GARANTÁLT INDULÁS!

Dolomitok sziklaalakzatai

5 napos via ferrata Olaszországban

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Kontinensünk hegyi esszenciája lehetne a Dolomitok káprázatos vonulata, amelynek szívéből, az észak-olaszországi Cortina d' Ampezzoból teszünk lélegzetelállító túrákat. Izgalmas ösvények, 3000 méteres, csipkézett csúcsok és a szemet gyönyörködtető panoráma nyújt életre szóló élményt. A via ferrata szettet, felszerelést irodánk minden résztvevőnek biztosítja.
“Életem legjobb élménye volt! A Dolomitok bámulatos, a túravezetők profik és segítőkészek, a kemping szuper, a pizza meg igazi olasz! Erre a...”
Várkonyi-Nickel Réka
Szabadidejét a természetben és a hegyek között tölti, aktív sziklamászó és terepfutó...
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata, gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszöntik Korzika bércei, az Alpok ösvényei, a Dolomitok via ferrata útjai...

Nehézség:

A Monte Paterno és a Toblin csúcs B - C nehézségű, a Bianchi ferrata és a Punta Anna D nehézségű.
Ha túráztál már magashegységben, vagy próbáltad a via ferráták világát, úgy minden bizonnyal nem fognak gondot okozni a napi távok.
Mindemellett az irodánk által biztosított felszereléssel biztonságban érezheted magad, szakavatott túravezetőink mindenben a segítségedre lesznek.
Figyelem! Az első nap tapasztalatai alapján túravezetőinknek módjában áll a résztvevőknek alternatívát (könnyebb ferrata) ajánlani.

Ismerettő a via ferráták nehézségéről. További via-ferrata túráinkhoz kattints a linkre!

Figyelem! Az időjárás alakulása befolyásolhatja a túrát. Zord időjárás esetén, rossz látási viszonyok közepette a túra programját túravezetőink megváltoztathatják.
A programot a résztvevők erőnléte is befolyásolhatja. A változtatás a túravezetőink hatáskörébe tartozik és minden résztvevőre kötelező érvényű. Ez a te és társaid biztonságát szolgálja!

Jó ha tudod!

Ez a programunk párhuzamosan halad a gyalogtúrás csoportunkkal,  és ugyanazon a szálláson alszunk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de reggelente és esténként van lehetőségünk az élménycserére!

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, 4 éjszaka szállást kempingben, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést és a via ferráta felszerelések díját.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezést,
a felvonó árát,
az utasbiztosítást 
az útlemondási biztosítást.Nem kötelező, kérés esetén nem kerül felszámolásra!

Hossz: 
5 nap
Létszám: 
10 - 15 fő

Szállás

Kempinges szállásunk a belvároshoz közel egy patak partján helyezkedik el, ahol kisbolt és pizzéria is található. A vizesblokkok nagyon szépek, hideg meleg vizes fürdésre van lehetőség. Sátor, derékalj, hálózsák mindenképpen szükséges, figyelem!  augusztusban is hűvösek lehetnek az éjszakák.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Via ferrata a Garda-tó környékén - 6 nap / 3 nap szabi

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap - Budapest, Dolomitok, Cortina d' Ampezzo

Korán reggel indul autóbuszunk Budapestről és a délutáni órákban érkezünk meg a Dolomitok egyik legszebb részére Cortina d' Ampezzo szélén álló kempingünkbe. Az estét ismerkedéssel az elkövetkező napok megbeszélésével városnézéssel töltjük. 
Szállás: kemping

2. nap - Locatelli menedékház (2600 méter), Torre di Toblin (2617 méter), Monte Paterno (2744 méter), Auronzo menedékház, Cortina d' Ampezzo

