünk lélegzetelállító túrákat. Izgalmas ösvények, 3000 méteres, csipkézett csúcsok és a szemet gyönyörködtető panoráma nyújt életre szóló élményt. A via ferrata szettet, felszerelést irodánk minden résztvevőnek biztosítja.

2016-ban új programmal!

Miért minket válassz?

- Garantáltan kis csoportos túrák (1 vezető max. 5 fővel)
- ezért biztonságosabb, rugalmasabb, élvezhetőbb,
- egy éj menedékházban, a Dolomitok talán legszebb környezetében,
- izgalmas, új program!

 

Jó ha tudod!

Ez a programunk párhuzamosan halad a gyalogtúrás csoportunkkal,  és ugyanazon a szálláson alszunk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de reggelente és esténként van lehetőségünk az élménycserére!

Alapár tartalmazza

az utazást,1 éjszaka szállást menedékházban, 3 éjszaka szállást kempingben, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést és a via ferráta felszerelések bérleti díját.

Alapár nem tartalmazza

az étkezést, a felvonó árát, az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
kemping
Létszám: 
8 - 15 fő

Nehézség:

A Monte Paterno és a Toblin csúcs B - C nehézségű, a Bianchi ferrata és a Punta Anna D nehézségű.
Figyelem! Az első nap tapasztalatai alapján túravezetőinknek módjában áll a résztvevőknek alternatívát (könnyebb ferrata) ajánlani.

Ismerettő a via ferráták nehézségéről. További via-ferrata túráinkhoz kattints a linkre!

Program: » Részletes program

1. nap - Budapest, Locatelli menedékház
Utazás a Dolomitok csodás vidéke felé, első esténket a Dolomitok Talán legszebb környezetében töltjük menedékházban
2. nap - Locatelli menedékház (2600m), Torre di Toblin (2617m), M. Paterno (2744 m), Auronzo menedékház, Cortina d' Ampezzo
A mai napunkon a híres Drei Zinnen környékén via ferrátázunk.
3. nap - Cortina d' Ampezzo, Tre Croci hágó (1806m), Lorenzi menedékház (2932m), Cristallo di Mezzo (3163m), Ivano Dibona Ferrata, Cortina d' Ampezzo
Mai túránkon megmásszuk programunk  legmagasabb pontját.
4. nap - Cortina d' Ampezzo, Dibona menedékház, Punta Anna via ferrata, Cortina d' Ampezzo
Utolsó napi túránk hab a tortán! Egy izgalmas és rendkívül látványos ferrta útvonalon búcsúzunk el a Dolomitok sziklavilágától.
5. nap: Cortina d’ Ampezzo, Fanes víesés, Budapest
Utazás hazafelé, amit egy rövidke ferrátával szakítunk meg.

További információ

Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Piroska Péter
Péter a magas hegyek szerelmese! Vizsgázott hegymászó révén biztonsággal mozog a hegyek világában, akár magashegyi túra akár via ferrata a cél.
Szodorai Regina
10 éve veszek részt kalandtúrákban, azóta nagyon sok országba eljutottam. Érdeklődésem egyre inkább a hegyek és a sziklák felé fordult és odáig fejlődött, hogy időközben...

Kapcsolódó cikkek

» Cinque Torri, Dolomitok - Kovács Attila, 2013. július. 11
» A Marmolada felülről - Kovács Attila, 2016. július. 26
» Dolomitok képekben - Hudanik Zsolt, 2012. január. 13
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2016. október. 19
» Egy csipetnyi Velence - Kovács Attila, 2016. október. 05
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2016. augusztus. 04
» Róma leghíresebb látnivalói - Kovács Attila, 2016. június. 21
» Emlék Szicíliából... - Kovács Attila, 2016. március. 26
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Via ferrata túra kezdőknek - 1 nap
» Via ferrata túra a Hohe Wandon haladóknak - 1 nap
» Rax-Alpok via ferrata: a Haid Steig - 1 nap
Részletes program
1. nap - Budapest, Dolomitok - Auranzo menedékház, Locatteli menedékház

Korán reggel indul autóbuszunk Budapestről és a délutáni órákban érkezünk meg a Dolomitok egyik legszebb részére a Lavaredo tornyok tövébe: Itt magunkhoz vesszük felszerelésünket és rövid túrára indulunk a híres Tre Cime sziklafalai alatt, hogy elérjük éjszakai szállásunkat a Locatelli menedékházat. Elérve célunkat elfoglaljuk szobáinkat, lepakoljuk felszereléseinket majd felkapaszkodunk a ház felett magasodó kis csúcsra ahol részesei lehetünk egy csodálatos hegyvidéki naplementének. Az estét ismerkedéssel az elkövetkező napok megbeszélésével töltjük.
Táv: 5 km, szint: 250 m. 2 óra  
Szállás: menedékház

