Nagykörút Kambodzsában - Phnom Penh - Siem Reap - Angkor - Kulen-hegység - Prek Toal

10 napos körutazás Kambodzsában

Akik jártak már a Sziámi-öböl keleti végében fekvő parányi szigetek egyikén, egybehangzóan állítják, hogy hihetetlen adottságokkal rendelkezik ez a vidék. Ilyen lehetett Thaiföld nagyjából 20 évvel ezelőtt: pálmafákkal szegélyezett homokos strandok, apró halászfalvak és mindenek előtt csend és nyugalom, semmi nyüzsgés. Tartson velünk!

Alapár tartalmazza

BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, folyami hajóval, csónakkal, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 260 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyeket, repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítást, vízum díjat, kilépési illetéket, fakultatív programokat, belépőket és a borravalókat.

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 15 fő
Program: 

1. nap: Budapest …
Elindulás Budapestről átszállással Kambodzsa fővárosába, Phnom Penhbe. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: … Phnom Penh
Megérkezés Phnom Penhbe. Este csónakokba szállunk és a naplementét a Chaktomouk (Négy arc) folyóról csodálhatjuk meg. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Phnom Penhben.

3. nap: Phnom Penh – Kampong Thom
Reggeli után a Függetlenségi Emlékmű, a  Királyi Palota és az Ezüst Pagoda, valamint a Nemzeti Múzeum megtekintése. Ezt követően utazás Kampong Thomba, ami a vörös khmer mozgalom vezetőjének, Pol Pot-nak volt a szülőhelye, aki Brother Number 1. néven lett hírhedt vezetője a Khmer Rouge-nak. Ő a felelős a Gyilkos Mezőkért, milliónyi kambodzsai meggyilkolásáért. Útközben megtekintjük a XI. századi Kuha Nokor templomot, a vörös khmer gátat, valamint megcsodáljuk Prasat falucska templomait is és a Santuk-hegység közeli homokkő faragványokat és szobrokat. Érkezést követően a Sambor Prey Kuk templomcsoport felkeresése a célunk a pre-Angkori fővárosban. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Kampong Thomban.

4. nap: Kampong Thom – Siem Reap
Reggeli, majd utazás Siem Reapbe. Útközben megálló az 1000 éves hídnál, melyet 2006-ban helyreállítottak, így még a mai napig használják. Utunk rizsföldek mellett vezet Beng Mealea templomáig, mely egy dzsungelben elveszett templom hatását kelti, mivel teljesen benőtte a növényzet. Megérkezés Siem Reapbe, mely közvetlenül az egykori khmer birodalom fővárosa, Angkor mellett található. Nevének jelentése: „Sziám (a mai Thaiföld) megsemmisítése”, amely a khmerek és a sziámiak közötti ősi ellentétre utal. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Siem Reapben.

5. nap: Siem Reap – Angkor – Siem Reap
Reggeli, majd megkezdjük az ősi khmer birodalom központjának, Angkornak a felfedezését. Angkor Thomba a Déli Kapun keresztül lépünk be, amelynek hídját a Tejóceánt köpülő aszurák és dévák szobrai szegélyezik, melyek Angkor Thom kincseire, a Bayon és Baphuon templomokra, valamint az Elefántok és a Leprás király teraszára hivatottak vigyázni. Megismerjük ezeket a lenyűgöző szentélyeket, palotákat és a titokzatosan mosolygó Buddha arcokat. Folytatjuk túránkat Angkor Watba, ahol tanulmányozzuk a pompás építészetet és féldomborműveket. A nap befejezéseként a dombtetőről láthatjuk, amint a lábunk alatt elterülő templomok megmártóznak a naplementében. Vacsora egy helyi étteremben, klasszikus táncelőadás kíséretében. Szállás Siem Reapben.

