Kelet-Ausztrália világörökségei mentén

15 napos körutazás Ausztráliában - Új-Zéland- Fiji-sziget hosszabbítási lehetőséggel

15 vadregényes nap az ötödik kontinens vöröslő sivatagjaitól az új-zélandi gejzírek és fjordok lenyűgöző világáig, hongkongi városnézéssel. A földgolyó legtávolabbi tájain kalandozni olyan különleges élmény és titok, amit csak átélni lehet, elmesélni nem.

Alapár tartalmazza

12 éjszaka szállást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz, hajó), a magyar csoportvezető díját, az idegenvezetést, a csoportos vízumügyintézést, Budapest–Sydney, Sydney–Ayers Rock, Alice Springs–Cairns, Cairns–Budapest repülőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (280 AUD/fő), az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat, és a fakultatív programokat. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
15 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum létszám: 15 fő
Program: 

1-2. nap: Budapest – Sydney
Repülés két átszállással Sydney-be.

3-4. nap: Sydney
Két napos ismerkedés következik a világ egyik legérdekesebb városával. Kikötője, aranyló tengerpartjai, modern épületei izgalmas sétákra kínálnak lehetőséget. Rocks Area, Operaház, Szűz Mária Katedrális, Parlament, Kings’ Cross, Bondi Beach, öböl hajókázás.

5. nap: Sydney – Kék-hegység Nemzeti Park
Sydney-től nyugatra meglátogatjuk a Koala Központot, majd a Kék-hegység Nemzeti Parkot. A világhírű “Három Nővér”-alakzat, a Jamieson-völgy, Mount Solitary és a Ruined Castle a program.

6. nap: Canberra
Ma a Déli Felföldön haladunk át Canberra felé, mely Goulburn, az utolérhetetlenül selymes gyapjú hazája. A fővárost megismerve látogatást teszünk az igen gazdag Nemzeti Galériában is.

7. nap: Uluru (Ayers Rock)
Utunk Ayers Rockban folytatódik. Megtekintjük az Olga-hegy szemet kápráztató sziklaformáit és a 36 misztikus kupolát. Naplemente az ausztrál őslakók kiemelt kultuszhelyénél.

8. nap: Uluru – Alice Springs
Sivatagi napfelkelte Ayers Rock felett, majd séta az aboriginal szent barlangoknál. Délután Alice Springsbe tartunk, melynek során valószínűtlen vörös sivatagot szelünk át.

9. nap: Alice Springs – Cairns
Barangolások Alice Springs történelmi városában, majd átrepülünk Cairns-be.

10. nap: Nagy Korallzátony
Egész napos program a Nagy Korallzátonynál. Port Douglas-ből nagysebességű katamaránnal a valóban felülmúlhatatlan szépségű külső zátonyokhoz sietünk.

11. nap: Daintree and Cape Tribulation National Park
Kirándulás a Daintree and Cape Tribulation National Parkba. A Gondwana őskontinens egykori esőerdejét felidéző sétákon vehetünk részt.

12. nap: Kuranda-túra
Kuranda túra: reggeli után felszállunk a vasútra és vízesések színezte domboldalakon utazunk. Eztán felszállunk a Skyrail drótkötélvasútra, hogy magasból tekintsünk le az esőerdők és a Korall-tenger pompás látnivalóira.

13-15. nap: Cairns – Sydney – Budapest
Pihenés, hazautazás.