2. nap - Locatelli menedékház (2600 méter), Torre di Toblin (2617 méter), Monte Paterno (2744 méter), Auronzo menedékház, Cortina d' Ampezzo

Reggeli után útnak indulunk a menedékházból, a Dolomitok egyik legszebb területén túrázunk, a Lavaredo tornyok közelében. Első célunk a ház felett magasodó Toblin csúcsa ahová 17 vaslétrán és izgalmas kitett meredek falakon át kapaszkodunk fel, jutalomul fantasztikus panorámában gyönyörködhetünk. A levezető út itt is végig biztosított, menet közben bekukkantunk egy 1 világháborús bunkerbe. A házhoz visszatérve rövid pihenőt tartunk majd újra útra kelünk. Útvonalunk  alsó szakaszán egy 200 méter hosszú, I. világháborús alagúton át jutunk egyre feljebb majd a sziklafal egy biztosított szakaszon keresztül érjük el a csúcskeresztet a Monte Paterno csúcsát (2744 méter). Lélegzetelállító látványban lehet részünk a a Tre Cime karnyújtásnyira tornyosuló tömbjére, és a környező 3000 csúcsokra. A csúcsról visszaereszkedünk a nyeregbe majd egy másik biztosított útvonalon indulunk lefelé. Az ösvény elhalad a hatalmas, helyenként áthajló falú tornyok mellett miközben  láthatjuk a Cadin csoport csipkés gerincét is.
A délutáni órákban érkezünk  vissza az Auronzo ház parkolójába majd leereszkedünk Cortina d' Ampezzóban található kempingünkbe.  Szint összesen: fel 800 méter, le 800 méter; összes túra menetidő: 8 óra. 
Szállás: kemping

3. nap - Cortina d' Ampezzo, Tre Croci hágó (1806 méter), Lorenzi menedékház (2932 méter), Cristallo di Mezzo (3163 méter), Ivano Dibona Ferrata, Cortina d' Ampezzo

Korán reggel indulunk és fél óra utazást követően érkezünk a Tre Croci hágón (1806 méter) található parkolóba. Innen egy kellemesen emelkedő ösvényen érjük el a Son Forcia házat, amely a Cristallo-nyeregbe vivő felvonó alsó állomása. Kapszula formájú kabinokban utazunk egészen 2919 méter magasra, a nyeregben álló Guido Lorenzi menedékházhoz. Itt magunkra öltjük ferráta felszerelésünket és a ház teraszától induló Marino Bianchi ferrátán, közel két órás mászással érjük el a Cristallo di Mezzot. A 3154 méter magas csúcs, egyben túránk legmagasabb pontja is, lélegzetelállító panorámát nyújt. Jól láthatóak az olasz Dolomitok 3000 méter feletti csúcsai, jó időben még a Grossglockner is. Csúcsfotó után a már megismert útvonalon keresztül jutunk vissza a Lorenzi házhoz, ahol felszereléseinket magunkon hagyva „átlépünk“ a Dolomitok egyik leghíresebb látványosságához, a Cliffhanger című amerikai filmből ismert 27 méter hosszú függőhídhoz. Ezután a menedékházat érintve, a felvonóval, majd gyalogtúrázva jutunk a parkolóhoz. Visszatérve Cortinába az estét városnézéssel tölthetjük vagy elkölthetünk egy vacsorát valamelyik hangulatos étteremben.
Szint: fel 400 méter, le 400 méter; menetidő: 6 óra.
Szállás: kemping

4. nap: Cortina d' Ampezzo, Dibona menedékház (2083 m) Punta Anna (2731 m) Cortina d' Ampezzo

Utolsó napi egész napos túránk hab a tortán! Egy izgalmas és rendkívül látványos ferrta útvonalon búcsúzunk el a Dolomitok sziklavilágától. Reggel korai indulással közelítjük meg Tofana di Rozes tövében álló menedékházat. Autóinkat hátrahagyva indulunk az útvonal beszállásához ahol felvesszük felszerelésünket és felkerekedünk. Fantasztikus panorámával kísért mászó utunk  egy kitett gerincen keresztül kanyarog egyre feljebb.Az  Izgalmas kitett, jól biztosított útvonal felejthetetlen élményekkel szolgál a kalandra vágyóknak. A csúcsra érve megpihenünk és a Tofana csoport impozáns  3000 méteres csúcsainak látványa mellett fogyaszthatjuk el elemózsiánkat. Innen gy másik ösvényen ereszkedünk vissza a Dibona menedékházhoz.
Szint: fel 700 méter, le 700 méter; menetidő: 6 óra.
Szállás: kemping

