Bengália és Szikkim

15 napos kalandozás India ismeretlen tájain

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

India észak-keleti tájain utazunk. Főbb állomásaink: Calcutta, Jaldhapara rezervátum, Dardzsiling. A buddhista Szikkim területén: Rumtek, Peeling, Yuksom, Gangtok. Túránk során felkeressük Kőrösi Csoma Sándor sírját is. Utazunk repülőn, vonaton, terepjárón, riksákon és buszon. Szafarira indulunk elefántháton, és még egy gyalogtúra is vár rád. Ez egy életre szóló kaland lesz!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

a repülőtéri transzfereket, az utazást autóbusszal, terepjáróval, a szállásokat hotelben és vendégházban reggelivel, a Jaldhapara Nemzeti Parkban bungalókban napi háromszori étkezéssel, a Szikkimi engedély költségét, az ellátásokat a program szerint, a gyalogtúra alatt az indiai vezetők költségét és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

a nemzetközi és belföldi repülőjegyet, a programban nem szereplő étkezéseket, a belépőket, az indiai vízum árát, a repülőtéri illetékeket, a belépőket, fakultatív programok árát, a borravalókat és a biztosítást.

Hossz: 
15 nap
Létszám: 
6 - 18 fő

Szállás

Indiai utazásunk éjszakáit 3*-os hotelek, és vendégházak kétágyas szobáiban töltjük. A szállodákban és vendégházakban egyszerű, tiszta szobákra kell számítani. A szobák fürdőszobával rendelkeznek, azonban elmaradhatnak az Európában megszokott színvonaltól. Egyágyas felár: 80.000 Ft/fő

Program: » Részletes program

1. nap – Budapest, Delhi
Ferihegyről egy átszállással Delhibe érkezünk.

2. nap – Delhi, Kalkutta
Delhiből rögtön Kalkuttába repülünk. A várost a délutáni órákban közösen fedezzük fel.

3. nap - Kalkutta
Az egész napot a nyüzsgő bengáli városban töltjük.

4. nap – Kalkutta, Bagdogra, Jaldhapara Nemzeti Park
Repülővel és busszal Nyugat-Bengál egyik legnagyobb vadrezervátumába utazunk.

5. nap - Jaldhapara Nemzeti Park
Egész napos elefánt szafarira indulunk, ahol ki szerencsével bengáli tigrist is láthatunk.

6. nap - Jaldhapara Nemzeti Park, Ghúm, Dardzsiling
Átutazva Észak-Bengálián, Darjeelingbe érkezünk.

7. nap - Dardzsiling
Kora reggel a Tiger Hillh kilátóponthoz utazunk majd a nap további részét a város felderítésével töltjük.

8. nap – Dardzsiling, Pelling
Elhagyjuk Dardzsilinget és a titokzatos Szikkimbe utazunk. Délután érkezünk meg Pellingbe.

9. nap – Pelling, Khecheopalri-tó, Yuksom
Terepjáróval, és gyalogosan kirándulni indulunk a környéken, majd délután érkezünk Yuksomba.

10. nap – Yuksom, Pelling, Gangtok
Reggel terepjáróba szállunk, hosszú út vár ránk Szikkim mai fővárosáig, Gangtokig.

11. nap – Gangtok, Rumtek, Kalimpong
Felkeressük Gangtok nevezetességeit, majd folytatjuk utunkat India felé.

12. nap – Kalimpong, Dardzsiling
Visszautazunk a hangulatos Dardzsilingbe, ahol a napunk hátralévő része szabadprogram.

13. nap - Dardzsiling, Bagdogra, Delhi
Bagdogrból Delhibe repülünk, ahol még kedvünkre vásárolhatunk, nézelődhetünk.

14. nap – Delhi
Buszos és gyalogos városnézésre indulunk Delhiben felfedezve a nevezetességeket.

15. Delhi - Budapest
Repülőnk menetrendje függvényében délután érkezünk Budapestre.

További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a repülőtéri transzfereket, az utazást autóbusszal, terepjáróval, a szállásokat hotelben és vendégházban reggelivel, a Jaldhapara Nemzeti Parkban bungalókban napi háromszori étkezéssel, a Szikkimi engedély költségét, az ellátásokat a program szerint, a gyalogtúra alatt az indiai vezetők költségét és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a nemzetközi és belföldi repülőjegyet, a programban nem szereplő étkezéseket, a belépőket, az indiai vízum árát, a repülőtéri illetékeket, a belépőket, fakultatív programok árát, a borravalókat és a biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

India hazánknál olcsóbb ország. Egy ebéd vagy vacsora ára körülbelül 5-15 USD. Átlagosan háromszori étkezésre napi 15-20 USD elegendő.
Kötelező borravaló az út során összesen: 50 USD.
A programban szereplő belépők helyszínen fizetendő összköltsége: 85 USD.
Ajánlott költőpénz: 2-300 USD, amely egyéni igény szerint eltérhet.
A fenti árak tájékoztató jellegűek, változásukért irodánk nem vállal felelősséget.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
135 USD/fő.
Várható költőpénz szükséglet: 
200 - 300 USD/fő.
Előleg: 