Reggeli után útnak indulunk kempingünkből, a Dolomitok egyik legszebb területén túrázunk, a Lavaredo tornyok közelében. Első célunk a Locatelli ház felett magasodó Toblin csúcsa ahová 17 vaslétrán és izgalmas kitett meredek falakon át kapaszkodunk fel, jutalomul fantasztikus panorámában gyönyörködhetünk. A levezető út itt is végig biztosított, menet közben bekukkantunk egy 1 világháborús bunkerbe. A házhoz visszatérve rövid pihenőt tartunk majd újra útra kelünk. Útvonalunk  alsó szakaszán egy 200 méter hosszú, I. világháborús alagúton át jutunk egyre feljebb majd a sziklafal egy biztosított szakaszon keresztül érjük el a csúcskeresztet a Monte Paterno csúcsát (2744 méter). Lélegzetelállító látványban lehet részünk a a Tre Cime karnyújtásnyira tornyosuló tömbjére, és a környező 3000 csúcsokra. A csúcsról visszaereszkedünk a nyeregbe majd egy másik biztosított útvonalon indulunk lefelé. Az ösvény elhalad a hatalmas, helyenként áthajló falú tornyok mellett miközben  láthatjuk a Cadin csoport csipkés gerincét is.
A délutáni órákban érkezünk  vissza az Auronzo ház parkolójába majd leereszkedünk Cortina d' Ampezzóban található kempingünkbe.  Szint összesen: fel 800 méter, le 800 méter; összes túra menetidő: 8 óra. 
Szállás: kemping

3. nap - Ra Noria, Degli Alpini via ferrata, Cortina

Korán reggel indulunk szállásunkról és rövid utazást követően érkezünk a Tre Croci hágó közelében található kiindulópontunkra. Innen egy kellemesen emelkedő ösvényen első világháborús romok között  érjük el a ferrata utunk beszállópontját. Itt magunkra öltjük felszerelésünket és közel három órás mászással érjük el a Col dei Bos 2559 méteres csúcsát ami lélegzetelállító panorámát nyújt. Jól láthatóak az olasz Dolomitok 3000 méter feletti csúcsai, jó időben még a Marmolada is. Csúcsfotó és pihenő után lefelé vesszük az irányt. Ösvényünk egy völgykatlanban kanyarog lefelé ahonnan beláthatjuk ferrata utunk nagy részét. Miután leérkeztünk kiindulási pontunkra a menedékházban felfrissíthetjük magunkat étellel-itallal. 
Visszatérve Cortinába az estét városnézéssel tölthetjük vagy elkölthetünk egy vacsorát valamelyik hangulatos étteremben.
Szint: fel 450 méter, le 450 méter; menetidő: 6 óra.
Szállás: kemping

4. nap: Cortina d' Ampezzo, Dibona menedékház (2083 m) Punta Anna (2731 m) Cortina d' Ampezzo

Utolsó napi egész napos túránk hab a tortán! Egy izgalmas és rendkívül látványos ferrta útvonalon búcsúzunk el a Dolomitok sziklavilágától. Reggel korai indulással közelítjük meg Tofana di Rozes tövében álló menedékházat. Autóinkat hátrahagyva indulunk az útvonal beszállásához ahol felvesszük felszerelésünket és felkerekedünk. Fantasztikus panorámával kísért mászó utunk  egy kitett gerincen keresztül kanyarog egyre feljebb.Az  Izgalmas kitett, jól biztosított útvonal felejthetetlen élményekkel szolgál a kalandra vágyóknak. A csúcsra érve megpihenünk és a Tofana csoport impozáns  3000 méteres csúcsainak látványa mellett fogyaszthatjuk el elemózsiánkat. Innen gy másik ösvényen ereszkedünk vissza a Dibona menedékházhoz.
Szint: fel 700 méter, le 700 méter; menetidő: 6 óra.
Szállás: kemping

5. nap: Cortina d’ Ampezzo, Fanes vízesés, Budapest

Reggel összepakoljuk felszereléseinket és rövid buszozást követően érkezünk meg a közeli Fanes völgy bejáratához.. A gyalogtúrás csapattal együtt indulva gyönyörű fenyőerdőn kanyargunk  a Fanes zuhataggal szembeni kilátóig. Innen egy izgalmas ösvényen ereszkedünk le a zuhatag dübörgő lábához. Elképesztő érzés a karnyújtásnyira zúgó víztömeg párát fújó tövéből felnézni a 20-25 méter magas vízfalra. Miután kigyönyörködtük magunkat a szurdok falán kialakított rövid, de izgalmas ferrátán kanyarogva érkezünk meg a vízesés tetejéhez ahol a kialakított ösvényen be is tudunk menni a vízfal mögé! Egy erdészeti úton térünk vissza autóbuszunkhoz. Budapestre a késő esti órákban érkezünk.