6. nap: Siem Reap – Angkor – Pradak – Angkor – Siem Reap
Reggeli, majd először Shiva isten XI. századi templomát, Banteay Srei-t látogatjuk meg. Az épületek különlegessége, hogy nem méreteivel, hanem aprólékos kidolgozásával, finom kőcsipkéivel és hol narancssárgában, hol rózsaszínben pompázó domborműveivel keresi az istenek kegyeit. Ezt követően megtekintjük a Banteay Samre templomot és látogatást teszünk Pradak falucskában, hogy megtudjuk, a helyiek hogyan készítik a pálmacukrot. Délután folytatjuk a khmer templomokkal való ismerkedést. Preah Khan, a Szent Kard temploma, mely folyosóival és csarnokaival apró labirintust alkot. Neak Pean XII. századi buddhista temploma több forrás-táplálta mesterséges tóból áll, melyek a Himalája egyik mitológiai tavát, az Anavataptát jelképezik, melyből a Föld négy nagy folyója ered. A lateritből emelt mesterséges magaslaton álló, Pre Rup stílusban épült Keleti Mebon téglatemplomot csak csónakkal lehetett megközelíteni. A mára már kiszáradt medence megsokszorozta az alapvetően háromszintes, piramisszerű épület eredeti méreteit. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Siem Reapben.

7. nap: Siem Reap – Chong Khneasba – Prek Toal – Battambang
Reggeli, majd utazás Chong Khneasba, itt kis hajóra szállunk, amellyel a Tonle Sap tavon hajózva utazunk Prek Toalon keresztül Battambangba. Utunk során láthatjuk az úszó falvakat és megfigyelhetjük a halászok mindennapi életét. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Battambangban.

8. nap: Battambang – Phnom Penh
Reggeli után látogatást teszünk a Pursat narancs piacon, miközben hagyományos khmer házakat tekintünk meg. Ezt követve utunkat a bambuszvonaton folytatjuk, mely egy igazán egyedülálló és kreatív formája a közlekedésnek és szállításnak. Egy motorbicikli-motor hajtja a hajtányt, ami a vasúti síneken fut. Különlegessége többek között, hogy ha szembejön egy vonat, a bambuszvonatot pillanatok alatt leszerelik a sínekről, majd néhány percen belül a visszaszerelést követően már megy is tovább az utasokkal. Kalandunk után autóbusszal utazunk tovább Phnom Penhbe. Útközben, idő függvényében megállunk Kampong Luongban az ezüstműveseknél és Kampong Chhnangban a híres fazekas faluban. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Phnom Penhben.

9. nap: Phnom Penh ...
Reggeli, majd felkeressük a Toul Tumpung piacot, melyet orosz piacként is ismernek, majd megtekintjük a Toul Sleng Emlékmúzeumot. Délután a Cheung Ek Emlékmúzeum, a Phsar Thmey központi piac és az ősi szentély, Wat Phon meglátogatása. Transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

10. nap: … Budapest
Hazaérkezés Budapestre.

Az út 10-14 fő közötti létszámmal is indul felár ellenében!

Kapcsolódó cikkek

» Visszatértek „szülőhazájukba” a khmer szobrok - Etédi Alexa, 2013. június. 14
» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24
» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2017. december. 07
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2017. november. 30
» Kalandozás Ázsiában - Kovács Attila, 2017. október. 25
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2017. szeptember. 17
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2017. augusztus. 25
» A szamarkandi Gur Emir mauzóleum - Etédi Alexa, 2017. június. 20
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, folyami hajóval, csónakkal, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 260 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyeket, repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítást, vízum díjat, kilépési illetéket, fakultatív programokat, belépőket és a borravalókat.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy.
Reptéri illeték.

Vízum díja.

Helyszíni kilépési illeték.

Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Kilépési illeték kb.: 25 USD/fő (Helyszínen fizetendő)
Belépők és a program szerinti étkezések: 125 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak) 
Borravaló: ajánlott 4 USD/fő/nap

 

 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapestről átszállással Kambodzsa fővárosába, Phnom Penhbe
Az országon belül: közlekedés külön busszal, folyami hajóval, csónakkal.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Kambodzsa a valamikori, a mai Vietnam, Laosz és Thaiföld területének nagy részén uralkodó hatalmas Khmer birodalom utódállama. A Khmer civilizáció leghíresebb emléke Angkor hatalmas templomvárosa. Nincs még egy történelmi emlék Délkelet-Ázsiában, mely felérne ennek az ősi létesítménynek nagyszerűségével. Angkor csodáin kívül, Kambodzsa gazdag és büszke kultúrája, a francia gyarmati korszakból származó bájos (bár kissé megkopott) fővárosa és gyönyörű tájai gazdag élményt nyújthatnak az idelátogatónak
Vízum: 
Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 1 üres oldalnak kell benne lennie.
Biztosítás: 
Az alapár a BBP biztosítást tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!