119.000 Ft/fő amely jelentkezéskor fizetendő + repülőjegyek.

Hátralék: 

180.000 Ft/fő amely tazás előtt 30 nappal fizetendő.
Fontos! Utazásunk árát 205 Ft / 1 USD árfolyamig tudjuk tartani. Ha az USD ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Egyénileg. Menetrend szerinti repülőjárattal Budapest – Delhi útvonalon. Célszerű irodánkra bízni a repülőjegy vásárlást, de egyénileg is elintézhető. Amennyiben egyénileg történik a jegyvásárlás, mindenképp előzetesen konzultálj irodánkkal!
Aktuális repülőjegy ár: 180.000 Ft/fő + illeték (a bruttóár a jegyvásárlás időpontjától függ, 2011. februári ár).
Indiában belföldi repülővel utazunk a Delhi - Kalkutta; Bagdogra - Delhi útvonalon.
A városokban busszal, a hegyekben pedig terepjárókkal közlekedünk.
 

Étkezés: 

Az utazás alatt Kalkuttában, Dardzsilingben és Delhiben csak reggelit, Szikkimben félpanziót, a Jaldhapara Nemzeti Parkban teljes ellátást biztosítunk. Részletek az aktuális nap leírásánál találhatók. Így nem szükséges sok élelmet hoznod itthonról, mert minden nap tudsz vásárolni. Az utazás során folyamatosan biztosítunk alkalmat a napi háromszori étkezésre, minden nap lesz mód kipróbálni az indiai ételek csodálatos választékát. Amit érdemes hoznod: Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a napi utazások, gyalogtúrák során. Jó, ha hozol pezsgőtablettákat, instant italporokat és tea filtert, amit a megvásárolt hideg, vagy meleg vízből könnyen kedvenc italoddá varázsolhatsz. Kizárólag palackos ivóvizet vagy forralt vizet lehet inni az út során, amely szintén mindenhol folyamatosan beszerezhető.

Időjárás: 
A városi kirándulások alatt és a Jaldhapara Nemzeti Parkban 25-30 C fok várható. A szikkimi hegyekben hőmérséklet reggelente és éjszaka 5 és 0 C fok, napközben 15-20 C fok. Napközben nagy a besugárzás, fontos a megfelelő UV-védelem a bőrnek és a szemnek is.
Csomagolás: 
Célszerű egy nagy, 70-75 literes hátizsákba, vagy jó minőségű, strapabíró sporttáskába pakolnod felszerelésed nagy részét. Legyen vízhatlan, vagy a benne lévő holmikat csomagoljuk vízhatlan szatyrokba, mert a hegyekben előfordulhat eső. Hálózsák: Meleg hálózsákra van szükség, aminek a komfort tartománya legalább 0 fok. Szikkimben az éjszakák hidegek lehetnek, ezért kérünk, hogy megfelelő hálózsákot hozz magaddal! Öltözet: Javasoljuk a réteges öltözködést, a polár pulóver, szélálló ruházat, meleg aláöltözet, vízálló kabát és nadrág, sapka és kesztyű használatát. Kényelmes, bejáratott, goretex típusú túrabakancsra van szükség, amelyet már régóta használsz. Ha új bakancsod van, még az utazás előtt járasd be, nehogy az túrázás alatt törje fel a lábad. Pakolj be 3-5 pár vastag túrazoknit, illetve váltócipőt, vagy szandált. A hotelekben lehetőség van mosatásra. Napszemüveg: Nagyon fontos, hogy jó minőségű legyen. Egyéb: Fejlámpa, pótelemek, kulacs, magas faktorú napkrém, zsebkés, kalap vagy kendő napszúrás ellen, tisztálkodáshoz nedves törlőkendő.
Vízum: 
Magyar állampolgár vízum birtokában, megfelelő anyagi fedezet felmutatásával utazhat be Indiába. A vízum India budapesti nagykövetségén (1025 Budapest, Búzavirág utca 14. Ügyfélfogadás: hétfő-csütörtök 10.00-12.00.) keresztül igényelhető. Ügyintézési idő általában három munkanap. A vízumkérelmet 2 példányban (vízumkérőlap), 2 fényképpel kell benyújtani. Turistacélú beutazás feltételei: útlevél (melynek a tervezett beutazástól számított fél évig érvényesnek kell lennie), oda- és visszaútra szóló repülőjegy foglalás, anyagi fedezet igazolása (bankszámla kivonat min. 30 USD / fő / nap összegről). Vízumdíjak: Turista / látogató vízum (6 hónapos érvényességgel): 16.000,- HUF. Vízumintézés: Önállóan. Kérés esetén irodánk segítséget nyújt a vízumok elintézésében. Ügyintézési díj: 5.000 Ft/fő.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, hegymászás kategóriára is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!