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, 4 éjszaka szállást kempingben, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést és a via ferráta felszerelések díját.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezést,
a felvonó árát,
az utasbiztosítást 
az útlemondási biztosítást.Nem kötelező, kérés esetén nem kerül felszámolásra!

Helyszíni költségek leírása: 

Felvonó ára: 17 Euro/fő(2020)
 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 30-35 literes hátizsák használatát a napi felszerelés szállítására.
Öltözék: túrabakancs (túracipő nem megfelelő!), esőkabát, kényelmes túraöltözet, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda. 
Nem megfelelő öltözet (különösen a lábbeli) esetén a túravezető megtagadhatja a részvételt!
További szükséges felszerelések: sátor, derékalj, hálózsák (5 C komfortfokozattal), kis gázfőző, pohár, evőeszközök, némi tartós élelmiszer.
A via ferrata felszerelést irodánk biztosítja, saját felelősségre lehet saját felszerelést használni de ez a részvételi költség összegét nem változtatja!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van euro aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, az egyéni igényeket jelentkezéskor jelezni kell amit a lehetőségek tükrében megpróbálunk teljesíteni.  A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 

A túra önellátó, de mindennap lesz alkalom élelmiszert, meleg ételt vásárolni. Kempingünkben kisbolt és pizzéria található. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a mászások során. Műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz, kulacs, főző, gázpalack, gyufa, konyharuha, szalvéta, konzerv-, sörnyitó, dugóhúzó, kis nejlonzacskó szendvicsnek, mosogatószer, szivacs jó szolgálatot tesz a napi étkezések lebonyolítása során.