További információ

Kapcsolódó cikkek

» A Whitsunday-szigetek, Nagy Korallzátony, Ausztrália - Kovács Attila, 2018. május. 14
» Tasmania tájain - Kovács Attila, 2018. április. 25
» Az ég és az óceán - Kovács Attila, 2017. december. 21
» A tűzgyűrű - részleges, gyűrűs napfogyatkozás Ausztráliában - Kovács Attila, 2017. január. 15
» Új Zéland: a déli sziget tájain - Kovács Attila, 2016. december. 08
» Tájak a Baktértő alatt... - Kovács Attila, 2016. szeptember. 16
» A világ legmagasabb hintája - Új Zélandon - Kovács Attila, 2016. április. 11
» A fjordok királynője: a Milford Sound, Új-Zéland - Kovács Attila, 2014. február. 10
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

12 éjszaka szállást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz, hajó), a magyar csoportvezető díját, az idegenvezetést, a csoportos vízumügyintézést, Budapest–Sydney, Sydney–Ayers Rock, Alice Springs–Cairns, Cairns–Budapest repülőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (280 AUD/fő), az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat, és a fakultatív programokat. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek, melynek aktuális összege az árkalkulációnál látható.
Kötelező biztosítás: útlemondási és BBP utasbiztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, fakultatív programok.
Belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek kb. 280 AUD/fő

 

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

Nyári meleg 20-30C, Hongkong 14-25C fok. Vízumintézés 10 nap (útlevélmásolat kell).
Időeltolódás: Ausztrália +7-10, Új-Zéland 11, Hongkong 6 óra.
Megfelelő higiéniás körülmények. Hongkongban csapvíz nem iható. Oltás, tabletta nem kell.
Közbiztonság: sokkal jobb mint Európában. Feszültség: 220-240V, az eltérő dugaljak miatt adapter szükséges.
Árszínvonal: európai. USD-t, AUD-t, EUR-t érdemes hozni és beváltani.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti járatokkal Budapest – Sydney útvonalon.

Szállás: 

3-4* szállodákban 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Ausztrália, 7,7 millió négyzetkilométernyi területével az egyik legnagyobb ország és a legkisebb kontinens. Az európai telepesek megjelenése előtt 300 000 benszülött (aboriginal) élt itt törzsi keretek között. Minden törzsnek saját nyelve (több mint 250), kultúrája és hagyományai voltak, melyek a természethez és a földhöz való kötődésüket tükrözték. Bár az európaiak csak 1606-ban találkoztak a földrésszel Torres révén, az óceániai és ázsiai népeknek már volt kapcsolatuk az itt élőkkel. Ausztrália és a benszülöttek sorsa 1770-ben "végzetes" fordulatot vett, amikor Cook kapitány Endeavour nevű hajója lehorgonyzott a későbbi Sydney várostól nem messzi öbölben. Az ország azóta a Brit Nemzetközösség tagja.
Időjárás: 
Ausztráliában változatosak az időjárási viszonyok. Északon trópusi, a középső területeken sivatagi száraz, míg mérsékelt délebbre. A tél májustól októberig tart, és országszerte a július a leghűvösebb. A leghidegebb a hegységekben van, míg a trópusi területeken +5 és 30 fok közötti a téli átlaghőmérséklet. Az ausztrál nyár novembertől áprilisig tart. A kontinens északi részén a december a legmelegebb, míg a délebbi államokban a januárban és februárban kell hőségre számítani. Az eddig mért legmagasabb hőmérsékletet 53 fok volt 1889-ben Cloncurryban, észak-keleti szigeten, és a legalacsonyabb hőmérsékletet - 23 fokot - Charlotte Passban mérték Koscisuszko hegységben 1994-ben.
Vízum: 
Az útlevélnek a visszaérkezéstől számítva még 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie! Ausztrália vízumügyintézés. Amennyiben turistaként, pihenés céljából vagy barátok látogatása okán utazik Ausztráliába, vagy éppen egy szervezett úton vesz részt és a kinttartózkodás ideje nem haladja meg a 3 hónapot, akkor egy elektronikus regisztráció elegendő, úgynevezett eVisitor vízum kérelmezhető. A StudyTime Oktatási Konzultáció 2005. június óta az ausztrál Bevándorlási Hivatal regisztrált partnereként, elektronikus úton indítja ügyfelei turistavízum kérelmeit.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltás nem szükséges.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!