Dél-Kína és Tibet körutazás

Mert ez az út akár a „legkülönlegesebb látnivalók” útja nevet is viselhetné, hiszen annyi szépség, élő és élettelen természeti csodát fogunk megnézni, hogy minden napra jut akár több is. Utunk kínai része Szecsuán tartományban halad majd, az igazi szecsuáni konyhára jellemző ízeket itt lehet kipróbálni. Feltétlen kóstolja meg a híres szecsuáni tüzes üstben készült ételeket! Nézze meg a Jokhang templomban lévő zarándokokat, akik az óramutató járásával megegyező irányban köröznek a templom körül. Tibetről mindenki fejében élnek csodálatos képek, amelyeket a valóság túlszárnyal. Nem mindennapi élmény, hogy egyszerre lehetünk a jelenben és a múltban, és amikor lehetőséget kapunk bepillantani a kolostorok lakóinak életébe, a templomok felett magasodó hegyek látványa lélegzetelállító. Május 20. indulási dátumra utolsó 2 hely foglalható!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

a nemzetközi repülőjegyet illetékekkel 
11 éjszakai szállást,
helyi 3-4*-os szállodákban,
kétágyas szobákban
a félpanziós ellátást a program szerint (reggeli és ebéd vagy vacsora, italok nélkül)
a helyszíni közlekedést külön
busszal, vonattal, belső repülőjárattal
a megadott programokat
a szükséges belépőket
a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

a borravalót kb. 90 USD/fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár 175 000 Ft
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Program: 

1. nap: Budapest - Chengdu
Elutazás Budapestről repülővel menetrend szerinti járattal, átszállással Chengduba.  

2. nap: Chengdu
Érkezés után transzfer a szállodába. A nap hátralévő részében szabad program. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Chengduban (2 éj).

3. nap: Chengdu – Leshan hegység – Chengdu
Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk a Leshan hegységbe. A három folyó találkozásánál  (Min yiang-Dadu-Quingyi) található óriás Buddha szobrot nézzük meg (Fontos: a szoborhoz lépcsőkön lehet feljutni, elég meredek). A szobor Kína, és a világ legnagyobb Buddha szobra. Annak idején isz. 713-ban kezdték kifaragni, hogy a hajósoknak, vízen járóknak nyújtson védelmet. Megnézzük még a Mahao sírmúzeumot is, majd visszautazunk Chengduba. Vacsora egy helyi étteremben.

4. nap: Chengdu – Lijiang
Reggeli után megnézzük a világhírű Panda Kutató Központot. A pandák itt eredeti élőhelyükhöz hasonló körülmények között élnek, szaporodnak, a központ munkája nagyban hozzájárul a faj fennmaradásához és ismertségéhez. Következő programunk a Wenshu kolostor lesz, majd megnézzük a Kuanzhai hutongot, az épen maradt régi, eredeti hangulatú városrészt. Korai vacsora, majd transzfer a repülőtérre, utazás Lijiangba, mely kb. 2400 magasan fekvő, sokszínű kultúrájáról híres városa Kínának. Szállás Liljiangban (2 éj). 

5. nap:  Lijiang
Reggeli után Lijiang óvárosával ismerkedünk, amely az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Felkeressük a Dongba Kulturális Múzeumot. A kb.300.000 fős Naxi kisebbség régen a tibeti hegyvidékről vándorolt ide, megőrizve színes népviseletét, nyelvét, írását, ennek állít emléket a múzeum is. Ezután az Elefánt hegy lábánál található Fekete Sárkány-tóhoz utazunk. Vacsora egy helyi étteremben.

6. nap: Lijiang - Kunming
Reggeli után indulunk a világ legszebb és legmélyebb kanyonjának megtekintésére az Ugró tigris kanyonba. Majd felkeressük a Jangce folyó első kanyarulatánál lévő Shigu (Kődob) várost is. Ebéd egy helyi étteremben, majd transzfer a vonatállomásra, és a "puskagolyó" expresszel utazunk Kunmingba. Szállás Kunmingban (2 éj).  

7. nap: Kunming
Reggeli után körutazásunk egyik különleges látványosságának felfedezésére indulunk a Kőerdőbe. A Dél-kínai karszt legszebb látványossága a kőerdő, ahol számtalan különleges sziklaformációval, alakzattal, látványos képződménnyel találkozhatunk. Vacsora egy helyi étteremben.

8. nap: Kunming  - Lhásza
Reggel repülünk Lhászába. Érkezés után transzfer a szállodába, a nap további része a pihenésé akklimatizációé. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Lhászában (3 éj).

9. nap: Lhásza
Reggeli után kezdjük ismerkedésünket Lhászával. Első látványosságunk a Drepung, Rizshalom kolostor, a világ régen legnagyobb, kb. 10.000 szerzetesnek otthont adó kolostora. Megnézzük majd a Norbulingka palotát, a dalai lámák egykori nyári rezidenciáját is. A következő megállónk, az évszázadok óta híres zarándokhely a Barkhor bazár közelében lévő Jokhang templom és kolostor. Vacsora egy helyi étteremben.

10 nap: Lhásza
A mai napon Tibet legismertebb épületegyüttesét, a 13 emeletes Potala palotát keressük fel, amely a Vörös hegy tetejére épült. A dalai lámák egykori rezidenciája ma múzeum, és naponta limitált számban fogad látogatókat és zarándokokat. Mai második látnivalónk a „Kegyes Zápor”, más néven Sera kolostor. Itt a boncok, a szerzetesek és tanoncok, vitáit teológiai fejtegetéseit, egyfajta vetélkedését nézhetjük meg. Vacsora egy helyi étteremben.

11. nap: Lhásza – Gyantse – Shigatze
Reggeli után utazunk Gyantsén keresztül Shigatsébe. Útközben megállunk a Yamdrok-tónál, amely egyike a három tibeti szent tónak. Továbbutazva Gyantse a következő megállónk helyszíne, ahol megnézzük a Karola gleccsert és a Palcso kolostort, mely különlegessége a 34 m magas Kumbum sztupa. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Shigatzében (1 éj).

12. nap: Shigatze – Lhásza
Reggel megnézzük a pancsen lámák – a dalai láma utáni legnagyobb méltóság – palotáját a Drolma hegy előtt álló Tashilungpo kolostort. A kolostor Jampa szentélyében található az eljövendő Jampa Buddha 26 méter magas arany képmása. A program végeztével utazunk vissza Lhászába. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Lhászában (1 éj).

13-14. nap: Lhásza – Chengdu – Budapest
Reggeli után szabadidő Lhászában. Utazás repülővel Chengduba, majd éjjel továbbutazás Dohán keresztül Budapestre. Éjszaka a repülőn. Érkezés Budapestre a 14. napon a menetrend szerint.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Leshani óriás Buddha
  • Lijiang óvárosa
  • Potala Palota

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a nemzetközi repülőjegyet illetékekkel 
11 éjszakai szállást,
helyi 3-4*-os szállodákban,
kétágyas szobákban
a félpanziós ellátást a program szerint (reggeli és ebéd vagy vacsora, italok nélkül)
a helyszíni közlekedést külön
busszal, vonattal, belső repülőjárattal
a megadott programokat
a szükséges belépőket
a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a borravalót kb. 90 USD/fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár 175 000 Ft
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalók

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel.

Étkezés: 

Félpanziós ellátás a program szerint (reggeli és ebéd vagy vacsora, italok nélkül)

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az utazás teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!