5. nap: Cortina d’ Ampezzo, Fanes vízesés, Budapest

Reggel összepakoljuk felszereléseinket és rövid buszozást követően érkezünk meg a közeli Fanes völgy bejáratához.. A gyalogtúrás csapattal együtt indulva gyönyörű fenyőerdőn kanyargunk  a Fanes zuhataggal szembeni kilátóig. Innen egy izgalmas ösvényen ereszkedünk le a zuhatag dübörgő lábához. Elképesztő érzés a karnyújtásnyira zúgó víztömeg párát fújó tövéből felnézni a 20-25 méter magas vízfalra. Miután kigyönyörködtük magunkat a szurdok falán kialakított rövid, de izgalmas ferrátán kanyarogva érkezünk meg a vízesés tetejéhez ahol a kialakított ösvényen be is tudunk menni a vízfal mögé! Egy erdészeti úton térünk vissza autóbuszunkhoz. Budapestre a késő esti órákban érkezünk.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást,1 éjszaka szállást menedékházban, 3 éjszaka szállást kempingben, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést és a via ferráta felszerelések bérleti díját.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezést, a felvonó árát, az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Felvonó ára: 17 Euro/fő
 

Várható költőpénz szükséglet: 
20-80 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 30-35 literes hátizsák használatát a napi felszerelés szállítására.
Öltözék: túrabakancs (túracipő nem megfelelő!), esőkabát, esőnadrág, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda. Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad.
Nem megfelelő öltözet (különösen a lábbeli) esetén a túravezető megtagadhatja a részvételt!
További szükséges felszerelések: sátor, derékalj, hálózsák (5 C komfortfokozattal), kis gázfőző, pohár, evőeszközök, némi tartós élelmiszer.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Szállás: 

Első éjszakánkat menedékház csoportszállásán töltjük, vékony hálózsák szükséges! Ezen az éjszakán felár ellenében van lehetőség 2 ágyas elhelyezésre (4500 Ft/fő)
Kempinges szállásunk a belvároshoz közel egy patak partján helyezkedik el, ahol kisbolt és pizzéria is található. A vizesblokkok nagyon szépek, hideg meleg vizes fürdésre van lehetőség. Sátor, derékalj, hálózsák mindenképpen szükséges, mert még júliusban is igen hűvösek lehetnek az éjszakák.