A területről: 
Dolomitok a Keleti-Alpok egyik hegyvonulata. Nevét egy francia geológus, Déodat Gratet de Dolomieu-ról kapta, aki az 1700-as évek végén vizsgálta az itt található kőzetek anyagát, és megállapította, hogy kis mértékben magnéziumot is tartalmaznak. Felfedezésének emlékére ezt a mészkőfajtát, a dolomitot és az Alpok ezen szegletét azóta így nevezik. A vidék vidéke 2009 óta része az UNESCO Világörökségének. A Dolomitok az Alpok észak-olaszországi területe, Trentino, Dél-Tirol és Belluno tartományokban, nyugatról az Adige folyó határolja. Triászkori gyűrt hegység, legmagasabb pontja: Marmolada (3344 méter).
Időjárás: 
A Dolomitok 3000 méter fölé emelkedő csúcsai nyár kivételével szinte minden évszakban hóval borítottak. Mint bármely más hegynél azonban, itt is nehéz előre jósolni a várható időjárást. Mivel nyár derekán utazunk ide, így napsütésre számítunk, ugyanakkor a hegyekben 2 – 8 C fok körülire is lehűlhet a levegő, illetve csapadék, erős szél is előfordulhat. Fontos az esőkabát és a réteges túraöltözet használata.
Csomagolás: 
Buszos útjaink esetében él a csomagokra vonatkozó súlykorlát. 1 db össz.15-18 kg/fő csomag (a sátor, hálózsák nem tartozik bele) az ennél nehezebb csomagok szállítását a busz vezetői megtagadhatják (nem kerülhetnek a busz csomagterébe: kartonos ásványvizek, hűtőtáskák, kempingasztalok és székek…). A nagy csomagokat csak a szálláshelyekre megérkezve tudjuk elővenni a buszunk csomagtartójából. Javasoljuk két csomag összeállítását, egy nagyobb, ruhákkal és napi használatra nem szükséges dolgokkal, illetve egy "kézipoggyász" iratokkal, s olyan dolgokkal, melyek jó, ha kéznél vannak.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
14 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Vélemények, értékelések
4.8
36 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.7
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
Komárom
5.0
Minden úgy történt, mint a túra kiírásában.
Remek segítőkész túravezetők, csodálatos környezet.
Még az időjárás is kegyes volt hozzánk!
Szentendre
5.0
a megunhatatlan Dolomitok újabb arcát mutatta meg harmadik alkalommal is. Szuper csapat , profi túravezetők. Energiabomba a téli hónapokra ez a pár nap! Csak ajánlani tudom!
Mád
5.0
Csodálatos élmény volt! A programok, a túravezetők, a felkészültségük és a társaság is remek volt, csak ajánlani tudom mindenkinek!
Budapest
5.0
Ismét remek via ferrata-s napokon vagyok túl. Felkészült túravezetőkkel, csodás helyszíneken mászhattam, nagyszerű élményekkel és új emberi kapcsolatokkal lettem gazdagabb.
Nem az első, de nem is az utolsó alkalom volt veletek. Folyt. köv. Köszönöm. :)
Szentendre
5.0
Szuper túravezetőkkel szuper mászó társakkal egy felejthetetlen "osztály kirándulás".
Győr
5.0
Egy szó szuper !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szentendre
5.0
Életem legjobb élménye volt! A Dolomitok bámulatos, a túravezetők profik és segítőkészek, a kemping szuper, a pizza meg igazi olasz! Erre a túrára mindenkinek el kell mennie egyszer! :)
Budapest, IX. kerület
4.8
Nagyon jól éreztem magam az utazáson. Olyan élményekkel gazdagodtam, amikre szívesen fogok visszaemlékezni. Köszönet, a túravezetőknek és szervezőknek ezért!
Budapest, XXII. kerület
4.6
Nagyon rendes,nagyon emberi túravezetők voltak,és komolyan veszik a munkájukat.
Érd
5.0
Ez volt az eddigi LEGJOBB túrám !
Az élmény amit a Dolomitok és a profi túravezető csapat nyújtott felejthetetlen.
Jövőre ismétlés!!!!
üdv-Koma-
Budapest, VIII. kerület
5.0
A túravezető erején felül megtett mindent, hogy teljesíteni tudjam a túrákat. Nem rajta múlt, ami nem jött össze. Feledhetetlen élmény volt, jövőre újráznék. Köszönöm nektek!
Budapest, XI. kerület
4.8
Sokadik ferraran vettünk részt, és jövünk még! Bátran ajánlom mindenkinek.
Szentendre
4.8
Életem legjobb túrája volt! Köszönöm Nektek.
Budapest, XII. kerület
5.0
Remek szervezés, jófej túravezetők, kiváló társaság!
Győr
5.0
Csak ajalani tudom !
Győr
5.0
Ismét hatalmas élményben volt részünk! Nagyon-nagyon köszönjük a gondos szervezést és odafigyelést, a jó hangulatot a túrák során! Alig várjuk a következő utat Veletek!
Budapest
4.8
Más túraszervező irodákkal is összehasonlítva magasan a legjobb ez a túra! A túravezetők maximálisan odafigyeltek ránk végig, biztonságban éreztem magam. Amikor kiderült, hogy az egyik úticél nem megközelíthető, szuper alternatívát találtak ki. A sátrazás miatt voltak fenntartásaim, de annyira szép, tiszta, jól felszerelt és olaszosan igényes az egész, hogy a kempingezés nálam új értelmet nyert. Az útvonalak pedig eszméletlen látványosak. Ha via ferrata, csak velük megyek máskor is!
Üröm
5.0
A via ferratasok a gyalogtúrásokkal párhuzamosan vettek részt a programon. Aki elfáradt vagy szeretett volna gyengébb túrán részt venni, az elmehetett a gyalogtúrásokkal is. Szállás pazar, túravezetők jó fejek, társaság király.
Erősebb ferratakhoz kisebb-nagyobb erőnlét szükséges.
Tata
4.6
Mindennel nagyon elégedettek voltunk,a sátrunk nem volt az igazi,de az a mi hibánk,no meg az időjárás sem volt felhőtlen :-)
Nagy élmény volt!Csak ajánlani tudjuk mindenkinek!
Köszönjük!!!
Budapest, III. kerület
4.8
Kiváló túravezetők, jó program, biztonságos mászás. Köszönöm.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!