Étkezés: 
A túra önellátó, de mindennap lesz alkalom élelmiszert, meleg ételt vásárolni. Menedékházas szállásunkon (1 éj) hideg meleg ételek italok kaphatók! Kempingünkben kisbolt és pizzéria található. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a mászások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat azonban kérünk, ne hozz az utazásra. Műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz, kulacs, főző, gázpalack, gyufa, konyharuha, szalvéta, konzerv-, sörnyitó, dugóhúzó, kis nejlonzacskó szendvicsnek, mosogatószer, szivacs jó szolgálatot tesz a napi étkezések lebonyolítása során.
A területről: 
Dolomitok a Keleti-Alpok egyik hegyvonulata. Nevét egy francia geológus, Déodat Gratet de Dolomieu-ról kapta, aki az 1700-as évek végén vizsgálta az itt található kőzetek anyagát, és megállapította, hogy kis mértékben magnéziumot is tartalmaznak. Felfedezésének emlékére ezt a mészkőfajtát, a dolomitot és az Alpok ezen szegletét azóta így nevezik. A vidék vidéke 2009 óta része az UNESCO Világörökségének. A Dolomitok az Alpok észak-olaszországi területe, Trentino, Dél-Tirol és Belluno tartományokban, nyugatról az Adige folyó határolja. Triászkori gyűrt hegység, legmagasabb pontja: Marmolada (3344 méter).
Időjárás: 
A Dolomitok 3000 méter fölé emelkedő csúcsai nyár kivételével szinte minden évszakban hóval borítottak. Mint bármely más hegynél azonban, itt is nehéz előre jósolni a várható időjárást. Mivel nyár derekán utazunk ide, így napsütésre számítunk, ugyanakkor a hegyekben 2 – 8 C fok körülire is lehűlhet a levegő, illetve csapadék, erős szél is előfordulhat. Fontos az esőkabát és a réteges túraöltözet használata.
Csomagolás: 
A túrák során a kis, kb. 30 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, ivóvizet és a via ferrata felszerelést tudsz pakolni. Javasoljuk, hogy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, hegymászás kategóriára is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
12 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
18 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.9
Program értékelése
4.9
Szállás értékelése
4.3
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.5
Üröm
5.0
A via ferratasok a gyalogtúrásokkal párhuzamosan vettek részt a programon. Aki elfáradt vagy szeretett volna gyengébb túrán részt venni, az elmehetett a gyalogtúrásokkal is. Szállás pazar, túravezetők jó fejek, társaság király.
Erősebb ferratakhoz kisebb-nagyobb erőnlét szükséges.
Tata
4.6
Mindennel nagyon elégedettek voltunk,a sátrunk nem volt az igazi,de az a mi hibánk,no meg az időjárás sem volt felhőtlen :-)
Nagy élmény volt!Csak ajánlani tudjuk mindenkinek!
Köszönjük!!!
Budapest, III. kerület
4.8
Kiváló túravezetők, jó program, biztonságos mászás. Köszönöm.
Gyula
4.6
Le a kalappal! Tökéletes!
Budapest, III. kerület
5.0
Tényleg nagy biztonságérzetet ad, hogy minden öt emberre jut egy ferrátás túravazető. Izgalmasak, gyönyörűek voltak az utak és kellően hosszúak a napi programok. A beszállásokig tartó gyaloglós szakaszokat különösen élveztem. Köszönöm a túrát!
Pácin
4.6
Csodálatos túra volt. :) Sok élménnyel gazdagodtam, a szervezés, a hangulat, a túravezetők kedvessége és szakmai tudása számomra tökéletes volt. Nagyon várom a következőt. Köszönök mindent!
Budapest, XI. kerület
4.2
Minden nagyon szuper volt!Fantasztikus élményekkel gazdagodtam.A szállás az idő miatt nem volt a legmegfelelőbb, de erről nem az iroda tehet.
Köszönök mindent!! :)
Veszprém
4.6
Sziasztok!Nekem minden tetszett,nagyon jól éreztem magam .Bízom benne hogy lesz még közös túránk.
Budapest
5.0
Jövök még!
Kaposmérő
5.0
Ezidáig abban a hitben éltem, hogy a síelés a legjobb aktív kikapcsolódás amivel eddig találkoztam,de már az első nap után tudtam,hogy a ferrata magasan vezeti a listát!
Az a profizmus ami jellemezte az öt nap eseményeit,rég nem tapasztalt élményekkel töltött el bennünket. A lenyűgöző környezet mellett a legfontosabb megemlítenem a túravezetőink maximális, odaadó, mindenre kiterjedő figyelmét és teljesítményét!, Nekünk ez volt az első ilyen túrák,és ezúton is szeretném megköszönni ezt a a csodás élményt!
Üdv! Ellenberger Csilla a gekkó csapatból!
Budapest
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat, egy életre szóló élmény volt. Köszönjük a türelmet.
Üdv:
Kata
4.5
Nagyon tetszett a túra, nagyon elégedett voltam a szervezéssel és a túravezetőkkel. Köszönöm az élményt.
4.8
Minden szempontból nagyon jól sikerült út volt! Gratulálok, és sok ilyet szeretnék még veletek!
5.0
Minden tökéletesen szervezett volt, a programok is nagyon tetszettek, szerencsére az időjárás is úgy alakult, hogy mindent meg tudtunk valósítani, amik a tervben szerepeltek. Hogy a szurdokvölgyes ferráta nem jött össze, ez már csak egy extra jutalom lett volna, majd legközelebb. :)
4.8
Profi szervezés, nagyon jó csapat, és gyönyörű helyek jellemezték a túrát. Maximálisan elégedett voltam a úttal. Szívesen maradtam volna tovább is :)
4.8
A túrán minden jól szevezett illetve vezetett volt, kiemelném a túravezetők felkészültségét és segítőkészségét. Egyedül az út hosszúságával volt gond, de hát messzire mentünk ki kellett bírni, mindezek mellett a busz kényelmes volt amennyire csak lehetett.
Többször voltam már ferrátázni ezzel a vezető csapattal és már várom a következő utat!
4.2
Túravezetőink, ..., nagyon jó hangulatot teremtettek és figyeltek a biztonságunkra. Különösen a harmadik napi via ferrata tetszett, 5 fős csoportban másztunk, így kezelhetőbb volt a csapat, jobb tempóban haladtunk és nem kellett sokat várakozni. Az utazás a busz tempója miatt picit hosszúnak tűnt - erre persze előre fel lehetett készülni :)
4.4
A beeső esős nap ellenére is jó volt a ferrátás túra. Biztos jobb lett volna eső nélkül. Ennyi embert ilyen változatos túrákon ilyen szervezetten mozgatni komoly teljesítmény. Csak gratulálni tudok hozzá.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!